• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hayatın üstesinden gelemiyorum.

O an kendimi başka bir yerde, bambaşka bir meslekte ya da başka insanlarla iç içe hayal ediyorum.
Hayatım harika mı olacaktı diye soruyorum.
Cevabım hayır oluyor.
Dünya sıkıntılarla dolu bir yer.
İnsanın olduğu bu ''dünyada'' yine başka birileri ya da hesapta yokken ortaya çıkan
ani gelişmeler yüzünden endişeli olacaktım..
Yüzde yüz.
O zaman hadi nomu diyorum, kalk..
Haklısınız dört dörtlük hayat yok herkesin kendince sıkıntıları var .çocukluğum hariç bu hayatta hiç birşey istediğim gibi gitmedi belki de hüznüm de bunun da etkisi var

Bende aynı şeyi yaşıyorum bu ara. Ne konuşacak ne nefes alacak mecalim var. Sırf bu olağanüstü halden dolayi 10 yıllık isimde bile büyük küçük hatalar yaptım. Ama artık olağanüstü hal devam etse de işle ilgili problem yaşamıyorum. Aksine ise daha çok sarılıyorum zamn geçiyor.
Allah kolaylık versin ne yaşıyorsun bilmiyorum ama adapte olmak zor oluyor sıkıntı varken bedenen ordasın ama ruh akıl başka yerde kalıyor çok iyi anlıyorum. Işı bıraksam büsbütün kötü olurum diye birakamiyorum

Haklısınız dört dörtlük hayat yok herkesin kendince sıkıntıları var .çocukluğum hariç bu hayatta hiç birşey istediğim gibi gitmedi belki de hüznüm de bunun da etkisi var

Benim de öyle..
Hep zorluklarla mücadele edenlerdenim..
Çok yordu bu beni anlıyorum o açıdan..
Ama düşünüyorum üstesinden gelebildim, çünkü tutunacak bir dalım hep vardı çok şükür.
Ya hiç bir dalım olmasaydı?

Kolay kolay sağlık sorunu yaşamam.
Son zamanlarda yaşıyorum ve çok keyifsizim.
Önce can sağlığı gerçekten.

Benim de öyle..
Hep zorluklarla mücadele edenlerdenim..
Çok yordu bu beni anlıyorum o açıdan..
Ama düşünüyorum üstesinden gelebildim, çünkü tutunacak bir dalım hep vardı çok şükür.
Ya hiç bir dalım olmasaydı?

Kolay kolay sağlık sorunu yaşamam.
Son zamanlarda yaşıyorum ve çok keyifsizim.
Önce can sağlığı gerçekten.
Allah şifa versin .Allah kimseyi çaresizlikle sınamasın. Ben de üstesinden geliyorum diyorum sonra bakıyorum ki benden çok şey gitmiş

Babanıza çok geçmiş olsun, umarım korktuğunuz gibi çıkmaz sonuçları. Ailesini çok erken yaşta kaybetmiş bir insan olarak size en büyük tavsiyem, henüz gerçekleşmemiş ve ne zaman gerçekleşeceği belli olmayan şeyler için bugünü ziyan etmeyin. Ailesini kaybetmekten herkes korkar. O zaman bugünün kıymetini bilip, daha çok tadını çıkarın, onlara daha çok sarılın, sevginizi daha çok gösterin. Şunu yaşayamadık, bunu göremeyecek gibi düşünceler yerine, birlikte paylaştığınız daha çok anı biriktirin. Evet, bu dünyada ölüm de var ama aileniz hala hayattalar ve yanınızdalar, buna şükretmelisiniz. Ve endişelerinizin bugünü elinizden almasına izin vermemelisiniz. Başaramıyorsanız, bir psikologa gidin. Allah anne babanıza uzun ömürler versin.

Allah yardımcınız olsun öncelikle. Ben bunları yaşamadım ama başka şeyler yaşadım. Bu dünyaya neden geldiğimi sorguladım hep. Hayatım başkalarının hayatına özenmekle geçti. Ama şunu anladım zamanla. Her hayat kendine özel. Bunları yaşıyorsam bir sebebi olmalı. Veya başka şartlarda olsaydım bu kişiliğimle ayakta kalamaz yikilirdim. Sen de böyle yaşamalısın ki yikilmamalisin. Kendini eksik hissettiğin şeyler hayırlı değilmiş ki sahip değilsin.

Bir de bol bol dua et. Özellikle gece 3-4 civarı dua etmek insanı o kadar rahatlatıyor ki anlatamam.

:KK66:

Babanıza çok geçmiş olsun, umarım korktuğunuz gibi çıkmaz sonuçları. Ailesini çok erken yaşta kaybetmiş bir insan olarak size en büyük tavsiyem, henüz gerçekleşmemiş ve ne zaman gerçekleşeceği belli olmayan şeyler için bugünü ziyan etmeyin. Ailesini kaybetmekten herkes korkar. O zaman bugünün kıymetini bilip, daha çok tadını çıkarın, onlara daha çok sarılın, sevginizi daha çok gösterin. Şunu yaşayamadık, bunu göremeyecek gibi düşünceler yerine, birlikte paylaştığınız daha çok anı biriktirin. Evet, bu dünyada ölüm de var ama aileniz hala hayattalar ve yanınızdalar, buna şükretmelisiniz. Ve endişelerinizin bugünü elinizden almasına izin vermemelisiniz. Başaramıyorsanız, bir psikologa gidin. Allah anne babanıza uzun ömürler versin.
Amin çok sağolun.sizin de başınız sağolsun Allah size sağlıklı uzun ömür versin.
Yazdığım herşeyin karşılığını yazmışsınız ben kaygılarım, üzüntülerim yüzünden anı kaçırıyorum hayatı kendime zehir ediyorum bu konuda destek almam şart belki de bazen paranoyak gibi davranıyorum annem dr un söylediklerini anlatıyor biseyler saklıyormuş gibi geliyor mesela.kafami kötüye kurmaktan kendimi mahvediyorum

Amin çok sağolun.sizin de başınız sağolsun Allah size sağlıklı uzun ömür versin.
Yazdığım herşeyin karşılığını yazmışsınız ben kaygılarım, üzüntülerim yüzünden anı kaçırıyorum hayatı kendime zehir ediyorum bu konuda destek almam şart belki de bazen paranoyak gibi davranıyorum annem dr un söylediklerini anlatıyor biseyler saklıyormuş gibi geliyor mesela.kafami kötüye kurmaktan kendimi mahvediyorum
Amin, teşekkür ederim.
Boşanmış olabilirsiniz, çocuğunuz olmayabilir, bunlara sahip olmak için her zaman zamanınız var. Ve bence ailenizi bunlar değil, sizi mutsuz görmek yaralar. Umarım destek alırsınız. Eminim size iyi gelecek.

Allah hepimize yardım etsin.
Beni anlatmışsınız, aynı korkuları paylaşıyorum. Sürekli değişen korkular.
Mücadele etmek yerine kabullenmeye çalışıyorum ve olursa olsun artık yeter diyorum.

Allah tüm sevdiklerimize ve bize hayırlı, sağlıklı ömür nasip etsin.

Babani ne mutlu eder biliyor musun? Senin mutlu oldugunu gormek... Sen mutlu olursan o da mutlu olur.
Hersey istedigimiz gibi gitmeyebiliyor hayatta. Ancak isyan etmek de cozum degil. Mumkun oldugunca sevdiklerimizle guzel gunler gecirmeliyiz. Gerisi bos.
Allah sevdiklerini sana bagislasin.

Evet arkadaşlar tam da başlıkta dediğim gibi hayatın üstesinden gelemiyorum dertlerle baş edemez hale geldim .boşanma,çocuk sahibi olamama aile içindeki ciddi sağlık problemleri hepsi üstüne üstüme geliyor işe girdim mutsuzluk yüzünden işe bile konsantre olamıyorum. Bunu bir tek mi ben mi yaşıyorum bilemiyorum ama ben de sevdiklerimi kaybetme korkusu çok fazla annem babam sağlık problemi yaşadığı zaman aklım basimdan gidiyor bu gibi durumlarda hayattan kopuyorum .babam koah hastasi zor bir hastalık nefes problemi yaşıyor yoğun bir şekilde .bobrek değerleri sınırda çıkmış ciğerde nodüller saptanmış kalpte de problem çıkabilir demiş dr kendine dikkateden biri de değil durumu kötü sizin anlayacağınız onu kaybetmekten ,saptanan nodüllerin kötü çıkmasından korkuyorum.kardesim var daha genç evlenmedi babama manen ihtiyacımız var çok üzülüyorum mutlu olmami gormesini isterdim cocuk sahibi olmayi mutluluğunu babamla paylaşmayı isterdim ama hiç biri olamadı.kendimi zayıf hissediyorum sağlık konularında layıkıyla destek olamıyorum sürekli kötü birşey olacak hissi bana rahat vermiyor biliyorum parça parça dağınık yazdım ama ne yapabilirim nasıl başa çıkabilirim siz nasıl başa çıkıyorsunuz nasıl üstesinden geliyorsunuz
Sizden daha kötü durumda olanlara bakın. Ölümün yokluk olmadığını, orada bu imtihanların sona ereceğini telkin edin kendinize. En önemlisi her halinize şükredin. Şükretmedikçe daha fazla sıkıntı gelecek, bunu bilin

Sizi cok iyi anliyorum bazen annemin nefesini kontrol ederim. Babami kaybedeli 10 yil oldu. Ben de yalnizim. O kadar tanidik ki duygulariniz. Rabbim uzun omur versin. Acil sifa versin.

Bazen bende de olur o korku,ama tevekkül etmekte fayda var arkadaşım,ben öyle huzur buluyorum bu hislere kapıldığım zaman açıkçası.isinize odaklanin kafanızı o şekilde dagitin bide

Bence anne ve babanız sizin gibi düşünceli hassas bi evlada sahip oldukları için çok şanslı. Daha ne isteyebilirler ki ? İnşallah en yakın zaman da her şey düzelir, yaşam sürdüğü üzere umutta vardır. Dibi görmeden maalesef cıkamıyoruz..

Allah hepimize yardım etsin.
Beni anlatmışsınız, aynı korkuları paylaşıyorum. Sürekli değişen korkular.
Mücadele etmek yerine kabullenmeye çalışıyorum ve olursa olsun artık yeter diyorum.

Allah tüm sevdiklerimize ve bize hayırlı, sağlıklı ömür nasip etsin.
Amin .sürekli bu duygularda olunca hayattan tad alamaz konsantre olamaz oldum zararı çok büyük bu hislerin ama elimde deil

Bence anne ve babanız sizin gibi düşünceli hassas bi evlada sahip oldukları için çok şanslı. Daha ne isteyebilirler ki ? İnşallah en yakın zaman da her şey düzelir, yaşam sürdüğü üzere umutta vardır. Dibi görmeden maalesef cıkamıyoruz..
Inşallah düzelir dediginiz gibi umut hep var.hassasiyetim kendime zarar veriyor ama kendimle bahşedemiyorum

Back