hayatımın en zor anları ve dönüm noktası...

evine dönmekle en iyisi yapmışsın eşinle sakince son kez konuş ve konuyu bir daha açma evliliğine devam edin. sonuçta her çift tartışıyor hepsi de ayrılıkla sonuçlanacak olsa evli çift kalmazdı. Eşiniz sizin için yeterince fedakarlık yapmış sizin yaşadaığınız yere gelmiş annenle yaşamayı kabul etmiş. haliyle bunalmış sıkılmıştır. aileler önemli ama artık senin ailen de eşin oluyor , adam hep dışlanmış kabul görmemiş sonuçta. Umarım atlatır çok mutlu olursunuz

evine dönmekle en iyisi yapmışsın eşinle sakince son kez konuş ve konuyu bir daha açma evliliğine devam edin. sonuçta her çift tartışıyor hepsi de ayrılıkla sonuçlanacak olsa evli çift kalmazdı. Eşiniz sizin için yeterince fedakarlık yapmış sizin yaşadaığınız yere gelmiş annenle yaşamayı kabul etmiş. haliyle bunalmış sıkılmıştır. aileler önemli ama artık senin ailen de eşin oluyor , adam hep dışlanmış kabul görmemiş sonuçta. Umarım atlatır çok mutlu olursunuz

çok teşekkür ederim umarım geçer herşey yeniden mutlu olabiliriz bunu tüm kalbimle diliyorum

ve hepinizin iyi dilekleri için çok teşekkür ederim....

onun yerine koyduğumda kendimi çok üzülüyorum yapayalnız bir hayat eşinde ailesine çok düşkün vs vs çok zor evet...

ya canım acıyor ya ablam dedi o esnada eşime etrafında kimse yok kimse seni sevmiyor kötü birisin sen çünkü diyor eşimde ne kötülüğümü gördün size iyilik yapmaya çalışmaktan başka ne yaptım dedi...kardeşini yıllarca kullandın ben senin beni sevmediğini bile bile şunları bunları yaptım...deyince de sen yaptıklarını söylüyorsun çirkin insansın dedi ama ya o annemin yaptıklarını söylemedi mi?
eşimin evet kimsesi yok ailesine bile yeri geldi benim için rest çekti benden başka dünyası yok bu bir kusur değil ki....

bak arkadaşım ben sana şunu söyleyeyim insanın bazen ablası annesi babası eşi en yakınındaki bile sırtından bıçaklar bunun örnekleri çoktur bence ablanda senin yuvana resmen kastetmiş senin için ailesini silmiş üstüne kayınvalidesiyle yaşıyor bu adam daha napsın annen sonuçta kendine bakabilecek kendine yetebilecek bir insansa eğer sen kendi hayatına bak yoksa mutsuzluğa mahkum olacaksın ama annen bakıma muhtaçsa tabiki onunla yaşaman ona bakman normaldir

bak arkadaşım ben sana şunu söyleyeyim insanın bazen ablası annesi babası eşi en yakınındaki bile sırtından bıçaklar bunun örnekleri çoktur bence ablanda senin yuvana resmen kastetmiş senin için ailesini silmiş üstüne kayınvalidesiyle yaşıyor bu adam daha napsın annen sonuçta kendine bakabilecek kendine yetebilecek bir insansa eğer sen kendi hayatına bak yoksa mutsuzluğa mahkum olacaksın ama annen bakıma muhtaçsa tabiki onunla yaşaman ona bakman normaldir

çok şükür bakıma muhtaç değil elbette allahta etmesin amin...zira eşim çok kırıldım beni bir kalemde kötü ilan etmeleri yıktı beni ama annen hasta olsa bakıma ihtiyacı olsa yine yaparım başımın üstünde yeri var ama şimdi başbaşa kalmak istiyorum diyor...

çok şükür bakıma muhtaç değil elbette allahta etmesin amin...zira eşim çok kırıldım beni bir kalemde kötü ilan etmeleri yıktı beni ama annen hasta olsa bakıma ihtiyacı olsa yine yaparım başımın üstünde yeri var ama şimdi başbaşa kalmak istiyorum diyor...

bence eşin son derece haklı ve mantıklı
kesinlikle başbaşa kalmanız gerekli hem evlilikler öyle bir yılda iki yılda ancak yerine oturur zaten ki siz o süreçte bayaa yıpranmışsınız
bence eşini dinle ve yuvana odaklan

teşekkür ederim canıım evet benimde aldığım karar bu ....
alkolün etkisiyle söyledikleri canımı yaktı hatırlamıyor anlattığımda utanıyor ben bu değilim seni asla bu kadar üzecek cümleler kuramam çok ayıp etmişim diyor ama hemen geçmiyor işte kırgınlığim...

Bence hemen geçsin kırgınlıgım. Düşünsene kaynanan ya da görumcen senin üstüne gelse,seni evden kovsa,ağır laflar söylese sen hemen unutupta kocana tekrar sıkı sıkı sarılabılecekmiydin ?
Bak o yapmış , annenin ablanın yaptığı hataları sana yüklememiş .Emin ol başka bir erkek olsa kesinlikle yapardı...
Kıymetini bil bakayım eşinin , elini tut bırakma onu sakıın :1:

Doğru bir karar vermişsin eşinin yanına dönerek ve bence eşin çok olgun bir adam. Başka biri olsa işittiği bu hakaretler karşısında dünyayı senin burnundan getirebilirdi. Ben senin için her şeyimi bırakıp geldim, şu yaşadıklarıma bak diyebilirdi. Bundan sonrası emin ol evliliğin için emin ol daha iyi olacak, baş başa olduğunuzda sorunları çözmek daha kolay, hem sorunsuz evlilik var mı ki , herkes boşansa ne olur insanların hali.

Evliliklere aileler karışınca, sorunlara çok yakından tanık olunca maalesef büyük sorunlar çıkıyor. Et tırnaktan ayrılmaz annen seni zamanla anlayacaktır. Ablan da anlayacaktır muhtemelen, ben kardeşlik bağlarının gücüne her zaman inandım, belki de ablam hayat arkadaşım olduğu için böyle düşünüyorum ama ablanla da problemlerini çözmeni dilerim. İki yetişkin olarak karşılıklı oturup dertleşip, birbirinizi anlayabilirsiniz.

Bence hemen geçsin kırgınlıgım. Düşünsene kaynanan ya da görumcen senin üstüne gelse,seni evden kovsa,ağır laflar söylese sen hemen unutupta kocana tekrar sıkı sıkı sarılabılecekmiydin ?
Bak o yapmış , annenin ablanın yaptığı hataları sana yüklememiş .Emin ol başka bir erkek olsa kesinlikle yapardı...
Kıymetini bil bakayım eşinin , elini tut bırakma onu sakıın :1:

aslında yüklese de yeridir çünkü saydırmamışım hiç...
annem geçenlerde ben ablamın yanındayken çok hasta olmuş eşimde annemde üzülmeyelim zaten zor günler diye bana söylememiş eşim annemi hastaneye götürmüş midesini üşüttüğü için serum bağlamışlar..
bu kavgadan sonra annem dediki eşimden için ben hastanedeyken (annemin olan ve düzenli olarak benim ödediğim borcundan ) paradanbahsetti dedi ağrıma gitti annem eşimin paracı olduğunu iddia ediyordu.. eşime sordum;
o gün annem eşime demiş ben hastaneye giderim eşimde ne saçmalıyorsun anne bu halde nasıl gidersin tabiki ben götüreceğim annem inatçıdır..bir iki münakaşadan sora eşim götürmüş ordayken serum bağlıyken eşim başında beklerken anneme sende kızında o kadar inatçısınız ki dün vldnmrt la şu konuyu tartıştık ben ona diyordum ki bak yanlış ödeme yapıyorsun faiz biniyor ama o sen karışma karışma dedi şu kadar faiz boşu boşuna ödeyeceksiniz demiş..
orda anlattığım şey hem onun kafası dağılsın diye muhabbetti hemde ortak noktanız olan inatçılığınızdan bahsettim dedi eşim bana

bazen ben mi görmüyorum yoksa ailem gerçekten eşimle ilgili hep kötü mü düşünüyor diye sorguluyorum:(((

Doğru bir karar vermişsin eşinin yanına dönerek ve bence eşin çok olgun bir adam. Başka biri olsa işittiği bu hakaretler karşısında dünyayı senin burnundan getirebilirdi. Ben senin için her şeyimi bırakıp geldim, şu yaşadıklarıma bak diyebilirdi. Bundan sonrası emin ol evliliğin için emin ol daha iyi olacak, baş başa olduğunuzda sorunları çözmek daha kolay, hem sorunsuz evlilik var mı ki , herkes boşansa ne olur insanların hali.

Evliliklere aileler karışınca, sorunlara çok yakından tanık olunca maalesef büyük sorunlar çıkıyor. Et tırnaktan ayrılmaz annen seni zamanla anlayacaktır. Ablan da anlayacaktır muhtemelen, ben kardeşlik bağlarının gücüne her zaman inandım, belki de ablam hayat arkadaşım olduğu için böyle düşünüyorum ama ablanla da problemlerini çözmeni dilerim. İki yetişkin olarak karşılıklı oturup dertleşip, birbirinizi anlayabilirsiniz.

umarım böyle olur ama ailemle eşim arasında inanılmaz uçurumlar oluştu gibi hissediyorum ve bunun için çok mutsuzum....

az önce ablam aradı önce normal konuştum çocukları sordum annemi sordum annem ağlamış bugün vildan bizi ezdi diye dedim ki ne için ezmişim? evime geldiğim için ezmişim biras ablamlarda annemle kalıp eşimin burnunu sürtecekmişim...dedim ki o eve eşyalarımı toplayan ben değildim sizdiniz..ben annemin evine gitmiyorum ablamın evine gidiyorum 10 günde olsa senin hayatını yaşamak istemedim kendi hayatımı yaşamak istedim.sen nankörsün dediler bana....

o adam sana asla saygı duymayacak dedi...

asıl şimdi belkide saygı duyacak çünkü aileme karşı hep ezdim onu ve ilk defa onun yanında oldum bu olayda.annemin ağrına bu gitmiş olmalı ancak eşim benden böyle bir hareket beklemiyordu..şimdi pervane oluyor etrafıma ilk defa onu bu kadar ezdirmedim diye..

yarın öbürgün saygı duymayacak mı yani bana:43::43::43:

aslında yüklese de yeridir çünkü saydırmamışım hiç...
annem geçenlerde ben ablamın yanındayken çok hasta olmuş eşimde annemde üzülmeyelim zaten zor günler diye bana söylememiş eşim annemi hastaneye götürmüş midesini üşüttüğü için serum bağlamışlar..
bu kavgadan sonra annem dediki eşimden için ben hastanedeyken (annemin olan ve düzenli olarak benim ödediğim borcundan ) paradanbahsetti dedi ağrıma gitti annem eşimin paracı olduğunu iddia ediyordu.. eşime sordum;
o gün annem eşime demiş ben hastaneye giderim eşimde ne saçmalıyorsun anne bu halde nasıl gidersin tabiki ben götüreceğim annem inatçıdır..bir iki münakaşadan sora eşim götürmüş ordayken serum bağlıyken eşim başında beklerken anneme sende kızında o kadar inatçısınız ki dün vldnmrt la şu konuyu tartıştık ben ona diyordum ki bak yanlış ödeme yapıyorsun faiz biniyor ama o sen karışma karışma dedi şu kadar faiz boşu boşuna ödeyeceksiniz demiş..
orda anlattığım şey hem onun kafası dağılsın diye muhabbetti hemde ortak noktanız olan inatçılığınızdan bahsettim dedi eşim bana

bazen ben mi görmüyorum yoksa ailem gerçekten eşimle ilgili hep kötü mü düşünüyor diye sorguluyorum:(((

Gerçekten çok ilgilnç... Bşey de diyemiyor insan biri annen biri ablan...
Ama sana şu kadarını söyleyeyim bu hayat senin hayatın . Bu insanla sen evlisin . Yuva senin yuvan ve herşeye eyvallah diyen bir eşin var bu konuda da şanslısın.
İki tarafıda idare etmek ,dengede tutmak sana düşüyor. Eşinle herşeyi konuş. Anneni, ablanı haksız gördugun yerleri ona da söyle .Annenle ablana gelince... Ne sert çık ne birşey de eşimle Allah'a şükür iyiyiz biz bu konuları artık açmıyoruz de ve konu açılırsa kapat. Zamanla onlarda senin tavrını farkedip ( artık amaçları neyse çözemedim ) susacaklardır.
Bu dönemde unutmayacağin tek şey olsun ; HAYAT SENİN HAYATIN , YUVA SENİN YUVAN...

az önce ablam aradı önce normal konuştum çocukları sordum annemi sordum annem ağlamış bugün vildan bizi ezdi diye dedim ki ne için ezmişim? evime geldiğim için ezmişim biras ablamlarda annemle kalıp eşimin burnunu sürtecekmişim...dedim ki o eve eşyalarımı toplayan ben değildim sizdiniz..ben annemin evine gitmiyorum ablamın evine gidiyorum 10 günde olsa senin hayatını yaşamak istemedim kendi hayatımı yaşamak istedim.sen nankörsün dediler bana....

o adam sana asla saygı duymayacak dedi...

asıl şimdi belkide saygı duyacak çünkü aileme karşı hep ezdim onu ve ilk defa onun yanında oldum bu olayda.annemin ağrına bu gitmiş olmalı ancak eşim benden böyle bir hareket beklemiyordu..şimdi pervane oluyor etrafıma ilk defa onu bu kadar ezdirmedim diye..

yarın öbürgün saygı duymayacak mı yani bana:43::43::43:

Sen yoluna bak... Sen eşinin sana verdiği eli bırakma.Eşin seni dövdü mü ? Eşin sana şiddet uyguladı mı ? hakaret ettimi ? sen niye eşinin burnunu sürtecekmişssiniz...bıraksınlar Allahını seversen. Eşini tanıyan bir insansın bukadar şeyi kaldıran bir erkeğin kötü olacagını düşünmüyorum ben...

Sen yoluna bak... Sen eşinin sana verdiği eli bırakma.Eşin seni dövdü mü ? Eşin sana şiddet uyguladı mı ? hakaret ettimi ? sen niye eşinin burnunu sürtecekmişssiniz...bıraksınlar Allahını seversen. Eşini tanıyan bir insansın bukadar şeyi kaldıran bir erkeğin kötü olacagını düşünmüyorum ben...

yaa ne hakaretler etti telde eşime onun allah belasını versin dedi yaaa ne yaptı o kadar çok komik vallaha çok komik ablamın az önceki konuşmasından sonra dedim ki iyiki gelmişim....

Canım bencede en iyisini yapmışsın . Anneciğin de seni affedecektir o da üzülmeni istemez ki sonuçta tepkisi bundandır diye düşünüyorum .

Eşine de evliliğine de bir şans daha verdiğin çok iyi olmuş . Allah hakkında hayırlısını versin . Kurtulur yuvan inşallah

Ben o büyük kavganın ilahi adaletin tecellisinin başlangıç noktası olduğunu düşünüyorum..
Ablan eşine zulmetmiş ve seni kaybeden kendisi olmuş..
Kazdığı kuyuya düşmüş..
Eşin çok çekmiş ama sabretmiş ve bu sabrının mükafatını o büyük kavganın neticesinde senin uyanman ve eşinin uğradığı haksızlıkları, zulmü görmen ve ona artık kol kanat germen olarak almış..
Her şerde bir hayr vardır ya,
o kavgada şer gibi görünse de eşin ve senin yani yuvanızın kurtuluşu için bir vesile olmuş..
Ablan ve annenin eşine yaptığı zulmün geri dönüşümü başlamış..
Adam o kadar fedakarlıklarda bulunmuş ama onlar ne kıymet bilmiş ne de saygı göstermiş..
Klasik ama sevmeselerde saygı göstermek zorundalar..

Ablan çok kötü ruhlu bir insan ve senin iyiliğini zerre düşündüğü yok nitekim seni sevmediğini defalarca hissettirmiş ve görümcesini senden daha çok sevdiğini dile de getirmiş..
Allah eniştene ve çocuklarına yardım etsin..
Burun sürttürecekmişsin, lafa bak..
Bence eşinin elini bırakma, yuvana sahip çık, çık ki ablanın burnu sürtsün biraz..
Kendi mutlu değil senin mutlu olmana katlanamayacağını bildiği için eşine düşman olmuş, yuvanı dağıtmanı istiyor..

Eşinle bundan sonraki yaşamınızın miladı olsun o gözünü açmana sebep olan kavga..
Eşin, eş ailesi bakımından çok şanssız bu şansızlığını kırması senin elinde; ablandan uzak durarak..

Ben birşey anlamadım.Eşinle aranda sadece onun DURGUNLAŞMASI nedeniyle az biraz mesafe oluşmuş.

Enişten tutuklanmış eşin ailene sahip çıkmış ADAM gibi davranmış,seni onların yanında bırakmış destek olmalısın diye.

Sadece 1 kez sarhoş geldi telini açmadı diye mi ADAMA BOŞANMA DAVASI AÇMAYA KARAR VERDİN?

Bu ne hız?Burada belki 3 belki 5 genç arkadasa arkana bakmadan boşan diyen ben APIŞIP KALDIM?

Evliliğinde bir sorun yok anladıgım kadarıyla,eşin senin için hayatını yıkıp yeniden kurmuş yazık adama...Yalnız kalmıstır,gelecek korkusu sarmıştır,ailesini çevresini,arkadaşlarını,rahat çalıştıgı tanıdıgı bildigi eski iş çevresini özlemiş olabilir.Ticari hayat risk dolu,vergisi,maliyesi,kara geçmek acayip zor iş...Durgunlaştıysa DESTEK olabilirdin,neşelendirmek senin görevin bu kadar iyi bir eşin varsa.

Kırılma ama ablan ve annen adamı yerin dibine sokmuşlar,bir de üzerine evi terk etmişsin....Zor kadınmışsın ...Allah kocana kolaylık versin...

Ailesiyle eşi arasinda kalanlara cok üzülüyorum. Benimde başima buna benzer olay gelmişti. Bence evine dönmekle en iyisini yapmişsin, anladigim kadariyla eşinle okadar buyuk bi sorunun yok boşanmak icin. Ki en kotu ihtimali soyluyorum oyle bi durum olsa bile ablanin o sekilde konusmasi cok yanliş boşancaksaniz boşanin zaten seni sevmiyorduk falan. Tamam samimi olmasina gerek yok ama senin hatrin icin daha sakin davranabilirdi kardeşim üzülmesin diye. Zamanla anneninde bu durumu kabullenecegini dusunuyorum, neden kizini mutlu edebilen bi eşi istemesinki? Zamanla düzelir inş herşey gönlünü ferah tut sen ..

geçmiş olsun demek istiyorum öncelikle uzun bi süre hayat seni oldukça zorlamış .. ablan yıllarca ablalık/kardeşlik yapmamış yapamamış bunu bırak görümcemü fazla seviyorum diye tuhaf ve gereksiz bi cümle kurmuş . annen yıllarca ablana destek olmus sonunda senın esınden hoslanmasa da sana da yardımcı olmus ancak mınık tartısma gibi bi durumda senden fevrı davranıp arayı bulan taraf olacagına kalkıp ablanla bır olup esyaları toplamıs .. yazının sonuna gelirken korktum annenin evine döneceksin diye açıkçası evine dönmene çok sevindim içim mutlulukla doldu .

senin için ailesini sevdiklerini işini kendi şehrini arkasında bırakıp sana gelen bi adamdan bahsediyoruz, belki bi ara depresyona girdi senden koptu , sarhoştu kötü sözler söyledi kim söylemiyor ki sarhosken ayrıca merak edıyorum ablan o aptal cümleyi kurarken sarhoş muydu keşke bunu ablanın yüzüne vursaydın .. eşine dönmen gerçekten en doğrusuydu brova Allah utandırmasın diyorum ve inşallah çoook mutlu olursunuz çocukla taçlandırırsınız evliliğinizi ..

Back
X