Hayatım çöküyor ve ben sadece izliyorum.

nurbenoule

Yok öyle bir dünya
Kayıtlı Üye
10 Nisan 2025
158
76
13
18
Telefon bağımsıyım Malesef duramıyorum çok oynarım küçüklüğümden belli olan bir durum
Gözünde de problem var bir gözüm hiç görmüyor diğeri de miyop hayatımı yok ediyoruk resmen.
Her gece pişmanlık ile yatıyorum yarın almayacağım diyorum bir akşam oluyor
Bakıyorum 6 ve 7 saat vakit geçirmisim
Gözlerimde problem çok ailem de sadece alma diyorlar
Ben ilkokul zamanlarında bile telefon tablet ile saatlerce geçiren biriydim
İnanın çokça denedim bırakmayı
Dopamin detoksu yaptım toplam 2 gün oynamadım 3 günü sabahladım
Oynamadıgım gun sinirlı olurum başım ağır 2 gün oynamadım diye çokça ağrı kesici yedim
Eğitim hayatımda da başarısız biriyim
Artık cidden dayanamıyorum
Gözlerim üzülüyorum sadece bir göz oda miyop ve gram değerini bilemiyorum
Ben çokça depresyonda kurtulmamı sağlayan tek durum telefondu bir çok kötü durumdan beni kurtardı yalan biliyorum ama saniyelik bütün dertlerimi bunlar ile unutuyordum yaptıklarım hatta idi biliyorum

Sadece tavsiye verin kızlar buna çok ihtiyacım var her gece ağlayarak yatıyorum pişmanım
Aranızdan varmı teknoloji bağımlısı ve bırakanlar ?

Başka konularda başka yorumlarınızı da hatırlıyorum da bi yardım almanız gerektiğini düşünüyorum. Kendinizle alakalı fikirlerinizin olgunlaşmaya ihtiyacı var. Ya çok gençsiniz ya da hayata ve kendinize çok başka bakıyosunuz. Terapi anlamında yardım alamam diyosanız iyi hissetmek isimli bi kitap var onu okumanızı öneririm. Hem teknolojiyle alakalı endişelerinizden bi nebze uzaklaştırır. Hem de bazı tırnak içinde çarpık düşüncelerinizin kaynağıyla alakalı fikir edinirsiniz. Kendi düşünce akışımı çok iyi göz önüne döken bi kitap oldu benim için.

Bu bir bağımlılık..terapi alın bireysel atlatmak zordur ..ve bağımlılık ömür boyu sürer..yani bıraksanız da hep risk altında olursunuz

Açıkçası söyler misin hangi konularda olgunlaşmam gerekiyor ?
Terapi alamam malesef ailem izin vermez
Söylediğiniz kitabı da bir yere yazdım alıp okuyacağım

Okuyorum evdeki kitap bitti ama bu bağımlılığı geçirmiyor
Devam edin, ozumseyerek okuyun, notlar alarak okuyun.

Ben bir kitabi okurken, onun isaret ettigi bilgileride arastirir oyle okurum mesela, bu da bitmek bilmez bir arastirma dongusune sebep olur, vaktin nasil gectigini anlamazsiniz.

Sadece roman okumayin, arastirma yazilari okuyun, siyaset, felsefe, ekonomi (artik ilgi alaniniz neyse) okuyun, bilgiden zarar gelmez.

Bence dibi tam göremeden ağlaya ağlaya bi şekilde rahatlayarak sürdüyor olabilirsin. Belki dibi tam görünce bir silkinme gelir. Her bağımlılık zor ve tedavi gerektirir. Ve biz çözüm sunamayız. Biz de bağımlıyız. Ben 33 yaşındayım dokunmatik telefon hayatıma 19 yaşında girdi. 20den sonra da akıllandılar. Ondan önce laptoplar kucağımızda saatler geçirir yatağımızın dibinde uyurduk. Ama cep telefonu ile wc bile girebiliyoruz. Hatta olmadan girmiyoruz. Burdan bir çözüm çikabileceğini sanmıyorum.

Kendinize farklı bi uğraş bulsanız. Resim yapın, örgü örün, bi kursa gidin, arkadaşlarınızla vakit geçirin vs vs. Örnekler çoğaltılabilir. Yani telefona bakacak vaktiniz kalmasın.
Dışarı falan hep çıkamam ailem ile yaşıyorum onların kuralları geçerli oluyor arkadaş da edinmiyorum

Ben derya2897877 ile baslayan üyeliğine telefonla çok vakit geçirdiğine , bunun yerine ders çalışmasi gerektiğine dair yorum yazmıştım. Bana bir dolu şey soylemisti o zaman. Ne alakası var bir kaç saat giriyorum diye. Simdi itiraf gibi olmuş. Ders çalış diyeceğim ama sende maalesef o yok. Küçüksün deyince de kızıyordun. Her konunda bir dolu çelişki var kendinle ilgili. Yalan mı söylüyorsun, dikkat çekmeye mi çalışıyorsun çözemiyorum. Destek alsan çok iyi gelecektir sana.

Aa pardon o senin bundan önceki üyeliğin degildi demi. Uff ikiz gibi olunca sizi yine karıştırdım galiba Neyse.

Gerçeklerden kaçarak sürdürüyorum elime aldığımda huzur buluyorum olmadan baş ağrısı ile uğraşıyorum birde dediğim gibi yeni olan bir durum değil orta okulda 7 saat tablet ile oynardım.
Zor biliyorum ama ciden bu durumdan sıkıldım zaten gözlerde sorun var
ilerlemesiden de korkuyorum
Hadi gözümü geçelim hayat denen bir durum bende yok saatlerce telefon birde ev işi başka bir durum yok döngü hep böyle ilerliyor

Sağlığınızı etkiliyorsa kesinlikle mavi ışık filtreli gözlük ya da ekran için bir çözüm varsa onu kullanmanızı tavsiye ederim gözlerinize zarar gelmemesi için bağımlılığın her türlüsü kötü maalesef tek yolu da birden kesmek oluyor, gözünüzün rahatsız olduğunu söylemeseniz kitap okuyun diyeceğim gerçekten insanın hayal gücünü genişletiyor çok daha anlamlı telefon ya da tvden

Açıkçası söyler misin hangi konularda olgunlaşmam gerekiyor ?
Terapi alamam malesef ailem izin vermez
Söylediğiniz kitabı da bir yere yazdım alıp okuyacağım
Söyleyemem çünkü bu konuda herhangi bir yetkinliğim yok. Ek olarak sizi de şahsen tanımıyorum. Yaptığınız yorumlara istinaden genel bi öneri benim verdiğim.
Bir başka yorumda kütüphanem bitti demişsiniz. Youtube’da ücretsiz sesli kitaplar var. Ekran sürenizi arttırmadan da sesli kitap dinleyerek bilgi sahibi olabilirsiniz. Lütfen bahanelere sığınmayı bırakın.

Ne kadar yaraya bilir mavi ışık günde 6,7 saat oynuyorum kitap okuyorum

Siz öyle diyince bende hangi konuda sordum
Bahanelerle sığınıyorum açık açık söylüyorum...

Kuzum öncelikle psikolojik destek al. Okulunda rehber öğretmenden destek isteyebilirsin.
Mutlaka bir çok arkadaşın da dediği gibi kendine yeni uğraşlar bul. Arkadaşlarınla buluşmalar planla. Şarjda telefon kullanmamayı kendine kural edin. Telefon kullanırken mutlaka alarm kur. Alarm bitişine birisi ile randevu vs ayarlayarak başından kalkmak zorunda bırakabilirsin. Odanın etrafına teknoloji bağımlılığının zararları ile ilgili notlar as. Senin en büyük sorunun boş zamanını nasıl değerlendireceğini bilememek. Bunu da yeni etkinlikler buluşmalar planlayarak çözebilirsin. Yoksa eski alışkanlığını söndürmek zor olacaktır.
Bir de ailenden de destek alabilirsin. Sen bırakamıyorsan onlar elinden alsın.
Öfke tepkileri normal. Bağımlılık derecesindesin çünkü. Bir anda geçmez ama sen de ailende bu sürece zaman tanımalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…