- 14 Temmuz 2016
- 436
- 123
- 18
- Konu Sahibi guzelgunler777
-
Canım evet gerçekten öyle bi ihtimal var ama insanlar hep şüphe ile yaklaşıyor bişey yapmıştır yalan söylüyo diyolar. Ve bence şu an nerden kaptigimin da pek bi önemi yokBak benim arkadaşımın cinsel tecrübesi olmamasına rağmen kapmis. O da agdaya hamama çok gider. Bence sen yaşadıklarindan rahatsız olduğun için bağdastirdin ama tamamen farklı şekilde de kapmış olabilirsin.
Su anda kafana en son takman gereken sey insanlarCanım evet gerçekten öyle bi ihtimal var ama insanlar hep şüphe ile yaklaşıyor bişey yapmıştır yalan söylüyo diyolar. Ve bence şu an nerden kaptigimin da pek bi önemi yok
İşte tedaviye yanıt vermeme durumu çok oluyomus iyilesse bile tekrar çıkabiliyor ve bulaşma ve kanser yapma durumları var insanı üzen bunlarYahu ne intiharı altı üstü HPV...aids değil ya çaresi olan bir hastalık tedavi olursun biter gider.....sıkma canını.
Herpes daha iyiymiş canım en kötü hpv ymis. Allah şifa ni verir inşallah dua edelimVallahi aynı değil ama bende de herpes virüsü var. Boyun bolgemi mesken tuttu sağolsun. Azıcık vücut direncim düşsün hemen kabariyor. Bakalım ne olacak?
Hpv misin. Durumun nasılBenim de.........
Hpv Dna testi hem smear a göre daha güvenilir hem de bakirelerde de yapılabiliyor diye biliyorum. Lezyon dan örnek alıp inceleniyor. Asıl istediğim bu aslında. Ama bu da her yerde yok ve cok pahali deniliyor. Her yerde başka bişey yazıyo. Doktor da pahalı dedi ve bizim laboratuvar yapıyo mu bilmiyorum dedi
Konuyu okumadim cok uzundu basliga gore yazdimHpv misin. Durumun nasıl
Evet anladım dediğini ama dna testinde virüsün tipi de belli oluyo ya hani eğer kanser yapan türden çıkarsa sonuçta o zaman smear düşünülebilir diyorum. Tabi ki öyle bi durumda bekaret mi dusunecegim. Ama smear anladigim kadarıyla zaten hem kesin güvenilir değil hem de bekaret riski Var. Onun yerine önce dna testi sonra gerek olursa smear yapılsa nasıl olur sence. Tabi ki ben çok iyi bilmiyorum bunları sen daja iyi bilirsin ama ben bi mantık yürüttüm sadecedikkat ederseniz bazen dedim . bu yüzden sizden öncesinde her ihtimale karşı onay istenebilir . bence hiç önemli değil sağlık bu. ama siz onay vermezseniz yapılmayabilir. sadece lezyondan değil serviks ca açısından serviksten dökülen döküntüleride almak için vagen içinden alınır örnek .
siz bunu hastanede yaptırırsanız sadece lezyondan almak istemeyebilirler . rutin serviks duvarına yakın yerden almaktır çünkü. aslında doğrusu da budur . doktorunuzla konuşursanız kabul edebilir belki . ama diyelim lezyondaki kanser yapan riskli tip değil . siz tamamen yok mu diyeceksiniz? ilk etapta içiniz rahat etmiş olur sadece . doktorla konuşup ikna etmeye çalışın . geçmiş olsun tekrar.Evet anladım dediğini ama dna testinde virüsün tipi de belli oluyo ya hani eğer kanser yapan türden çıkarsa sonuçta o zaman smear düşünülebilir diyorum. Tabi ki öyle bi durumda bekaret mi dusunecegim. Ama smear anladigim kadarıyla zaten hem kesin güvenilir değil hem de bekaret riski Var. Onun yerine önce dna testi sonra gerek olursa smear yapılsa nasıl olur sence. Tabi ki ben çok iyi bilmiyorum bunları sen daja iyi bilirsin ama ben bi mantık yürüttüm sadece
Canım kafam o kadar karışık ki hpv mi değil mi riskli hpv mi değil mi smear mi dna mi düşünüp düşünüp duruyorum ama sadece inan kendi kendimi yiyorum dediklerin wvet aklıma geliyo ama elimden bişey gelmiyo yoksa çok haklısın. Test yapmıyolar ki seçenek sunsunlarsiz bunu hastanede yaptırırsanız sadece lezyondan almak istemeyebilirler . rutin serviks duvarına yakın yerden almaktır çünkü. aslında doğrusu da budur . doktorunuzla konuşursanız kabul edebilir belki . ama diyelim lezyondaki kanser yapan riskli tip değil . siz tamamen yok mu diyeceksiniz? ilk etapta içiniz rahat etmiş olur sadece . doktorla konuşup ikna etmeye çalışın . geçmiş olsun tekrar.
Tesekkyr ederim dua et lütfenGeçmiş olsun canım benim
Amin canimm. Su çiçeği mikrobuymus herpes. Ben su çiçeği gecirince yerlesmis işte vücuduma :-(Herpes daha iyiymiş canım en kötü hpv ymis. Allah şifa ni verir inşallah dua edelim
Ne yaptın sen ya?biliyorum belki buraya yazacaklarıma bi çoğunuz tepki göstereceksiniz ama o kadar caresiz ve bitmiş bi durumdayım ki kendimi son care buraya attım. belki hiç bi faydası olmayacak ama yazmak istiyorum. saglıkla ilgili bi bölümde okuyorum. son sınıf hatta son haftalar diyebilirim. ama bi çok sıkıntılı dersim var su an ne olacagı belli değil fakat hem kendim hem ailem için bi an önce bitirmek zorundayım. bölümüm her zaman zordu ama özellikle son 3 aydır aralıksız staj sınav ders ugrasıp duruyorum. yemek yemeyi unutuyorum. sabahlara kadar ders calısıyorum 2 saat uyuyup okula gidip staja cıkıyorum. hayatım sindan oldu resmen. bundan bi kaç yıl öncede psikolojik tedavi olmustum. yasadıgım ilişkiler yuzunden yoğun pişmanlık ve depresyon yuzunden destek almıstım. şimdi artık herseyin güzel olmasına hazırlanıyodum. bi kaç ay daha sıkıyım dişimi bu eziyet bitecek diyodum. bi ay önce de sürekli takip ettiğim bi saglık sitesinde bi dktorla tanısmıstım. okulum bitsin birbirimi tanıyacaktık ve anlasırsak ben onun yanına atama isteyecektim. bi yandan onunla konusarak okulu halletmeye calısıyodum zor zamanımda destek oluyodu bana. dun eve geldim duşa girdim çıkıp her zamankı gibi ders calısacaktım. genital bölge temizliğini jiletle yaparken 2 kucuk siyahımsı leke farkettim. batık yada yapısmıs bir kıl olacagını dusunup üst üste uzerinden gittim. sonra yıkanıp banyodan cıktım. bi saat kadar sonra lavaboya gittigimde aynı sıyah noktatadan vajinamın ust kısmında bi sürü oldugunu farkettim. gunlerdir ders calısıyorum ve saglıkcıyım. tabi ki ilk aklıma gelen takıntılı da bi yapım oldugu için ve eskiden yasadığım ilişkiler yuzunden cok pişmanlık duydugum için hpv oldu. o an cok kötu oldum. konustugum arkadasım da acil hekimi ve butun hastalıklar hakkında genel bilgisi var. o an onunla mesajlasıyoduk ben gercekten bayılmak üzereydim tansiyonum düştü çok kötu oldum ve hemen ona sordum. jılet kaynaklı kan toplaması olabilecegini korkmamamı soyledi. bugun öğleden sonra kadın doğuma gittim. devlet hastanesine. doktor hpv den şüphelendi bi ilaç tedavisi verdi ona yanıt olmazsa hpv dir dedi. test yapılmasını istedim bakire oldugun için olmaz hele bunları kullan gel dedi. peşinden baska özel bi dr a gittim o da ilk bakısta hpv oldugunu söyledi. test önermem zaten cok pahalı ve belli buyuk ihyimalle hpv dedi. ama bi anda bu kadar fazla cıkması kucuk bi ihyimal de olsa olmayacagını gösteriyo falan dedi. o da diğer doktorun tedavisine uymamı söyledi gecmezse gel dedi. bitik durumdayım. konustugum doktor zaten bunun üzerine bana arkadasca yaklasmaya basladı sırtını dönüp gitmedi ama artık bişey olmayacagını biliyorum. tek paylastıgım kişi o ama onu da mesgul etmek oyalamak istemiyorum bana vaktini ayırıp psikolojimle ugrasmak zorunda değil. aile yapım cok katı. böyle bi duruma cok tepki verirler ve annm de babam da hasta onları da üzmek istemiyorum. hiç bi arkadasımın da bu durumda bana destek olabileceğini düşünmüyorum. ama bu hastalıkla bas etmenin yollar stresten uzak durmak iyi beslenmek iyi uyumak. yani su an hepsi benden uzak olan seyler. üstelik 15 gun sonra tedaviye baslarsam ası lazer ilaç yakma tedavisi falan hiç birini karsılayacak param yok. gercekten cok kötu durumdayım. intihar edemem ama gercekten ölmek istiyorum. insanların yuzune bakamıyorum ailemdem arkadaslarımdan herkesten cok utanıyorum. ve en cok istediğim şeylerden biriydi evlenmek yuva kurmak cocuk sahibi olmak onların mutlulugu için elimden geleni yapmak benim sayemde gözlerinde olusan parıltıları görmek... tum hayallerim saatler içinde yıkıldı ve ben gercekten ölmek istiyorum....
Evet çok haklısın çok kişide vatmis toplumda yüzde 60 yüzde 70 lerden bahsediliyor ama erkeklerde olsa bile nadir belirti verirmis falan o yüzden yaygın değil sanılıyor. Ama sonuçta bende olduğu artık bi gerçek ve belirtisi olmayan kimse de bende de vardır diye düşünmez. Direk mimlenen bizler oluyoruz. Özellikle de bekar kadınlarNe yaptın sen ya?
Bak seni rahatlatmak için söyleyeyim ben eşimden başka kimseyle bir şey yaşamamama rağmen ben de de hamileyken hpv çıktı ve smear testi yaptılar sadece. Sonra yaktılar 32 haftalıktım o Zaman. Yani çok korkma bir çok kadında olan bir şey
O değil de sen derslerine iyice çalışıyorsun dimi ?
Evet onlar kalabiliyor. Bağışıklık sistemimize dikkat etmemiz lazım stresten uzak duracaksin falan filan sanki çok basit şeylerAmin canimm. Su çiçeği mikrobuymus herpes. Ben su çiçeği gecirince yerlesmis işte vücuduma :-(
Geçmez korkma. Hamile kalmadan önce ya da sonra bir smear testi yaptırırsın hpv hala aktif ise sezeryan doğum yaparsın. Ben 8 aylıktım fark ettiğimde sezeryan doğum yaptım sırf bu sebepleEvet çok haklısın çok kişide vatmis toplumda yüzde 60 yüzde 70 lerden bahsediliyor ama erkeklerde olsa bile nadir belirti verirmis falan o yüzden yaygın değil sanılıyor. Ama sonuçta bende olduğu artık bi gerçek ve belirtisi olmayan kimse de bende de vardır diye düşünmez. Direk mimlenen bizler oluyoruz. Özellikle de bekar kadınlarben küçük şehirde yaşıyorum bunlar burda çok önemli şeyler. Biliyorum saçma diş hekimi olacam bunları takmamam lazım falan filan hepsinde çok haklısınız ama insan ister istemez yaşadığı toplumdan etkileniyo. Ve kanser yapma ve büyüdükçe ağrı ve psikojik sorun oluşturduğu için bunlar da insanı mahvediyo. Başkasına bulastirsam benden çocuğuma geçse eşime geçse yada böyle bi eşim olabilecek mi falan gibi şeyler insanın beynini yiyo
Maalesef :-( Ama bence sen moralini yüksek tutmaya çalış.Evet onlar kalabiliyor. Bağışıklık sistemimize dikkat etmemiz lazım stresten uzak duracaksin falan filan sanki çok basit şeyler
Bende de var hpv , çok abartıyorsun. Nie intihar edeceksin? 6 ayda bir takip ettireceksin benim cocugumda var , sadece normal dogum yapamazsin hepsi bu.biliyorum belki buraya yazacaklarıma bi çoğunuz tepki göstereceksiniz ama o kadar caresiz ve bitmiş bi durumdayım ki kendimi son care buraya attım. belki hiç bi faydası olmayacak ama yazmak istiyorum. saglıkla ilgili bi bölümde okuyorum. son sınıf hatta son haftalar diyebilirim. ama bi çok sıkıntılı dersim var su an ne olacagı belli değil fakat hem kendim hem ailem için bi an önce bitirmek zorundayım. bölümüm her zaman zordu ama özellikle son 3 aydır aralıksız staj sınav ders ugrasıp duruyorum. yemek yemeyi unutuyorum. sabahlara kadar ders calısıyorum 2 saat uyuyup okula gidip staja cıkıyorum. hayatım sindan oldu resmen. bundan bi kaç yıl öncede psikolojik tedavi olmustum. yasadıgım ilişkiler yuzunden yoğun pişmanlık ve depresyon yuzunden destek almıstım. şimdi artık herseyin güzel olmasına hazırlanıyodum. bi kaç ay daha sıkıyım dişimi bu eziyet bitecek diyodum. bi ay önce de sürekli takip ettiğim bi saglık sitesinde bi dktorla tanısmıstım. okulum bitsin birbirimi tanıyacaktık ve anlasırsak ben onun yanına atama isteyecektim. bi yandan onunla konusarak okulu halletmeye calısıyodum zor zamanımda destek oluyodu bana. dun eve geldim duşa girdim çıkıp her zamankı gibi ders calısacaktım. genital bölge temizliğini jiletle yaparken 2 kucuk siyahımsı leke farkettim. batık yada yapısmıs bir kıl olacagını dusunup üst üste uzerinden gittim. sonra yıkanıp banyodan cıktım. bi saat kadar sonra lavaboya gittigimde aynı sıyah noktatadan vajinamın ust kısmında bi sürü oldugunu farkettim. gunlerdir ders calısıyorum ve saglıkcıyım. tabi ki ilk aklıma gelen takıntılı da bi yapım oldugu için ve eskiden yasadığım ilişkiler yuzunden cok pişmanlık duydugum için hpv oldu. o an cok kötu oldum. konustugum arkadasım da acil hekimi ve butun hastalıklar hakkında genel bilgisi var. o an onunla mesajlasıyoduk ben gercekten bayılmak üzereydim tansiyonum düştü çok kötu oldum ve hemen ona sordum. jılet kaynaklı kan toplaması olabilecegini korkmamamı soyledi. bugun öğleden sonra kadın doğuma gittim. devlet hastanesine. doktor hpv den şüphelendi bi ilaç tedavisi verdi ona yanıt olmazsa hpv dir dedi. test yapılmasını istedim bakire oldugun için olmaz hele bunları kullan gel dedi. peşinden baska özel bi dr a gittim o da ilk bakısta hpv oldugunu söyledi. test önermem zaten cok pahalı ve belli buyuk ihyimalle hpv dedi. ama bi anda bu kadar fazla cıkması kucuk bi ihyimal de olsa olmayacagını gösteriyo falan dedi. o da diğer doktorun tedavisine uymamı söyledi gecmezse gel dedi. bitik durumdayım. konustugum doktor zaten bunun üzerine bana arkadasca yaklasmaya basladı sırtını dönüp gitmedi ama artık bişey olmayacagını biliyorum. tek paylastıgım kişi o ama onu da mesgul etmek oyalamak istemiyorum bana vaktini ayırıp psikolojimle ugrasmak zorunda değil. aile yapım cok katı. böyle bi duruma cok tepki verirler ve annm de babam da hasta onları da üzmek istemiyorum. hiç bi arkadasımın da bu durumda bana destek olabileceğini düşünmüyorum. ama bu hastalıkla bas etmenin yollar stresten uzak durmak iyi beslenmek iyi uyumak. yani su an hepsi benden uzak olan seyler. üstelik 15 gun sonra tedaviye baslarsam ası lazer ilaç yakma tedavisi falan hiç birini karsılayacak param yok. gercekten cok kötu durumdayım. intihar edemem ama gercekten ölmek istiyorum. insanların yuzune bakamıyorum ailemdem arkadaslarımdan herkesten cok utanıyorum. ve en cok istediğim şeylerden biriydi evlenmek yuva kurmak cocuk sahibi olmak onların mutlulugu için elimden geleni yapmak benim sayemde gözlerinde olusan parıltıları görmek... tum hayallerim saatler içinde yıkıldı ve ben gercekten ölmek istiyorum....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?