• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hayatın sorunları – sınavlar

akbilge

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Sahte Profil
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2010
144
15
318
Ankara
Okul veya Üniversitede öğrenim görenlerimiz için sınav zamanları çok zor ve streslidir. Hatta bazılarımız sınav zamanlarını öyle kötü bulur ki bu yüzden hastalanır. Çünkü:
• ya başaramamaktan korkarlar,
• ya da ailelerini hayal kırıklığına uğratmaktan,
• ve yoğun çalışma ve tekrarlar sağlıklarını tehdit eder.
*Eğer sınavlar seni gerçekten hasta ve sıkıntılı yapıyorsa duygularını saklama.
Bu konuda bir arkadaşınla, aileden biriyle, öğretmenlerinden biriyle ya da bir doktorla konuş.
*Eğer biri yardım edemezse, bir diğeri yardım eder.
*Değişik insanlar sınavlarla değişik şekillerde başa çıkıyorlar:
Kimya, Biyoloji ve Matematik sınavları yaklaşan Işıl şöyle diyor: "Üzerimizde bu sınavları geçmek için çok baskı oluyor. Ailemi hayal kırıklığına uğratacağımı düşünüyorum."
Soruna yanıtı ise şu: " İşin her zaman üstünde ol”
Şöyle tavsiye ediyor: "Sadece oturup okumuyorum. Aldığım notları, önemli noktaları göz önünde bulundurarak kısaltıyorum." Böylece son günlerde onları daha hızlı okuyabiliyorum.
İngiliz Edebiyatı, basın ve tiyatro dersleri alan Fulya ise Şöyle diyor:
"Önce bir konuyu bir saat çalışıyorum. Daha sonra bir başka konuya geçiyorum ve böyle böyle yapabildiğim kadar devam ediyorum."

SINAVLARI NASIL ATLATIRIM?
Eğitim psikologlarından en iyi on öneri:

1. Yardım alın: Öğretmenlerinize sınava nasıl çalışılabileceğini sorun.
2. Çalışır ve tekrarlarken kısa aralar verin. Yorgun bir zihin iyi hatırlayamaz.
3. Çalışma programı yapın: En iyi çalışabileceğinizi düşündüğünüz zamanlarda tekrarlar yapın.
4. Sağlıklı kalın: İyi uyuyun ve yeterli beslenin.
5. Egzersiz yapın: Yürüyün, koşun, herhangi bir sporla uğraşın.
6. Olumlu düşünün: Başarısızlığı veya geleceği düşünmeyin.
7. Elinizden gelenin en iyisini yapın: Hiç kimse daha fazlasını yapamaz.
8. Tetikte olun: Hasta gibi hissederseniz, endişeleriniz hakkında birileriyle konuşun.
9. Çok rahat ta davranmayın: Sınav konusunda biraz endişe çok çalışmanızı sağlar.

10.Akıllı olun: Eğer sınavdan sonra bu konuyu konuşmak istemiyorsanız, konuşmayın. Aslında bu konuda hiç düşünmeyin bile. Yapılan yapılmıştır. Yazdıklarınızı değiştiremezsiniz.
Ayrıca;
Eğer akşam üzeri çalışıyorsanız, hemen sonrasında yatağa girmeyin. Zihniniz çok şeyle karışmış olacaktır.
Sizi dinlendirecek ve başka şeyler düşünmenizi sağlayacak şeyler yapın.

Son düzenleme:
Back