kıla kıla hissetmeye başlayacaksın canım. benim namaz kılmadığımda hep başıma kötü seyler geldi . namaz insanı yolda komaz demişler kesinlikle doğru.
ayrıca sana hissetmen için bir tavsiye namaz surelerinin anlamını ögrenç okurken anlamlarını dusunurken başka bir sey düşünemiyorsun zaten.
namaz sonlarında okunan rabbena duasının anlamı ne kadar güzeldir mesela:
rabbim bana dünyada ve ahirette iyilik ver, beni cehennem azabından koru. beni annemi,babamı ve tüm müminleri hesap gününde bağışla. amin
deşarj olma kişisel bir durumdur. ben bara falan gitsem daha batarım.. şarkılar, alkol, ne bilim dertli insanlar... o öyle kafa dağıtıyor dmek ki..Doktorum gerek ggörmüyo gecermis. Gecmiyo iste ya. Gavurun memleketinde zaten ayrimcilik yapiyolar birde müslüman psikolog hic bulamiyosun. Bana tavsiye ettigi sey doktorumun cik gez eglen discoya git tatil yap. Eyvallahda anam babam yollamiyo napimmmmmmmmmmmmmmmm
Kesinlikle oyle, ben umre yapmis bir insan olarak (RABBIM KABUL ETSIN) ben bile bazen useniyorum bazen abdest felan almaya, seytan surekli kandirma pesinde, Allah seytana uydurmasin tabi.yok bak şimdi bu arkadaş bir manevi huzur istiyor ya. Müslümanlara göre de namaz falan huzur verir. bu da çare aradığı için başlamak istiyor. ama şeytan ondan daha bencil ve uyanık.. bir kaç gün sonra diyecek " işte olmuyor,işe yaramadı, bırak, filanca sanki namaz mı kılıyor da işleri düzgün gidiyor." ama içteki nüansı yakalamak biraz sabır ve emek işi.
bende senin gibiyim suan hatta intihar etmeyi bile dsunuyorum doktor depresyondasin dedi verdgi ilaclarida kullanmadm uykusuzluk yapti cokKizlar son zamanda bir cok kmonu actim ama bende böyle bir can SIKINTISI... Moral bozuklugu... Konsantrasyon eksikligi... Uyuma istegi vs. var.
Böyle bildiginiz SIKICI bi insan oldum ciktim. Kendi kendimden memnun degilim gibi. Istedigim seyleri bazi sebeplerden dolayi gerceklestiremiyorum, cok sabir etmem gerekiyor.
Böyle bi bos vermislik var. Hayat umrumda degil. Yasiyorum, calisiyorum, yapiyorum ama sanki film izliyomusumda kendi hayatim degilmis gibi. Eskiden sevindigim seylere hic sevinmiyorum.
Isim var gücüm var saligim cok sükür yerinde, ama hayatimda bi amac yok sanki. Biseye heveslensem aman olsa nolcak sanki diyorum. Gülemiyorum, eglenemiyorum, disari cikiyorum zevk alamiyorum, eve giriyorum SIKINTIDAN patliyorum.
Kisacasi ne istedigimi bilmiyorum aslinda. Mutlu degilim, huzurlu degilim. Böyle bos bos yasiyorum. Benim bu durumum normal degil farkindayim ama nasil düzelirim ne yapmam gerek hic bilmiyorum.
Eskiden mesela bi film izleyince bile mutlu olurdum simdi filmi acmadan diyorum amaaaan 2 Saat sonra zaten bitecek ne diye izleyim ki?
Hayattaki amac ne ? Niye yasiyoruz biz? Zaten ölmeyecek miyiz? Niye calisip didiniyoruz ki o Zaman?
Noluyo bana ya??? Depresyonda miyim acep?
ciddi anlamda spor tavsiye ederim.Namazdan baska ne yapabilirim ki? Kendimi nasil gelistirebilirim? Neler önerebilirsiniz bana?
Aklindan kotu seyler getirme arkadasim, arkanda birakcagin sevdiklerini dusun, onlara bu kotulugu yapmaya hakkin yok. Allahin verdigi cani sadece Allah alir.bende senin gibiyim suan hatta intihar etmeyi bile dsunuyorum doktor depresyondasin dedi verdgi ilaclarida kullanmadm uykusuzluk yapti cok
amin. yani ben de fetva verir gibi olmayım da ben de yatıp kalkıp namaz kılmıyorum. ancak benim ruhsal olarak bir yakınlaşmam oldu özellikle babamı kaybettikten sonra, huzuru gerçekten İslamda buldum ben.,ama hala eski ben gibi yaşıyorum. kapalı değilim, denize de giriyorum vs vs ama gerçekten Allahla kul arasında çok güzel şeyler olabiliyor eğer gerçekten istenirse.Kesinlikle oyle, ben umre yapmis bir insan olarak (RABBIM KABUL ETSIN) ben bile bazen useniyorum bazen abdest felan almaya, seytan surekli kandirma pesinde, Allah seytana uydurmasin tabi.
Doktorum gerek ggörmüyo gecermis. Gecmiyo iste ya. Gavurun memleketinde zaten ayrimcilik yapiyolar birde müslüman psikolog hic bulamiyosun. Bana tavsiye ettigi sey doktorumun cik gez eglen discoya git tatil yap. Eyvallahda anam babam yollamiyo napimmmmmmmmmmmmmmmm
Hih iste bende bundan dolayi geri birakiyorum. Duruyorum namaza, ama bisey hissetmiyorum. Kiliyorum ama spor yapiyomusum (tövbe yarabbi, hasa) Allahi kandirmak istiyomusum gibi hissediyorum. Geri birakiyorum.
Manyadim ben iyice ya valla. Napcam ben?
bence itihar etmek gibi kalıplar kullanılmamalı. hani ütopik gelebilir belki ama cidden azmettirici olabilir. burası için demiyorum ama genel olarak..bende senin gibiyim suan hatta intihar etmeyi bile dsunuyorum doktor depresyondasin dedi verdgi ilaclarida kullanmadm uykusuzluk yapti cok
Allah sevdiği kuluna sıkıntı verirmiş kendine yakınlaştırmak için:)namaz kıl dua et bol bol..iyilik yap birilerine,mesela çalışıyorum diyorsun bi fakire sadaka ver ,ne bilim bi çocuğa top al vb.:)işe yaradığını hisset ve hayata gönderiliş sebebini hatırla..
kalk ve sirkelen arkadaşım,oturdukça ağırlık çöker pskolojini bozarsın:)
Sok kafanı yorganın altına akşama kadar çıkarma
Ama uyuma sakın
Yorganın altından çıkınca dünya bir güzel geliyor insana anlatamam
deşarj olma kişisel bir durumdur. ben bara falan gitsem daha batarım.. şarkılar, alkol, ne bilim dertli insanlar... o öyle kafa dağıtıyor dmek ki..
sen kendince bul bir şeyler,mesela spor yapmak herkes için tek reçetedir.
vucundaki laktik asiti uzaklaştırırsın. hamlıktan vucutta laktik asit birikmesi olur ve ancak sporla atılır. atılmazsa yorgunluk ve halsizlik yapar. o yüzden spor yapan insanlar daha pozitiftir.
Uretin, bilginizi ve urettiklerinizipaylasin, ve yine uretin...
elinizden ne gelirse,
oya olur yemek olur veya bilimsel bir konuda birseyleri arastirmak olur... cocuk yetistirmek veya es ile bir arada yasamak bile paylasimin bir parcasi oldugu icin ve hergun yeni seyler ogrenip o cocuga da tum birikimini aktardigniz icin guzel gelir, bir nevi bas yapit gibi...
bazi insanlar bunu el isciliklerinde bazilari zihinsel ugraslarinda veya bir deneyde bu tatmini ararlar,
bir nevi kendinizden bir parca birakarak ölümsüz kilma...
Insanin gelisiminde toplumsalligi da goz onunde bulundurur sosyallesmeyi de asgari duzeyde dahi olsa eksik etmezseniz bu sorgulamalariniz sirasinda depresyona girmekten de kurtulursunuz ; )
bende senin gibiyim suan hatta intihar etmeyi bile dsunuyorum doktor depresyondasin dedi verdgi ilaclarida kullanmadm uykusuzluk yapti cok
Haklisin ama arkamda kim aglayacak ki dertler derya bndeAklindan kotu seyler getirme arkadasim, arkanda birakcagin sevdiklerini dusun, onlara bu kotulugu yapmaya hakkin yok. Allahin verdigi cani sadece Allah alir.
Aslinda bakis acin iyiymis bide cehenneme gitmeyelim orda ebediyen cekerizSIKINTILARI kendine yaklastirmak icin veriyo diyosun yani. Hic böyle düsünmemistim baka ben. Hakli olabilirsin. Baakis acisi. Önemli yani.
Yok valla o Zaman hic cikasim gelmiyo bütün hafta sonu yattim hala yatasim var.
Sporu hic sevmem elimden gelse lavaboya arabayla giderim hani o derece ama yürüyüse baslayabilirim her aksam 20 dk yürüsem buda bisey yani. Hatta suan isteyim eve yolun yarisindan yürüyerek gideyim.
Hic üretmedim hazirciyim yani. O yüzden bende akil varda fikir yok diyorum ben hep.Nasil üretmeye baslayabilirim ki?
Intihari bende cok düsündüm de, bu dünyada istediklerim olmadi bugüne Kadar bide cehennemi boylamayim diye yapmadim.
Rabbim sana daha cok huzur versin insallah, babani kaybetmissin basin sagolsun ama bak baban cok guzel bir seye vesile olmus.amin. yani ben de fetva verir gibi olmayım da ben de yatıp kalkıp namaz kılmıyorum. ancak benim ruhsal olarak bir yakınlaşmam oldu özellikle babamı kaybettikten sonra, huzuru gerçekten İslamda buldum ben.,ama hala eski ben gibi yaşıyorum. kapalı değilim, denize de giriyorum vs vs ama gerçekten Allahla kul arasında çok güzel şeyler olabiliyor eğer gerçekten istenirse.
Depresyonun eşiğinden içeri girmeyin aman farkındalığınız olsun.bu u tetikleyen bir sey mutlaka yasamıssınızdır.bu durum tek basına sebepsiz grlişmez.yalnız kalmamaya dikkat edin.Herşeye sahip olunca rahat batıyo evet!
Ay gezip tozmaktan çok bir amaca bağlanmam gerekli galiba. Ama onu bulamıyorum işte.
Uyumamak için ayak diriyorum bıraksalar 24 saat uyuyabilirim hani.
aslında işten eve yürüyerek gitmek yorar seni.. tabi hiç yapmamaktansa bu bile iyi ama spor bazlı yürüyüş hızlı adımlı ve rahat kıyafetli olmalı. ve daha çok mesafe yürümene rağmen yorulmazsın. ancak 20 dk yavaş yürü 10 km kadar yürümüş gibi yorar seni.SIKINTILARI kendine yaklastirmak icin veriyo diyosun yani. Hic böyle düsünmemistim baka ben. Hakli olabilirsin. Baakis acisi. Önemli yani.
Yok valla o Zaman hic cikasim gelmiyo bütün hafta sonu yattim hala yatasim var.
Sporu hic sevmem elimden gelse lavaboya arabayla giderim hani o derece ama yürüyüse baslayabilirim her aksam 20 dk yürüsem buda bisey yani. Hatta suan isteyim eve yolun yarisindan yürüyerek gideyim.
Hic üretmedim hazirciyim yani. O yüzden bende akil varda fikir yok diyorum ben hep.Nasil üretmeye baslayabilirim ki?
Intihari bende cok düsündüm de, bu dünyada istediklerim olmadi bugüne Kadar bide cehennemi boylamayim diye yapmadim.
amin canım. sağol..Rabbim sana daha cok huzur versin insallah, babani kaybetmissin basin sagolsun ama bak baban cok guzel bir seye vesile olmus.
ciddi anlamda spor tavsiye ederim.
gavurun memleketinde hiç görmedin mi spor yapanları? hadi biz burada alışkın değiliz de parklara aletler kurulunca etekleri ve pardüseleri bir o yana bir bu yana uçuşan kadınları görünce anımsıyoruz
amin. yani ben de fetva verir gibi olmayım da ben de yatıp kalkıp namaz kılmıyorum. ancak benim ruhsal olarak bir yakınlaşmam oldu özellikle babamı kaybettikten sonra, huzuru gerçekten İslamda buldum ben.,ama hala eski ben gibi yaşıyorum. kapalı değilim, denize de giriyorum vs vs ama gerçekten Allahla kul arasında çok güzel şeyler olabiliyor eğer gerçekten istenirse.
Nerde yasyosun?
Bak bu aralar bende cok sikiliyorum. Dunya uzerime geliyor sanki. Uzerimde baski yok, tek yasiyorum istedigim yere gidebilirim ama iste olmuyor. Normalde film izlemekten zevk alan ben simdi almiyorum, uyuyamiyorum keske uyusam ama ben kendimi biliyorum. Benimki ne depresyon ne de cani sikilmak . Bu aralar bir bosvermislik var uzerimde.
Sana tavsiyem tutunacagin bir sey bul. Ne seversin, okumayi mi yazmayi mi, ne seviyorsan her gun yavas yavas yap. Spor yapmaya calis ya gym de ya da acik havada yuruyus, hem beynin icin hem sagligin icin gerekli. Bol bol su ic. Beynin %80-85 i su. Beyin detoxu icin cok gerekli. Onun disinda kafeinli icecekler tuketme. Baslangic icin bunlar yeterli.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?