hayatın her anında yaşadığım eziklik ve yalnızlık

Özel şeyler paylaşıyor musun? Kendi hayatından bahseder misin mesela? Belki biraz iletişim kitapları okuyabilirsin.

duymuştum ama denememiştim, kendi kendime yapabileceğim bir şey mi? öneri için teşekkürler

Tabi bahsettiğim kitap kendi kendine terapi için yönlendiren bir kitap. 4 ayrı vaka üzerinden bölüm bölüm gidiyor, her bölümde bazı alıştırmalar var kendi kendinize yapabileceğiniz.

İlişkilerinizde başlangıçta güzel tepkiler aldığınıza göre iletişim kurmakla ya da kendinizi ifade etmekle ilgili bir sorun yaşadığınızı düşünmüyorum ben. Belki geçmişte yaşadıklarınız sebebiyle karşı taraftan gelen aslında olağan olan tepkileri reddedilme olarak algılıyorsunuz ve uzaklaşıyorsunuz. Ya da içinde bulunduğunuz gruplara fazla bağımlı hissediyorsunuz, karşı taraf bunu hissedince sizi cepte algılayıp beklediğiniz minimum özeni göstermiyor. Tek başınıza zevk alacağınız uzun dönem aktivitelere katılıp farklı sosyal çemberlerin içine girin. Bu tek bir gruba yönelik dikkatinizi dağıtır, kendinizi o grup içinde daha rahat hissedersiniz.

Özel şeyler paylaşıyor musun? Kendi hayatından bahseder misin mesela? Belki biraz iletişim kitapları okuyabilirsin.
kendimle ilgili çok özele girmiyorum, yani kişisel sıkıntılarımı anlatmıyorum yüzeysel konuşmaya çalışıyorum

derdini okuyan sayısı 15 ve 22 kişi demekki yalnız değilsin zaman zaman herkes birileri tarafından dışlanmışlığı var sanırım sen buna çok yoğunlaşmışsın gençken etrafında insan çok var ama yaşlılıkta herkes yalnızlaşıyor buda sana teselli olsun hayatımızda hiç bir insan kalıcı değil kendinle iyi geçinmeye bak kendini hor kullanma sen sana lazımsın

Bir ek not ekliyeyim. Konuşmayı geliştirmek ancak hep kendini konuşmaya zorlamakla olur. Yani okumakla veya başka bir yetiyle gelişmiyor. Her gün daha fazla sayıda cümle kullanarak , o stresi yenerek, o rahatlığı kazanarak oluyor. Sonra bir bakmışsınız süreki aklınızdakileri söyleme ihtiyacı hissediyorsunuz. Böyle böyle yavaş yavaş kafanıza daha güzel kelimeler geliyor, kulana kullana kafanıza yerleşiyor. Sonra insanlara onların anlayacağı dilden ifade etme isteği duyuyorsunuz. Herkese herşey söylenmiyor malum. Kelimeleri bazen yumuşatma bazen tatlı sert konuşma. Sürekli gelişiyor. çözülemeyecek bir dert değil yani sizinkisi. Hiç kimse bulamadığınız zamanda da hiçbişey olmadı kendi kendinize yüksek sesle okuma yapabilirsiniz ,şarkı söyleyebilirsiniz ev ortamında.

Hmm biz kizlarla vakit buldukca günü birlik workshoplara katılıyoruz cikolata kurabiye gibi seylerin yapimi, yada alisveris bazende sadece sohbet katıl bize dicektim ama ankaradaymıssın:) sonucta uzman psikologlrda yardımcı olabilir belki ama yeni insanlar yeni ortamlar anında insanı kendine getirebilir:)

Aslında durum eziklik değil günümüz sorunu ne kadar iyiseniz kaybeden olursunuz çünkü cep tesiniz insanlar hep etrafında düşünceli iyi normal biri yok diye söylenir ama hep sorunlu arkadaşları seçer. Onları ulaşılamaz görüp ilgisini çeker.

İlk okulda bende oyleydim hep önemsenmeyen kişiydim genelde çekinen... Sonra saçlarımı kestirince değişti bazı seyler... Lise de de kimseye yüz verip arkadaşlık kurmadim ilgi çeken kendini beğenmiş biri gibi gorundugumden etrafımda benimle arkadaşlık kurmak isteyenler çok oldu mesela... Mahallede aynı şekilde iyi olduğunda güler yüzlü oldugunda kimse önemsemiyor aranmiyorsun sorulmuyorsun... Ozamanlar çok dert edinirdim.. smdi yine insancıl oldum yine çevremde azalma oldu mesela insanları anladığında onlarla zaman geçirip değer verdiğinde onlar hep ulaşılmaz diye düşündüğü kişiler e gidiyor.

Saçını makyajını değiştir kafanı dik tut ve emin adımlar la yürü... Girdiğin ortam da dönüp bakılacak biri ol ve yüz verme selam verme... Ve arkadaşlık kurduğunda bencil ol anlayışlı olma bak nasıl oluyor...

Aslında bilsen onlar senden daha degersiz... Onlar için tek bir defa geleceğin hayatı ve bu yaşının güzelliklerini kaciriyorsun degmez...

Seni okadar çok iyi anladım ki anlatamam...

mesela siz etrafınızdaki insanlarla ne konulardan ve nasıl konuşursunuz

Yani tabi herkesle her şey konuşulmaz ama karakterini az çok beğendiğim güvendiğim insanlarla özel hayatımı da konuştuğum oluyor detaya girmesem de. Onların özel durumlarını da aklımda tutmaya çalışıp sorarım noldu ne bitti diye. Bazen gündemdeki olaylar, bazen işle ilgili meseleler. Canımı sıkan kişiler varsa anlatırım. Onlar da anlatır. Giyim kuşam konuştuğumuzda olur. Tavsiye veririm ya da fikir sorarım. Biraz karşınızdaki kişilerce ortak alanlarınızı belirlemeye çalışın.

X