19-20 yaşlarında filanken ranzadan kuyruk sokumumun üstüne düştüm ve sonrasinda belimde ciddi anlamda fıtık oluştu onun etkisiyle. Gittiğim her doktor ameliyat olmalısın kesinlikle dedi. Aynı size söylenen gibi tuvaletini tutamazsin, sinirlerin ölür sakar kalırsın vs diye korkuttu doktorlar. Sonra bari risk almayayım ameliyatı iyi birine olayım diye üniversite hastanesinde bir profesöre gittim. O adam bana sana dürüst konuşacağım bel fıtığı ameliyatı kalıcı bir çözüm değildir, ben bu güne kadar hiç ameliyat sonrası uzun vadede iyi olanı görmedim dedi. Tuvalet tutamama, sakat kalma vs de bin de bir ihtimalle çok ileri vakalarda olan şeyler dedi. Sen henüz gençsin düzenli spor yapar kilona dikkat edersen hiç bir sıkıntı yaşamadan yaşar gidersin dedi.
Gerçekten de ben o zamandan beri düzenli spor yapıyorum ve çok sağlıklıyım. Bir iki ayda bir yatağa düşerdim, bildiğin yatalak gibi olurdum. Ama artık hiç biri kalmadi. Üstüne hamilelik gecirdim, normal doğum bile yaptım. O yıllarda doktorlar hamileligini yatakta geçirirsin , doguramazsin filan diye bile korkuttular. Yani bence hemen güvenme doktora başka doktorları da dene. Çok kötü durumda olsaydı toparlayamazdin. Bence hala ameliyatsiz düzelme ihtimalin var gibi. Fizik tedaviyi dene. Bol bol yürüyüş yap. Ufak ufak pilates-esneme egzersizleri yap. Ama istikrar çok önemli, çok düzenli spor yapman lazım. Kışın filan bir iki hafta ihmal etsem spor yapmayı hemen hissettiriyor kendini benim ki.