Hayatıma son vermeyi düşündüm!!!

Kızım hergün sabah anneme gidiyor eşim götürüyor bende zaten arkasından gidiyorum ama annemin evinde yatamıyorum yatarsam kalkamıyorum sadece kendi yatağım rahat benim için biraz ızdıraplı oluyor ama takip etmek zorundayım kızım elektirik prizine elini sokuyor uyuyup uyandığınzanan annem ev işine dalınca haberi olmuyor kulakları az duyuyor kadar kızımda ağlar ağlar en sonunda tıkanır nefes alamaz doğduğundan beri öyle bana sadece annem yardımcı oluyor kız kardeşlerimin pek faydası Yok anlamında bel fıtığı var dr gidip geliyor bana ameliyat olma diye ısrar ettiklerinde dinlemediğim için çok pişmanım

Kızım hergün sabah anneme gidiyor eşim götürüyor bende zaten arkasından gidiyorum ama annemin evinde yatamıyorum yatarsam kalkamıyorum sadece kendi yatağım rahat benim için biraz ızdıraplı oluyor ama takip etmek zorundayım kızım elektirik prizine elini sokuyor uyuyup uyandığınzanan annem ev işine dalınca haberi olmuyor kulakları az duyuyor kadar kızımda ağlar ağlar en sonunda tıkanır nefes alamaz doğduğundan beri öyle bana sadece annem yardımcı oluyor kız kardeşlerimin pek faydası Yok anlamında bel fıtığı var dr gidip geliyor bana ameliyat olma diye ısrar ettiklerinde dinlemediğim için çok pişmanım
kızkardeşlerinden bekar olan varsa biraz gelip sizde kalsalar. çocukta ordan oraya düzeni bozulmasa.

Ne alakası var hemen kurmayın öyle süsleniyor falan adam evde değil sonuçta çalışıyor. Ben şunu anlamadım 6. ayda felç kalırsın demişler sana hemde ameliyattı aciliyeti yoktu demişsiniz. Ameliyat olmuşsunuz zaten sonra tekrar fıtık olacak kadar bebeğinizle ne yaptınız ki? hemen ksıa sürede diskte sorun olacak kadar fıtık oldunuz çok ağır işlerde çalışanlarda disk atar çünkü benim dayımda olmuştu. Dikkat etmeliydiniz kendinize. Bundan sonra daha dikkatli olun yavaş hareketler yapın kendinize özen gösterin, hastalığı ameliyatları unutun eşinizle zaman geçirin böyle kendini yiyip bitirip hemen aldatıyor yaftası takmayın yani.
Kızım üç kilo doğdu Doğumdan sonra yere basarken bile canım yandı her yerim ağrıyordu bir kaç ay böyle oldu kaslarımda problem vardı galiba sadece kızımı kucakladım başka bişey yapmadım ama beşiğinden alırken belim ağrıyordu zorlanıyordum sürekli kucağımdaydı fazla dinlenemedim yardımcı olacak kimse yoktu yanımda eşimin çalıştığı iş yeri şu an kapalı sadece bekçi ve kendisi duruyor iş yeri babamın işyerlerinden biri. İlk ameliyatta disk sağlam ise ve ameliyat edildiyse ikinci ameliyat yakındır çünkü ilk ameliyatta diskin sağlam sert koruyucu tabakasını alıyorlar diskin çekirdeğine dokunmuyorlar orası daha yumuşak oluyor ikinci tekrarda çekirdeği atmış disk yumuşacıktı dokundum şimdi ise bal kayması,sıkışmış sinir kökleri, yapışıklık,skolyoz oluştu bana bel fıtığı ameliyatının risklerini anlatmadılar ameliyat olmak zorundasın dediler başka şansım Yokmuş ben ikinci ameliyatta çok araştırdım Ve ilk ameliyatı olduğuna pişman oldum keşke o zaman dr dinlemeyip kendim araştırsaydım

Çocuğun için yaşaman lazım Allahım Şifa versin sana yar yarrdımcın olsun asla intihar düşünme yaşamak için birçok sebeblerin var

kızkardeşlerinden bekar olan varsa biraz gelip sizde kalsalar. çocukta ordan oraya düzeni bozulmasa.
İkiside evli birinin iki çocuğu var okula gidiyorlar imdada fıtık belası var uğraşıyor diğeri ise bencil birazküçük kızı var ben ona hamileyken baktım Doğumdan sonra baktım ama o bana öyle davranmadı

Ben intihar etmeden has
Çocuğun için yaşaman lazım Allahım Şifa versin sana yar yarrdımcın olsun asla intihar düşünme yaşamak için birçok sebeblerin var
ben intiharı düşündüm ama karar vermedim 18 ekimden beri ağlıyorum şu anda kendime mukayyet oluyorum yaşamak için sebebim var ama üzüntüden hastalanıcam yada bi ameliyat daha olursa kalbim dayanmayacak

Son düzenleme:
Ben intihar etmeden has

ben intiharı düşündüm ama karar vermedim 18 ekimden beri ağlıyorum şu anda kendime mukayyet oluyorum yalamak için sebebim var ama üzüntüden hastalanıcam yada bi ameliyat daha olursa kalbim dayanmayacak

Her derdin bir çaresi vardır elbette kendini koyuverme lütfen

Bana bişey olursa sevgili kayınvalidem rahat eder artık oğluna aman oğlum evde ağır bişey kaldırma tüpü damacanayı gelin kaldırsın güçlü o diyordu sürekli eşimde o yapar ben yapmam derdi şimdi kızımı kucaklayamıyorum kemiklerim ince güçlü falan değil ama aman laf etmesinler diye ağır işleri ben yaptım salaklığıma doymayayım şimdi kızıma akşam eşim bakıyor söylene söylene geriliyorum ben sinirlendim ben sıcakladım falan söyleniyor sürekli ben senin işlerini yaparken söylenmiyordum!!! Susmak ta hata
Şaşkınım :KK57: ağır kaldırmak, eger ki erkeğin bi rahatsızlığı yoksa her zaman erkek yapmalı, çünkü fiziken onlar daha kaslı ve güçlüler.

Ay ne kadar acımasız bi aileye düşmüşsünüz.. çok üzüldüm :KK43:
Canım bak, kendine yeni bir sayfa aç bundan sonra sadece kendini ve kızını düşün, ve en iyi doktorları araştır

Ve asla bi anne olduğunu unutma, bi bebeğin en çok anneye ihtiyacı vardır.

Şıranga ile nasıl çektiler fıtık sert bi doku dış kılıfını koparmak için çekiçle vuruyorlarmış bir büyük bir küçük fıtığım vardı keşke dursalardı annemde 25 yıldır duruyor fıtIkları Allahım ne büyük hata yaptım nasıl fıtık ne ameliyatı nasıl aşamaları nasıl neden hiç araştırmadım o dönem ameliyat olmuş kişileri araştırdım hepsi çok memnunlardı böyle olacağını bilsem keşke
Bilmiyorum canım hatta sırtımdan yağ dokusu alıp sonra o sıvının çekildiği boşlugu kapatmışlar
Dr şırıngayı gpsterip işte fıtıgın bu demişti kocaman bi iğneydi

Konuyu okudumda 2 aşama fıtıkta benim bildiğim ameliyat yapılmazki yani size nasıl hamileyken fıtık ameliyatı öneriyorlar şaşırdım.

Fıtık belasından bende çok çektim. Fıtığım varken 2 gebelik geçirdim. Ağrılarım oluyordu ama dinlenerek dayanarak atlattım hamilelik dönemlerini. Büyük 6 küçük 2,5 yaşında.

En son 2,5 ay önce herzamanki tutulmaları yaşıyordum tuvalete zor gidiyordum ağlaya ağlaya yerde sürünüyordum artık. Doktora gittim iğneler serumlar iki gün iyi oldum 3. Gün bel fıtığım patladı hani o aşamalar varya benimki en son aşamasındaydı siniri baskıladı sağ ayağım inanılmaz bir çekme kramp ve ağrıyla uyuştu.
Yani kısmi felç geldi. Ameliyat oldum 2. Ayındayım şuan. Ağrılarım büyük ölçüde azaldı ama kendimi yorunca çok fazla agrım oluyor. Uyuşukluk 6 aya yada 1 seneye ancak geçecekmiş.

Bende çocuklarıma tek baktım bakıyorumda (Doğumda dahil ameliyat dönemide)
Tek yardımcım eşimdi.hiiiç kimse yoktu.eve,eşe,çocuğa yetememe hissini çok iyi bilirim.

Kendini bırakma. Herşeyin çaresi var doktorunu bulman lazım. Ölümü düşünmekte ne. kızın ne olacak. Onun yüzüne bak ve bu düşünceleri kafandan sıyır at. Eşine gelince bir yerden sonra şikayet kaldıramıyorlar bilmiyorum yani takma onuda.
Sinirlenince,üzülünce bile benim belim ağırıyor sinirlermi geriliyor ne.
Uzun oldu kusura bakma:KK66:

Hamileyken nasıl ameliyat onerirler kafam Almıyo hadi Allah korusun bi kaza gecirirsin iç kanama durumun falan olur tamam da boyle birsey ilk defa duydum
O dru dava etmelisin bence senin ve bebeğinin canına kasdetmiş
Hiç değilse kazandıgın parayla bakıcı tutarsın

Şaşkınım :KK57: ağır kaldırmak, eger ki erkeğin bi rahatsızlığı yoksa her zaman erkek yapmalı, çünkü fiziken onlar daha kaslı ve güçlüler.

Ay ne kadar acımasız bi aileye düşmüşsünüz.. çok üzüldüm :KK43:
Canım bak, kendine yeni bir sayfa aç bundan sonra sadece kendini ve kızını düşün, ve en iyi doktorları araştır

Ve asla bi anne olduğunu unutma, bi bebeğin en çok anneye ihtiyacı vardır.
Kayınvalideme göre oğlunun başını yemişim öyle diyormuş sağa sola hatta bir kere yakaladım ama sineye çektim laf etmesin yeterki laf olmasın diye bütün ağır işleri ben yaptım benim evimde bir bardak suyu bile katmaz eşim annesinin kardeşlerinin evinde ağır bütün herşeyi ordan oraya taşır

Hamileyken nasıl ameliyat onerirler kafam Almıyo hadi Allah korusun bi kaza gecirirsin iç kanama durumun falan olur tamam da boyle birsey ilk defa duydum
O dru dava etmelisin bence senin ve bebeğinin canına kasdetmiş
Hiç değilse kazandıgın parayla bakıcı tutarsın
İkinci doktoru dava edecektim ilk ve üçüncü ameliyatımı yapan doktor boşverin hiç birşeyi ısbat edemezsiniz avukat masrafıyla kalırsınız dedi eşimde vazgeçti o dr ilk ameliyata karar vermeden önce demişti ki hamile bi hastası varmış ameliyat olmak istememiş ilk aylarda sonra kötü olmuş yatalak olmuş dr da riskli diye ameliyat etmemiş Doğum yaptığı gün ameliyat etmiş sırtında yatak yaraları varmış öyle deyince korktum ama şimdi anlıyorum ki herşey numara para için yapılan yalan dolan bu konuda Bimer e yazmayı düşünüyorum bi çok ülkede disk patlak yada yırtık olmadığı müddetçe ameliyat yapılması yasaklanmış bu türkiyede de geçerli olmalı Hastaların çoğu kendiliğinden iyileşiyormuş uzun süre sürse bile! Benim Gittiğim dr bir ameliyatı 34 bin insaf yani beni mahvettiler komplikasyondan hiç bahsetmediler söyleyebilirdi yapışıklık olur kayma olur biz diskin sağlam yerini kopartıp çıkaracağız 100 de 100 tekrarlar diye uyarmadı

Son düzenleme:
6 haftalık hamileydim 5 kere epidrol enjeksiyona cevap vermedi vücut spinal ile ancak uyuştum Ve fıtık ameliyatından sonra iki yıl gebe kalınması sakıncalıymış ben bebeğimi 14 haftalık kaybettim adlında doktor Doğumdan sonra bebeğe bakamazsın deseydi ben ameliyat olmazdım taş gibi olursun tek kurtuluşun bu yokda felç olacaksın dedi ameliyat oldum çok pişmanım dayansam iyiymiş offf Allahımİki gündür ayağımda yanma var benim uzun zamandır 4-5 yıl ayaklarım buz gibiydi yanma beni korkutuyor

çok zor bir dönem geçirmişsin Allah şifa versin inşallah...
eşine gelince belki sana öyle gelmiştir, ama çoğu erkek malesef kadınlar kadar duygusal ve sadık değil, biri olmazsa hemen başka bir kadın düşünebiliyorlar, hastalık onlara hiç gelmeyecek gibi...
Allah ellerine düşürmesin...

İkinci doktoru dava edecektim ilk ve üçüncü ameliyatımı yapan doktor boşverin hiç birşeyi ısbat edemezsiniz avukat masrafıyla kalırsınız dedi eşimde vazgeçti o dr ilk ameliyata karar vermeden önce demişti ki hamile bi hastası varmış ameliyat olmak istememiş ilk aylarda sonra kötü olmuş yatalak olmuş dr da riskli diye ameliyat etmemiş Doğum yaptığı gün ameliyat etmiş sırtında yatak yaraları varmış öyle deyince korktum ama şimdi anlıyorum ki herşey numara para için yapılan yalan dolan bu konuda nimete yazmayı düşünüyorum bi çok ülkede disk patlak yada yırtık olmadığı müddetçe ameliyat yapılması yasaklanmış bu türkiyede de geçerli olmalı beni. Gittiğim dr bir ameliyatı 34 bin insaf yani beni mahvettiler komplikasyondan hiç bahsetmediler söyleyebilirdi yapışıklık olur kayma olur biz diskin sağlam yerini kopartıp çıkaracağız 100 de 100 tekrarlar diye uyarmadı
Peki ilk ameliyatı yapan hatalı değil mi zaten hemde hamileymişsin de
Ben olsam alayını birden dava ederdim ki özellikle şu hamileyken öneren felç olursun diyeni
Bu yoldan vazgecme nasıl ispat edemiyomuşsun dosyaların emarların elinde hastanede

Bende hem yanma hemde soguma oluyordu
Son gunlerde 2 adım dahi atamıyordum sende oylemiydin peki yürüyemez halemi gelmiştin

Peki ilk ameliyatı yapan hatalı değil mi zaten hemde hamileymişsin de
Ben olsam alayını birden dava ederdim ki özellikle şu hamileyken öneren felç olursun diyeni
Bu yoldan vazgecme nasıl ispat edemiyomuşsun dosyaların emarların elinde hastanede

Bende hem yanma hemde soguma oluyordu
Son gunlerde 2 adım dahi atamıyordum sende oylemiydin peki yürüyemez halemi gelmiştin
Fıtık olduğumu anlamadım bacağımda çekme vardı ortapedist gittim röntgen istedi röntgenden önce test yaptırdım be olur ne olmaz hamilelik yoktu Ve dr sonuca bakıp bişey Yok dedi kayma varmı ona bakmış bacağımda topallama vardı çekmeden dolayı ama çok bi sıkıntı yoktu yıllardır üşürdü ayaklarım voltaren iğne veri işe yaramadı başka dr gittim fizik doktoruna oda MR istedi biri büyük biri küçük iki fıtığın var dedi fizik deneyelim dedi fizik sırasına 10 gün vardı bu arada hep yattım ağrı hafifledi fiziğe başladım ağrı artmaya başladı yürüme güçlüğü yaptı dr gittim normal ilk hafta artacak ikinci hafta azalacak korkma dedi tam bir hafta sonra iki büklüm oldum fizikte çekme yaptılar yarım saat Ve beter oldum bu arada adet olmayınca yine test yaptırdım hamileydim dr a çekme yapılmasın dedim olmaz dediler sen kendine bi cerrah bul dedi bende dr dr gezdim hepsi ameliyat yoksa felç kalırsın dedi korkuttu disk yırtık değilse felç ihtimali Yokmuş öğrendiğim kadarı ile tabi şu an ki bilgim o Zaman olsa ameliyat olmazdım kesinlikle ameliyat olursam bütün sorunların bitecek bebeğimde olur bakabilirimde onlara göre ama dedikleri gibi olmadı şimdi kaderime ağlıyorum keşke ilk başladığında evde bi kaç ay yatsaydım

Belirti olarak sadece bacaklarda üşüme vardı zaten yıllardır öyle ve hala öyle birde bacakta çekme vardı o çekme hala var üstelik yanma da var şu anda onun bedenini merak ettim yarın MR çekilecek yine

Çok ama çok üzüldüm durumunuza rabbim cuma günü hurmetine şifa versin size inşallah
yaşadıklarınız gerçekten çok zor allah o kayınvaldenize ve eşinize vicdan versin fazlasıyla
şu an sağlığınıza ve kızınıza odaklanın tamamen eşiniz 3 ncü planda kalsın şu ara ve ecilen pskılojik destek alın
kızınızın size ihtiyacı var unutmayın kötü düşünceleri de atın beyninizden lütfen.

Çok geçmiş olsun. Rabbim şifa versin inşallah. Alternatif tıp seçeneklerini de araştırın.

Resimde ki sizin beğenimiz mi? Dünya tatlısı maşallah, insan bakmaya kıyamaz.

X