Ben hayatı boyunca kendini seven bi kız olmadım. Mesela arkadaşım diyelim bana çok kolay laf eder ben güler geçerim ama aynı eleştiriyi yanımdaki arkadaşıma kolay kolay yapamaz
Sen sınır çizmeyi bilmiyorsun o zaman !!!
Ayıp olur, kırarım, azarlanırım, dışlanırım, yanlış anlaşılırım, arkadaşlığımızdan olurum, aman herkes memnun olsun, yalnız kalmiyim…
Diye diye bastırıyorsun kendini
Eee bu da hırçınlık yapmıyor mu sende??
İşte , kendini tam da bu yüzden sevemiyorsun
Karşındaki de bu enerjiyi alıyor ve bu ezik deyip üstüne basıp geçiyor senin
Ve sen yine salya sümük
Kayıplarınla başbaşa…
Bu yüzden filmi hep başa sarıyorsun
Bu sefer noluyor biliyor musun? Bari, bu bırakmasın beni diye karşındakinin yakasına yapışıyorsun
Gitmesin diye didiniyorsun.. karşındakine de aciz olarak göründüğün için o da uzaklaşıyor senden.
Ama herkes özgüvenli insanları sever, çünkü onlar güçlüdür, onlar ortamda hemen farkedilir, girdiği ortamda mutlaka arkadaş edinir, sosyaldirler. Önce ‘ben’ demeyi bilirler. Çevresine ışık saçarlar ve donanımlıdırlar.
Karşında güneş varken, gidip marsa bakar mısın?
Tatsız,tutsuz,karanlık,ışık yok,hayat yok..
İstermisin bunu?
Mars olma ,dünya ol güneş ol su ol…!
Sana kimse yardım edemez, sen bakış açını değiştirmelisin, kendine değer vermelisin.
Bir dakika!
Benimle böyle konuşamazsın, beni böyle azarlayamazsın, sesini yükseltmeden konuş, beni tehdit edemezsin, sevgi aşk da bir yere kadar beni yokluğunla cezalandıramazsın, espri başka şey alay etmek başka şey bu saygısızlığına tahammülüm yok diyeceksin.
İstemiyorum, yapmayacağım, keyfim istemiyor bugün diyeceksin.
Hep senin istediğin olamaz, bugün de buraya gidiyoruz diyeceksin.
Bak diyeceğin sözler bunlar
Ama sen bunları diyemediğin için böylesin.
Hakkını ara,kendini savun,ezdirme kendini
Ben 8 yaş çocuğuma bile söylüyorum, istemediğin kişiyle öpüşme -sarılma izin verme, istemiyorsan oynama, zorla hiç bir şey yapma, itiraz etmeyi bil , sesin çıksın, asla insanlar karşısında ağlama, dik dur, kişisel bakımına özen göster, yırtık pırtık ütüsüz giyinme, senle alay eden olursa espriye vurdurma kırıldığını söyle, kimseye demek istemediğin bir konu olursa bu konu benim özelim-o konuya girmek istemiyorum deme hakkın var
Zorla hiç birşey yapma diyorum.
Bu ben de olsam diyorum….
Hayır-istemiyorum- hopp noluyo demeyi bil diyorum.