hayatınızı kolaylaştıran sırlarınız..

Ne guzel bi konu acmissin aysegul :) aklima geldikce yazarim..

Mutfak tezgahi konusunda katiliyorum sana benim mutfak kucuk bide tezgahta hicbisey olmamali :)
Bende buzluga atarim fazla kek borek hem yememis oluyorum hemde ummadik zamanda kurtarici oluyor..

Camasirlari bir gun yikarim renkli,siyah ve beyaz icin ayri deterjan kullaniyorum. Beyazlari aksam atiyorum makineye on yikamali kosla da ekliuorum deterjana varsa kuculen kalip sabunu da atarim biraz calistirip kapatiyorum sabaha kadar bekliyo tekrar calistiriyorum ..miss gibi oluyo beyazlar :)
Bulasik makinesini bende hep ayni duzende yerlestiririm bosaltmasi kolay oluyo..bide
iice akitiyorum bulasiklari deterjani 3-4 e boluyorum 1tabletle 4 defa bulasik yikamis
oluyorum..kisa programda yikatiyorum.

Fayans temizliginde cillit bang kirec sokucuyu tavsiye ederim.biraz bekletip fircalayinca tertemiz oluyo....
Simdilik bu kadar :)

Son düzenleme:
ooo tam benlik bir yer olmuş ama ben tavsiye veremiycem ancak öğrenicem :)

şu saç spreyi konusu çok ilgimi çekti, inanılır gibi değil, hani şu bildiğimiz fıss şeklinde olanlardan bahsediyosunuz dimi, köpük falan değil yani :44:

Benimde yaptığım yegane pratiklik börekleri, köfteleri fazla yapıp buzluğa atmak, börekleri çiğ olarak koyuyorum, hemde buzluktan çıkmış börek daha kabarık daha lezzetli oluyo pişince.
Kek'te koyuyorum buzluğa, kekleri ısıtmaya falanda gerek olmuyo, buzu çözülünce direk yenebiliyor, güzel oluyor.

çamaşırları bende toplarken katlıyorum.

Devamlı etraf toparlayan, bugünün işini yarına bırakmayan insanlara hayranım ama malesef ben öyle değilim

Biz özellikle dışarı çıkacağımız zaman ev dandini oluyo, iki çocuk soy, giydir, kendini giydir derken bir öbek çamaşır oluyo ortalıkta, birde çocukları giydirirken yakalamaca oynamaktan, bir odada başladığın giydirme işi başka odada son bulabiliyo, böyle olunca heryer dağılıyo, herzaman son dakika da ancak hazır ouyoruz ve etrafı toparlayamadan çıkıyoruz evden, en muzdarip olduğum konu bu galiba.

Ha birde şu sepet işini tuttum akıllıca, teker teker heryerin eşyasını taşıyınca çok zaman kaybı oluyo gerçekten.

harika bir başlık olmuş daha sıkı takip edilip konuşulmalı
bende mutlaka gece yatmadan mutfagı toparlarım tezgah üstünde hiç bişey bırakmam
kirli sepetinede beyaz siyah karıştırmam hangisi önce yıkacaksa makineye koyarım
mobilyalarım siyah ve en büyük derdim toz ama bir kaç aydır aksın toz alma cilasını kullanıyorum süper gerçekten en az 2 gün gidiyo bana
ütülüklerimi asla kırıştırıp bekletmem katlarım hem ütü fazla zaman almaz
gece yatmadan tuvaleti domestosla yıkar sabah kalkınca durularım ölsün mikroplar
buzluğa pişirlmiş şeyleri koymamaktan yanayım ama kek poğaça artmış yenmiyosa mecbur koyarım
salata yapmak çok vaktimi alıyo diye maydonuzu yıkar saplarından ayırır buzdolabı poşetine koyarım
kırmızı lahanayı doğrayıp 1 lt kavonozlara doldururum başına kadar su biraz sirke ve tuz koyar atarım dolaba hem rengi harika hem tadı harika hemde sert set azğıa gelmiyo süper oluyo (bunu deneyen herkes teşekkür ediyo )
mutfak temizliğinde en çok asprini kullanıyorum süper bişey fısfısla ve sil

aklıma geldikçe yazarım

Son düzenleme:

aysen,
Bu kırmızı lahanayı deniyeceğim, okuyunca bile ağzımın suyu aktı. Bir de aspirini merak ettim. Nasıl kullanıyorsun?

aysen,
Bu kırmızı lahanayı deniyeceğim, okuyunca bile ağzımın suyu aktı. Bir de aspirini merak ettim. Nasıl kullanıyorsun?

alıntı yapıp soruna cevap veriyorum canım
Gömlek,yaka ve kol kirlerinde direkt uygulanır.
PVC yüzeylerde ve camlarda direkt uygulanır.
Tüm kirli yüzeylerde,
Mutfaklarda kirli tavalarda,
Ocaklarda,
Davlumbaz ve aspiratörlerde güvenle kullanılır.
Aspirin Temizlik Ürününü Halı ve koltuk temizliğinde 5 misli sulandırılarak kullanılır.
Tül ve perdelerde 3 misli sulandırılarak kullanılır.
Banyo,Lavabo, mermer ve yer temizliğinde 3 misli sulandırılır.
Ahşap ve cam yüzeylerde 10 misli sulandırılarak kullanılabilir.
Evlerde ve işyerlerinde saten duvarların temizliğinde kullanılır.
Aspirin Temizlik Maddesini Tamirhanelerde yüzeylerde ağır yağ ve kirlerin temizliğinde kullanabilirsiniz

mutfagımın duvarlarını felanda siliyorum
aklına gelebilecek her yerde kullanılıyo a101 marketlerinde satılıyo ben ordan alıyorum fiyatıda uygun 2,5 3 tl gibi bişiydi sanırım

reklam gibi oldu ama

Son düzenleme:
aspirini bilmiorum ama aspirix var çok amaçlı yüzey temizleyici gerçekten süper, başta koslanın çakması diye düşünmüştüm ambalajı falan benziyo ama bu çok daha etkili hem 2.5 lt 4.5 lira.tavsiye ederim her şeye kullanılıyo.babannem de maydonozu hep su dolu kavanozda çiçek gibi muhafaza eder hava durumuna göre ya dolapta ya masada.

bi faydalı bilgi daha bence yani:) ütüde pratiklik ancak iyi ütüyle oluyomuş bunu anladım yoksa sağ kolum kopucak gibiydi 5senedir çok ütü çıkmamasına rağmen bitirdi beni.philips azur ütüde bi numara sanırım ütüye verilen paraya acımayın kızlar

Evet evet ütünün iyi olması çok önemli, bir kırışığın üzerinden iki üç defa geçeceğine bir kere geçmek var, nevresim ütülerken mesela katlayıp ütülesen altı da düzeliyo ütü iyi olunca uğraşmıyosun fazla.

Bim'de satılan yeşil paketli ıslak mendiller var, family galiba adı, dökülen saçılan şeyler için süper, diğer ıslak mendiller onun gibi değil, koltuğa bile birşey döküldüğünde, çikolata sürülüyo mesela, onunla silince hiçbir şey kalmıyor, yerlere toza herşeye kullanıyorum ani durumlar için. Elimin altında durması pratik oluyor, Ama çocuklara kesinlikle kullanmıyorum, içindeki madde baya keskin herhalde.

aa family mi o benim bi arkadaşım kullanırdı çikolata falan lekeyi hemen çıkarırdı. benim hughes ler falan çıkarmmıyo niyeki diyodum.

ben yeşillikleri pazardangelip yıkarım kuruturum kurutucum kırıldı yenisini almadım tezgaha serip kurutuyorum. kuruduktan sonra da bir gazeteye havlu peçeteyi serip sıkı sıkı sarıyorumhava almıycak şekilde uçlarını katlıyorum buzdolabina 10 günden bile fazla dayanabiliyo tazelik durumuna göre.
ütü de ben hep philips azur kullandım evet çok güzel ama yeni aldığım aynı kalitede çıkmadı neden bilmem. aldığımdan beri hemde. servise vereyim bari..

evet kızlar ütü alacak olan varsa aman haa tefal almayın ben çeyizime en son modelini almıştım 3 sene ancak kullandım resmen yandı ütü evi duman bastı zaten kırışıklıkları hiç açmıyodu
gittim philipsin azur serisinin bi modelini aldım süper gerçekten bir kere geçiyorum aynı yerden

birde kızlar bugün a101 e deterjanlar geldi haftalık ürün kampanyasında
ben 6 kilo domestos yer silmek için dixi ve 4 kilo bingonun vernelini çiçek tohumu saksı toprak aldım
çokk uyguna geliyo haberiniz olsun

Son düzenleme:
Belki pek cogumuz biliyordur ama aklima gelmisken yazayim ,elektrikli tost makinesinin icine yagli kagit seriyorum tost yaparken hic kirlenmiyo ve 3-5 kere ayni kagidi kullaniyorum yanmazsa :) ayni sey firin tepsilerimde her zaman kagitli bekler pasta borek isine giristiysem tepsiler hazir...
Aysegul ne yaptin bitirdinmi bahar temizligini? Birde sen temizlik yaparken naz ne yapiyo? Bizim ki ben is yapiyorsam o da hic yapmadigi seyleri yaparak beni deli ediyo..her isim yarim kaliyo

bazı günler çok kötü oluyo ama genelde ona da veriyorum camsille bez toz alıyo ütü yapıosam onun da küçük ütüsü var yanımda takılıyo:)fena diil yani.bahar temizliği mayısa doğru yapıcam ya daha soğuk olur bi de koridorla mutfağı boyatıcam onu bekliyorum

evet bende öyle yapıyorum yoksa tost makinesinin teflonundan yanan kaşarlar çıkmıyo çok fena uğraştırıyo

Diğer ıslak mendiller onun kadar etkili değil nedense,

Süpersiniz ya, tepside kullanıyodum yanmaz kağıt ama tost makinesinde hiç aklıma gelmemişti, hatta sırf bu temizleme derdinden
tost yapmıyorum evde :))

Benim ütüm Tefal 9 senedir kullanıyorum bir problem yok ama elektrikli alet biraz şans işi.

aklıma bir kaç şey gelmişken yazayım
camları silerken suyunuza biraz tuz ve sirke koyup sonra bulaşıkdeterjanı koyup silin hem daha çabuk temizlenir hemde camlarınız parlar kızçeler
birde çaydanlıktaki kireçi kimyasal madde kullanmadan temizlemek isteyen içinde biraz limon tuzu biraz sirke suya karışıtıp kaynatın parlaklığı göreceksiniz
buzdolabınızda kötü koku varsa bir çay tabağının içine karbonat koyun kokuyu alıyor ben birde ayrı bir çay tabağına haftada bir vanilya döküyorum ohh missss

Ben bu topiği çok sevdim hergün girip kontrol ediyorum yeni birşeyler varmı öğrenebileceğim diye.Ama keşke daha fazla paylaşım olsada bizlerde biligilensek.Ben yazacak birşey bulamıyorım.Sanırım ben yazılanlardan faydalanacak olan tarafım

Arkadaşlar birşey sormak istiyorum.
Temizlikte sirke kullanılıyor ya , üzüm ya da elma sirkesi olması fark ediyor mu ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…