Slm bayanlar
Burda birçok değişik hayatlara sahip insanlar var. Bana ve bazılarımıza ilham verecek yada Ümit olucak olan merak ettiğim konu şu.
Ne zaman hayatınızda şans size güldü?
Kısa kısa yada isterseniz uzun ben hevesle okurum hayatınızda surdan sonra hayatım yoluna girdi şunu kazandım veya su başarıya sahip oldum yada şu param değer kazandı şunu yaptım ev aldım diyeceginiz bir hikayeniz varsa ben can kulağıyla bekliyorum
Üniversite mezuniyetinden sonra 1 seneye yaklaşık işsiz kaldığım dönemden sonra özel sektörde karın tokluğuna ve rezil şartları kabul etmek zorunda kalarak piyasanın çok altında ücretle çalışmaya başladım.
Bölümümle ilgili devlet atamalarını bekledim o sene,olmadı,ümidimi iyice yitirdim.Ben ne zaman rahat edeceğim diye kara kara düşünürken ve o rezil şartlarda çalışmaya artık tahammül edemezken bi çıkış yolu bulmam gerek diyip,sınavlara hazırlanmaya karar verdim.İnsanın kaderi kendi çabasına da bağlıdır diye.
İşten eve geldiğimde beynim ambele ama kendimi zorlayarak masaya oturdum gece 12lere kadar çalıştım.O zamanlar da evlilik yoluna gitmekte olan ciddi bir ilişkim vardı ancak önümü göremiyordum,büyük şehirde özel sektörde üç kuruşa kendime yetemiyodum,bunalım başlamıştı.
İlişkimdeki kişi de özeldeydi,üç kuruş da o alıyodu.Ne yicez ne içecez akıl işi miydi o dönemde.
İlişkim çok iyiydi değer görüp seviliyodum ancak bir şeyler eksikti olmuyodu,kendi ayaklarım,üzerinde durmaya yetmiyodu.
Derler ya her şeyden vazgeçtiğinde gelir güzel günler, Murphy misali.
O senenin Aralık ayında alımlar açıldı.Beklemiyodum.Tercih yaptım,yerleşmeyi de beklemiyodum çünkü puanım düşüktü bana göre,benden daha yüksekler yerleşir diyodum.
Açıklandı.Doğuda bir kamu üniversitesine akademisyen olarak atandım,kendi mesleğimi de yapabileceğim bir bölüme üstelik.Ben şok,beklemiyoduk.Emeklerimin karşılığını aldım sonunda dedim ancak tedirgindim düşünme sürecine girdim.
Gitsem mi gitmesem mi ikilemleri, ailenin çevrenin desteği ile gitmeye karar verdim.
İlişkim bitmek zorunda kaldı.
Karşı taraf ‘gidersen biter,ben doğuda yaşayamam bunu göze alarak karar ver,sana gitme diyemem geleceğin sonuçta ancak sen orda eğitimini bitirsen bile ben o kadar süre senin gelmeni bekleyemem yaşım geçiyo bi an önce evlenmek istiyorum bitmek zorunda’ dedi.
Atandığıma ağız tadıyla sevinemeden travmalar içinde gözlerimden yaşlar süzülerek onu bırakmak zorunda kaldım.Ancak özelde gelecek benim alanımda yoktu bu kararı almak elzemdi.
Kendisinin de şehrime atanma ihtimali olmasına rağmen tercih vermedi,yüksekti puanı.Hayırlısı böyleymiş dedim.
Gittiğim yerde başladım,her şey çok zordu,bilmediğim bir şehir,tanımadığım insanlar,duygusal travmam ve ben.Bölümüm de zordu,doktoraya başlama süreci,mobbingler vs.
Velhasıl alıştım şimdi doktoram bitmek üzere bu süreçte bir çok şey öğrendim hem mesleki hem insan ilişkileri açısından.
İmkan olarak hayat yüzümü güldürdü,şans bana döndü emeklerimin karşılığını aldım.
Ancak ilişkilerden yana yüzüm gülmedi.Hala da gülmüyor.Ayrıldığım ilişkimden bu yana hayatıma ciddi kimse girmedi.Ah mı aldım diye çok da düşündüm.Bilemedim.
Birkaç travma daha yaşadım ilişki anlamında ancak kendimi ne kadar değersiz gördüğümün farkına varmamı sağladı bu saçma ilişkiler.Avcı erkek modelleri,günlük eğlence peşinde koşan tırt karakterler, manipülasyonla seni kullanmaya çalışma çabaları,seviyorum ayağına yatıp anı yaşayalım demeler.
Daha zamanı gelmedi demek ki diyorum,hayat bu yönden bana şansını göstermedi henüz.Herkes sevilip severken bende neden böyle diye isyan edesim geliyor.
Kendime,kendi değerime dönüp kendimi keşfetme adına adımlar atmaya çalışıyorum şimdi.Kendime zerre değer vermemişim meğersem bunu anladım.
Belki bi gün aşkı da bulurum neden olmasın?
Hayat inişli çıkışlı bir yol,olumsuzu tecrübe olarak görüp bir sonrakinde temkinli olmak gerek sanırım.
Umarım biz kadınlar olarak hepimiz en güzel şeylerle karşılaşırız çünkü en güzellerini hak ediyoruz