Hayatım Diyet

şu çayın tarifini bana da verin kızlar:KK34:

malzemeleri

1 elma
1 limon
1 tane çubuk tarçın
1 tatlı kaşığı tane karabiber
5-6 tane karanfil

1 çay kaşığı toz zencefil veya 1 dilim taze zencefil
1,5 litre kaynamış su

Hazırlanışı,
Çayımızı geceden hazırlıyoruz, sabah işe giderken rahatça götürebilmek için veya uyanır uyanmaz içmeniz gerektiği için bu şekilde çok pratik oluyor hem de çay iyi demleniyor.

Elma ve limonu iyice yıkayıp dörde bölüyoruz. Büyük bir tencereye tüm malzemeleri alıyoruz üzerine kaynamış sıcak suyu ekliyoruz. Tencerenin kapağını kapatıp sabaha kadar bekletiyoruz. Sabah, limonları iyice sıkıyoruz ki içindeki su çıksın. Çayı süzüp cam bir şişeye alıyoruz. Bu şekilde buzdolabında iki gün bekletebiliyoruz.

KESİNLİKLE ÇAYI KAYNATMAK YOK. MALZEMELERİN ÜZERİNE KAYNAR SUYU EKLEYİP SABAHA KADAR KENDİ KENDİNE DEMLENMEYE BIRAKIYORUZ. GÜNDE 3 ÖĞÜN SOĞUMUŞ ÇAYI İÇİYORUZ. SAKIN İÇİNE ŞEKER, BAL, PEKMEZ EKLEMEYİN. TARİFTE NE YAZIYORSA HARFİYEN UYGULAYIN.

Önemli bilgiler,

Metabolizmayı hızlandıran çayı her üç öğünden bir saat önce bir bardak olmak üzere günde toplam üç bardak içiyoruz. Çayı her gün içmeye devam edin.

Kızlar selam.. metabolizma çayının tarifi "mevsimlerden roma metabolizma çayı" yazınca daha farklı çıkıyor, sizde ki de güzel geldi bana malzemeleriniz aynı, kaynatma-kaynatmama durumlarınız farklı. Bir de yeşil çorba var denemek isterseniz. Ben mevsimlerden roma'dan alıntı yapıyorum, çok işe yarayan sağlıklı bir çorba:

"Yesil Corba.
butun koyu yesil sebzeler (sogan, lahana, hindiba, brokoli, ispanak, pazi, maydanoz, dereotu, yesil biber vs ) az suda haslanacak. 1 yemek kasigi bulgur, princ veya makarna eklenecek. ben yerken zeytin yagini cig olarak ekliyorum. isterseniz pisirirken de koyabilirsiniz.. 3 gun, gunde 1 ogun sadece bu corba yenecek. diger ogunler ayni kalacak..

Bu arada, sabahlari, bir tutam maydanoz, dere otu, taze nane, rokayi blendirdan gecirip icerseniz (cok az suda) iyi bir detox yapmis olursunuz, benden soylemesi ..(kandaki toksinlerden bahsediyorum..)

malzemeleri

1 elma
1 limon
1 tane çubuk tarçın
1 tatlı kaşığı tane karabiber
5-6 tane karanfil

1 çay kaşığı toz zencefil veya 1 dilim taze zencefil
1,5 litre kaynamış su

Hazırlanışı,
Çayımızı geceden hazırlıyoruz, sabah işe giderken rahatça götürebilmek için veya uyanır uyanmaz içmeniz gerektiği için bu şekilde çok pratik oluyor hem de çay iyi demleniyor.

Elma ve limonu iyice yıkayıp dörde bölüyoruz. Büyük bir tencereye tüm malzemeleri alıyoruz üzerine kaynamış sıcak suyu ekliyoruz. Tencerenin kapağını kapatıp sabaha kadar bekletiyoruz. Sabah, limonları iyice sıkıyoruz ki içindeki su çıksın. Çayı süzüp cam bir şişeye alıyoruz. Bu şekilde buzdolabında iki gün bekletebiliyoruz.

KESİNLİKLE ÇAYI KAYNATMAK YOK. MALZEMELERİN ÜZERİNE KAYNAR SUYU EKLEYİP SABAHA KADAR KENDİ KENDİNE DEMLENMEYE BIRAKIYORUZ. GÜNDE 3 ÖĞÜN SOĞUMUŞ ÇAYI İÇİYORUZ. SAKIN İÇİNE ŞEKER, BAL, PEKMEZ EKLEMEYİN. TARİFTE NE YAZIYORSA HARFİYEN UYGULAYIN.

Önemli bilgiler,

Metabolizmayı hızlandıran çayı her üç öğünden bir saat önce bir bardak olmak üzere günde toplam üç bardak içiyoruz. Çayı her gün içmeye devam edin.
teşekkürler canım

dün saat 18 de orucum bozuldu bugün malum sebepten dolayı niyetli değilim
bende sabah izin alıp çocuklarda camideyken evimi temizledimm ohh ohh mis olduu içim rahatladıı

arkadaşlar metabolizma hızlandıran çay acayip ödem attırıyor oruç tutan arkadaşlar için sakıncalı olabilir kanaatindeyim
vücutlarımız zaten susuz kalıyor

selam arkadaşlarımmm
selam canımmm
bende hiç açlık yokkkk
sen regl olcan ya ondan canım

selam canım

naberrrrr
olabilir canımmm acayip tatlı istiyor canımm
tarhana çorba
içli köfte
nohut
pilav
salata
güllaç
ohh misss süper menüü ;)
kızlar haftasonu yemeğe misafir çağıracam bana menüü önerebilirmisiniz ne yapayım
bende bu hafta alacaktım ama haftaya iptal etmek zorunda kaldım
benim menüm
mercimek çorbası
sebzeli şiş köfte
fırında kaşarlı garnitürlü patates püre
pilav
taze fasulye
yoğurtlu bir meze yapacağım birde
tatlıyı hazır alırım ;)

Back
X