- 20 Ekim 2021
- 1.207
- 1.664
- Konu Sahibi LeucotheaThemis
hanımlar merhaba, daha önce farklı konularda da ufak tefek danıştığım ya da yardımcı olmaya çalıştığım oldu sizlere, şimdi ise bambaşka bir konuyla ilgili yardımınıza ihtiyacım var. ben kendimi her anlamda bitmiş, tükenmiş hissediyorum. Aslında bu pandeminin başlayıp eve kapanmamızla başlayan bir durumdu ama bu süreçte hayatımda pek çok gelişme de oldu. nişanladım, evlendim vs. vs.... evliliğin başlarında da her şey iyi gidiyordu aslında, ev işleri, genel hayat düzeni, kişisel bakım hepsini eskisi gibi olmasa da şu andakine göre oldukça istekli şekilde yapıyordum. son 1-2 aydır ise koltuktan kalkıp tuvalete gitmek için bile kendimi zorlamam gereken anlar yaşıyorum. Eğitim hayatımın son dönemlerinde olduğum ve okul sorumluluğum olduğu için eşim sağolsun ev işleri vs konusunda üstüme gelmiyor ve elinden geldiğince yardımcı oluyor ama ben durumun vahametinden korkmaya başladım çünkü, bu güne kadar oldukça titiz bir insan olan ben, hiçbir iş yapmak istemez oldum. günlük yemek ve mutfak temizliği, banyo- wc temizliği dışında ev işlerini yapamıyorum, yapmak istemiyorum. Sadece ev işleri değil kendimle ilgili de pijamaları çıkarıp, eşofman giymek gibi bir işin zor geldiği dahi çok oluyor. olur da dışarı çıkmak zorunda kalırsam(zorunda kalırsam diyorum çünkü aşılarımı olmuş olmama rağmen corona korkum geçmedi) giyinip hazırlanmak dünyanın en zor ve en korkunç işiymiş gibi geliyor.
Sizlere soracağım ise, hayatında böyle bir dönem yaşayıp atlatan oldu mu? bu dönemi nasıl atlatırım? çünkü bu halde olmaktan çok mutsuzum ama mutsuzlaştıkça bu durumun içine kara delik misali çekiliyorum. nasıl toparlanacağımı bilmiyorum. Bir an önce toparlanmam gerektiğine ise eminim. Varsa önerilerinizi bekliyorum. şimdiden hepinize çok teşekkür ederim.
sizinle yaptığımız konuşmalar ve verdiğiniz önerilerden sonra güncellemeye geldim arkadaşlarr :) ne oldu neden oldu nasıl oldu emin değilim ve bir maşallahınızı alırım ama üstümdeki ölü toprağı gitti sanki. Bu durumda olan başka arkadaşlara faydası olur belki diye de buraya bırakıyorum yaptıklarımı
Sizlere soracağım ise, hayatında böyle bir dönem yaşayıp atlatan oldu mu? bu dönemi nasıl atlatırım? çünkü bu halde olmaktan çok mutsuzum ama mutsuzlaştıkça bu durumun içine kara delik misali çekiliyorum. nasıl toparlanacağımı bilmiyorum. Bir an önce toparlanmam gerektiğine ise eminim. Varsa önerilerinizi bekliyorum. şimdiden hepinize çok teşekkür ederim.
sizinle yaptığımız konuşmalar ve verdiğiniz önerilerden sonra güncellemeye geldim arkadaşlarr :) ne oldu neden oldu nasıl oldu emin değilim ve bir maşallahınızı alırım ama üstümdeki ölü toprağı gitti sanki. Bu durumda olan başka arkadaşlara faydası olur belki diye de buraya bırakıyorum yaptıklarımı
- Artık bir şeyi yapmam gerektiğini düşünüyorsam ertelemeyi düşünmeye başladığım anda kendime" saçmalama kalk ayağa 2 dklık iş" diye kızıp kalkıp yapmam gerekeni yapıyorum.
- Booolll booooll nefes egzersizi yapıyorum.
- Gül ve Lavanta kokularını evde daha sık kullanmaya başladım enerjimi inanılmaz yükseltti.
- canım 2. bardak kahveyi çekerse kendimi vazgeçirip papatya ya da melisa çayı demliyorum.
- yaptığım bir işin sonucu gerçekten hoşuma gittiğinde fotoğrafını çekiyorum bir dahaki sefere üşenecek olursam ortadaki dağınıklık vesaireye odaklanmak yerine o yerin derli toplu halini görmek, o haline tekrar ulaşmayı istememi sağlıyor.
- eşimle yürüyüş yapıyoruz yürüyüşün günün hangi saati olduğu önemli değil tembelleştiğimizi hissettiğimiz anda hadi bi çıkalım diyoruz, dışarıda bulutları izliyoruz, denizi izliyoruz, soğuk havayı hissediyoruz, nefes egzersizi yapıyoruz. döndüğümüzde modumuz/motivasyonumuz artmış oluyor.
- Kendimi dinlemiyorum içimdeki o huysuz mutsuz kadın konuşmaya başlayacak olursa enerjisi yüksek bir şarkı açıyorum. Bu aralar Can Bonomo-Demet Evgar Rüyamda Buluttum favorilerimden. bağıra bağıra eşlik edince o huysuz susuyor.
- Kendimi seviyorum başarısızsın, mutuzsun, çirkinsin, tembelsin vsvsvs böyle tanımlamaları yasakladım hem kendime hem eşime. Başarılıyım, mutluyum, becerikliyim, çok güzelim, istediğim her şeyi her an yapabilecek enerjim ve gücüm var gibi şimdiki zaman kipinde olumlu cümleler kuruyorum/kuruyoruz.
Son düzenleme: