Hayatınızda Şansınız ne zaman döndü

Hayat ne garip

Nirvana
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2009
5.761
4.814
Slm bayanlar
Burda birçok değişik hayatlara sahip insanlar var. Bana ve bazılarımıza ilham verecek yada Ümit olucak olan merak ettiğim konu şu.
Ne zaman hayatınızda şans size güldü?
Kısa kısa yada isterseniz uzun ben hevesle okurum hayatınızda surdan sonra hayatım yoluna girdi şunu kazandım veya su başarıya sahip oldum yada şu param değer kazandı şunu yaptım ev aldım diyeceginiz bir hikayeniz varsa ben can kulağıyla bekliyorum

Buna en son cevap verecek kişi benim ama konunuz ana sayfaya düşer diye yazıyorum

benim için herşey bitti dediğim noktada çok çok değerli bir büyüğüm bana yardım etmişti Allah ondan razı olsun gerçekten. onunla karşılaşmak hayatımı komple değiştirdi.
umarım hayatınızda, dönüm noktalarında, düştüğünüzde size elini uzatan insanlarla karşılaşırsınız.

Buna en son cevap verecek kişi benim ama konunuz ana sayfaya düşer diye yazıyorum

Amin insalh çok sevindim sizin adiniza

Bu çok önemli işte. Büyüklerimiz Allah doğru insanları karşına çıkarsın diye dua ederler hep .

Dönmedi ki

Saçma sapan bir evlilikten sonra uzun süre işsiz kaldım.Hayatıma giren insanları tanıyabilmem uzun zamanı aldı ve çok zarar gördüm.İlk başta iş konusunda yüzüm güldü tam rahata erecekken içinden çıkayamayacak çok büyük olaylar geldi ailemin başına.Dibin dibini gördüm resmen.Sonra eşim çıktı karşıma tek başıma olsaydım hayatım nerelere giderdi tahmin bile edemiyorum onca sorunun içinde.Hepsini eşim sayesinde atlattım.

Bu çok önemli işte. Büyüklerimiz Allah doğru insanları karşına çıkarsın diye dua ederler hep .
kesinlikle öyle.
çünkü kendi çabamla bulabileceğim, ulaşabileceğim bir insan değildi , mümkün değildi.
insan bitti dese de aslında bitmiyor . sadece başka aşamaya geçiyoruz

Harika

kesinlikle öyle.
çünkü kendi çabamla bulabileceğim, ulaşabileceğim bir insan değildi , mümkün değildi.
insan bitti dese de aslında bitmiyor . sadece başka aşamaya geçiyoruz
Kesinlikle hicbirsey aslında bitmiyor biz o psikolojiyle hayatımız bitti sanıyoruz.maddi manevi herşey dibe çöküyor

4 yıllık bölümümü 2.5 yılda bitirdim sonra işte yıllardır işsizim

Berbat bir evlilik yaptım ama dünyalar tatlısı bir minnoşum oldu

İlk mezun olduğumda berbat bir yerde çalıştım sonra harika bir yerde çalıştım

Bilemedimki bendeki terazi bi aşağı bi yukarı işte sallana sallana gidiyor

Ben bittim dediğimde Rabbim 3 yıl önce yettim dedi.Cok şükür bin şükür ev sahibi oldum.Öyle şeylerden sonra geldi ki o ev mucizeydi

Ben ailemden yana dertliyimdir genelde. Kavga gürültü çok olurdu bizim evde, üniversitenin ilk senesi, depresyonun dibini yaşadım galiba, şimdi bakınca öyle gözüküyor. Kendimi okulun psikiyatri bölümüne zor atmıştım. Neyse işler iyice yolundan çıkmışken şehir değiştirdim 18 yaşımda. Başka bir şehre gittim, kendime orda kendimce bir hayat kurdum. Kendimi baştan tanimaya başladim, kavgalı ailelerde çocuklar travmalarla büyümekten kendilerini pek tanıyamayabiliyor, sürüklenen bir hayat oluyor maalesef. Değiştim, kendi kararlarimi aldım, kendi ayaklarımın üzerinde durdum, düşme kalkma, hatalar ve araştırmalar falan yoğun yani burası.

Hayatımı değiştiren şey peşinden gittiğim özgür olma ve kendi kararını almam gerektiği duygusuna sahip çıkmam oldu. O kadar zor yılların ardından bir an geliyor ve iyi ki diyor insan işte.

Bence mucize ya da dönüm noktası her neyse o da bir süreç. Öyle anlık değil. Geçmişten gelen inançlar ve olaylar o mucizeyi oluşturan şeyler aslında.

Kısaca söylemem gerekirse benim hayatımı değiştiren noktaların özeti, büyük kararların -bana iyi dönüşü olanlarda- kendim olduğum ve -negatif dönüş olanlarda ise- kendim olamadigim anlar diyebilirim.

Hayatta ki en büyük şansım eşim. Eşimle tanıştığım günle nikah günümüz arasında tam 2 ay var. Bu karar hayatımın dönüm noktasıydı. Aldığım en doğru karar. Asla pişman değilim. Çevremdeki herkes çok erken yapma pişman olursun iyice tanı dese de kimseyi dinlemedim iyi ki diyorum.

Ben de şansı sürekli dönenlerdenim. Bir iyiye bir kötüye. Ortaokula kadar sınıf ve okul birincisi bir öğrenci iken lise giriş sınavında en kötü anadolu lisesini bile kazanamayacak bir puan yaparak hayatımın ilk dibe vuruşunu yaşadım. Daha sonra girdiğim düz lisede ikinci sınıftayken matematik hocam tenefüste son sınıf öğrencisine kısa bir anlatım yapıp integral çözmesini beklerken benim o son sınıf öğrencisine yardım ettiğimi görüp beni radarına almıştı. Bir hafta boyunca sürekli birkaç dakika bir şey anlatıp sorular çözdürüyordu. Meğer öss sorularıymış. Hepsini hatasız çözünce beni Ankara'ya zeka testine göndermişti. Orada üstün zekalı olduğumu öğrendim. Burası da şansımın yükseldiği bir zamandı mesela. Test sonucundan sonra o yaz tatilinde ücretsiz yurtdışı dil eğitimine gönderildim bir dernek tarafından. Sonra üniversite sınavında harika bir puan alarak ülkemizde herkesin bildiği köklü bir devlet okuluna hukuk öğrencisi olarak girdim. Yine burslar, ödüller... ama dediğim gibi şansım bir iyiye bir kötüye gider. O okulu bitiremedim. Çünkü üniversite 3.sınıftayken başka bir bölüm okumak istediğime karar verip tekrar sınava girdim. Tabi ki tüm ezber bilgilerimi unutmuşum. İyi sayılabilecek ama benim ilk skoruma göre oldukça kötü bir puanla sıradan bir özel okula burslu yerleştim. Yeni bölümümü o okulda tamamladım. Bu 4 senelik lisans hayatım hem okuldan kaynaklı eğitim statüsünün düşüşünden hem de çevremin negatif yorumlarından dolayı çok zor geçti. Şanssız yıllarımdı. Daha sonra mezun olur olmaz ilk lisansa başladığım üniversitede yüksek lisansa başvurup kabul aldım. Şansım yine yükseliyordu o dönemler:) hatta yüksek lisansı 1 buçuk senede bitirip, ara vermeden başka bir okulda doktoraya başladım. Ama doktora yaptığım okulum normal bir devlet üniversitesi. Yüksek lisansı bitirdiğim yer kadar iyi değil. Yani dibe batmak değil tabi ama yine bir şansımın kötüye dönüşü söz konusuydu :) derken hayatımın aşkını bulup nişanlandım yine şanslı zamanlarım olduğunu düşünüyorum o dönemler. Ama şu an yine bir şanssız dönemimdeyim çünkü başvurduğum ve neredeyse kesin gözüyle baktığım bir Avrupa eğitim programına çeşitli sebeplerle kabul alamadım. Yurt dışına gitme hayallerim yıkıldı. Şansımın dönmesini bekliyorum bakalım :) fazlaca uzun yazdım ama hayatın hep inişli çıkışlı olduğuna iyi bir örnek olduğunu düşünüyorum :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…