hayatımın en zor anları ve dönüm noktası...

Ben o büyük kavganın ilahi adaletin tecellisinin başlangıç noktası olduğunu düşünüyorum..
Ablan eşine zulmetmiş ve seni kaybeden kendisi olmuş..
Kazdığı kuyuya düşmüş..
Eşin çok çekmiş ama sabretmiş ve bu sabrının mükafatını o büyük kavganın neticesinde senin uyanman ve eşinin uğradığı haksızlıkları, zulmü görmen ve ona artık kol kanat germen olarak almış..
Her şerde bir hayr vardır ya,
o kavgada şer gibi görünse de eşin ve senin yani yuvanızın kurtuluşu için bir vesile olmuş..
Ablan ve annenin eşine yaptığı zulmün geri dönüşümü başlamış..
Adam o kadar fedakarlıklarda bulunmuş ama onlar ne kıymet bilmiş ne de saygı göstermiş..
Klasik ama sevmeselerde saygı göstermek zorundalar..

Ablan çok kötü ruhlu bir insan ve senin iyiliğini zerre düşündüğü yok nitekim seni sevmediğini defalarca hissettirmiş ve görümcesini senden daha çok sevdiğini dile de getirmiş..
Allah eniştene ve çocuklarına yardım etsin..
Burun sürttürecekmişsin, lafa bak..
Bence eşinin elini bırakma, yuvana sahip çık, çık ki ablanın burnu sürtsün biraz..
Kendi mutlu değil senin mutlu olmana katlanamayacağını bildiği için eşine düşman olmuş, yuvanı dağıtmanı istiyor..

Eşinle bundan sonraki yaşamınızın miladı olsun o gözünü açmana sebep olan kavga..
Eşin, eş ailesi bakımından çok şanssız bu şansızlığını kırması senin elinde; ablandan uzak durarak..

uzun uzun yazmış olduğun yorum için çok teşekkür ederim canım benim zaten farkındaydım diyorum ya konduramıyordum ailem olarak nitelendirdiğim kişiydi o ama sağolsun gözümü açmama neden oldu...
evim eşim artık son kararım bu....

Gerçekten çok üzüldüm arkadaşım,
karı-koca kafama takıldınız konuyu okuduğumdan beri..

Adam kendi yaşadığı yeri bırakmış gelmiş,
yeni iş kurmuş, geçimini sağlayacakmı diye düşünüp durmuştur,
ailesine yeri gelmiş restini de çekmiş,
senin ailen tarafından her türlü horlanmaya da maruz kalmış,
sende onu itip anam ablam demişsin,
adamı yapayanlız bırakmışsın,
bu şartlarda taş olsa çatlar,
adama bunalma depresyona girme hakkın yok demeye getirmişsiniz ailecek..
senden başka kimsesi olmayan,
her fedakarlığı yapan bu insanı,
boşanıyorum, diyerek yarıyolda bırakmaya kalkmışsın..
reva mı bu yaptığın?
yazık ya, gerçekten yazık eşine..
kul reva görür ama Allah görmez..
bir an önce eşine hakettiği sıcak yuva ve evlat sevgisini tattırman dileğiyle..

mutlu olun İnşallah..
(annensiz ve özellikle ablansız,
çünkü o senin hayatında olduğu sürece sen hiiiiç kimseyle mutluluğu yakalayamazsın)

eşini de kurtar onların elinden,
kendini de..
ailede bi noktaya kadar..
senin ailen artık içinde bulunduğun yuvan..

Kesinlikle doğru karar verdiğini düşünüyorum.
Eşinin bir zaman ki ilgisizliği annenle aynı evde yaşıyor olmanın verdiği etki olabilir.
Bundan sonra her zaman kendi hayatına öncelik ver lütfen ve ikinizde birbirinizi seviyorsunuz ,eşinle el ele yürü her daim.
Her şey zamanla rayına oturur sen ortada geçerli bir sebep yokken(şiddet,aldatma vs) evliliğini gözden çıkarma ve hayatınıza kimselerin gereksiz yere müdahale edip,huzursuzluk ortamı yaratmasına da izin verme.

uzun uzun yazmış olduğun yorum için çok teşekkür ederim canım benim zaten farkındaydım diyorum ya konduramıyordum ailem olarak nitelendirdiğim kişiydi o ama sağolsun gözümü açmama neden oldu...
evim eşim artık son kararım bu....

:)))
n'apayım üzüldümmü çeneme vuruyor :52:
böyle uzun uzun yazıyorum..

ama artık üzülmüyorum,
çünkü kararlılığın beni rahatlattı :13:

mantıklı bir kızsın zaten,
yanlış yapmayacağın bariz..

Huzurlu mutlu bir ömür sürersiniz İnşallah ;)

Gerçekten çok üzüldüm arkadaşım,
karı-koca kafama takıldınız konuyu okuduğumdan beri..

Adam kendi yaşadığı yeri bırakmış gelmiş,
yeni iş kurmuş, geçimini sağlayacakmı diye düşünüp durmuştur,
ailesine yeri gelmiş restini de çekmiş,
senin ailen tarafından her türlü horlanmaya da maruz kalmış,
sende onu itip anam ablam demişsin,
adamı yapayanlız bırakmışsın,
bu şartlarda taş olsa çatlar,
adama bunalma depresyona girme hakkın yok demeye getirmişsiniz ailecek..
senden başka kimsesi olmayan,
her fedakarlığı yapan bu insanı,
boşanıyorum, diyerek yarıyolda bırakmaya kalkmışsın..
reva mı bu yaptığın?
yazık ya, gerçekten yazık eşine..
kul reva görür ama Allah görmez..
bir an önce eşine hakettiği sıcak yuva ve evlat sevgisini tattırman dileğiyle..

mutlu olun İnşallah..
(annensiz ve özellikle ablansız,
çünkü o senin hayatında olduğu sürece sen hiiiiç kimseyle mutluluğu yakalayamazsın)

eşini de kurtar onların elinden,
kendini de..
ailede bi noktaya kadar..
senin ailen artık içinde bulunduğun yuvan..[/QUOTE

ablamı bilemem ama annem dünya iyisi bir insandır ...fedakar cefakar canayakın...,
hiç damadını sevmeye çalışmadı mı diyorum ewet çalıştı da ablam olduğu sürece ne kadar olabilirdi...

geçmiş olsun demek istiyorum öncelikle uzun bi süre hayat seni oldukça zorlamış .. ablan yıllarca ablalık/kardeşlik yapmamış yapamamış bunu bırak görümcemü fazla seviyorum diye tuhaf ve gereksiz bi cümle kurmuş . annen yıllarca ablana destek olmus sonunda senın esınden hoslanmasa da sana da yardımcı olmus ancak mınık tartısma gibi bi durumda senden fevrı davranıp arayı bulan taraf olacagına kalkıp ablanla bır olup esyaları toplamıs .. yazının sonuna gelirken korktum annenin evine döneceksin diye açıkçası evine dönmene çok sevindim içim mutlulukla doldu .

senin için ailesini sevdiklerini işini kendi şehrini arkasında bırakıp sana gelen bi adamdan bahsediyoruz, belki bi ara depresyona girdi senden koptu , sarhoştu kötü sözler söyledi kim söylemiyor ki sarhosken ayrıca merak edıyorum ablan o aptal cümleyi kurarken sarhoş muydu keşke bunu ablanın yüzüne vursaydın .. eşine dönmen gerçekten en doğrusuydu brova Allah utandırmasın diyorum ve inşallah çoook mutlu olursunuz çocukla taçlandırırsınız evliliğinizi ..

çok teşekkür edderim arkadaşım destekleriniz için allah razı olsun...buna çok ihtiyacım vardı...hayatımda hiç ailemle kötü olmadım cahiller dedim alttan aldım bu kez ilk defa annemin bana küsmüs olmasına bu kadar da değil yani sanki ben kocaya mı kaçtım :)))))) evime geldim neden herkesin ağrına gidiyor?
annem demiş ki sözüm ona ablama; vldnmrt bizi ezdi gitti:) nasıl ezdim ya?

İnanamıyorum, pes artık. Ablanı kesinlikle hayatından çıkar, kendi yalnız kalmışlığının ve çaresizliğinin acısını senin evliliğinden çıkarmış besbelli.

Yok eve gelmiş, eşine saydırmış falan peki ne için? Seni çok sevdiğinden mi? Kesinlikle eline senin mutluluğunu bozma imkanı geçtiği için...

Yalnız annenin tutumuna çok üzüldüm, keşke sessiz kalmayıp sen de ablana enişten hakkında ve annenin onlara yaptığı yardımlar hakkında saygılı biçimde karşılık verseydin de belki annen de fark ederdi, belli ki malesef göremiyor...

Ablan şuan arıyormuş ya, asla senin için değil nabız yoklamak içindir eminim. Ne çok iyiyiz de ne de kötü, annene çarpıtarak iletebilir..

İnşallah herşey senin için iyi olur...
bende farkındayım tüm bunların ama insan konduramaz ya sevdiklerine işte öyle birşeydi hayatım boyunca yaşadığım..konduramadım..zaman zaman aklıma gelmiyor değil eşimin yanında beni dövmeye bile kalktı eşim araya girip sakinleştirmeye çalıştı ağzını açıpta tek kelime etmedi sen benim karıma bunu nasıl yaparsın diye..tartışma nedenimizde 13 yaşındaki ergen kızına misafir yanında vurmasının yanlış olduğunu söylemem..bunun için eşimin yanında dövmeyimde senin gibi mi olsun dedi bana...:43::43::43:
bunlar tabi 1 sene önceki olaylar ben yine enayiliğime doymuyorum sanırım...

üzülme canım
bazı şeylere zamana bırak
önce evinde bazı şeyleri yoluna koy
eşinle aran düzelsin
sonra gerisi gelir

dün ablam telefonda bak vldnmrt yanındayım ama bigün anlayacaksın o adam serefsizin teki allah belasını versin sende ona benzemeye başladın o adam sana bizi kötülüyor vs vs bi sürü hakaret etti nedenide evime gelmiş olmam bu tercih benim kararım saygı bekliyorum demem...

aradan 3-4 saat geçti eşimle konuşuyoruz bana dedi ki ailenle iyi ol sakın ben senin mutsuz olmanı istemem istersen seni götüreyim annenin yanına biliyorum sen annene çok düşkünsün dedi...

bu cümlelerinin ardından sarıldım şu an gitmeye hazır değilim dedim...bişey mi oldu dedi? yok dedim şimdi olmaz...

diyemedim ki ailem senin ne şerefsizliğini bıraktı ne belanı bıraktı....

İnanamıyorum, pes artık. Ablanı kesinlikle hayatından çıkar, kendi yalnız kalmışlığının ve çaresizliğinin acısını senin evliliğinden çıkarmış besbelli.

Yok eve gelmiş, eşine saydırmış falan peki ne için? Seni çok sevdiğinden mi? Kesinlikle eline senin mutluluğunu bozma imkanı geçtiği için...

Yalnız annenin tutumuna çok üzüldüm, keşke sessiz kalmayıp sen de ablana enişten hakkında ve annenin onlara yaptığı yardımlar hakkında saygılı biçimde karşılık verseydin de belki annen de fark ederdi, belli ki malesef göremiyor...

Ablan şuan arıyormuş ya, asla senin için değil nabız yoklamak içindir eminim. Ne çok iyiyiz de ne de kötü, annene çarpıtarak iletebilir..

İnşallah herşey senin için iyi olur...

annem in tutumu beni şaşırtıyor elbete ablamın anneme doğru düzgün saygısı yok...bir keresinde tabak bile fırlattı önüne istediği gibi tersliyor ama ben hiç hatırlamam ablama küssün telefonunu açmamazlık etsin....

bense tam tersi hep sevgimi belli ederim o mutlu olsun diye çabalardım hep...şimdi evime döndüm diye bu küsmeler niye???
aradım anneler gününü kutlamak için açmadı....:43::43::43::43:

Yalnız eşine hakaret etmesine müsaade etmemelisin, kapat suratına telefonu, sanki o sana çok mu saygı duyuyor, imkan verme artık bence.

Annenin telefonu açmamasına üzüldüm, çiçek gönderebilirsin.. Annedir, bu kadar kinli olamaz diye düşünüyorum. Ablanın evde olmayacağını bilsen gidersin de..
dün ablam telefonda bak vldnmrt yanındayım ama bigün anlayacaksın o adam serefsizin teki allah belasını versin sende ona benzemeye başladın o adam sana bizi kötülüyor vs vs bi sürü hakaret etti nedenide evime gelmiş olmam bu tercih benim kararım saygı bekliyorum demem...

aradan 3-4 saat geçti eşimle konuşuyoruz bana dedi ki ailenle iyi ol sakın ben senin mutsuz olmanı istemem istersen seni götüreyim annenin yanına biliyorum sen annene çok düşkünsün dedi...

bu cümlelerinin ardından sarıldım şu an gitmeye hazır değilim dedim...bişey mi oldu dedi? yok dedim şimdi olmaz...

diyemedim ki ailem senin ne şerefsizliğini bıraktı ne belanı bıraktı....

Yalnız eşine hakaret etmesine müsaade etmemelisin, kapat suratına telefonu, sanki o sana çok mu saygı duyuyor, imkan verme artık bence.

Annenin telefonu açmamasına üzüldüm, çiçek gönderebilirsin.. Annedir, bu kadar kinli olamaz diye düşünüyorum. Ablanın evde olmayacağını bilsen gidersin de..

yok ya telde kutlayacağım akşama kadar açmazsa msj yollayacağım...bazen düşünüyorum ablam her zaman annemi yanına aldı ben alamadım kötüler mi yaranıyor bilemedim...

hiç bişey yokmuş gibi her anneler gününde yaptığım gibi çiçek alıp hediyemi götürsem nerden anlayacak kırıldığımı...
birde ablamın evindeablam varken affedeceği varken bile affetmez gazcısı yanında...

Konu, icerigi nedeniyle ilgili başlığa tasinmistir.

eşinle tek bir olay yüzünden mi boşanma dilekçesi verme noktasına geldiniz? eğer öyleyse çok saçma bence.

ailen kadar sende de suç var sanki, kendi sorunlarınıza aileni de karıştırmışsın, onlara bu hakkı sen vermişsin ve eşin yine terbiyesini koruyup hiçbir şey dememiş onlara...

eşinle tek bir olay yüzünden mi boşanma dilekçesi verme noktasına geldiniz? eğer öyleyse çok saçma bence.

ailen kadar sende de suç var sanki, kendi sorunlarınıza aileni de karıştırmışsın, onlara bu hakkı sen vermişsin ve eşin yine terbiyesini koruyup hiçbir şey dememiş onlara...

tabiki de tek bi olay değil bu olay son zamanlardaki davranışlarının bardağı taşıran kısmıydı...son zamanlarda ne evle ne benmle ilgilenmiyordu....annem bizimle yaşadığı için değişikliğin farkındaydı zaten....

onlara bu hakkı verme kısmına gelince kesinlikle haklısın....bu kadar ileri gidebilecekleri hiç aklıma gelmemişti...neticede eşime çok kırgın olabilirdim hatta ki o anki düşüncem oydu birbirimizden koptuğumuz için boşanmak bana mantıklı geldi...ancak bu adamı dünyanın en kötüsü ilan etmelerini hazmedemedim..o kadarı banada saygısızlıktı....

annenin sizle yaşadığını anlamamışım. daha önceki sorularınızı bilmiyorum ama senin de fark ettiğin gibi çok dominant bir ablan var, annen de sizle yaşadığı için her şeye karışma hakkını görüyor anlaşılan. sonuçta o evi almak isteyen ve senden ayrılmak istemeyen de oydu, bir ev aldı diye kafanıza kakılmaz neyse inşallah eşinle sorunlarınızı halledersin

annenin sizle yaşadığını anlamamışım. daha önceki sorularınızı bilmiyorum ama senin de fark ettiğin gibi çok dominant bir ablan var, annen de sizle yaşadığı için her şeye karışma hakkını görüyor anlaşılan. sonuçta o evi almak isteyen ve senden ayrılmak istemeyen de oydu, bir ev aldı diye kafanıza kakılmaz neyse inşallah eşinle sorunlarınızı halledersin

allahtan tek dileğim yüzümü kara çıkarmasın.....

annemi ve ablamı eşimin en rahatsız ettiği huy her istediğinde herşeyi yapalım bunun adı da kardeşlik olsundu eşimde buna yeri geldi müsade etti yeri geldi etmedi çünkü annem bile zamanında demişti ablamın insanları kullanmak gibi bir yapısı var...

bilmiyorum ben mi yanlış düşünüyorum annemde ablamda onlarsız hiçbirşey yapayım istemediler onlarsız hiç bişeyde yapmadım zaten aman ailem aman ailem diyerek...

şimdi bu olaylara benim aklımla fikrimle seçtiğim adama bir kere bile saygı duymamışlar sevmemişler ben bu kadar zerizekalımıyım o adam şerefsiz çıkarcı da görmüyorum...

bugün annemi aradım ablamın evinde ya anneler günü nü kutlamak için açmadı.... ben onu ezmişim evime gelerek ...y benim kararlarmı ezen kimlerdi....?

mesaj attın annecim açmıyorsun ama canın sağolsun anneler günün kutlu olsun diye..
aradan 2 saat geçtikten sonra karşı komşumu aramış gözünüz kulağınız vldnmrt ta olsun ben o eve asla gelmem demiş...

Doğru olanı yapmışsınız bence.
Tabi en büyük hata ailelerin yanında tartışmak be olaya onların da karışması olmuş.
Boşanmaya kadar sizi getirecek mevzu neydi tam okuyamadım ama bu noktaya gelinecekse
bile başkalarının etkisi olmadan gelinmeli.
Bir de bu başkaları için yaşama durumu malesef çok kötü, bende de var.
İnsan kendi kurduğu yuvayı da ,eşini de, kendini de düşünmeli.
Aileleriniz elbette önemli ama kendi çekirdek ailemiz de önemli.
Zaman tanıyın annenize ve kendi hayatınıza odaklanın biraz bence,
annenizle elbet barışırsınız inş.

Doğru olanı yapmışsınız bence.
Tabi en büyük hata ailelerin yanında tartışmak be olaya onların da karışması olmuş.
Boşanmaya kadar sizi getirecek mevzu neydi tam okuyamadım ama bu noktaya gelinecekse
bile başkalarının etkisi olmadan gelinmeli.
Bir de bu başkaları için yaşama durumu malesef çok kötü, bende de var.
İnsan kendi kurduğu yuvayı da ,eşini de, kendini de düşünmeli.
Aileleriniz elbette önemli ama kendi çekirdek ailemiz de önemli.
Zaman tanıyın annenize ve kendi hayatınıza odaklanın biraz bence,
annenizle elbet barışırsınız inş.

teşekkür ederim arkadaşım sağol inş herşey yoluna girer diyeceğim de eşime bu kadar hakaret ettikten sonra herşey nasıl eskisi gibi olacak...ben bile haddimi aşmadım eşime karşı yarın öbür gün yüzyüze bakarız ya da korunmadığımı annem ablamda biliyor ya hamileyse bu kadın diye düşünmeden araya nefret koyuyorsunuz..aklım almıyor...

eşimle bir kaç aydır problemlerimiz oluyordu ilgisi azalmıştı eve karşı ...umarım o da düzelir bilmiyorum şu an beni çok kırdığının farkında olduğu için midir bilmem pervane oluyor ama çok korkuyorum 1 ay sonra başa dönermiyiz diye...

Back
X