• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hayatın üstesinden gelemiyorum.

minnie

Guru
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2010
9.472
9.792
398
Ankara
Evet arkadaşlar tam da başlıkta dediğim gibi hayatın üstesinden gelemiyorum dertlerle baş edemez hale geldim .boşanma,çocuk sahibi olamama aile içindeki ciddi sağlık problemleri hepsi üstüne üstüme geliyor işe girdim mutsuzluk yüzünden işe bile konsantre olamıyorum. Bunu bir tek mi ben mi yaşıyorum bilemiyorum ama ben de sevdiklerimi kaybetme korkusu çok fazla annem babam sağlık problemi yaşadığı zaman aklım basimdan gidiyor bu gibi durumlarda hayattan kopuyorum .babam koah hastasi zor bir hastalık nefes problemi yaşıyor yoğun bir şekilde .bobrek değerleri sınırda çıkmış ciğerde nodüller saptanmış kalpte de problem çıkabilir demiş dr kendine dikkateden biri de değil durumu kötü sizin anlayacağınız onu kaybetmekten ,saptanan nodüllerin kötü çıkmasından korkuyorum.kardesim var daha genç evlenmedi babama manen ihtiyacımız var çok üzülüyorum mutlu olmami gormesini isterdim cocuk sahibi olmayi mutluluğunu babamla paylaşmayı isterdim ama hiç biri olamadı.kendimi zayıf hissediyorum sağlık konularında layıkıyla destek olamıyorum sürekli kötü birşey olacak hissi bana rahat vermiyor biliyorum parça parça dağınık yazdım ama ne yapabilirim nasıl başa çıkabilirim siz nasıl başa çıkıyorsunuz nasıl üstesinden geliyorsunuz

Canim onu ara sira bende yasiyorum.. ve kendimi hepimiz olecegiz nasilsa diye rahatlatiyorum.. olume care yok.. maalesef.. seni iyi anliyorum..

Mutsuz oldugunuz bir evlililten çıkmış olmamın yorgunlugu hala üzerinizde
Ama çocuk sahibi olamamak şimdi üzülecek bir konu degil bence
Mutlu bir yuva da çocuk düşünürsünüz.

Anne baba kardeş en degerli insanlar bizim kaybetmek istemedigimiz varlıklar ama gün geliyor görüyoruz tadıyoruz engel olabilecegimiz bir durum degil
Sadece onlarla yaşayıp anılar biriktirmemiz gerekiyor

Allah hepimize saglıklı huzurlu ömür nasip etsin

Canim onu ara sira bende yasiyorum.. ve kendimi hepimiz olecegiz nasilsa diye rahatlatiyorum.. olume care yok.. maalesef.. seni iyi anliyorum..
Evet haklısın ama bazen etrafıma bakıyorum aynı yaşlarda olup hiç problem yaşamayan insanlara özeniyorum benim babamda böyle olabilirdi diyorum biliyorum yanlış ama elimde değil

Evet haklısın ama bazen etrafıma bakıyorum aynı yaşlarda olup hiç problem yaşamayan insanlara özeniyorum benim babamda böyle olabilirdi diyorum biliyorum yanlış ama elimde değil
Hayat sinav canim.. ona bakarsan ne yetimler ne oksuzler var.. her halimize binlerce sukurler olsun

Anne baba kardeş en degerli insanlar bizim kaybetmek istemedigimiz varlıklar ama gün geliyor görüyoruz tadıyoruz engel olabilecegimiz bir durum degil

amin.
Inan sağlık konuları gündemde olduğundan beri evlilik.v.s kafamdan gitti babama çok üzülüyorum elimden bisey gelmiyor

Bi de istediğim gibi anılar biriktiremedim diyorum ya babamin çocuğunu kucaklamasini isterdim mesela

Hayatta her şey insanlar için..
Başkalarının savaştığı pek çok şey bir gün bizim karşımıza çıkabilir.

Kimin ihtiyacı yok ki anne babaya?
Onlara her yaşta ihtiyaç duyar insan.
Allah uzun sağlıklı ömürler versin, yokluklarını göstermesin..
Ama başa gelmesi durumunda ebeveynsiz yaşayan insanlar nasıl hallediyorsa öyle hayat akacak, işler yürüyecek.
Olma ihtimalleri üzerinden kendimizi kahretmek yerine, henüz birlikteyken
neler yapabilirize odaklansanız daha iyi olmaz mı?

Kendine dikkat eden biri değil demişsiniz.
O halde siz dikkat edin onun dikkat etmediklerine, alıştırın.
Sana ihtiyacımız var bizim için iyi olmalısın diye motive edin.
İmkanınız varken yapın hepsini.

Geçmiş olsun. Allah acil şifalar versin.

Allah yardımcınız olsun öncelikle. Ben bunları yaşamadım ama başka şeyler yaşadım. Bu dünyaya neden geldiğimi sorguladım hep. Hayatım başkalarının hayatına özenmekle geçti. Ama şunu anladım zamanla. Her hayat kendine özel. Bunları yaşıyorsam bir sebebi olmalı. Veya başka şartlarda olsaydım bu kişiliğimle ayakta kalamaz yikilirdim. Sen de böyle yaşamalısın ki yikilmamalisin. Kendini eksik hissettiğin şeyler hayırlı değilmiş ki sahip değilsin.

Bir de bol bol dua et. Özellikle gece 3-4 civarı dua etmek insanı o kadar rahatlatıyor ki anlatamam.

Hayatta her şey insanlar için..
Başkalarının savaştığı pek çok şey bir gün bizim karşımıza çıkabilir.

Kimin ihtiyacı yok ki anne babaya?
Onlara her yaşta ihtiyaç duyar insan.
Allah uzun sağlıklı ömürler versin, yokluklarını göstermesin..
Ama başa gelmesi durumunda ebeveynsiz yaşayan insanlar nasıl hallediyorsa öyle hayat akacak, işler yürüyecek.
Olma ihtimalleri üzerinden kendimizi kahretmek yerine, henüz birlikteyken
neler yapabilirize odaklansanız daha iyi olmaz mı?

Kendine dikkat eden biri değil demişsiniz.
O halde siz dikkat edin onun dikkat etmediklerine, alıştırın.
Sana ihtiyacımız var bizim için iyi olmalısın diye motive edin.
İmkanınız varken yapın hepsini.

Geçmiş olsun. Allah acil şifalar versin.
Çok haklısın herşey bizim için ben hayatı olduğu gibi karşılamaya kabullenmeye alışamadım kendime kızgınım bu yüzden güçsüzlüğümü de sevmiyorum. Bi sorun olunca (özellikle sağlıkla ilgili)hayattan kopuyorum

Allah yardımcınız olsun öncelikle. Ben bunları yaşamadım ama başka şeyler yaşadım. Bu dünyaya neden geldiğimi sorguladım hep. Hayatım başkalarının hayatına özenmekle geçti. Ama şunu anladım zamanla. Her hayat kendine özel. Bunları yaşıyorsam bir sebebi olmalı. Veya başka şartlarda olsaydım bu kişiliğimle ayakta kalamaz yikilirdim. Sen de böyle yaşamalısın ki yikilmamalisin. Kendini eksik hissettiğin şeyler hayırlı değilmiş ki sahip değilsin.

Bir de bol bol dua et. Özellikle gece 3-4 civarı dua etmek insanı o kadar rahatlatıyor ki anlatamam.
Amin çok sağol.bu aralar bende herkesin hayatına özenir oldum herşeye iç çeker oldum .aşmak istiyorum daha güçlü olmak istiyorum

Çok haklısın herşey bizim için ben hayatı olduğu gibi karşılamaya kabullenmeye alışamadım kendime kızgınım bu yüzden güçsüzlüğümü de sevmiyorum. Bi sorun olunca (özellikle sağlıkla ilgili)hayattan kopuyorum

Babamı kaybettiğimde ölüm ne demek anladım.
Sadece mezun olduğumu gördü.
Atandığımı, evlendiğimi haliyle sonrasını göremedi.
Kendimi biraz sıkmış olsaydım atandığımı görebilirdi mesela.
Ama kısmet böyleymiş.
Olduramadıklarımıza ağlamanın bir anlamı yok ki...

Ondan sonra annem hayattayken keşkelerim olmaması adına elimden geleni yapıyorum..
Allah'ım sağlıkla uzun ömürler nasip etsin birlikte geçireceğimiz diye dua etmekten de başka çarem yok.

Güçsüz bir evladın onlara hiç bir faydası yok.
Güçlü ve mutlu bir evlat olursa yanlarında aşamayacakları sorun da yok emin olun..

Bunlarla ugraşırsanız elinizde olanın tadını çıkaramayacaksınız.
Babanız hayatda muhabbet edin
Birlikte çay içip keyif yapın
Torun yoksa evlat var
Işte bende ki sıkıntı bu işler yolunda gitmeyince hayatla irtibatım kopuyor konsantrem bozuluyor hic biseyden keyif alamiyorum annemlerhastaneye gidiyor sonuçlar çıkana kadar dokuz doğuruyorum normal mi bu sizler nasıl başa çıkıyorsunuz

Işte bende ki sıkıntı bu işler yolunda gitmeyince hayatla irtibatım kopuyor konsantrem bozuluyor hic biseyden keyif alamiyorum annemlerhastaneye gidiyor sonuçlar çıkana kadar dokuz doğuruyorum normal mi bu sizler nasıl başa çıkıyorsunuz

O an kendimi başka bir yerde, bambaşka bir meslekte ya da başka insanlarla iç içe hayal ediyorum.
Hayatım harika mı olacaktı diye soruyorum.
Cevabım hayır oluyor.
Dünya sıkıntılarla dolu bir yer.
İnsanın olduğu bu ''dünyada'' yine başka birileri ya da hesapta yokken ortaya çıkan
ani gelişmeler yüzünden endişeli olacaktım..
Yüzde yüz.
O zaman hadi nomu diyorum, kalk..

Babamı kaybettiğimde ölüm ne demek anladım.
Sadece mezun olduğumu gördü.
Atandığımı, evlendiğimi haliyle sonrasını göremedi.
Kendimi biraz sıkmış olsaydım atandığımı görebilirdi mesela.
Ama kısmet böyleymiş.
Olduramadıklarımıza ağlamanın bir anlamı yok ki...

Ondan sonra annem hayattayken keşkelerim olmaması adına elimden geleni yapıyorum..
Allah'ım sağlıkla uzun ömürler nasip etsin birlikte geçireceğimiz diye dua etmekten de başka çarem yok.

Güçsüz bir evladın onlara hiç bir faydası yok.
Güçlü ve mutlu bir evlat olursa yanlarında aşamayacakları sorun da yok emin olun..
Başın sağolsun Allah size uzun ömür versin.cok haklısın kendimi telkin etmem onlara destek olmam lazım biliyorum. Ama aklım keşkelere takılıyor kardeşime takılıyor. Umarım annenle nice güzel zamanlar geçirirsin.

Bende aynı şeyi yaşıyorum bu ara. Ne konuşacak ne nefes alacak mecalim var. Sırf bu olağanüstü halden dolayi 10 yıllık isimde bile büyük küçük hatalar yaptım. Ama artık olağanüstü hal devam etse de işle ilgili problem yaşamıyorum. Aksine ise daha çok sarılıyorum zamn geçiyor.

Başın sağolsun Allah size uzun ömür versin.cok haklısın kendimi telkin etmem onlara destek olmam lazım biliyorum. Ama aklım keşkelere takılıyor kardeşime takılıyor. Umarım annenle nice güzel zamanlar geçirirsin.

Amin sizin de hep birlikte, sağlıklı, mutlu, uzun bir ömrünüz olsun.
Keşkeleri olmayan insan yoktur.
Gözümüzü kapatıp '' iyi ki''ler yaratmaya çalışıyoruz.

Back