hayatın her anında yaşadığım eziklik ve yalnızlık

Ben de yazdıklarınızı dikkatle okudum. Hatta çocukluk ve ergenliğinizi biraz kendime benzettim. Ben de sizin gibiydim. Çok yakın arkadaşım olmadı kendimi dışlanmış hissettim ki hepimiz az çok o hassas dönemlerde bunun kaygısını yaşarız. Ama belli bir olgunluğa eriştikten sonra mutluluğunu huzurunu başka insanlara bağlamamak gerekir diye düşünüyorum. Elbette sizi tanımıyorum ama yazınıza başlarken bile bunu kimse okumaz ki zaten diye çekingen bir başlangıç yapmışsınız. Açıkçası bu çok çekici bir ruh hali değil insanlar için insanlar genelde kendi kendine yeten bağımsız insanlardan hoşlanıyorlar. Sizin ise karşısında ki insana bağlı karamsar bir durumunuz var gibi. Dediğim gibi bunlar buradan az bilgi ile yürüttüğüm tahminler. Kırıcı olduysa affedin lütfen

Bazı insanlar çevremizdeki diğer insanlara göre daha hassas yapıda oluyorlar ve çoğu için düşünmeye bile değmeyen şeyler bu kişilerde içini kemiren sorunlara dönüşüyor. Ben senin yaşadığın bu durumların aileden kaynaklandığını düşünüyorum. Annen nasıldır? Çevresi, arkadaş ortamı, konu komşuları ile onları yöneten dediğini yaptırabilen bir yapısı mı var yoksa kısmen senin anlattığın şeyleri annende yaşıyor mu? Çünkü böyle hissiyatlar aileden miras kalabiliyor. :KK43:

Çoğu kişi fark etmeyecek bu başlığı fark edenler de okumaya üşenecek belki, ama ben gene de yazacağım çünkü içimdekileri bu kadar uzun bir yazıya dökecek kadar doldum. Bu kadar dolmama neden olan yaşadıklarımdan ziyade bu yaşadıklarımın kısır döngü olduğu ve bu döngüden hiç kurtulamayacağım düşüncesi. Yaşadığım her şey ve kendi zayıflığım bu düşünceyi sürekli körüklediğinden ve kuvvetlendirdiğinden artık bu düşüncenin doğruluğuna kendimi inandırdım. Belki bu yazıyı okuyan biri çıkar, belki benle benzer durumları yaşayanlar vardır. Bunlar da dert mi diye düşünecek kişiler de olacak belki ama bizzat yaşayan bilir, bunlar çok ağır geliyor insana ve ben bu döngüden çıkamama gerçeğine daha fazla dayanamayacağım.
Küçüklüğümden beri hep grupların dışında kaldım, girdiğim grupların da zayıf halkası hep ben oldum. Bir kişi oyun grubu oluştururdu, ben oluşturmaya kalksam kimse katılmazdı bile. Sanki yokmuşum gibi. Arkadaş gruplarında bir yere gidileceği zaman unutulan tek kişi ben olurdum. Öğle teneffüsü olurdu, grupça kantine inilirdi, işi uzayan sona kalan kim olursa olsun grup o kişiyi beklerdi, benim dışımda. Eğer sona kalan ben isem grubun çok umrunda olmaz ve sınıfa çıkarlardı. Sona kalan Ayşe, Fatma bilmem kim ise onlar beklenirdi. Bu çocukluk zamanlarımla sınırlı kalmayıp ergenliğime de sıçradı. En iyi arkadaşım dediğim kişilerin en iyi arkadaşları hiçbir zaman ben olmadım. Ergenlik dönemimde beraber sinemaya gidelim diyeceğim ya da beni davet edecek bir arkadaşım hiç olmadı. Elimden geleni de yapıyordum halbuki, sıcakkanlı davranıyordum, fazla yılışmıyordum her şeyi kararında götürüyordum ya da ben öyle sanıyordum. Ne zaman biriyle tanışsam ilk zamanlarda sıcak davranan bu biri, ileriki zamanlarda sanki hakkımda utanç verici bir dedikodu dönmüş gibi benden hızla uzaklaşıyordu. Lisenin bahar şenliklerine " yanımda kimse yok tek başıma nasıl eğleneceğim ki" deyip hiç gitmedim. Yalnızlığımdan utanırdım ama kaçamıyordum da üstümde bir kara büyü varmış gibi. Okulda ya da dershanede sanki vebalıymışım gibi sınıfta yanı boş olan kişi hep ben oldum,istisnasız, inanın.
Üniversitede de bu durumdan kurtulamadım. Bu sefer bir tane arkadaş edinebilmiştim kendime ancak o arkadaşın da bir arkadaşlığını göremedim. Yine de yalnızlıktan iyidir deyip attığı kazıklara rağmen yanında olmaya devam ettim. İlk defa sinemaya gittiğim arkadaşım oydu, cafeye gittiğim de. Asosyal değildim ama bilmediğim bir sebepten insanlar hep benden uzaklaşıp bana karşı tiksinti ya da acıma dolu bakışlar atıyordu. Tanımadığı kişiyle bile notlarını paylaşan öğrenciler nedense bende hep bir bahane buluyordu. Mezuniyet günümde de bu dışlanılmışlığın utancını ve kaygısını yaşadım. Diploma için ismi anons edilen her kişi alkışlanıyordu. Ben ise alkışlanmayacağımı biliyordum ve ailemin bu dışlanmışlığa şahit olmasının vereceği ağır utanç duygusu beni daha da streslendiriyordu. Evet dışlandığımdan utanıyordum ve ailemin de bu dışlanmışlığımı ve ezikliğimi görmesinden çok korkuyordum. Ama ilginçtir orada ismim anons edildiğinde alkış sesleri geldi çok olmasa da. Sanki hiç hazırlanmadığım çok önemli bir sınav birkaç ay sonraya ertelenmiş gibi müthiş bir rahatlık ve mutluluk yaşadım. Bu alkış herkes için olağandı ama benim için imkansız gibi bir şeydi.
Şu an 23 yaşındayım ve çalışmaktayım. Ofiste 6 kişiyiz. Tahmin edeceğiniz gibi tek dışta kalan kişi benim. Günaydınına cevap verilmeyen iyi akşamlarına kem küm ses çıkartılan kişi benim. Yemekhanede genelde yalnız yemek yiyen, ya da ofisteki grubuyla gittiğinde sona kalırsa beklenmeyen tek kişi benim. Hiç sevgilim de olmadı, dostum da. Sadece arada bir iki yazdığım üniversite arkadaşım var yukarıda bahsettiğim.
Bunları hak etmek için ne yaptım bilmiyorum, hayatımın her anında ve her ortamda böyle ezik ve dışlanmış olmak için bilmeden insanlara hakaret falan yağdırıyorum herhalde. Milletin telefonları susmazken bana haftada anca bir iki kere gelen whatsapp mesajı, ona da şükür diyorum aylarca kimsenin mesaj attığı olmadığı zamanları da yaşadım çünkü. Daha fazla böyle devam edebilir miyim bilmiyorum. Birkaç kez intihara kalkışmıştım ergenken, şu an da aklıma gelip gelip gidiyor. Nickimi de bilinçli böyle aldım, prozac kullanıyorum, yaşadıklarımı bir nevi takmamamı sağlıyordu ama artık o da yetmiyor. Hiçbir psikolog psikiyatr da çözüm etmiyor sanki hepsi para tuzağıymış gibi, boş boş dinliyorlar ve seans bitimini bekliyorlar.

TATLIM BENİM SENİN GİBİ BİR OLUMSUZ DÜŞÜNEN ARKADAŞIM VAR ONA TEK ÖNERİM BİR VİDEO OLDU VE ONU İZLEDİKTEN SONRA BİRAZ OLSUN KENDİNİ SİLKTİ . SEN BU KADAR BUNLARA TAKILIRSAN İSTEMEDİĞİN HERŞEYİ ÜSTÜNE ÇEKERSİN BENDE EN AZ SENİN KADAR YAŞIYORUM BUNLARI EMİN OL YANLIZ DEĞİLSİN ÇÜNKÜ SENİN KADERİNİ PAYLAŞAN BİNLERCE İNSAN VAR . YOUTUBE DE SECRET KİTABININ SESLİ VERSYONU VAR ÇOK GÜZEL BİR VİDEO KESİNLİKLE DİNLEMENİ TAVSİYE EDERİM . KENDİNE GELİRSİN VE BİRAZ UĞRAŞ O OLUMSUZ DÜŞÜNCELERİ AKLINDAN SİL VE BUNU İSTİKRARLI YAP HİÇBİRŞEYE KAFANI TAKMA . BENDE OFİSE GELDİĞİMDE GÜNAYDIN DİYORUM CEVAP VERMİYORLARSA GİDİP DİPLERİNE GÖZÜNÜN İÇİNE BAKIP GÜNAYDIN DİYORUM SONRA CEVAP VERİYORLAR :KK70: KORKULARINLA YÜZLEŞ YÜZLEŞMEZSEN BÜYÜRLER :KK66: SANKİ BENİ ANLATMIŞSIN TÜM YAZIDA AMA VARYA BİR KEYFİNE VAR YANLIZLIĞIN TADINA DOYUM OLMUYOR . BU YAŞADIKLARINI BİRDE OLUMLU YANDAN SANA HİSSETTİREYİM ;

Sen muhtemelen arkadaşlarından daha iyi bir oyun kurucu olduğun için senin oyununa dahil olmuyorlardı. Çünkü kıskanıyorlardı. Herkes lider olmak ister . Kurallara uygun arkadaşlık yapma kimseyle neysen o ol . Sana özel özelliklerinde insanlarla ileitşim kur örneğin ben biraz ağzı bozuğumdur arkadaşlarım benim o doğallığımı ve dobralığımı sever . Kendindeki ayırt edici özellikleri farket ve insanlara o yönlerini göster . Kötüysen bile o özelliğini göster . Emin ol ben bile kendine özgün bir arkadaşım olsun isterim . Benim yanlışımda bana bağırsın kızsın kavga edelim yeri gelince , birşey konuşurken iflah olmaz bir gülme krizine filan girsin vb. Sen sürekli bu fikirler içinde olduğun içinde insanların zihninede bu sinyalleri atıyorsun ve doğal olarak herkes senden uzaklaşıyor ben böyle düşünüyorum şahsen ya bundan yada çok güzelsin hep arkadaşlarından bahsetmişsin bence sen çok çıkma teklifi alan başarılı ve zeki aynı zamanda güzel bir kızsın muhtemelen ya kıskanılıyorsun yada çok olumsuz karamsar düşünceli bir kızsın :KK66:

Ah tatlım malesef aynı sorun bende de var desem :KK43: ama genelde Çevresinde kendinden baska bşy takmayan dik kafalı kendine güvenen insanlar daha çok tutuluyor nedense bir de kendini beğenmiş ve bencil olanlar sanırım kaybetmek doğamızda var
aynen öyle iş yerimde bile en küstah en kaba ve bencil kızın bir sürü arkadaşı var aynı iş yerinde. insanlar böyle kişileri daha çok seviyor herhalde.

Bazı insanlar çevremizdeki diğer insanlara göre daha hassas yapıda oluyorlar ve çoğu için düşünmeye bile değmeyen şeyler bu kişilerde içini kemiren sorunlara dönüşüyor. Ben senin yaşadığın bu durumların aileden kaynaklandığını düşünüyorum. Annen nasıldır? Çevresi, arkadaş ortamı, konu komşuları ile onları yöneten dediğini yaptırabilen bir yapısı mı var yoksa kısmen senin anlattığın şeyleri annende yaşıyor mu? Çünkü böyle hissiyatlar aileden miras kalabiliyor. :KK43:
annem de aynılarını yaşamış artık takmıyor bazen annemin genlerini falan suçluyorum :) babamın arkadaş çevresi geniştir gençliğinde bile sevilen sosyal bir kişiymiş ama annem ergenliğinde de aynen benim gibiymiş

TATLIM BENİM SENİN GİBİ BİR OLUMSUZ DÜŞÜNEN ARKADAŞIM VAR ONA TEK ÖNERİM BİR VİDEO OLDU VE ONU İZLEDİKTEN SONRA BİRAZ OLSUN KENDİNİ SİLKTİ . SEN BU KADAR BUNLARA TAKILIRSAN İSTEMEDİĞİN HERŞEYİ ÜSTÜNE ÇEKERSİN BENDE EN AZ SENİN KADAR YAŞIYORUM BUNLARI EMİN OL YANLIZ DEĞİLSİN ÇÜNKÜ SENİN KADERİNİ PAYLAŞAN BİNLERCE İNSAN VAR . YOUTUBE DE SECRET KİTABININ SESLİ VERSYONU VAR ÇOK GÜZEL BİR VİDEO KESİNLİKLE DİNLEMENİ TAVSİYE EDERİM . KENDİNE GELİRSİN VE BİRAZ UĞRAŞ O OLUMSUZ DÜŞÜNCELERİ AKLINDAN SİL VE BUNU İSTİKRARLI YAP HİÇBİRŞEYE KAFANI TAKMA . BENDE OFİSE GELDİĞİMDE GÜNAYDIN DİYORUM CEVAP VERMİYORLARSA GİDİP DİPLERİNE GÖZÜNÜN İÇİNE BAKIP GÜNAYDIN DİYORUM SONRA CEVAP VERİYORLAR :KK70: KORKULARINLA YÜZLEŞ YÜZLEŞMEZSEN BÜYÜRLER :KK66: SANKİ BENİ ANLATMIŞSIN TÜM YAZIDA AMA VARYA BİR KEYFİNE VAR YANLIZLIĞIN TADINA DOYUM OLMUYOR . BU YAŞADIKLARINI BİRDE OLUMLU YANDAN SANA HİSSETTİREYİM ;

Sen muhtemelen arkadaşlarından daha iyi bir oyun kurucu olduğun için senin oyununa dahil olmuyorlardı. Çünkü kıskanıyorlardı. Herkes lider olmak ister . Kurallara uygun arkadaşlık yapma kimseyle neysen o ol . Sana özel özelliklerinde insanlarla ileitşim kur örneğin ben biraz ağzı bozuğumdur arkadaşlarım benim o doğallığımı ve dobralığımı sever . Kendindeki ayırt edici özellikleri farket ve insanlara o yönlerini göster . Kötüysen bile o özelliğini göster . Emin ol ben bile kendine özgün bir arkadaşım olsun isterim . Benim yanlışımda bana bağırsın kızsın kavga edelim yeri gelince , birşey konuşurken iflah olmaz bir gülme krizine filan girsin vb. Sen sürekli bu fikirler içinde olduğun içinde insanların zihninede bu sinyalleri atıyorsun ve doğal olarak herkes senden uzaklaşıyor ben böyle düşünüyorum şahsen ya bundan yada çok güzelsin hep arkadaşlarından bahsetmişsin bence sen çok çıkma teklifi alan başarılı ve zeki aynı zamanda güzel bir kızsın muhtemelen ya kıskanılıyorsun yada çok olumsuz karamsar düşünceli bir kızsın :KK66:
kıskanıldığımı pek düşünmüyorum ama fazlasıyla karamsar olduğumu itiraf edeyim, yaşadıklarım buna itti beni

sanki kendim yazmışım gibi hissettim her bir cümleni,seni anlıyorum;bazı insanlarda şeytan tüyü var ve hiçbir şey yapmasalar bile etraflarında insanlar pervane oluyor ,biz o insanlardan değiliz sanırım.Kendinizi sevdirmeye kabul ettirmeye uğraşmayın olduğunuz gibi davranın,beyninizde planlayarak konuşmayın"şimdi şu lafı söylesem ne tepki alırım "gibi düşünmeyin o an düşündüğünüzü söyleyin gitsin.Bir de kendi düştüğüm bi hatayı sizin yapmamanızı isterim sakın yalnızlığınızı gidermek adına yanlış adamlar seçmeyin,çünkü sizin yalnızlığınızı hissedip yaklaşanlar olabilir,sizi gerçekten seven adamı hissettiğinizde ona kendinizi açın
inşallah öyle birini bulabilirim

Üzülmeyin lütfen. Bende çok uzun süredir yalnızlıktan ve sosyal izalasyondan muzdaribim. Okumak için başka bir şehire geldim, ikinci yılın sonunda bile oturmuş bir düzenim veya arkadaşlıklarım yok. Çocukluğumuz ve gençliğimizde birebir aynı diyebilirim. Ama artık buna üzülmüyorum. Kendime odaklandım kısacası okula, giyimime, kendimi geliştirebileceğim şeylere mesela dil kursuna yazılmak istiyorum, üçüncü bir dil öğreneceğim. Bence saçmasapan insanlarla vakit öldüreceğinize açın bir kitap okuyun, dizi-film seyredin. Ben görece iyi bir okulda okuyorum ama insanlar o kadar saçma ki. Hakaret etmeden, dedikodusuz, seviyeli, sosyal medya ekseninde dönmeyen bir ilişkiler bulmak imkansız. Beş dakika ara veriyoruz derse millet telefonlarıyla uğraşmaktan ilişki kuramıyor. Göz göze gelip selamlaşmadığımız insanlar fotograflarımızı beğeniyor ama gel bir çay-kahve içelim, güzel güzel konuşalım imkansız. Birine, hocaya birşey anlatmaya kalksan kırk kez atlamaya başlarlar. - bunu kendim de yapmamaya çok dikkat ediyorum.- Annem vefat etti mesela geçen yıl, o kadar zor durumda kaldım oda arkadaşım hariç hiç kimse bir mesaj dahi atmadı, üstelik bu kişiler bölümüm yüzünden -aynı dersleri alıyoruz- hep yüz göz olduğum insanlar, yalanını görüyorum susuyorum mesela o kadar önemsemiyorum. Sizde önemsemeyin. Bu hayatta bizden başka kimsemiz yok, olmak zorunda da değil. Kendinizi geliştirin -hem ruhen hem madden-, işinizde yükselin, başka kültürleri tanıyın. Eğer başka bir derdiniz yoksa bunları kafaya takıp üzülüyorsanız doğru bir yolda değilsiniz. Ne demek başkaları için ölmeyi istemek? Ölmek bayılmak değil, hele ki siz ölseniz haberleri olmayacak insanlar için değil ölmek iki saniye bile üzülmemelisiniz. Gencecik insanlarız ve mutluluğu en az onlar kadar hakediyoruz. Bir süre sosyal medyadan da uzak durun, günlük hayatta birbirlerinin dedikodusunu yapan insanlar orda birbirlerine satırlar düzüyor.
sosyal medya hesabım yok o açıdan rahatım ama gene de bu eziklik duygusunu takmamaya çalışsam bile atamıyorum

Sırf yazmak için üye oldum.26 yaşımdayım ben de aynı sizin gibiydim.üniversitede 1 tane bile arkadaşım yoktu sınıfta yanına oturacağım.çok zordu bir allah bir ben bilirim.sürekli yalnız olduğumdan yemekhaneye gidip yemek yiyemezdim.yalnız olduğum başka insanlar tarafından çok defa yüzüme de vuruldu sağolsun hemcinslerim hiç affetmeden sokuverirdi lafları.sonra sevgilim oldu hep onunla geçirdim zamanımı iyi ki o vardı diyorum şimdi.şimdi yine yalnızım kurslara filan gittim şansıma ya ordakilerin yaşları çok büyüktü ya da çok küçük.yaşıtlarımda görüşmek istemediler bilmiyorum.ben de ankarada yaşıyorum ve doktora da gittim bana söylediği şey sen teklif et oldu yaptım kiminde işe yaradı kiminde yaramadı.sonuç olarak şu an çalışıyorum ama yine yalnız gibiyim :)
ben de kaç doktora gittim, ama hiçbirinden bir fayda görmedim. ankarada mısın

Aman be bacım bende lisede üniversite de zaman zaman şişko, beygir, ayı diye sesleneni bile olurdu hep tek otururdum yanıma biri sığmazdı
E ne yapalım hayata mı küseyim iş başvurusuna gittim bir yere hiç unutmam tecrübeli yetenekli 10 parmak isteyen yere sırf şişmanım diye yeteneksiz 10 parmak yazamayan ve bebeler gibi konuşan manken gibi kıza kaptırdım ama hayata hiç küsmedim hep güldüm
Şimdide şükür gülüyorum
Şanslısın Allah seni koruyor ne kadar az insan o kadar az sorun tek yemek ye dışlasınlar egolarını tatmin etsin arzalılar... senin duruşun cool olmalı
Hep neşen olsun
Hayatta ne dertler var
Hasta olmuş sevdikleri terketmiş
Bakıma muhtaç sokağa atılanı
Yiyecek ekmeği olmayanı
Aç değilsin açıkta değilsin yaşın kaç bilmiyorum çocuklaşma imtihan dünyası sen hayata güldükçe umursamadıkça tutunacaksın
Bak görümcem şişmanım kendi sosyetik diye yanımda foto bile çektirmezdi
Bir gün davete gittik herkes bir sürü kişi ben tek durdum başım dik onurlu ve neşeli olarak
Bahane insanların ne dediğinden umursama yanlızlığa güzeldir paylaşılmaz :KK24::KK73::KK73::KK6::cool:

Ben de yazdıklarınızı dikkatle okudum. Hatta çocukluk ve ergenliğinizi biraz kendime benzettim. Ben de sizin gibiydim. Çok yakın arkadaşım olmadı kendimi dışlanmış hissettim ki hepimiz az çok o hassas dönemlerde bunun kaygısını yaşarız. Ama belli bir olgunluğa eriştikten sonra mutluluğunu huzurunu başka insanlara bağlamamak gerekir diye düşünüyorum. Elbette sizi tanımıyorum ama yazınıza başlarken bile bunu kimse okumaz ki zaten diye çekingen bir başlangıç yapmışsınız. Açıkçası bu çok çekici bir ruh hali değil insanlar için insanlar genelde kendi kendine yeten bağımsız insanlardan hoşlanıyorlar. Sizin ise karşısında ki insana bağlı karamsar bir durumunuz var gibi. Dediğim gibi bunlar buradan az bilgi ile yürüttüğüm tahminler. Kırıcı olduysa affedin lütfen
tahmininizde tamamen haklısınız, sanırım karamsarlığımı çevremdeki insanlar da hissediyor üstümden atmaya çalışıyorum ama yapıştı bir türlü çıkmıyor bir şeyler olumlu gitse bile içimde hep bir korku oluyor kötü olacak diye

Merhaba kaderdasim :KK51:
Ben de hep yalnız kızdım, oynayan arkadaşlarıma uzaktan bakardım. Normalde hiç kimseye bir zararım olmaz asla kötü bir şey söylemem insanlara. Yardım etmek için kendimden geçerim. Büyüklerime ya da öğrenciyken hocalarıma asistanlarima hep saygiliydim. Ama asla sevilen konuşulan bir insan olamadım. Hocaların bazıları beni terslerdi kimseyi terslemezken. Asistanlar herkese yardım eder ben yanda çirkin ördek yavrusu. Şuanda iş yerimde de benle önceden güzel güzel sohbet eden insanlar beni görünce gözlerini kaçırıyorlar. Bir afiyet olsun ya da günaydıni çok görüyorlar. Herkes aynı şekilde davrandığı için sorunu artık kendimde arıyorum. Muhtemelen ben konuşurken kimseyi kirmayayim yanlış konusmayayim diye çok yuvarlak laflar ediyorum. Genelde dinleyiciyim. Bu insanları sıkıyor sanırım. Antidepresanlar mutsuzluğu azaltsa da bu durumu asla cozmuyor. Şimdi bir psikiyatristle görüşüyorum psikoterapi eğitimi almış ve terapi ağırlıklı çalışıyor. Çocukluğumu anlattiriyor şuanda. Sonunda cozecegimize inanıyorum. Başka bir yol yok. Kendimizdeki sorunu bulup halletmemiz gerekiyor. İnşallah iyi bir doktorla karsilasirsin, ben de terapilerimin sonucunu alırım.

Merhaba kaderdasim :KK51:
Ben de hep yalnız kızdım, oynayan arkadaşlarıma uzaktan bakardım. Normalde hiç kimseye bir zararım olmaz asla kötü bir şey söylemem insanlara. Yardım etmek için kendimden geçerim. Büyüklerime ya da öğrenciyken hocalarıma asistanlarima hep saygiliydim. Ama asla sevilen konuşulan bir insan olamadım. Hocaların bazıları beni terslerdi kimseyi terslemezken. Asistanlar herkese yardım eder ben yanda çirkin ördek yavrusu. Şuanda iş yerimde de benle önceden güzel güzel sohbet eden insanlar beni görünce gözlerini kaçırıyorlar. Bir afiyet olsun ya da günaydıni çok görüyorlar. Herkes aynı şekilde davrandığı için sorunu artık kendimde arıyorum. Muhtemelen ben konuşurken kimseyi kirmayayim yanlış konusmayayim diye çok yuvarlak laflar ediyorum. Genelde dinleyiciyim. Bu insanları sıkıyor sanırım. Antidepresanlar mutsuzluğu azaltsa da bu durumu asla cozmuyor. Şimdi bir psikiyatristle görüşüyorum psikoterapi eğitimi almış ve terapi ağırlıklı çalışıyor. Çocukluğumu anlattiriyor şuanda. Sonunda cozecegimize inanıyorum. Başka bir yol yok. Kendimizdeki sorunu bulup halletmemiz gerekiyor. İnşallah iyi bir doktorla karsilasirsin, ben de terapilerimin sonucunu alırım.
bazen karabüyü falan olduğumu düşünüyorum üstümde :KK43: ne kadar kibar davransam insanlar kabalaşıyor herhalde umursamaz ve kaba olmak toplumda insanı sevilen yapıyor çünkü işyerinde öyle biri var ve çevresi o kadar geniş ki.. umarım çözebilirsin bu durumu, hangi doktora gidiyorsun

Sosyal izolasyon semaniz var sanirim.
Kucukken hep dislandiginizi hissetmissiniz. Çocukken gelisen bu semaniz yetiskinlikte de suruyor. Ayni seyleri buyumus halinizle hissedip sıkışmış gibi hissediyorsunuz. Cunku insan farkinda olmadan bu dusuncelerine sığınıyor rahatsiz olsa da kendimi cocukluk aliskanliklarina itiyor.
Muhtemelen en ufak bi seyde bu dusunceler sizde tetikleniyor.
Mesela bi ortamdayken kendinizin cok farkinda olur musunuz. Yoksa anda kaybolur musunuz?
genelde ortamdayken ne yapmalıyım diye stres içinde oluyorum nasıl konuşacağım ne demeliyim gibi gibi

bazen karabüyü falan olduğumu düşünüyorum üstümde :KK43: ne kadar kibar davransam insanlar kabalaşıyor herhalde umursamaz ve kaba olmak toplumda insanı sevilen yapıyor çünkü işyerinde öyle biri var ve çevresi o kadar geniş ki.. umarım çözebilirsin bu durumu, hangi doktora gidiyorsun
Eskişehir'de Ayşe karapazar ozkiris diye bir doktor. Çok sempatik iyi biri. Gerçekten yardım etmeye çalıştığını hissediyorum. cozecegiz diyor. Benim tek sorunum bu değil, başka şeyler de var. Genel teshisimiz özgüven eksikliği oldu.

kuzen akraba falan var ama onlarla pek samimi değiliz birazcık çıkar çakışması var sanırsam büyükler arasında. cinsel kimliğim heteroseksüel bir kadınım yani lgbti eğilimim yok. herkes gibi giyinip herkes gibi davranmaya özen gösteriyorum ama neden hep uzak durulan oluyorum anlayamadım hala

X