Hayatım çok kötü gidiyor

GmzKy77

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
4 Kasım 2024
86
8
24
Merhaba arkadaşlar. Ben 2 yıllık evliyim Bi tane de bebeğim var. Bütün gün evdeyim gurbete gelin geldim hiçbir akrabam arkadaşım yok. Eşimin ailesi de sık gelip gitmiyor çok az görüşüyoruz. Binada yaşıyorum komşuluk 0. Kimse kapını çalmaz nasılsın demez gelmez gitmez. Ben Bi iki kere komşularımı aradım çağırdım ama karşılık gelmeyince daha da arayamadım. Resmen hayatım iğrenç Bi rutine bindi gezmiyorum, insan görmüyorum, bütün gün evdeyim duvarlarla konuşucam artık. eşim zaten sabah gidip akşam geliyor hiçbi şeyden zevk almıyorum. Emziriyorum yemek bile yemek istemiyorum içimden hiçbişey yapmak gelmiyor Maddi olarak da sıkıntıdayız ne maddi ne manevi mutlu değilim. Çok sık boşanmayı düşünüyorum. Eşimi seviyorum ama bazen sevmek yetmiyor. Boşansam çocukla aile evine de yük olucam napıcam bilmiyorum. Sizce ne yapmalıyım? Hayatımı böyle sürdürmeli miyim?

Merhaba arkadaşlar. Ben 2 yıllık evliyim Bi tane de bebeğim var. Bütün gün evdeyim gurbete gelin geldim hiçbir akrabam arkadaşım yok. Eşimin ailesi de sık gelip gitmiyor çok az görüşüyoruz. Binada yaşıyorum komşuluk 0. Kimse kapını çalmaz nasılsın demez gelmez gitmez. Ben Bi iki kere komşularımı aradım çağırdım ama karşılık gelmeyince daha da arayamadım. Resmen hayatım iğrenç Bi rutine bindi gezmiyorum, insan görmüyorum, bütün gün evdeyim duvarlarla konuşucam artık. eşim zaten sabah gidip akşam geliyor hiçbi şeyden zevk almıyorum. Emziriyorum yemek bile yemek istemiyorum içimden hiçbişey yapmak gelmiyor Maddi olarak da sıkıntıdayız ne maddi ne manevi mutlu değilim. Çok sık boşanmayı düşünüyorum. Eşimi seviyorum ama bazen sevmek yetmiyor. Boşansam çocukla aile evine de yük olucam napıcam bilmiyorum. Sizce ne yapmalıyım? Hayatımı böyle sürdürmeli miyim?
Hepımız bu yollrdn gectık. Cocugunuzla Cıkıp parka markete yuruyuse gıdın. Bnde gurbete geldım. Ilk yıllar aynıydım. 3 yasında krese verdım çevrem oldu genısledı. Bu arada kendınızı gelıstırebılırısnız. Evde youtubedan dıl calısmalrı hobıler yapabılırsınız bebegınız bıraz buyuunce halk egıtım kurslarına yazılabılırsınız. Ozmn cevre genıslıyor sosyallesıyorsunuz

Eşinizin akrabalarından yaşıt olabileceğiniz kişileri davet edin hiç yakın olduğunuz biri yokmu kayinvalideniz ile aranız nasıl ona açın biraz. İyi havalarda parka çıkın çocuklu kisilerle arkadaş edninirsiniz çocuğunuz kaç yasinda kreşe yada anaokuluna baslayinca da çevre ediniyorsunuz. Yabancı dizi izleyin kitap okuyun aile evine gitmek de çözüm değil ordaki çevrenizi de geri bulamayabilirsiniz

Merhabalar. Aslında rutin, nimettir. Gerçekten aileden biri sağlığını kaybedince anlıyorsun. 1000 tane hayatında problem vardır ama 1 tane sağlık problemi çıkınca hayatındaki problem sadece 1'e düşer. Bebeğin kaç aylık bilmiyorum ama gündüz 2 tane uykusu vardır. Bebek arabasında o uyurken sen dışarda yürüyüş yap. Termosa kahve koy onu iç. Kendine küçük piknik çantası hazırla onu yiyin. Öğlenleri hava güzel iken. Kitap oku, dizi izle. Yine bebeğin bebek arabasında uyurken cafede çay kahve iç.

Hepımız bu yollrdn gectık. Cocugunuzla Cıkıp parka markete yuruyuse gıdın. Bnde gurbete geldım. Ilk yıllar aynıydım. 3 yasında krese verdım çevrem oldu genısledı. Bu arada kendınızı gelıstırebılırısnız. Evde youtubedan dıl calısmalrı hobıler yapabılırsınız bebegınız bıraz buyuunce halk egıtım kurslarına yazılabılırsınız. Ozmn cevre genıslıyor sosyallesıyorsunuz
İnanın ki bebeğim de huysuz Bi bebek Bi yere dışarı çıkınca ağlıyor durmuyor zehir ediyor. Kreşe vermeye para zaten yok. Ne maddi ne manevi hiçbişeyim kalmadı elimde. Ne yemek yapmak istiyorum ne temizlik hiçbişey yapmıyorum elim kolum kalkmıyor

Çoğumuz benzer durumdayız. Kim evlenip annesinin dizinin dibinde kalıyor? Evlenmişsiniz çoluk çocuğa karışmışsınız hala ailem akrabam yok burada diyorsunuz. Benimde yok, bir kere şikayet etmedim.
Şu dönemde zaten komşuluk falan bitti, kimse kimseye güvenip evini açmıyor.
Bebeğiniz büyümüş, onunla dışarı çıkın, parklara gidin. Orada sizin gibi annelerle tanışırsınız.
Niye boşanmak istiyorsunuz orayı hiç anlamadım. Depresyondasiniz galiba

Maddi olarak da sıkıntıdayız ne maddi ne manevi mutlu değilim. Çok sık boşanmayı düşünüyorum. Eşimi seviyorum ama bazen sevmek yetmiyor. Boşansam çocukla aile evine de yük olucam napıcam bilmiyorum.
Konu asıl bu. Gurbette olman ya da yalnız olman değil. Mutlu olan insan evinde olsa da komşusu olmasa da hiçbir şeyi takmaz. Üstelik evladın var. Onla zaman akar gider. Bence asıl problem kocan ile. Hem maddi hem manevi mutsuzluğun bundan kaynaklanıyor. Kimse durduk yere boşanmayı düşünmez. Asıl sorun ne ? Neden bu evlilik bitsin istiyorsunuz? Önce onu bir cevaplayın.

Eşinizin akrabalarından yaşıt olabileceğiniz kişileri davet edin hiç yakın olduğunuz biri yokmu kayinvalideniz ile aranız nasıl ona açın biraz. İyi havalarda parka çıkın çocuklu kisilerle arkadaş edninirsiniz çocuğunuz kaç yasinda kreşe yada anaokuluna baslayinca da çevre ediniyorsunuz. Yabancı dizi izleyin kitap okuyun aile evine gitmek de çözüm değil ordaki çevrenizi de geri bulamayabilirsiniz
Kayınvalidem de yaşlı zaten muhatap olmuyoruz birbirlerinden çok kopuklar. Bilmiyorum dışarıya çıkmak da eziyet bebeğim durmuyor ağlıyor herşey eziyet oldu anneme çok ihtiyaç duyuyorum kendimi kimsesiz gibi hissediyorum

İnanın ki bebeğim de huysuz Bi bebek Bi yere dışarı çıkınca ağlıyor durmuyor zehir ediyor. Kreşe vermeye para zaten yok. Ne maddi ne manevi hiçbişeyim kalmadı elimde. Ne yemek yapmak istiyorum ne temizlik hiçbişey yapmıyorum elim kolum kalkmıyor
Devlet kresi olabılır o yoksa halk egıtım kursları mevcut. Bebegınız evde dura dura daha da huysuzlanır. Bıraz cıkın hava alın sakinleyın evde fılm ızleyın kıtaplar okuyun. Hergun sıze gelseler daha kotu ınanın mesafe candır

Konu asıl bu. Gurbette olman ya da yalnız olman değil. Mutlu olan insan evinde olsa da komşusu olmasa da hiçbir şeyi takmaz. Üstelik evladın var. Onla zaman akar gider. Bence asıl problem kocan ile. Hem maddi hem manevi mutsuzluğun bundan kaynaklanıyor. Kimse durduk yere boşanmayı düşünmez. Asıl sorun ne ? Neden bu evlilik bitsin istiyorsunuz? Önce onu bir cevaplayın.
Galiba ilgi sevgi görmüyorum. Neden onu seviyorum dediğimde Bi cevap bulamıyorum. O yüzden ailemin yanına dönüp kimseyle görmek istemiyorum

bence normal ama maddi sıkıntı olunca insan çok bunalıyor ya. bebekli hayat biraz zor en azından ilkokula filan başlayınca bir tık rahatlıyorsunuz. yada kreşe verdiğinizde. hepimiz bu yollardan geçtik, hepsi geçici sabredin.

Galiba ilgi sevgi görmüyorum. Neden onu seviyorum dediğimde Bi cevap bulamıyorum. O yüzden ailemin yanına dönüp kimseyle görmek istemiyorum
Hâlâ galiba diyorsun. Kendine bile itiraf edemiyorsun. Somut şeyler var ki ailenin yanına dönmek istiyorsun.

Bıraz gıdıp kafa dınlesenız. Bosanmak kolay asıl kurtrmk zor. Sakın kafa duşunup evlılıgın artı eksiklerini yazsanız hangsıı daha agır basıyor. Sızın kafanızı dagıtmaya ıhtıyacınız var

Evde tablet,bilgisayar varsa online eğitimlere katıl, mesela bebek yogası. Çok kırsal bir yerde değilsen, mutlaka belediyelerin çocuklara annelere etkinlikleri oluyor onlara katılabilirsin.

Hâlâ galiba diyorsun. Kendine bile itiraf edemiyorsun. Somut şeyler var ki ailenin yanına dönmek istiyorsun.
Büyüyemedim. Hep birilerine ihtiyaç duyuyorum. Kimse beni anlamıyor anlatamıyorum. Bebeğim küçük 3 aylık. Birileri gelsin oturalım konuşalım vakit geçirelim istiyorum ama yalnızım işte.

Borcumuz var. Kıt kanaat geçiniyoruz üstüme başıma bile bişeyler almayalı aylar oldu. Bu da beni acayip sıkıyor
Ikıncı el uygulamalardan satıp alım yapın. Avrupa da cok yayygın bır bzıım ulke kınıyor ama bn satıp alım ordan yapıyorum. Yalnızlık zor ama evde oturarak cevre edınemezsınz

Insan once kendi icinde mutlu olmali yoksa kimse kimseyi mutlu edemez. Siz mutlu olmayi komsulara, ailenize ve yakin olmaniza baglamissiniz. Boyle hayat gecmez. Birileri sizi mutlu etsin diye bekliyorsaniz omrunuz bekleyerek gecer.

Ikıncı el uygulamalardan satıp alım yapın. Avrupa da cok yayygın bır bzıım ulke kınıyor ama bn satıp alım ordan yapıyorum. Yalnızlık zor ama evde oturarak cevre edınemezsınz
Bütün 2.el uygulamalara üyeyim. İhtiyacım olmayan hatta bazen olan şeyleri bile satıyorum ama bilmiyorum. Ben çok uğraştım çevrem olsun diye çalışıyodum çok zor bulantılı ağrılı Bi hamilelik geçirdim bırakmak zorunda kaldım çevrem vardı işi bırakınca çevrem bitmesin diye arkadaşlarımı hep aradım arkadaşlığımız bitmesin bağlar kopmasın diye ama Bi şekilde kopup gitti sıkılınca şuraya gideyim diyebileceğim biri yok

X