hayatınızı kolaylaştıran sırlarınız..

cif aktif kalkan sarı kullan çıkarmayacağı kir yok onun

Hahahaha kiiizzz cok guldum sanaa!! Evlimisin? Eger evli degilsen, merak etme evlenince en titizimiz sen olursun! Ha yok evliysen gercekten cok rahatmissin!

Bende 2 gundur bahar temizligiyle ugrastim, 2 kere yarim gun yani hahah!

BEN MUZIKSIZ ASLA TEMIZLIK YAPAMAM. BI YANDAN TOZ ALIR SILER SUPURUR DIGER YANDAN ATARIM GOBECIKLERI..

Once yatakodamdan basladim. Bahar yazlik kiyafetlerimi cikardim hepsini yikadim. Dolabimi icli disli temizledim. Kislik kiyafetlerimizi kaldirdim.

Sonra mutfaka gectim. Butun nevarsa dolaplarda cikardim makineye attim. Dolaplari icli disli sildim. Erzak dolaplari vs vs toparladim. Halilari sildim. Camlar vs vs. Ohh heryer pufur pufur Camasir parfum kokuyooo... Bu bahar temizligimdi

PUF:
Ben tencerelerimi ve kasik bicak vs leri Camasir tozuyla ovar 20 dakika bekletirim! Sanki yeni almissiniz gibi oluyoor. Tencerelerin icini degil ama disini! Icinide elmali sirkeyle.

Bide benim tavsiye edecegim tek sey,Ki eminim bunuda herkes biliyordur! Bugunun isini yarina birakma! Biriktikce birikiyor yoksa! Ha bide caniniz temizlikmi yapmak istemiyormu??. KKdan PUFLERE girip burda titiz ablalarimin ve kardeslerimin temizlik konusunda PUFLERINI okuyun bakin NASILDA ISTER CANINIZ temizlik yapmayi.

Dizi bakarken bir yandan camasir katlayip utunuzu yapin mesela. Yatmadan yarim saat once soyle bir evi dolasin sipsak ortaligi toparlayin, Banyonuzu yapin giyin geceliginizi HOOOOPPP kocisinizin yaninaa!!

Baya yazmisim. Cenem dustu yine hahaha.. Opuyoruum siiziiii

gece gece canım temizlik çekti.bi kere domestosum eksik olmaz her yere katarım yer mutfak bulaşık bezleri çamaşır makinesine katarrım beyazlara her yere.ben yenii evli olduğum için her yerden halı tüğü fışkırıyor.her gün elektirikli tutarım.yetmezmiş gibi 15 günde bir bir leğene detarjanlı su hazırlayıp bir halı fırçası alıp önce detarjanlı suya bandırıp sonra halıyı tararım.fırça tüğ toplayaınca fırçayı suda yıkayıp kovanın kenarında silkip tekrar tararım kzılar çıkan ölü tüğlere kirlere inanamazsınız.nasıl kabarık oluyor halılar gözleri açılıyor halıların sizde deneyin memnun kalcaksınız
ben de çoğu kk bayanları gibi bahar temizliğimi yaptım yazlıklarımı çıkardım dolapları alt üst ettim yorganlarımı havalandırdım kaldırdım misafir gelir die pikelerimi çıkardım yaz için hazırlıklarım tamam.kapıları pencereleri sildim.mutfak dolaplarımı sildim balkolarımı ovaladım yerlerini cifledim kapkara kömür tozu çekmiş kışın.turşularımı döktüm kavanozlarını yıkadım bir sonraki sene için hazırladım.böyle yani geriye yazı yaşamak kaldı hayırlısı ile.temizlik kadar güzel birşey yok bayılıyorum temizliğe

ben de bayılıyorum temizliğe ya imandan gelirmiş diye de kendimi rahatlatıyorum yoksa bazen çok yıpratıcı olabiliyo,bi arkadaşın dediği gibi bi işi yapıosun ötekisi çıkıyo hadi onu da yaptın ilk yaptığını tekrar yapman gerekiyo böyle hiç bitmeyen bi döngü:) bi de bazen kirlenmesin dağılmasın ortalık diye çok stres oluyosun evdekiler de gıcık olabiliyo:)
halı fırçalamayı deniycem bu arada iyi fikir

Bu konuda bende çok sıkıntılıyım.Sanırım 3 kapılı bol raflı bir sürgülü dolap alarak bu sorunu çözücem.Başka birşey gelmiyor aklıma.

baya zaman geçmiş üzerinden ama ben fikir verebilirim size ayakkabılar konusunda..ben iki tane plastik mutfak için 4 çekmeceli sebzeliklerden aldım renkleri yatak odama uyan..onun bitanesi eşimin bitanesi benim.şimdi yazlık ayakkabı terlikleri çıkardım düzgünce dizdim içine.kaldırdığım kışlık ayakkabı botlarıda kutularına koyup koltuk takımının bazalı olanının içine yerleştirdim

Aslında yazın yazlıkları kışın kışlıkları koysam ayakkabı dolabına sığar.
Ama ben hepsi bir yerde dursun istiyorum.
Ve ayakkabıların kapının girişinde olmasını seviyorum.
Şuan kapıdan girince kenarda bir ayakkabılığım var.Ama bize küçük geliyor.
Daha büyüğünü yaptırıcam en kısa zamnda ama bir kaç aya taşınma ihtimalimiz var bir aksilik çıkmazsa.
Bende o zaman taşınacağım evin girişine göre bir ayakkabılık yaptırmayı düşünüyorum.Yinede fikir için teşkkürler.

bahar geldi ya vücutta uyandı

şimdi ise her gün ev siler süpürür oldum psikoljik ya enerjim yerinde ise kim tutar beni ama ben kışın hep tembel olurum ya tuvalet insanın kendi pisliğide olsa ne bilim ben o tip şeyleri temizlerken içim kalkar biraz o çamaşır suyu kokusu beni 2 yemek yediremez bende 2 haftada bir anca yapıyorm zaten tuavleti bi ebn kullanıyorum eşim bağırsaklar açısından daha sağlıklı diye alaturka kullanıyor,kerkesin tuvaleti kendinin olunca bende az biraz saıllıyorum işte ayda bir yapmadığıma dua ediyorum ben

Günlük kullandığım çaydanlığımın demliğinin dibi hep çay lekesi oldu, onları çıkartmak için içinde ne kaynatmam lazım? Limon tozu mu,sirke mi, karbonat mı? :)
Birde demliğin altıda sanırım ocağın sıcaklığından karardı hep onu da ciflesem geçer mi acaba?

Demliğin üst kısmında oluşan çay lekeleri için içine bol miktarda çamaşır suyu ve kalan kısmıda sıcak su ile doldurup bir süre bekletirseniz çıkıyor tertemiz oluyor.Kaynatmaya gerek yok.

Alt kısmında oluşan kireç için içine bütün bir limonu ikiye bölüp üzerinede su doldurup kaynatırsanız kireçten arınmış olur.

Alt kısmındaki kararmalar için çiflemeniz yeterli olacaktır.

Birde tüm çaydanlığın çeliğini parlatmak için metal parlatma ürünleri satılıyor onlardan kullanabilirsiniz çaydanlık yeni gibi oluyor.

Çamaşır suyunu demlikten arıtamıycam diye korkuyorum biyandanda
Önerileriniz için çok teşekkürler bu arada.
Evimde metal parlatıcımda var,koçtaş tan almıştım ama daha hiç kullanmadım onu bi deniyim altı için.

burda sular baya kireçli ketıllar kireç bağlıyo birkaç haftada.sirkeli suyla kaynatmak işe yarıyormuş onu denicem.bulaşık makinesi kokusu almıyorum artık suyunu çorbama sıktığım limonları bulaşık makinesi kokusu olarak kullanıyorum.harika bişey tavsiye ederim.
tüllerim 3 haftada bir yıkanmak zorunda kömürlü kalorifer simsiyah is yapıyo.tül deterjanı falan hikaye.en iyisi 2 tane bulaşık tabletini elimle ufalayıp makinenin içine tüllerle birlikte koyuyorum sonuç tertemiz tüller.
lavaboları ovarken kaynar su kullanıyorum muslukları filan böyle dezenfekte ediyorum.
çay lekesi olan kupaların içlerini bulaşık süngerine yemek tuzu döküp ovuyorum aynı şeyi çaydanlıktada yaptım tertemiz oldu.(deterjansız ve doğal)
viledanın içine elma sirkesi döküyorum hem dezenfekte ediyo hemde nazarlardan korurmuş.
bende duvarlarımın kalorifer izinden simsiyah olmasından bıktım nasıl silebilirim fikri olan varsa paylaşır mı?silinebilir boyayla boyattık bu yaz taşındık seneye tayinciyiz her yıkda boyatmak gereksiz.silmek istiyorum

annemlerin ordada sular acayip kireçli kireç yüzünden kaç tane ketıl aldık kadına bozuldu
sirkeli suylada kaynattık fazlada etki etmedi birde limon tuzu koyup kaynat bakalım işe yarıycakmı anneme öyle yap dedim bakalım nasıl olacak

Bend Caydanligin ust kismina biraz deterjan ( camasir det.) koyuyorum azcik kaynatip durluyorum,tertemiz oluyo. İcine su doldurup bekletiyorum bi gece hic det. Kokusu kalmiyo..dogal bi yontemide olabilir aslinda det.. Kimyasal sonucta....alt kisminda hic su birakmam kullanmadigim zaman o yuzden hic kireclenmiyo..kirec icinde sirke ve su koyup biraz kaynatinca kirecten eser kalmiyo...

Duvarlar icin cif +camasir suyu birde pazarlarda satilan beyaz bezler varmis onunla silince hic iz kalmiyormus..kayinvaldem soylemisti.

limon tuzu yoktu evde alıp denerim en kısa zamanda teşekkür ederim

her tuvalete ya da ellerimi yıkamak için banyoya girince lavaboları yıkar çıkarım
çamaşırları esneterek sererim
gece yatmadan ortalığı toplarım
oğlum küçük olduğu için süpürge elden düşmüyor o yüzden tek saplı olan süpürgelerden aldım
burda su kireçli olduğu iiçin ketılın içine limon tozu atarım kaynatır kapatırım sabah kadar bekletirim
gece makineyi programlarım sabah yıkanan çamaşırı sererim
kek poğaça gibi şeyleri atarım buzluğa yufkaları da atarım
başka aklıma gelen olursa yazarım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…