Hayatım yerinde sayıyor ama yaşım?

Niye senin neyine olsun? Eşini seviyor musun? Yoksa bosanmayi aklina koydun mu? Bak farkindaysan hicbir sey seni tatmin etmiyor. Nedense bir bebegin sana iyi gelecegini dusunuyorum. Tabiki istemeden ebeveyn olunmaz ama kendini iyice bir dinlemeni tavsiye ediyorum. Yas ilerliyor ileri de ikinci bir bebek daha istiyorsan gec olabilir.

Ölüyorum aşığııııımmmm dedirten bir kocam yok.
Çok güven duyduğum bir evliliğim yok.
Bu evliliğe ille de çocuk yapamam çünkü ilerde pişman olabilirim.

Hani ben boşanan ama boşanırken çocuklar için hiç pişman değilim diyen kadınlardan olacağımı sanmıyorum.

İt gibi pişman olurum gibi geliyor.
Tabi anne olmadan böyle düşünmek pek sağlıklı değildir muhtemelen.
Onun tadı çok başkaymış çünkü.

Yine de her şey tamam bir bebek eksik demek gerekir gibi geliyor.
Hiç her şey tamam diyemedim 4 yıldır.
Bu gidişle hiç diyemiycem ama haklısın canım :)

Ölüyorum aşığııııımmmm dedirten bir kocam yok.
Çok güven duyduğum bir evliliğim yok.
Bu evliliğe ille de çocuk yapamam çünkü ilerde pişman olabilirim.

Hani ben boşanan ama boşanırken çocuklar için hiç pişman değilim diyen kadınlardan olacağımı sanmıyorum.

İt gibi pişman olurum gibi geliyor.
Tabi anne olmadan böyle düşünmek pek sağlıklı değildir muhtemelen.
Onun tadı çok başkaymış çünkü.

Yine de her şey tamam bir bebek eksik demek gerekir gibi geliyor.
Hiç her şey tamam diyemedim 4 yıldır.
Bu gidişle hiç diyemiycem ama haklısın canım :)
Zaman su gibi akıp geçiyor nomu. Sen bu adami sevmesen ufak da bir ışık gormesen coktan kapinin onune koymustun. Sen hala bu evliligi yurutebileceginizin umudunu taşıyorsun. Ki bence de surup gidecek.

Senin mutsuzlugunun sebebi mukemmeliyetciligin. Hicbirimiz bence her sey mukemmel bir cocuk eksik diyemeyecegiz. Kimi kocasiyla mutlu kayin ailesinden cekiyor , kimi kocasindan, kimi kendi ailesinden , akrabalarindan... liste uzar gider. Salt mutluluk yoktur anlik mutluluk vardır. Zaten salt mutluluk olmasi cok sacma olurdu imtihan dunyasindayiz nihayetinde. Cok seyyapmamak lazım :)

Sağlığın cok sukur yerinde seni sevenler var. Mutlu olmayi denemelisin artik. Biraz da hayatinin iyi yonlerini gormeye çalış. Ben seni kendime cok benzetiyorum inan ki. O yuzden kendi hayatimda da radikal kararlar aldım daha iyiyim o gunden beri. Sen bu cocuk meselesini bir kez daha dusun evliligini omur boyu tartamazsin ne zaman bitecek diye. Esini de omur boyu sinayamazsin. Iyice dusun bir karar ver rolanti sana iyi gelmiyor. Bu evlilik devam edecekse ikiniz adina da mutlu olmak icin adimlar atmalisin.

Ben bugün bir kez daha anladım ki sağ ve sağlıklı olduğumuz her gün için ne kadar şükretsek az.ve tabi sevdiklerimizde yanımızda olduktan sonra gerisi boş. Biloyorum çok klasik oldu bu yazdığım. Bir teselli olmadığı kadar parlak bir fikir de değil sizin konunuz için.
Belki de neler kazandigimiza değil de hala elimizde neler kaldığına bakmak lazım. Oda bir artı sayılır. Siz eksildi birşeyler demişsiniz ama eminim gözden kaçırdığınız çok önemli noktalar vardır.

Çok şükür sağlığım yerinde.
Eksilen diğerleri olsun..

Yine de zaman zaman yaşlanıyorum ama hep aynı yerdeyim duygusuna kapılıyorum işte.
Allah bugünümüzü aratmasın. Halimize bin şükür.

Mesela bu gibi durum ve yorumların ardından da bir utançla suçluluk duygusu sarıyor.
Efkarla da birleşince muhteşem oluyorum anlatamam :KK70:

Yalniz degilsin:işsiz:
Benimde arkadaarim 2.ye hamis bende daha koca bile yok :kızgın:
Kismet diyip geciyorum cokta saapmamak laizm:KK14:

En güzel günlerim bekar günlerimmiş.
Tadını çıkar :)

Seni de anlıyorum ama.. İnsan elinde olmayana bakıp geç kalmış hissediyor işte..

Yaşın geç değil.

Ben de tam tersi, siteye ilk girdiğim zamandan bu yana ne çok şey değişmiş
Ve hep iyi anlamda değişti
O yüzden memnunum, kendime çok yatırım yaptım

Bence senin eksiğin bir amaç bulamamak şu aşamada
Gördüm birkaç konunu önceden bir şeyler yapmak istiyorsun hatta çok şey yapmak
Ama birine tutunup kararlı olup ona ilerlemiyorsun

Tavsiyem hepsine birden yönelmek yerine birinde karar kıl
Onun peşinden koş
İnsanın hayatı ufak/büyük bir amacı olduğunda o kadar zevkli ki
Hele o amacı gerçekleştirince

Bir de büyük amaca karar verdiysen ona giden yolda küçük hedefler koy kendine
Küçük hedefleri atlaya atlaya büyük hedefe ulaşırken daha çok motive oluyorsun
Bunu da aştım, yaklaştım diyerek

Zaman su gibi akıp geçiyor nomu. Sen bu adami sevmesen ufak da bir ışık gormesen coktan kapinin onune koymustun. Sen hala bu evliligi yurutebileceginizin umudunu taşıyorsun. Ki bence de surup gidecek.

Senin mutsuzlugunun sebebi mukemmeliyetciligin. Hicbirimiz bence her sey mukemmel bir cocuk eksik diyemeyecegiz. Kimi kocasiyla mutlu kayin ailesinden cekiyor , kimi kocasindan, kimi kendi ailesinden , akrabalarindan... liste uzar gider. Salt mutluluk yoktur anlik mutluluk vardır. Zaten salt mutluluk olmasi cok sacma olurdu imtihan dunyasindayiz nihayetinde. Cok seyyapmamak lazım :)

Sağlığın cok sukur yerinde seni sevenler var. Mutlu olmayi denemelisin artik. Biraz da hayatinin iyi yonlerini gormeye çalış. Ben seni kendime cok benzetiyorum inan ki. O yuzden kendi hayatimda da radikal kararlar aldım daha iyiyim o gunden beri. Sen bu cocuk meselesini bir kez daha dusun evliligini omur boyu tartamazsin ne zaman bitecek diye. Esini de omur boyu sinayamazsin. Iyice dusun bir karar ver rolanti sana iyi gelmiyor. Bu evlilik devam edecekse ikiniz adina da mutlu olmak icin adimlar atmalisin.

Canım rahatlatan yorumun için teşekkür ediyorum..
Çok haklısın aslında.
Ben biraz manyak biriyim.
İnce düşüne düşüne yol alamıyorum işte.

İnşallah bakış açım değişir biraz..

Yalniz degilsin:işsiz:
Benimde arkadaarim 2.ye hamis bende daha koca bile yok :kızgın:
Kismet diyip geciyorum cokta saapmamak laizm:KK14:
Ben de son günlerde nasip kavramını daha çok düşünüp kabullenmeye başladım, kabullenince garip şekilde daha mutlu oldum.

Bazı tanıdıklarımın çok güzel evlilikleri var, bazırları da huzursuz evliliklerin içindeler. Hepsine bakıyorum biri diğerinden daha üstün ya da daha çok mutluluğu hak ediyor değil, hepsi hepimiz gibi sıradan insanlar. Başta diyordum ki yaşadığım hayal kırıklığını ben hak etmemiştim. Demek ki nasip böyle, allah da bana bu hayatı (yani mutluluklarım mutsuzluklarımla hayatımın tamamını kastediyorum) nasip etmiş diye düşününce daha huzurlu oluyorum, yaşadığım hayatı bu haliyle seviyorum.

Mesela ben de anne olmak istiyordum ama boşandım. Belki anne olacağım belki de nasip olmayacak ikisini de kabullendim :)

Canım rahatlatan yorumun için teşekkür ediyorum..
Çok haklısın aslında.
Ben biraz manyak biriyim.
İnce düşüne düşüne yol alamıyorum işte.

İnşallah bakış açım değişir biraz..
Cok tatlısın aksine :) Cok düşünmek de ise yaramiyor tecrubeyle sabit :KK66: Insallah cok mutlu olursun bunu canı gonulden istiyorum.

Bunun yasla ilgisi yok ki. Ben 21 yasindayim ve ayni seyler benim icinde gecerli. Geriye baktigimda bu 21 yili bombos gecirmisim hatta o yuzden okulum kotu halde suan. Yasitlarima bakiyorum mezun olmak uzereler, gezip tozuyolar, sevgilileri var...

Evet burada gelinlik modelini seçtiği günlerinden bildiğim üyeler var.
Yıllandık, yaşlandık..

Pek çoğu bugün çocuklu, hatta kimi 2. ye hamile.
Kimi boşandı, kimi meslek sahibi oldu.
Kimi ev aldı, kimi araba..

Öyle ya da böyle yıllar yaşamlarına bir şey kattı.

Vayy bee diyorum bu kızın gelinlik seçimine yorum yapmıştım ya ben.
Şimdi 2. yavrusunu bekliyor demek..

Bense 4 yıl önce neysem bugün o hislerde, o belirsizlikte, o benlikte ama artık 30 um..
Dolu dolu 30 hem de.

Beni gören, eskilerden bilen üyeler ne düşünüyordur benim için acaba?

Yıllar geçiyor, hayatımda değişen tek şey oturduğum ev, yaşadığım şehir falan.
Benim yaşamıma da şöyle bir artı eklendi diyemem, eksi eklendi diyebilirim ama..

Yeni tanıştığım kişiler yaşımı sorduğunda umutsuz bir 30 çıkıyor ağzımdan..

Bu aralar kafamda hep aynı sorular..
Nasıl bir hayat yaşadım?
Şimdi ölsem ardımdan mutlu bir hayat yaşadı diyen olur mu?
İsteklerimin ne kadarını elde ettim?
Ne ürettim?

Falan..
30 yaş sendromu yaşıyorum galiba :KK43:

Seneye de beni aynı görürseniz, bir dürtün olur mu?

Hoooppp napıyon böyle diye :KK43:

bende buraya 3 sene önce giriş yapmışım geriye dönüp baktıkça
yeni yıllar bana hiç bir şey getirmemiş hep benden alıp götürmüş
sadece eskisinden bezginim
nasıl düzelecekse bana da fikir ver lütfen

ay arkadaslar aynı sızde kendımı gordum.. 30umdayım..degısen biişi yok. doktoramı yapıyorum sadece ve bir yerde calısıyorum ama gecıcı olarak. kalıcı bı ıs ıstıyorum.. ne dogru durust işim var ne de hayatımda biri. allah aılemi ve sevdıklerımı korusun dıyorum sadece

Öğretmenlik isini ne yaptın.

Bu ara çok boş kaldın sanırım.
Bunalıma doğru gidiyorsun.

Hayatında değişiklik olması için hayatındaki kişiyi çıkarman gerekirdi. Buna da oy çokluğuyla hayır demistik. Belki de cevap evet olmalıydı.

Yıllandık, yaşlandık..

Bense 4 yıl önce neysem bugün o hislerde, o belirsizlikte, o benlikte ama artık 30 um..
Dolu dolu 30 hem de.

Benim yaşamıma da şöyle bir artı eklendi diyemem, eksi eklendi diyebilirim ama..

Nasıl bir hayat yaşadım?
Ne ürettim?

Falan..

canim tam hissettiklerime tercüman olmuşsun.
Buraya ilk üye olduğum zamanları hatırlıyorum ve keşke o zaman boşansaydım diyorum.
Yaşım 31 oldu.! eski resimlere baktıkça burnumun direği sızlıyor, bunları hak etmedim diyorum, sonrada nasip diyorum.
Bebe sahibi olmak en çok istediğim şeylerden birisi, ama bebeyle boşansaydım pişman olurmuydum emin değilim.
Hele şu aralara öyle çok şey üstüme geliyor ki,
inşallah bir gün gerçekten mutluyuz diyebileceğimiz duygular yaşarız.

Yaşın geç değil.

Ben de tam tersi, siteye ilk girdiğim zamandan bu yana ne çok şey değişmiş
Ve hep iyi anlamda değişti
O yüzden memnunum, kendime çok yatırım yaptım

Bence senin eksiğin bir amaç bulamamak şu aşamada
Gördüm birkaç konunu önceden bir şeyler yapmak istiyorsun hatta çok şey yapmak
Ama birine tutunup kararlı olup ona ilerlemiyorsun

Tavsiyem hepsine birden yönelmek yerine birinde karar kıl
Onun peşinden koş
İnsanın hayatı ufak/büyük bir amacı olduğunda o kadar zevkli ki
Hele o amacı gerçekleştirince

Bir de büyük amaca karar verdiysen ona giden yolda küçük hedefler koy kendine
Küçük hedefleri atlaya atlaya büyük hedefe ulaşırken daha çok motive oluyorsun
Bunu da aştım, yaklaştım diyerek
Ben de aynı şeyleri hissediyorum. Zaman geçtikçe daha iyiye gittim daha çok geliştim. Beş yıl önceki mihaili özlemiyorum çünkü daha çok şey koydum üstüne. Mutluluklar kadar zorluklar da yaşadım hayal kırıklıkları da ama hepsi de bişeyler kattı. Böyle hissetmemi sağlayan şey de önüme bir amaç koymak, ne olduğu hiç farketmiyor. Hedefsiz yaşayamayanlardanım ben de :)

Yıllandık, yaşlandık..

Dolu dolu 30 hem de.

Nasıl bir hayat yaşadım?
Ne ürettim?

Falan..

36 yım aynı düşüncelerdeyim. Özellikle de "istediklerimin ne kadarını elde ettim, elde etmek için ne yaptım ? " kısmındayım ben. Kendim için geçmişte yapmadığım her şey pişmanlığa dönüşüyor ve beni mutsuz ediyor. Ama hayat bitmiyor yaşadığımız nefes aldığımız sürece devam edecek. Şimdiye dek yapmadık / yapmadınız ama bundan sonra neden olmasın ? Yaşla kendinizi kıyaslamayın hayat 35 seneliktir diye bir senet yok ömrümüz yettiğince yaşayacağız. Bu düşünce şekli sadece zarar veriyor kendimden tecrübe-i sabit.

Diyelim ki borçları ayak bağı görüyorsunuz -ki dibine kadar haklısınız görmekte- Ama 2-2,5 sene sonra bitecek. O zaman yaşlanmış olmayacaksınız ki. Çıkartırsınız acısını keyfinize bakarsınız. Üzülmeyin.

Öğretmenlik isini ne yaptın.

Bu ara çok boş kaldın sanırım.
Bunalıma doğru gidiyorsun.

Hayatında değişiklik olması için hayatındaki kişiyi çıkarman gerekirdi. Buna da oy çokluğuyla hayır demistik. Belki de cevap evet olmalıydı.

Aklımın bir köşesinde :)
Gürcüce öğrenme kısmı işi zorlayabilir.

Kitap için haber bekliyorum, geldi gelecek.
Çok yavaş işliyor o işlerde sabırsızım sanırım :KK43:

Kim bilir belki de evet olmalıydı ama ona da gönülden evet diyemiyorum ki.
Sorunum bu aslında hayıra da evete de gönlüm tam yok aslında. :KK43:

canim tam hissettiklerime tercüman olmuşsun.
Buraya ilk üye olduğum zamanları hatırlıyorum ve keşke o zaman boşansaydım diyorum.
Yaşım 31 oldu.! eski resimlere baktıkça burnumun direği sızlıyor, bunları hak etmedim diyorum, sonrada nasip diyorum.
Bebe sahibi olmak en çok istediğim şeylerden birisi, ama bebeyle boşansaydım pişman olurmuydum emin değilim.
Hele şu aralara öyle çok şey üstüme geliyor ki,
inşallah bir gün gerçekten mutluyuz diyebileceğimiz duygular yaşarız.

İnşallah canımm benim..
Aslında nasip, böyle olmasında da bir hayır vardır diyebilmek gerek.
Gerçekten vardır bir hayır da biz bugün göremiyoruz.
Öyle düşün, üzülme.
Sen benden daha iyi bir durumdasın.
Çünkü netliğin ortasındasın artık.
Umutluyum senin için :KK66:

36 yım aynı düşüncelerdeyim. Özellikle de "istediklerimin ne kadarını elde ettim, elde etmek için ne yaptım ? " kısmındayım ben. Kendim için geçmişte yapmadığım her şey pişmanlığa dönüşüyor ve beni mutsuz ediyor. Ama hayat bitmiyor yaşadığımız nefes aldığımız sürece devam edecek. Şimdiye dek yapmadık / yapmadınız ama bundan sonra neden olmasın ? Yaşla kendinizi kıyaslamayın hayat 35 seneliktir diye bir senet yok ömrümüz yettiğince yaşayacağız. Bu düşünce şekli sadece zarar veriyor kendimden tecrübe-i sabit.

Diyelim ki borçları ayak bağı görüyorsunuz -ki dibine kadar haklısınız görmekte- Ama 2-2,5 sene sonra bitecek. O zaman yaşlanmış olmayacaksınız ki. Çıkartırsınız acısını keyfinize bakarsınız. Üzülmeyin.[/QUOTE

Benden geriden gelenler benden önce yol aldılar.
Oysa onlar benden çok istemediler , benden çok feda etmediler bile..
Bu düşünceler geç kalmış hissettiriyor..

Çok düşünmeyeyim ben en iyisi :)

Yıllandık, yaşlandık..

Dolu dolu 30 hem de.

Nasıl bir hayat yaşadım?
Ne ürettim?

Falan..

Yanlis anlamada sanki kendimi gordum 10 yil once evimize ilk internet geldiginde takildigim bi forum vardi orda devamli konusan 6-7 arkadas vardik ordan ve sosyal hayatindan herkesin hayatinda degisiklikler oldu evlenenler atanananlar iyi makamlara gelenler coluk cocuk sahibi okanlar ve dedigin gibi nir bwn ayni yerimde sayiyirum milim ilerlemeden her yil kendi kendime soruyorum acaba gwlecek yil hayatimda degisiklik olacak mi dite ama hep ayni

Inşallah degisir seninki xalismiyirmusun is guc

Yanlis anlamada sanki kendimi gordum 10 yil once evimize ilk internet geldiginde takildigim bi forum vardi orda devamli konusan 6-7 arkadas vardik ordan ve sosyal hayatindan herkesin hayatinda degisiklikler oldu evlenenler atanananlar iyi makamlara gelenler coluk cocuk sahibi okanlar ve dedigin gibi nir bwn ayni yerimde sayiyirum milim ilerlemeden her yil kendi kendime soruyorum acaba gwlecek yil hayatimda degisiklik olacak mi dite ama hep ayni

Inşallah degisir seninki xalismiyirmusun is guc

Öğretmenim..
Ama 7 yıldır öğretmenim yani.
İnsan bir süre sonra ee hani o zamanda böyleydin.
O zamandan bu yana ne yaptın diye soruyor kendine..

Bak 36 yaşındayım

Bu foruma 4-5 yıl önce geldim

O zamandan beri ne işim ne eşim ne çocuğum değişti

Ama ben değiştim

Mesela 35 oluyorum deyip zayıfladım 15 kg verdim

Hayatım daraldı dedim geçen sene kpss kursuna gittim üniversite sınavına girdim

Şimdi de bana sadece vizyon katsın diye üniversite okumaya kalktım

Olumlu ya da olumsuz değişiklik iyidir hayatta

Ben bunalınca kendime yeni bir kulvar açarım

Mesela yeni bir şehirdesiniz kendinize şimdiye kadar asla dediğiniz bir kurs bulun mesela gidin biçki dikiş kursuna yazılın boş saatiniz varsa

Ve farklı hayatlara nüfuz edin ben şimdi yarı yaşımdakilerde üniversite okuyup onları anlamaya çalışıyorum

X