Arkadaşlar bişi sorucam ben eve yeni taşındım...ilk taşındığım gün acele ile tavuk kızartmak zorunda kaldım. Bütün yağlar duvara sıçradı...
çamaşır suyu ile sildim ama çıkmadı nasıl çıkar bi fikri olan varmı.
cif aktif kalkan sarı kullan çıkarmayacağı kir yok onun
Arkadaşlar bişi sorucam ben eve yeni taşındım...ilk taşındığım gün acele ile tavuk kızartmak zorunda kaldım. Bütün yağlar duvara sıçradı...
çamaşır suyu ile sildim ama çıkmadı nasıl çıkar bi fikri olan varmı.
ya valla burada yazılanları okuyunca helal olsun kızlar dedim herkes arı gibi vızır vızır maşallah ben kendimi şimdi nasıl tembel hissettim
ayda 1 çamaşır anca yıkıyor 2 ayda bir ütü yapıyorum,bulaşık makinemde bulaşıklar yıkanması bitince 1 hafta sonra ancak boşaltıyorum tuvaletleri 2 haftada 1 temizliyorum senede 2 kere kadın alıyorum bahar - kış cart curt temizliğini o yapıyor balkonu desen ayda 1 yıkıyorum hele kışın 7 ay falan öylece kalıyor hadi o olurda
çamaşırları çamaşır teline asarım ben kurusun diye 1 hafta orda öööyle kalıyor canım isterse alıyorum ne bilim yatak çarşaflarını 2 ayda 1 değiştiriyoum ya ben çok mu abartıyorum
ama birşey diyim o kadar rahatım ki böyle,ev işi bitmiyor hanımlar bitmiyooor,ütü yapsan hoop tekrar kirli çıkıyor,kirliyi yıkadın e ütü gene çıktı,evi temizliyosun bi baktın perde yıkama zamanı gelmiş yıkıyorsun yatak çarşafları çıkıyo,onuda yapıyosun bakmışın ev gene kirlenmiş dön başa ev temizle gene,onuda yaptın yemek pişirme derdin sürekli var zaten. ya arkadaş ben bunca şeyi tek başıma iadere edemiyorum o yüzden en kolayı bana ne kadar biriktirirsen okadar keyif çattığın zaman çok oluyo gibi geliyo ha biriktirincede çok zaman alır yorulursun diyenler: yok öyle bişey ütü dediğinin en birikmişi bile 1,5 saate bitiyor her hafta yapacağıma 2 ay sonra 2 saat uğraşırım sonra keyfime bakarımyok ya ben yapamıyorum sizin gibi gibi vızır vızır çalışamıyyorum kızlar :26: buda benim kolaylığım ama siz bana uymayın
Bu konuda bende çok sıkıntılıyım.Sanırım 3 kapılı bol raflı bir sürgülü dolap alarak bu sorunu çözücem.Başka birşey gelmiyor aklıma.
baya zaman geçmiş üzerinden ama ben fikir verebilirim size ayakkabılar konusunda..ben iki tane plastik mutfak için 4 çekmeceli sebzeliklerden aldım renkleri yatak odama uyan..onun bitanesi eşimin bitanesi benim.şimdi yazlık ayakkabı terlikleri çıkardım düzgünce dizdim içine.kaldırdığım kışlık ayakkabı botlarıda kutularına koyup koltuk takımının bazalı olanının içine yerleştirdim
siz nasıl rahat ediyorsanız öyle yaparsınız tabş ama tuvaletler için 2 haftada bir temizlenmesi sağlık hijyen açısından problem olur diye düşünüyorum
ayrıca rahat insanlarada bayılıyorum keşke bende kendimi biraz salabilsem
Günlük kullandığım çaydanlığımın demliğinin dibi hep çay lekesi oldu, onları çıkartmak için içinde ne kaynatmam lazım? Limon tozu mu,sirke mi, karbonat mı? :)
Birde demliğin altıda sanırım ocağın sıcaklığından karardı hep onu da ciflesem geçer mi acaba?
Demliğin üst kısmında oluşan çay lekeleri için içine bol miktarda çamaşır suyu ve kalan kısmıda sıcak su ile doldurup bir süre bekletirseniz çıkıyor tertemiz oluyor.Kaynatmaya gerek yok.
Alt kısmında oluşan kireç için içine bütün bir limonu ikiye bölüp üzerinede su doldurup kaynatırsanız kireçten arınmış olur.
Alt kısmındaki kararmalar için çiflemeniz yeterli olacaktır.
Birde tüm çaydanlığın çeliğini parlatmak için metal parlatma ürünleri satılıyor onlardan kullanabilirsiniz çaydanlık yeni gibi oluyor.
burda sular baya kireçli ketıllar kireç bağlıyo birkaç haftada.sirkeli suyla kaynatmak işe yarıyormuş onu denicem.bulaşık makinesi kokusu almıyorum artık suyunu çorbama sıktığım limonları bulaşık makinesi kokusu olarak kullanıyorum.harika bişey tavsiye ederim.
tüllerim 3 haftada bir yıkanmak zorunda kömürlü kalorifer simsiyah is yapıyo.tül deterjanı falan hikaye.en iyisi 2 tane bulaşık tabletini elimle ufalayıp makinenin içine tüllerle birlikte koyuyorum sonuç tertemiz tüller.
lavaboları ovarken kaynar su kullanıyorum muslukları filan böyle dezenfekte ediyorum.
çay lekesi olan kupaların içlerini bulaşık süngerine yemek tuzu döküp ovuyorum aynı şeyi çaydanlıktada yaptım tertemiz oldu.(deterjansız ve doğal)
viledanın içine elma sirkesi döküyorum hem dezenfekte ediyo hemde nazarlardan korurmuş.
bende duvarlarımın kalorifer izinden simsiyah olmasından bıktım nasıl silebilirim fikri olan varsa paylaşır mı?silinebilir boyayla boyattık bu yaz taşındık seneye tayinciyiz her yıkda boyatmak gereksiz.silmek istiyorum
Günlük kullandığım çaydanlığımın demliğinin dibi hep çay lekesi oldu, onları çıkartmak için içinde ne kaynatmam lazım? Limon tozu mu,sirke mi, karbonat mı? :)
Birde demliğin altıda sanırım ocağın sıcaklığından karardı hep onu da ciflesem geçer mi acaba?
burda sular baya kireçli ketıllar kireç bağlıyo birkaç haftada.sirkeli suyla kaynatmak işe yarıyormuş onu denicem.bulaşık makinesi kokusu almıyorum artık suyunu çorbama sıktığım limonları bulaşık makinesi kokusu olarak kullanıyorum.harika bişey tavsiye ederim.
tüllerim 3 haftada bir yıkanmak zorunda kömürlü kalorifer simsiyah is yapıyo.tül deterjanı falan hikaye.en iyisi 2 tane bulaşık tabletini elimle ufalayıp makinenin içine tüllerle birlikte koyuyorum sonuç tertemiz tüller.
lavaboları ovarken kaynar su kullanıyorum muslukları filan böyle dezenfekte ediyorum.
çay lekesi olan kupaların içlerini bulaşık süngerine yemek tuzu döküp ovuyorum aynı şeyi çaydanlıktada yaptım tertemiz oldu.(deterjansız ve doğal)
viledanın içine elma sirkesi döküyorum hem dezenfekte ediyo hemde nazarlardan korurmuş.
bende duvarlarımın kalorifer izinden simsiyah olmasından bıktım nasıl silebilirim fikri olan varsa paylaşır mı?silinebilir boyayla boyattık bu yaz taşındık seneye tayinciyiz her yıkda boyatmak gereksiz.silmek istiyorum
Duvarlar icin cif +camasir suyu birde pazarlarda satilan beyaz bezler varmis onunla silince hic iz kalmiyormus..kayinvaldem soylemisti.
annemlerin ordada sular acayip kireçli kireç yüzünden kaç tane ketıl aldık kadına bozuldu
sirkeli suylada kaynattık fazlada etki etmedi birde limon tuzu koyup kaynat bakalım işe yarıycakmı anneme öyle yap dedim bakalım nasıl olacak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?