- 25 Eylül 2015
- 2.904
- 8.151
- 158
- Konu Sahibi toscanatoscana
Çok sevindim adınıza :)
Maşallah diyelim :)
Amin inşallah cok teşekkür ederim :)
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Çok sevindim adınıza :)
Maşallah diyelim :)
Tebrikler! :)
O zaman ilk iş dil kursuna yazılmak olsun artık. Bu zamanda dünya insanı olmak gerek, bunun için de ilk şart dünyada geniş kitlelerin ortak dili olan yabancı dillerden birine hakim olmak.
Eski konuların böyle güzel haberlerle güncellenmesi çok hoşuma gidiyor. Zaten çalışma hayatının bütününü ele aldığınızda 3-4 yıllık bir kayıp hiçbir şey değil ki gönlünüze göre bir iş bulmuşsunuz bile, çok sevindim her anlamda çok mutlu olun inşallahAh merhaba... çok şaşırdım bu konuyu unutmayan birisinin olmasına :) çok tesekkür ederim..
Allah nazardan saklasın, global bir şirkette kendi mesleğimi yaptıgım bir işe girdim. hala şaşkınım, nasıl oldu bilmiyorum ama oldu.. :)4 aydır çalışıyorum.. umarım hayalkırıkığı yaşamam artık
Eski konuların böyle güzel haberlerle güncellenmesi çok hoşuma gidiyor. Zaten çalışma hayatının bütününü ele aldığınızda 3-4 yıllık bir kayıp hiçbir şey değil ki gönlünüze göre bir iş bulmuşsunuz bile, çok sevindim her anlamda çok mutlu olun inşallah
merhaba, uzun uzun düşündükten sonra derdimi buraya açıp sizlerden fikir almaya karar verdim.modlardan ricam eğer konu dışıysa bile lütfen bir süre en azından konumu taşımamaları.teşekkür ederim şimdiden uzun olursa affola.
arkadaşlar ben 29 yaşındayım.lisans mezunuyum.üniversiteden mezun oldugum yıl başlayan bir ilişkim yakın zamanda sona erdi onun yüzünden kariyerimi hep ikinci plana attım ha bu yıl evleniriz ha sonraki yıl evlenicez evlendikten sonra yaşayacagım şehre göre iş ararım diye diye hep ikinci planda kaldı benim kariyerim.neyse öyle bir insandan kurtuldugum için mutluyum.
fakat tek sorun o değildi. mezun oldugumdan beri iş hayatında o kadar şanssızlıklar yaşadım ki.girdiğim yerler hep saçma sapan yerler denk geldi.ya battı, ya onlar çıkardı ya da ben ayrıldım.toplamda 3-4 yıllık bir tecrübem var ingilizcem de orta.
şimdi şimdi artık kendimi güçlü hissediyorum yeni toparlandım ezikliğimi üzerimden atıyorum.antidepresan kullanıyorum.
ama bu sefer de ne yapmak istediğime bir türlü karar veremiyorum.gıda mühendisiyim aslında ama iş durumları çok sıkıntılı hala iş arayışım devam ediyor.
arkadaşlar başka şeyler yapmam gerekiyormuş gibi hissediyorum.yani o hissi hiç yaşadınız mı..bilmiyorum.ama başka yerlerde başka şeyler yapmam gerekiyormuş gibi hissediyorum..ama ne yapmam gerekiyor onu da hiç bilmiyorum.hayata o kadar geç kalmış hissediyorum ki kendimi..
öte yandan hiç param yok kazandıgım paraları aileme borca şuna buna yatırdım.zaten aralıklı zar zor iş bulup çalıştıgım için hiçbir zaman doğru düzgün büyük bir birikimim ve bereketli param da olmadı.arkadaşlarımdan çok güzel yerlere gelen insanlar var.utancımdan kendimi ezik hissettiğimden görüşmek bile istemiyorum artık.herneyse.
bir diyorum kpss e ye mi girsem? dershaneye yazılmak, tüm yıl çalışmak, bakanlıgın kadro açmasını beklemek... bunlar umutsuzluga sürüklüyor beni olur mu olmaz mı sonu belirsiz bir yol..
akademik düşünsem..bana göre değil yaşım da 29.
içimde hep bir yurtdışı isteği var. ama inanın oraya gidip ne yapsam yüksek lisans mı dil okulu mu?hiç bilmiyorum nereden başlayacagımı bir türlü bilemiyorum.tek bildiğim kendime adam gibi bir kariyer inşa etmem gerektiği..bu yola gireceksem yine ingilizce kursuna gtmem gerekiyor sanırım toefl ielts falan isteniyor galiba.
aranızda benim durumumda olup bana yol gösterecek olanlar var mı?çok karışığım ve 30 yaşına 1 kala sanki artık yapacak hiçbir şey yokmuş ve ben böyle buşekilde sürüklenip en sonunda da ölecekmişim gibi hissediyorum.
Canimmm benim,oncelikle gec falan kalmadin bunu bil.ben 28 yasinda evlendim,esim ogretmen bitlise yerlestik,kpss hazirlanirim kesin kazanirim diyordum 82 aldim,tabiki bolum biyoloji,atanmadim.sene 2014 tu dersaeyede gitmistim .o arada cocugum oldu suan 3 yasinda.gecen yil Cocukla birlikte tekrar kpss.ye hazirlandim.ne dersane ne bisey.cocugu uyutup calistim,aksam esim bakti calistim.1 yila yakin.ve suan 33 yasindayim kpss.den 87 aldim.muhtemelen atanirim.atanmamizda sizden daha zor.o yuzden sana tavsiyem kendini kafani toparla.bu yil alalade bir ise gir calis bir yil sonra cik parani birikitir ve 2020 kpss.ye hazirlan.zorlu surec ama neden olmasin.ozelde surunecegimize sansimizi denesek ne cikar? gec falanda kalmadin 29 yasi daha ne.genceciksin allah uzun hayirli omur nasip etsinmerhaba, uzun uzun düşündükten sonra derdimi buraya açıp sizlerden fikir almaya karar verdim.modlardan ricam eğer konu dışıysa bile lütfen bir süre en azından konumu taşımamaları.teşekkür ederim şimdiden uzun olursa affola.
arkadaşlar ben 29 yaşındayım.lisans mezunuyum.üniversiteden mezun oldugum yıl başlayan bir ilişkim yakın zamanda sona erdi onun yüzünden kariyerimi hep ikinci plana attım ha bu yıl evleniriz ha sonraki yıl evlenicez evlendikten sonra yaşayacagım şehre göre iş ararım diye diye hep ikinci planda kaldı benim kariyerim.neyse öyle bir insandan kurtuldugum için mutluyum.
fakat tek sorun o değildi. mezun oldugumdan beri iş hayatında o kadar şanssızlıklar yaşadım ki.girdiğim yerler hep saçma sapan yerler denk geldi.ya battı, ya onlar çıkardı ya da ben ayrıldım.toplamda 3-4 yıllık bir tecrübem var ingilizcem de orta.
şimdi şimdi artık kendimi güçlü hissediyorum yeni toparlandım ezikliğimi üzerimden atıyorum.antidepresan kullanıyorum.
ama bu sefer de ne yapmak istediğime bir türlü karar veremiyorum.gıda mühendisiyim aslında ama iş durumları çok sıkıntılı hala iş arayışım devam ediyor.
arkadaşlar başka şeyler yapmam gerekiyormuş gibi hissediyorum.yani o hissi hiç yaşadınız mı..bilmiyorum.ama başka yerlerde başka şeyler yapmam gerekiyormuş gibi hissediyorum..ama ne yapmam gerekiyor onu da hiç bilmiyorum.hayata o kadar geç kalmış hissediyorum ki kendimi..
öte yandan hiç param yok kazandıgım paraları aileme borca şuna buna yatırdım.zaten aralıklı zar zor iş bulup çalıştıgım için hiçbir zaman doğru düzgün büyük bir birikimim ve bereketli param da olmadı.arkadaşlarımdan çok güzel yerlere gelen insanlar var.utancımdan kendimi ezik hissettiğimden görüşmek bile istemiyorum artık.herneyse.
bir diyorum kpss e ye mi girsem? dershaneye yazılmak, tüm yıl çalışmak, bakanlıgın kadro açmasını beklemek... bunlar umutsuzluga sürüklüyor beni olur mu olmaz mı sonu belirsiz bir yol..
akademik düşünsem..bana göre değil yaşım da 29.
içimde hep bir yurtdışı isteği var. ama inanın oraya gidip ne yapsam yüksek lisans mı dil okulu mu?hiç bilmiyorum nereden başlayacagımı bir türlü bilemiyorum.tek bildiğim kendime adam gibi bir kariyer inşa etmem gerektiği..bu yola gireceksem yine ingilizce kursuna gtmem gerekiyor sanırım toefl ielts falan isteniyor galiba.
aranızda benim durumumda olup bana yol gösterecek olanlar var mı?çok karışığım ve 30 yaşına 1 kala sanki artık yapacak hiçbir şey yokmuş ve ben böyle buşekilde sürüklenip en sonunda da ölecekmişim gibi hissediyorum.
Hele bide mahalle baskisi varsa daha zor oluyor falancanin kizi atanmis,eee okudun ne oldun simdi allahim hepimiz iyi yerlere geliriz insallah ne diyimBen de şu an aynen böyle hissediyorum. Hep bir seylere ve bir yerlere geç kalmışlık hissi... Zamaninda lisede yani psikolojik destek gördim çok ağır ilaçlar kullandım. Kendimi zor toparladım. İş yerinde de öyle. Başarıli olamadım tutunamadım bir yerde. Kendimi çok sorgiladım nerde hatam var diye bulamadım.
O kaybolmuşluk hissini çok iyi bilirim.Allah yardimcımız olsun.
Merhabalar bende biyoloji mezunuyum bugüne kadar kısa bir süre çalışma hayatım oldu 29 yaşındayım 4 yıllık evliyim. Çocuğum olmuyor sizin bebeğinizide Allah bağışlasın inşallah. Kpss ye çalışşam mı diye aranırken sizin mesajınıza denk geldim. Sizin yazdıklarınızdan dolayı içimde büyük bir heyecan olduştu. Siz bu zorlu süreçte neler yaptınız öabt ye hangi kaynaktan nasıl çalıştınız? Cavap yazarsanız çok sevinirim.Canimmm benim,oncelikle gec falan kalmadin bunu bil.ben 28 yasinda evlendim,esim ogretmen bitlise yerlestik,kpss hazirlanirim kesin kazanirim diyordum 82 aldim,tabiki bolum biyoloji,atanmadim.sene 2014 tu dersaeyede gitmistim .o arada cocugum oldu suan 3 yasinda.gecen yil Cocukla birlikte tekrar kpss.ye hazirlandim.ne dersane ne bisey.cocugu uyutup calistim,aksam esim bakti calistim.1 yila yakin.ve suan 33 yasindayim kpss.den 87 aldim.muhtemelen atanirim.atanmamizda sizden daha zor.o yuzden sana tavsiyem kendini kafani toparla.bu yil alalade bir ise gir calis bir yil sonra cik parani birikitir ve 2020 kpss.ye hazirlan.zorlu surec ama neden olmasin.ozelde surunecegimize sansimizi denesek ne cikar? gec falanda kalmadin 29 yasi daha ne.genceciksin allah uzun hayirli omur nasip etsin
Canimm merhaba,insallah sende tez zamanda cocugunu kucagina alirsin kendini rahat birak kafana takma cocuk konusunu bak o zaman nasil oluyor.belkide zamanink bekliyordur.cocugun yokken ders calisman cok daha kolay olur.simdi canim benim oatb falan yoktu cunku ben formasyon almadim.biyoloji bitirdim.oatb zor birsuru ders ekleniyor zaten onlara kafa yoracagima gk gy calisirim diye dusundum.cocugum oldugu icin uc bes ay uzun saatler calisamayacagim icin,once matematige calisip bitirdim,gerci calisilcak bisey yokta gunde birer ikiser saat soru cozdum bunu 6-7ay yaptim.matematik bitti.2017 ekimdede toptan derslere calismaya basladim.terih ve cografyayi hergun bastan tekrar ederek calistim.gun geldi artik tekrardan ders calisamaz oldum.her cumleyi kelimeyi ezberledim.rarih ve cografyadan 5soru bankasi 3er deneme kitabi bitirdim.kisacasi piyasada cozulmedik soru birakmadim neredeyse.bilmediklerimide yazdim onlarida tekrar ettim tabi.turkcem iyi degildi zaten.vatandasliktada konuya calistim,soru bankasi bir iki tane cozdum cunku baskanlik sistemi geldigi icin piyasada sotu bankasi yoktu.bana bu sinavi yaptiran tarih oldu diyebilirim 3yanlisim cikti,matematik zordu sanirim herkese zor geldi 20 yapabildim.yani sonucta 87 aldim,siralamam biyoloji bolumunde 56,biyolog olarak tercih yapabilenler arasinda yani tibbi biyolojik bilimler,molekuler biyoloji ve genetik,biyoloji ve molekuler biyoloji dallarinin toplaminda 89.uyum.valla bende olmaz kesin diyodum ama indallah bu siralamayla olur bir umudum var artik.baya uzun yazdim kusura bakma sanki biri sorsada yazsam gibi oldu :))Merhabalar bende biyoloji mezunuyum bugüne kadar kısa bir süre çalışma hayatım oldu 29 yaşındayım 4 yıllık evliyim. Çocuğum olmuyor sizin bebeğinizide Allah bağışlasın inşallah. Kpss ye çalışşam mı diye aranırken sizin mesajınıza denk geldim. Sizin yazdıklarınızdan dolayı içimde büyük bir heyecan olduştu. Siz bu zorlu süreçte neler yaptınız öabt ye hangi kaynaktan nasıl çalıştınız? Cavap yazarsanız çok sevinirim.
Bende kesinlikle katiliuorumBen olsam kpss ye çalışırdım gıda mühendisliğinde. Biz iibf olarak puanlar yüksek olduğu halde umut edip çalışıyoruz.
Ben olsam kpss ye çalışırdım gıda mühendisliğinde. Biz iibf olarak puanlar yüksek olduğu halde umut edip çalışıyoruz.
Çok açıklayıcı yazmışınız ne de güzel yazmışınız çok teşekkür ederim Estafurullah.. inşallah emeklerinizin karşılığını katı katına alırsınız. Sıralamanız çok iyi bence. Rahatlıkla düz memurluktanda tercih yapabilirsiniz. Bilgisayar işletmenliği sertifikanız yok ise muhakkak alın. Tercih sayısını arttırabilir. Sizin kendinize güvenize ve gayretinize hayran kaldım resmen. Keşke bende sizin gibi kndime güvenebilsem. Bende cesatimi kırar bende bir yerden çalışmaya başlasam. Amin ablacım inşallah olur. Çocuğumun olmamasıda sıkıntı memlekete gidemiyorum herkesin derdi benim çocuğum olmuş sanki. Rahat olayım diyorum nasip diyorum takdir diyorum vakti var diyorum ama insanlar sorunca düğünleniyorum. Atanamamam dert çalışmadığım dert çocuk yok dert. Herşey dert olmuş bende sanki bunların altında kalmışım gibi.. zamn geçtikçe inşan köreliyor pasifleşiyor geri planda kalıyor en kötüsü kendine güveni gidiyor işte. Sonra toplaması zor oluyor abla.Canimm merhaba,insallah sende tez zamanda cocugunu kucagina alirsin kendini rahat birak kafana takma cocuk konusunu bak o zaman nasil oluyor.belkide zamanink bekliyordur.cocugun yokken ders calisman cok daha kolay olur.simdi canim benim oatb falan yoktu cunku ben formasyon almadim.biyoloji bitirdim.oatb zor birsuru ders ekleniyor zaten onlara kafa yoracagima gk gy calisirim diye dusundum.cocugum oldugu icin uc bes ay uzun saatler calisamayacagim icin,once matematige calisip bitirdim,gerci calisilcak bisey yokta gunde birer ikiser saat soru cozdum bunu 6-7ay yaptim.matematik bitti.2017 ekimdede toptan derslere calismaya basladim.terih ve cografyayi hergun bastan tekrar ederek calistim.gun geldi artik tekrardan ders calisamaz oldum.her cumleyi kelimeyi ezberledim.rarih ve cografyadan 5soru bankasi 3er deneme kitabi bitirdim.kisacasi piyasada cozulmedik soru birakmadim neredeyse.bilmediklerimide yazdim onlarida tekrar ettim tabi.turkcem iyi degildi zaten.vatandasliktada konuya calistim,soru bankasi bir iki tane cozdum cunku baskanlik sistemi geldigi icin piyasada sotu bankasi yoktu.bana bu sinavi yaptiran tarih oldu diyebilirim 3yanlisim cikti,matematik zordu sanirim herkese zor geldi 20 yapabildim.yani sonucta 87 aldim,siralamam biyoloji bolumunde 56,biyolog olarak tercih yapabilenler arasinda yani tibbi biyolojik bilimler,molekuler biyoloji ve genetik,biyoloji ve molekuler biyoloji dallarinin toplaminda 89.uyum.valla bende olmaz kesin diyodum ama indallah bu siralamayla olur bir umudum var artik.baya uzun yazdim kusura bakma sanki biri sorsada yazsam gibi oldu :))
Zaten o elalem varya insani hayattan sogutur.herseye senin yerine takat inlar,senden cok senim hayatinla iilgilenir.madem memlekette degilsin sende benim gibi bunu degerlendir.gitme canim memlekete ailenlede telde konus hasret gider.otur ders calis,caliski biyoloji okumus dandik bolum vs diyenlerebis sahibi olup cevap ver.cocuguda ben istemiuorum simdilik ders caliscam dersin.sonra asilama var tup bebek var var oglu var.tip ilerledi care cok uzuldugune degermi? Gelelim benim azim mevzusuna.acikcasi cok kez denedim kpss yi olmadi.olmayinca istemedim bidaha ders calismak ise girer calisirim dedim.ama sagolsun esim tesvik etti.zaten gurbetteyiz yapacak daha iyi bir isim yoktu.cocuk oldugu icin bir isede girip calisamadim ders calistim,insallah nasip olur bende oyle biktimki okudunda ne oldun laflarindan,bakislarindan,o ezilmislik hissinden.bir cumlen cok hosuma gitti cook guzel bir degerlendirme olmus tamda hislerime tercuman olmussun""zamn geçtikçe inşan köreliyor pasifleşiyor geri planda kalıyor en kötüsü kendine güveni gidiyor işte. Sonra toplaması zor oluyor abla." Canim biryerden gel basla plan yap karar ver kendin icin birseyler yap hadi :)Çok açıklayıcı yazmışınız ne de güzel yazmışınız çok teşekkür ederim Estafurullah.. inşallah emeklerinizin karşılığını katı katına alırsınız. Sıralamanız çok iyi bence. Rahatlıkla düz memurluktanda tercih yapabilirsiniz. Bilgisayar işletmenliği sertifikanız yok ise muhakkak alın. Tercih sayısını arttırabilir. Sizin kendinize güvenize ve gayretinize hayran kaldım resmen. Keşke bende sizin gibi kndime güvenebilsem. Bende cesatimi kırar bende bir yerden çalışmaya başlasam. Amin ablacım inşallah olur. Çocuğumun olmamasıda sıkıntı memlekete gidemiyorum herkesin derdi benim çocuğum olmuş sanki. Rahat olayım diyorum nasip diyorum takdir diyorum vakti var diyorum ama insanlar sorunca düğünleniyorum. Atanamamam dert çalışmadığım dert çocuk yok dert. Herşey dert olmuş bende sanki bunların altında kalmışım gibi.. zamn geçtikçe inşan köreliyor pasifleşiyor geri planda kalıyor en kötüsü kendine güveni gidiyor işte. Sonra toplaması zor oluyor abla.