- 8 Temmuz 2009
- 375
- 182
-
- Konu Sahibi Hayat ne garip
Of offf bu tamda ben benim hayalim insalh benimd gönlüme gore olurBen bittim dediğimde Rabbim 3 yıl önce yettim dedi.Cok şükür bin şükür ev sahibi oldum.Öyle şeylerden sonra geldi ki o ev mucizeydi
Umarim inşallah2015 de 3 yıllık sevgilimle evlendim. 1 ay sonra boşandık. daha doğrusu ayrıldık. Boşanma davası 2 yıl sürdü. O kadar yıpratıcı ve travmatikti ki... ailem hep yanımdaydı.. Bi yalnız kalmayı başarabilsem intihar edicem diye düşünecek kadar kötü durumdaydım.. Bu süreçte ağır ilaçlar ile psikolojik tedavi gördüm. Sonra sonunda boşandım. Soyadımın değişmesi bile rahatlattı. Sonra bir işe girdim ve çok sevildim, çok başarılı oldum. Mutluydum, şans bana gülmüştü. Sonra annem kanser oldu. Çok zordu. Bir önceki travmamdan daha zordu. Ama atlattı sonunda..2018.. 3 yıl çalıştım o iş yerinde. Para biriktirdim yurtdışına master a gittim. 2019.. En güzel yılımdı, tepeye çıktığım hayatın bana güldüğünü düşündüğüm..Sonra pandemi işsizlik vs. bi sürü stres problem yaşadım yurtdışında. Sabrettim hala ediyorum, son 2 yıl yine zor geçti :)
Ama en kötü geçiyor bitiyor. Bazı sorunlar sorun değilmiş gibi geliyor. Şanslı mıyım şanssız mıyım bilmiyorum. Ne zaman 'hah şansım döndü, herşey yolunda' diye düşünsem başka bir şey oldu.. Bu sefer belki uzun süreli huzuru yakalayacağım şans ile karşılaşırım. Umarım..
Ben beklemedeyim elbet bir dün döner diye.
İşte herkes için bazı şeyler farklı duygular yaşatıyor.bu belki başkasına için çok basit normal birşey gibi ama evlenip huzura kavuşmak sizin için mukkemmel bir duygu.evinizde rahatça yaşamak huzurlu bir gece sohbet bunlar çok değerli şeyler.bir genç kızın aile ortamı işte bu yüzden çok önemli bence iki kızım var buna çok dikkat ediyorum.bende sizin gibi sorunlu bir baskıcı anne babayla genclivimi yaşadım şimdi Allah'a şükür çok rahatım bencede bu bir şükür sebebiBen eşimle tanıştığımda ya da onunla evlendigimde diyebilirim. Simdi baslarlar ne kadar sığ bi dusunce, evlilik hayatin en onemli seyi degil falan demeye. Evlilik en onemli olduğundan degil. Ama genel olarak kıt kanaat gecinen, 5 cocuklu ailenin en buyuk kiziydim. Omuzlarımda sorumluluklar bolca olsa da hayatimda buyuk bir problem yoktu cok sukur. Meslek sahibi de oldum. Atandım da. Yani bircok seyim olmustu aslinda. Ama annem biraz aksi bir kadindi, anlasamazdik. Esimle iliskimize karsiydi. 6 yil suren iliskimde yani aile evimdeki son 6 yilimda cok baski gordum. Haliyle can sıkıcı bir durumdu. Şansımızın döndüğü kısım esimin mezun olur olmaz, ilk denemesinde su anki meslegine girebilmis olmasiydi belki de. Cunku maddi acidan cok rahatladık ve cabucak borcsuz evlenebildik aslinda. Yani hayatimda buyuk problemler olmasa da o zamana kadarki en buyuk problemi olan aile evinde yasadigim baskilardan kurtulup ozgurlesmemi sagladigi icin evlilik sansimin dondugu zaman oldu diyebilirim. Cunku ne okurken ne çalışırken aile evinden kurtulma sansim olmamisti. Her anlamda cok rahat bir hayatim var su an çünkü. Ama bir yandan da su an asiri mutlu bir hayatimin olmasi esimin harika bir insan olmasi. Her ne kadar ona kavusana kadar gecen surede şansım dönmüş gibi gorunmese de aslinda sansimin dondugu gun onunla tanistigim gundu sanirim
SüperPandemi herkesi vururken bana yaradı.
Çünkü kendimle başbaşa kalıp meditasyon yaptığımda, ruhsal olarak farkındalığa eriştiğimde neye elimi atsam çiçek açtı.
Hayatımın en iyi senesi 2020 miydi, 2021 mi bilmiyorum. 2022'nin de aday olacağına eminim.
Cok iyi guz l bir dönem33 yasinda
Benzer bir hayatımız olmuş. Daim olsun şansınız. Ben de ikinci evliligimle asıl dunyaevine girdim. Oncekinde multeciymişim meğer.Saçma sapan bir evlilikten sonra uzun süre işsiz kaldım.Hayatıma giren insanları tanıyabilmem uzun zamanı aldı ve çok zarar gördüm.İlk başta iş konusunda yüzüm güldü tam rahata erecekken içinden çıkayamayacak çok büyük olaylar geldi ailemin başına.Dibin dibini gördüm resmen.Sonra eşim çıktı karşıma tek başıma olsaydım hayatım nerelere giderdi tahmin bile edemiyorum onca sorunun içinde.Hepsini eşim sayesinde atlattım.
4 yıllık bölümümü 2.5 yılda bitirdim sonra işte yıllardır işsizim
Berbat bir evlilik yaptım ama dünyalar tatlısı bir minnoşum oldu
İlk mezun olduğumda berbat bir yerde çalıştım sonra harika bir yerde çalıştım
Bilemedimki bendeki terazi bi aşağı bi yukarı işte sallana sallana gidiyor
Çok keyif alarak okudum.cok basarilisin.hayat iniş çıkışlar dan ibaret kesinlikleBen de şansı sürekli dönenlerdenim. Bir iyiye bir kötüye. Ortaokula kadar sınıf ve okul birincisi bir öğrenci iken lise giriş sınavında en kötü anadolu lisesini bile kazanamayacak bir puan yaparak hayatımın ilk dibe vuruşunu yaşadım. Daha sonra girdiğim düz lisede ikinci sınıftayken matematik hocam tenefüste son sınıf öğrencisine kısa bir anlatım yapıp integral çözmesini beklerken benim o son sınıf öğrencisine yardım ettiğimi görüp beni radarına almıştı. Bir hafta boyunca sürekli birkaç dakika bir şey anlatıp sorular çözdürüyordu. Meğer öss sorularıymış. Hepsini hatasız çözünce beni Ankara'ya zeka testine göndermişti. Orada üstün zekalı olduğumu öğrendim. Burası da şansımın yükseldiği bir zamandı mesela. Test sonucundan sonra o yaz tatilinde ücretsiz yurtdışı dil eğitimine gönderildim bir dernek tarafından. Sonra üniversite sınavında harika bir puan alarak ülkemizde herkesin bildiği köklü bir devlet okuluna hukuk öğrencisi olarak girdim. Yine burslar, ödüller... ama dediğim gibi şansım bir iyiye bir kötüye gider. O okulu bitiremedim. Çünkü üniversite 3.sınıftayken başka bir bölüm okumak istediğime karar verip tekrar sınava girdim. Tabi ki tüm ezber bilgilerimi unutmuşum. İyi sayılabilecek ama benim ilk skoruma göre oldukça kötü bir puanla sıradan bir özel okula burslu yerleştim. Yeni bölümümü o okulda tamamladım. Bu 4 senelik lisans hayatım hem okuldan kaynaklı eğitim statüsünün düşüşünden hem de çevremin negatif yorumlarından dolayı çok zor geçti. Şanssız yıllarımdı. Daha sonra mezun olur olmaz ilk lisansa başladığım üniversitede yüksek lisansa başvurup kabul aldım. Şansım yine yükseliyordu o dönemler:) hatta yüksek lisansı 1 buçuk senede bitirip, ara vermeden başka bir okulda doktoraya başladım. Ama doktora yaptığım okulum normal bir devlet üniversitesi. Yüksek lisansı bitirdiğim yer kadar iyi değil. Yani dibe batmak değil tabi ama yine bir şansımın kötüye dönüşü söz konusuydu :) derken hayatımın aşkını bulup nişanlandım yine şanslı zamanlarım olduğunu düşünüyorum o dönemler. Ama şu an yine bir şanssız dönemimdeyim çünkü başvurduğum ve neredeyse kesin gözüyle baktığım bir Avrupa eğitim programına çeşitli sebeplerle kabul alamadım. Yurt dışına gitme hayallerim yıkıldı. Şansımın dönmesini bekliyorum bakalım :) fazlaca uzun yazdım ama hayatın hep inişli çıkışlı olduğuna iyi bir örnek olduğunu düşünüyorum :)
Harika bir hikaye çok keyifle okudum.Olumlu düşünmeye başladığım gün benim şansım döndü. Normal bir üniversitede normal okuyan bir kızdım. Çok olumlu düşünmezdim. Küçük yaşta yaşanan baba kaybı, annemin emekli maaşıyla beni okutmaya çalışması vs. Erkek arkadaşım vardı bambaşka bir şehirdeydi vs. Mutsuzdum bütün lise hayatım boyunca. O kadar mutsuz olduğumu hatırlıyorum ki. Üniversitemde genel olarak normal geçti. Erkek arkadaşımla aynı şekilde devam ettik. Bursla geçindim ama çok didindim. İnanılmaz uğrasıyordum bir yere gelebilmek için. Staj eğitim atlayıp duruyordum ama herkes ya ne olabilir ki bu ülkede diyordu. Bir hıdırellezde teyzem dileklerini yaz iyi düşün demişti. Olumlu düşünme ile ilgili kitaplar almaya başladım, ara ara meditasyon yaptım. Ya okuyorsunda bakalım diyenlere kulağımı kapatmayı öyle öğrendim. Enerjimi düşüren insanlar biraz biraz uzaklaştım. Üniversite bitti ben işsizim tabi. Herkes diyor ki belli bu ülkede bir şey olamayacaksınız. Erkek arkadşım hala ehir dışında it gibi çalıştığı ama birbirmizi göremediğimiz bir işi var üniversite mezuniyetime bile gelememiş düşünün. Dedim ki benim hayatım inanılmaz güzel olur. Ben çok şanslıyım inanamazsınız. O sene bildiğiniz 10 senelik kalkınma planı yazdım dilek defteri yaptım. Beğendiğim evi koltuğu işi vs. kesip dergilerden yapıştırdım. Yaklaşık 10 gün sonra aylardır başvurduğum bi yerden gel görüşelim dediler. Pozisyon yok parasız çalışacaksın. Dedim olur kimse işe almıyor zaten. Ailemdekiler ayılıp bayılıuo ya beleşe mi çalışacaksın. Eğitimi benimle kıyaslanmayacak insanlar maaş alıyo ben işi yapıyorum böyle 6 ay geçti. Yüksek lisansa başladım bu arada insanlar da sustu 'hala okuyorum çünkü.' Evlilik tteklifi aldım ben baya mutluyum herkes diyo ki e iş ne olacak. Dedim ki ben çok bekledim olacak biliyorum. Tek yeri istiyorum. Meditasyon dua hep iyi düşünme. Orada kadro açtılar bana ben pat işe girdim. Okul devam ben iyi de para kazanıyorum, düğün için koşturuyorum. Nikah yaptık ev aldık. Ben başka şehirdeyim hala. Düğünü yaptık benim hala eşimin olduğu yere geçişim yok sözleşmem bitecek. İnsanlar diyor ki sende gider orada kasiyerlik yaaprsın falan. Biri dedi ki bizim çocuklara bakarsın. Asla küçümsemek için yazmıyorum, iyi bir ingilizce ve eğitim seviyem var, master yapıyorum. Ben dedim ki ben kendi işimi yapar gelirim merak etmeyin, annem sizin çocuğunuza bakayım diye de okutmadı beni bi başına. Herkes üzgün evi aldık ama yemek masasına sandalye alamamışız cünkü ben işsiz kalabilirim. Ben diyorum ki dikkatl iolalım ama ben issiz kalmam. Hala dualar iyi düşünmeler dilekleri yazmalar. İş sözleşmem 17.30 da bitecek bir hafta sonra işsiz eşimin yanına taşınacağım o gün ofise gittim genel merkezden arayıp terfi aldığımı terfiyle yeni işime haftaya başlayacağımı söylediler. Dedim ki biliyordum. Pat terfiyle yönetici olarak geldim, o sırada eşim istediği yere geçti, rahat 4 katı alıyor maaşı ilk çalıştığı yıllara göre. Evi toparladık bi kaç ayda. Sattığımız arabamızın daha iyisini aldık vs vs. Bitmeyen tezlerimizi bitirdik bi de kıdemli uzmanlar olduk. Bana kimse elini uzatmadı, uzatanları ise ben çağırdım hayatıma hep. Hep iyi olacağını ve iyi gideceğini bildim. Kötüyü düşünecek olsam çok seçenek vardı ama neden olumlu bi insan olmak varken kötü düşüneyim ki? O yüzden kendi düşünce tarzını değiştirin. Bir gün değil siz ne kadar yakın zamana imgelerseniz o kadar hızlı bir şekilde hayat size veriyor iyiyi kötüyü
Amin inşallahBen onceden cok sanssiz biri olduguma inanirdim
Bir arkadasimin kinasinda elimde mum varken kardesime donup bu benim kismet atesim dediydim de mum sönmüştü:))
Babam adıma şirket açınca batmıştı ki babam çok çaliskan ve isinin piri bir adamdi neyse sonra kendi adina acinca isleri bollasmisti.
Baska bir keresinde kayinailem benim adima bir seyler ekip bicmislerdi ve kaynanam elimizi attigimiz kurudu bu neydi demisti :))
Ben de sanssiz olduguma inanmistim ve ben sanssiz biriyim diyordum.
Ama sonra her gun bir sey bile olsa sukredecek bir sey bulacaksin diye kendime tavsiye verdim ve inanin o gunden beri sukredecek o kadar cok sey buluyorum ki hatta bereketleniyor
Sagim, saglikliyim, eşim evliyaullahtan denecek kadar tatli biri :) cocuklarim sag ve saglikli, minnos ellerini tutarak uyumak cok keyifli, bir isim var, etrafimda beni seven, benim de sevdigim insanlar var
Daha hosgorulu bakiyorum hayata, daha kabul edici
Bu neden benim basima geldi demiyorum hatalarimdan ders almaya calisiyorum
İnsanlari taniyorum, kimi nereye koymaliyim bulmaya calisiyorum bu sirada saglam kaziklar da yiyorum ama curuk elmalari temizliyorum
Boyle bakiyorum ama iki kere buyuk depresyon gecirdim ben
İlkinde ozbakim yapacak kadar bile gucum yoktu upuzun saclarima bir anda kiymistim tarayamamaktan ve bu ilk ayaga kalkis noktamdi
İkincisinde nasil dunyalara sigamadigimi, geberene kadar aglarken kizimin yuzume aaglama cici cici yaptigindaki o caresizligi o umudu o vicdan azabini nereye koyamadigimi bir ben bir Allah bir de esim bilir
Cocuklarimi saymazsak esim haricinde de kimse bilmez
Cok zor toparladim ama gecti bitti
Bir seyler ogrendim o dipsiz kuyuyu gordum ve ciktim Allahin izniyle
Sans donmesi var mi yok mu bilemem ama dumduz bir mutluluk yok bu dunyada
Kadere inanmis biri olarak sinandigimin farkinda olmaya calistigim mutluluklar burukluklar huzunler kirginliklar ve sevincler var benim icin
Sans biraz da baktigimiz yerde
Umarim umdugunuz ummadiginiz butun guzelliklerle dolu nice gunler gorursunuz
Önünüzde çok güzel yıllar var çok gencsinizHenuz 24 yasındayken, ailem yokken, param yokken. Sevgilimin benim için ev ve araba satın alması, bunları hiç bir karşılık beklemeden yapması. 1 milyon tl değerinde ikisinin toplamı suan. Onun öncesinde dediğim gibi market alışverişini zor yapıyordum. İlişkim yürümedi. İyi bi insandı ama iyi bi sevgili olamadı. ayrıldık. Benim de hayattakı sansım ilişkilerden yana yürümüyor. :) suan 25 yasındayım tek ıstedıgım guzel bı ınsanla evlilik yapmak cocuk sahıbı olmak.
Hickimse bazi zorluklar yaşamadan biryerletr gelmiyorBen onceden cok sanssiz biri olduguma inanirdim
Bir arkadasimin kinasinda elimde mum varken kardesime donup bu benim kismet atesim dediydim de mum sönmüştü:))
Babam adıma şirket açınca batmıştı ki babam çok çaliskan ve isinin piri bir adamdi neyse sonra kendi adina acinca isleri bollasmisti.
Baska bir keresinde kayinailem benim adima bir seyler ekip bicmislerdi ve kaynanam elimizi attigimiz kurudu bu neydi demisti :))
Ben de sanssiz olduguma inanmistim ve ben sanssiz biriyim diyordum.
Ama sonra her gun bir sey bile olsa sukredecek bir sey bulacaksin diye kendime tavsiye verdim ve inanin o gunden beri sukredecek o kadar cok sey buluyorum ki hatta bereketleniyor
Sagim, saglikliyim, eşim evliyaullahtan denecek kadar tatli biri :) cocuklarim sag ve saglikli, minnos ellerini tutarak uyumak cok keyifli, bir isim var, etrafimda beni seven, benim de sevdigim insanlar var
Daha hosgorulu bakiyorum hayata, daha kabul edici
Bu neden benim basima geldi demiyorum hatalarimdan ders almaya calisiyorum
İnsanlari taniyorum, kimi nereye koymaliyim bulmaya calisiyorum bu sirada saglam kaziklar da yiyorum ama curuk elmalari temizliyorum
Boyle bakiyorum ama iki kere buyuk depresyon gecirdim ben
İlkinde ozbakim yapacak kadar bile gucum yoktu upuzun saclarima bir anda kiymistim tarayamamaktan ve bu ilk ayaga kalkis noktamdi
İkincisinde nasil dunyalara sigamadigimi, geberene kadar aglarken kizimin yuzume aaglama cici cici yaptigindaki o caresizligi o umudu o vicdan azabini nereye koyamadigimi bir ben bir Allah bir de esim bilir
Cocuklarimi saymazsak esim haricinde de kimse bilmez
Cok zor toparladim ama gecti bitti
Bir seyler ogrendim o dipsiz kuyuyu gordum ve ciktim Allahin izniyle
Sans donmesi var mi yok mu bilemem ama dumduz bir mutluluk yok bu dunyada
Kadere inanmis biri olarak sinandigimin farkinda olmaya calistigim mutluluklar burukluklar huzunler kirginliklar ve sevincler var benim icin
Sans biraz da baktigimiz yerde
Umarim umdugunuz ummadiginiz butun guzelliklerle dolu nice gunler gorursunuz