hayatın her anında yaşadığım eziklik ve yalnızlık

her kelimenizi okudum, Size boyalı kuştan bahsetmek istiyorum. yapılmış bir deney aslında bu, bizlerin insan formatıyla aşina olduğu bir gerçek. bir adam bir karga yakalar ve boyar rengarenk. sonrasında diğer kargaların arasına salar, film burada başlar... boyalı kuş, olağan haliyle, arkadaşlarının yanına gider fakat aldığı tek tepki hırpalanmak olur. üstüne giderler ve öldürürler boyalı kuşu. deney bir daha tekrarlanır , sonuç aynı. düşünün ki bu olayı anlatırken ben bile boyalı karga diyemiyorum, kuş diyorum. bu denli ait göremiyorum o kategoriye ve bu denli masum. halbuki hayvancağızlara eziyet etmeye gerek yoktu her an yaşadığımız şey için. bizler de farklı insanları -boyalı kuşları- histerik duygularla öldürmüyor muyuz?

Size iki haberim var öncelikle tebrik ederim Siz boyalı kuşsunuz ve üzülerek söylüyorum karşınıza çıkmış insanlar renksizliğe yemin etmiş birer karga. nasıl desem bilemedim... anlatmışsınız kendinizi, içim acıdı. iyi insanları hep harcamak zorunda mıyız? iğrenç bir kanun bu! kötülük görmeye alıştığımızdan belki alışkanlıkları değiştirmek zordur, bilmiyorum. çok isterdim buradaki güzel insanlarla denk gelmenizi. eminim ki birçok tablo sizin renginize muhtaçtır.

iyi insanların parmakla gösterildiği yüzyıllarda yaşıyoruz. lütfen kendinizi üzmeyin. varlığınızı bilmek dahi ruhumu rahatlatıyor. farkında değilsiniz beni ve benim gibileri hayata bağlıyorsunuz. bir şeyler için iki kat çabalıyorum, yapmalısın Lale düzen değişmeli buna ihtiyacı olan iyi insanlar var, diyorum. hep var olun, devam edin yaşamaya. insanlara fazla takılmayın çok şükür Rabbimiz başka canlıları yaratmış yoksa dönmezdi bu dünya... bir köpeği okşayın, pencerenize ekmek kırıntıları koyun, çiçek alın kendinize her gün sulayın. yaşamayı bırakmayın çekmeyin kendinizi, sizlerin varlığına ihtiyaç duyanlar var.
çok teşekkür ederim gerçekten, umarım kendim gibi insanlarla karşılaşırım diye dua ediyorum her gün

annem de aynılarını yaşamış artık takmıyor bazen annemin genlerini falan suçluyorum :) babamın arkadaş çevresi geniştir gençliğinde bile sevilen sosyal bir kişiymiş ama annem ergenliğinde de aynen benim gibiymiş

Bak gördün mü çözümü kendin söyledin, artık takmıyormuş. Belki o da küçüklüğünde ne kadar sorun haline getiriyordu ama hayat onun karşısına babanı çıkardı. Evlat olarak seni nasip etti. Seninde aynı şekilde olacak. Hayat öyle hızlı geçiyor ki bir gün düşündüğünde bugünlerini belki tebessümle hatırlayacaksın. Ama her gece düşünüp bugünde aynı diye diye içini karatma, herşeyi akışına bırak farkı göreceksin :KK66: Sakın aklına kötü şeyler getirme insanların başına neler geliyor da yinede hayata dört elle tutunuyorlar.

O ilacı kaldır çöpe at tek çare söylüyorum kendi kendine tekrar et BEn Kendime yeterim kimse kantinde beklemiyomuş ama beklemezse beklemesin merdiven mi yıkılıyor ayağın var heralde tek Eksiğiniz kendinizi tanımamak kimseye ihtiyacın gök o diplomayı almışsın ve alkış bekliyorsun kızım önce sen bi kendinle gurur duy bi bak çıkmazsa çalmasın zaten herkes yalancı boşver bi ele ihtiyaç duyuyorsan diğerini tut ve lütfen cevap yaz okuduysan
haklısın ama gene de hayatın en güzel yıllarının böyle boş ve yalnız geçmesi insana koyuyor.

Eskişehir'de Ayşe karapazar ozkiris diye bir doktor. Çok sempatik iyi biri. Gerçekten yardım etmeye çalıştığını hissediyorum. cozecegiz diyor. Benim tek sorunum bu değil, başka şeyler de var. Genel teshisimiz özgüven eksikliği oldu.
seans başı ne kadar veriyorsun, haftada bir mi gidiyorsun

giyim tarzınız nasıl?yani bu da bazen insanların yaklaşımında belirleyici olabilir. İnsanlarla nasıl sohbet ediyorsunuz? Biri ortamda bir olay anlattığında nasıl yorumlar yaparsınız? Şöyle bir örnek vereyim: işyerinde bir kız sohbet ortamına girdiğinde konuyu sadece kendisine getirir karşısındaki bir şey söylese de dinlemez çeker gider. Böyle biriyle arkadaş edinmeyi de kimse istemez. Yani bunun gibi sıradışı davranıyorsunuz da farkında mı değilsiniz acaba? Ancak size şunu söyleyebilirim yalnız olmak samimiyetsiz arkadaş edinmekten iyidir ve insanlar gerçekten yorucudur. Hani yıldız tilbe nin bi lafı vardı: İnsanlardan nefret ediyorum ama yalnızken de canım sıkılıyor gibi:) çok şey kaybetmiyorsunuz bence.
Katılıyorum ben de.. Benim kendime göre arkadaşlarım çevrem var.. Ama eskiye bakıyorum iyi niyetimden genelde faydalanılmış, hep fedakarlık yapan ben olmuşum; şimdiye bakıyorum çok farklı bir şey yok.. Eskiden kalmış arkadaşlarım var ama hep sabırla dinleyen benim, ben bir şey anlattığımda konunun değişmesi çok uzun sürmüyor... Diyeceğim o ki evet insan insana muhtaçtır ama insanın en iyi ve gerçek dostu yine kendisidir.. Kimbilir ne kırgınlıklardan, kazıklardan, ne kalabalık içinde yalnız hissetme duygularından ne kadar tasarruftasınızdır.

aynen öyle iş yerimde bile en küstah en kaba ve bencil kızın bir sürü arkadaşı var aynı iş yerinde. insanlar böyle kişileri daha çok seviyor herhalde.
Evet tatlım hayatın acımasız bir gerçeği ne yazık ki ... Sessiz sakin kendi halinde biri isen hiç şansın yok denebilir

kaba olacak ama çirkin, pis, pasaklı, kokan biri misin?

muhtemelen değilsin.
bence milleti bırakıp sen önce kendini sevmeyi öğrenmelisin.
sana seni sevmeyi dr ya da ilaç öğretemez.
ancak sen yapabilirsin bunu.
kendini sev ve dünyayı boşver. eminim düzelecek bir şeyler.
+1

kuzen akraba falan var ama onlarla pek samimi değiliz birazcık çıkar çakışması var sanırsam büyükler arasında. cinsel kimliğim heteroseksüel bir kadınım yani lgbti eğilimim yok. herkes gibi giyinip herkes gibi davranmaya özen gösteriyorum ama neden hep uzak durulan oluyorum anlayamadım hala
Kendinizi lanetlenmis gibi dusunmeyin.
Simdiye kadar istedikleriniz olmadiysa simdiden sonra olabilir.
Kisir döngū gibi cemberin disina cikamamissiniz. Insanlara kendimizi kabul ettirmek icin onlar gibi olmamiz gerekmiyor ki.
Asıl o zaman fark edilmez hayalet insan oluruz.
Kendi fikirlerini dogrularini belirtmek gerek toplumda yer edinmek icin.
Bence bu cemberi kirabilirsiniz burda gayet guzel ifade ediyorsunuz.
Hic oyle negatif bir enerji de gelmiyor sizden:KK66:
Uzun yillara yayildigi icin simdi daha zor gorunebilir. Okul hayati boyunca simdi de is hayati boyle diye karamsar olmayin.
Farkli bir alandan sifirdan baslayin.
Gönūllūlūk temelli alanlara el atin.
Cocuklara genclere ya da yaslilara yönelik sevginizi ilginizi aktarabileceginiz toplumsal sosyal yapilanmalar fazlasiyla mevcut.
Sivil toplum kuruluslari vs..
Bence bunca zaman icinizde birikenleri oralara kanalize edin.

Hem siz mutlu olursunuz hem onlar.
Hem sizin yaralariniz sarilir hem onlarin.
Icinizde kocaman bir sevgi birikmistir diye dusunuyorum.

Merhaba kaderdasim :KK51:
Ben de hep yalnız kızdım, oynayan arkadaşlarıma uzaktan bakardım. Normalde hiç kimseye bir zararım olmaz asla kötü bir şey söylemem insanlara. Yardım etmek için kendimden geçerim. Büyüklerime ya da öğrenciyken hocalarıma asistanlarima hep saygiliydim. Ama asla sevilen konuşulan bir insan olamadım. Hocaların bazıları beni terslerdi kimseyi terslemezken. Asistanlar herkese yardım eder ben yanda çirkin ördek yavrusu. Şuanda iş yerimde de benle önceden güzel güzel sohbet eden insanlar beni görünce gözlerini kaçırıyorlar. Bir afiyet olsun ya da günaydıni çok görüyorlar. Herkes aynı şekilde davrandığı için sorunu artık kendimde arıyorum. Muhtemelen ben konuşurken kimseyi kirmayayim yanlış konusmayayim diye çok yuvarlak laflar ediyorum. Genelde dinleyiciyim. Bu insanları sıkıyor sanırım. Antidepresanlar mutsuzluğu azaltsa da bu durumu asla cozmuyor. Şimdi bir psikiyatristle görüşüyorum psikoterapi eğitimi almış ve terapi ağırlıklı çalışıyor. Çocukluğumu anlattiriyor şuanda. Sonunda cozecegimize inanıyorum. Başka bir yol yok. Kendimizdeki sorunu bulup halletmemiz gerekiyor. İnşallah iyi bir doktorla karsilasirsin, ben de terapilerimin sonucunu alırım.
Alırsanız konuyu hortlatır mısınız lütfen:) çünkü ben de küçüklüğümden gelme bir şey olduğunu düşünüyorum.küçükken de hiç arkadaşım yoktu ve kimse benimle oynamazdı.üniversitede de yalnız olduğum için çok uğraşan oldu benimle hatta hiç unutmam hem oda arkadaşım hem sınıf arkadaşım olan kız doğum günümde nereye gidiyosun tek başına doğum gününü kutlamaya mı demişti 5 kızın içinde...

Alırsanız konuyu hortlatır mısınız lütfen:) çünkü ben de küçüklüğümden gelme bir şey olduğunu düşünüyorum.küçükken de hiç arkadaşım yoktu ve kimse benimle oynamazdı.üniversitede de yalnız olduğum için çok uğraşan oldu benimle hatta hiç unutmam hem oda arkadaşım hem sınıf arkadaşım olan kız doğum günümde nereye gidiyosun tek başına doğum gününü kutlamaya mı demişti 5 kızın içinde...
Ah doğum günleri... Herkesin ki kutlanır benimki atlanır. Ben de doğum günleri gereksiz nolmus yani 365 gün geçmişse diyip kimseninkini kutlamiyorum. Ama altında benimkinin kutlanmamasi var kendimi avutuyorum. İnşallah çözümü buluruz. Bence arayan devasini bulur.

Ah doğum günleri... Herkesin ki kutlanır benimki atlanır. Ben de doğum günleri gereksiz nolmus yani 365 gün geçmişse diyip kimseninkini kutlamiyorum. Ama altında benimkinin kutlanmamasi var kendimi avutuyorum. İnşallah çözümü buluruz. Bence arayan devasini bulur.
Ayneeeen ben de.sadece kızılay kutluyor benimkinide:) kan bağışı yaptığım için:)

aslinda konunu okurken ilk izlenim bende de bakimsiz kotu giyinen pis gibi bir kisi gibi olustu ama cevaplarindan bakimli olduguni okudum...bende ozaman tam tersini soriyorum acaba fazlami abarti giyiniyorsun nebilim acik yada degisik bir tarzin mi var...mimiklerin cok mu abartili...gizemli birimisin...insanlar bole kisiilerden daha cok uzaklasabilir...bunda da normalim dersen vallahi soyleyecek sozum yok..tek sikintin muhabettin bence ozaman ..espiriiler yap oncelikle dogal ol insanlarin gozunun icine bakma benle arkaas olsun diye ..bu seni ezik gosterir..once bi kafani dik tutmayi ogren...ilk tanistigin ortamlarda kisilerle oz3l olarak ilgilen ismiyle hitap et surekli ve gulen gozlerle gozlerinin icine bak konustugun kisilerin...havali olmaya calis...ozellikle makyajin konusunda iddali ol...guzel makyaj yapabiliyormusun mesela..makyaj bile karsi tarafi ele almadan etkili bir yontemdir hemcins de olabilir bu...malesef guzellik onemli ..bakim onemli...ilk zamanlar karsi tarafin sorunlariyla ilhilen msj at evdeyken naptin canim benim moralin iyimi tarzu seyler.. o kisi kendini sana yakin hisseder guzel bir baglilik olabilir arkadasliginda....ve birde yasin geldiiyse evlen....iyi bir es bul ve cocuk sahibi ol...ozaman bu suan taktigin seylere vakit bulamayacaksin ve pesinden hic ayrilmayana bir can parcan olacak :)

Boşver be canim. Bizim hep ćok iyi dostlarimiz(!) olduda noldu? En buyuk kazigi hep onlardan yedik. Bbce dostun(!) Yoksa kafasi en rahat olan sensin. ..
Tek diyebileceğim rabbim iyi bi eş nasib etsin.

Siz de bi sorun yok. İnsanlar sizi kullanamayacaklarını anladıkları için böyle davranıyorlar. Çünkü insanlar çıkar ilişkisi kurarlar. Ya da kendilerinden üstün gördükleri kişilere yaklaşmaya çalışırlar. Ben de senin gibiyim. Akrabalarıma yakınım. Sakın onlara kek poğaça yapma, yerler yine yüzüne bakmazlar. Sinema, tiyatro, kurs vb etkinliklere katıl. Sağlam bi erkek arkadaş bul. Gerisini boş ver.

Ya çok alakasız gibi olacak ama ağız kokun olabilir mi acaba ? Ben ağzı kokan insanlara pek yaklaşamıyorum istemsiz kötü bir intiba bırakıyor bende.

Kıza neler yakıştırdınız. Ağzı filan kokmuyor. Tertemiz kız. Sadece yalakalık yapmıyor, dürüst, samimi, temiz, ciddi. Şu andan itibaren bir arkadaşı var. Ben. İnsanlar oturduğu siteye, altındaki arabaya, eşinin işine, çocuğunun gittiği okula, tatili yaptığın yere, paraya mülke göre arkadaşlık kuruyor çünkü. O da bunları yapmıyor.

X