• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hayata adapte olamamak

Merhaba arkadaşlar
Ben 3 senedir çalışıyorum, 29 yaşındayım
Doktora yapıyorum araştırma görevlisiyim
Mesleki olarak tükenmişliğim önceden de vardı
Ama virüs sürecinden sonra bildiğiniz gibi esnek çalışma saatleri başladı ve Ben evden 1 çıktım 2 çıktım derken bisüre sonra evden çıkmamaya başladım
Evden çıkmamaya o kadar çok alıştım ki
Evde de hiç bişey yapmıyorum ve artık dışarıda da hiçbişey yapamıyorum
Bazen insanlarla konuşamayacak gibi oluyorum
Biri bişey anlattığında bazen istesem de tepki veremiyorum
Alışverişe çıkmıyorum, ya internetten sipariş ediyorum ya da eşim getiriyor
1 Hazirandan itibaren Şimdi haftada 2 3 gün işe gitmeye başladım
Dışarı çıkacağım gece stresten uyayamıyorum
Virüs korkusu değil, insanlardan çok soğuduğumu ve kimseyi görmek istediğimi düşünüyorum
Karantina süreci benim psikolojime tuz biber oldu
Zaten kendi halinde sessiz bir insandım
Şimdi tamamen hayattan kopmuşum, dünya başka ben başka bir yörüngede uçuyor gibi hissediyorum.
Benim gibi olan var mı? Ne yapmalıyım bilmiyorum.
Ben varım. Ben de kendi halinde sessiz sakin bir insanım. Özgüvenim düşük farkındayım. İse gideceğim günler(haftanın 5 günü) stresten ölüyorum. Sanki bu hayata dünyaya ayak uyduramıyor gibiyim. Genel olarak mutlu değilim. ailem ve bir kaç arkadaşım dışında kimseyi görmek istemiyorum. Ama bir yandan da kendimi çok yalnız hissediyorum.
Ama kendimi geliştirmek değiştirmek istiyorum bütün hayatım boyunca böyle yaşamak istemiyorum.
Siz konuyu yazalı biraz olmuş şimdi nasılsınız düzeldiniz mi?

Beni anlatmıssınız biraz. Tek farkımız ben yurt dışına gitmedim. Ben de asosyal bir insanım kimse benimle konuşmazsa bütün gün susup oturuyorum. Üniversite hayatımın kisa bir dönemi güzel geçti sadece. Geri kalanı asosyallikle gecti. Sevmediğim bir işte çalışıp mobbing görüyorum. 1 yıldır bu durumdayım. Bıraksalar evden hiç çıkmadan yaşarım heralde. Hangi sehirdesiniz?
evet keşke tekrar sokağa çıkma yasağı gelse de evlerde otursak diyorum. ben trabzonda yaşıyorum.
Beni anlatmıssınız biraz. Tek farkımız ben yurt dışına gitmedim. Ben de asosyal bir insanım kimse benimle konuşmazsa bütün gün susup oturuyorum. Üniversite hayatımın kisa bir dönemi güzel geçti sadece. Geri kalanı asosyallikle gecti. Sevmediğim bir işte çalışıp mobbing görüyorum. 1 yıldır bu durumdayım. Bıraksalar evden hiç çıkmadan yaşarım heralde. Hangi sehirdesiniz?

Ben varım. Ben de kendi halinde sessiz sakin bir insanım. Özgüvenim düşük farkındayım. İse gideceğim günler(haftanın 5 günü) stresten ölüyorum. Sanki bu hayata dünyaya ayak uyduramıyor gibiyim. Genel olarak mutlu değilim. ailem ve bir kaç arkadaşım dışında kimseyi görmek istemiyorum. Ama bir yandan da kendimi çok yalnız hissediyorum.
Ama kendimi geliştirmek değiştirmek istiyorum bütün hayatım boyunca böyle yaşamak istemiyorum.
benden iyisiniz. ben haftanın 6 günü çalışıyorum ve hergün işe giderken ayaklarım geri geri gidiyor, hiç istemiyorum. şehirde hiç arkadaşım yok, liseden arkadşlarımın bazıları evlendi bazıları şehir dışında hiç görüşmüyoruz. akraba ilişkimiz yoktur. ailede sadece annem var o da kendi halinde.. anlayacagın çok yanlızım ama yanlızlığa alıştım. sadece yaşadığım şehir/ülke beni geriyor içe kapanıyorum. boş zamanlarımda hep telefon elimde ve artık nefret ediyorum, saatlerce vakit geçiriyorum gözlerim ağrıyor. yapacak bir şey bulamıyorum. bazen spora gidiyorum bazen yağlı boya yapıyorum ama artık sıkıyor. bnde herkes gibi arkadaşlarla yemeğe gitmek tatile gitmek gülüp eğlenmek istiyorum ama izin veren yok. zaten nerdeyse 30 oldum. ne izini diyeceksin ama halen ailem kararlarıma düşüncelerime karşı çıkar, desteklemez. en basiti bugün denize gidelim dedim, hem başım ağrıyor suya girmek iyi gelir dedim. yokkkk olmaz ben gelmem. e kim gelecek. tek başıma gidemem. benle gelecek kimse yok....
biraz içimi döktüm :KK43: :)

benden iyisiniz. ben haftanın 6 günü çalışıyorum ve hergün işe giderken ayaklarım geri geri gidiyor, hiç istemiyorum. şehirde hiç arkadaşım yok, liseden arkadşlarımın bazıları evlendi bazıları şehir dışında hiç görüşmüyoruz. akraba ilişkimiz yoktur. ailede sadece annem var o da kendi halinde.. anlayacagın çok yanlızım ama yanlızlığa alıştım. sadece yaşadığım şehir/ülke beni geriyor içe kapanıyorum. boş zamanlarımda hep telefon elimde ve artık nefret ediyorum, saatlerce vakit geçiriyorum gözlerim ağrıyor. yapacak bir şey bulamıyorum. bazen spora gidiyorum bazen yağlı boya yapıyorum ama artık sıkıyor. bnde herkes gibi arkadaşlarla yemeğe gitmek tatile gitmek gülüp eğlenmek istiyorum ama izin veren yok. zaten nerdeyse 30 oldum. ne izini diyeceksin ama halen ailem kararlarıma düşüncelerime karşı çıkar, desteklemez. en basiti bugün denize gidelim dedim, hem başım ağrıyor suya girmek iyi gelir dedim. yokkkk olmaz ben gelmem. e kim gelecek. tek başıma gidemem. benle gelecek kimse yok....
Arkadaşlarım dediğime bakmayın. Yılda bi kaç kez görüşürüz ancak. İş yerinde bir arkadaşım vardı aralarda onunla çay kahve içerdik haftada 1 falan. Sonra farkettim ki ben onu arayıp sormadıkça o hiç benimle görüşmek istemiyor. Bundan sonra ben de görüşelim demeyeceğim. Benim arkadaşlıklarım böyle ilerleyemiyo işte gerçekten anlam veremiyorum çok mu sıkıcı bi insanım acaba

30 da olsak aile ile yaşayınca onlardan izin almak gerekiyor bazen çoğu insanın bunu yaşadığını biliyorum.
Ya ben Ankara'dayım burada olsaydınız görüşürdük bence çok güzel olurdu

chix chix kardeşiniz var mı? Bir de gittiğiniz kurslarda sosyalleşme imkanınız olmuyor mu sporda falan. Ben sırf bu yüzden bir kursa gitmeyi düşünüyorum. Hatta koronadan önce pilatese başlamıştım ama ben başladıktan 1 ay sonra salonları kapadılar

chix chix kardeşiniz var mı? Bir de gittiğiniz kurslarda sosyalleşme imkanınız olmuyor mu sporda falan. Ben sırf bu yüzden bir kursa gitmeyi düşünüyorum. Hatta koronadan önce pilatese başlamıştım ama ben başladıktan 1 ay sonra salonları kapadılar
kardeşim var ama ergenlik döneminde yani kendi arkadaşları fln var zaten hep internetle haşır neşir bizimle pek konuşmaz, yanımıza bile gelmez. gittiğim kurs değil spor. sadece merhaba veya hoşçakal muhabbetim olmuyor kimseyle, sporunu yapan çıkıyor.

o yalnızlık kaderi değişmiyor

tek git

Merhaba arkadaşlar
Ben 3 senedir çalışıyorum, 29 yaşındayım
Doktora yapıyorum araştırma görevlisiyim
Mesleki olarak tükenmişliğim önceden de vardı
Ama virüs sürecinden sonra bildiğiniz gibi esnek çalışma saatleri başladı ve Ben evden 1 çıktım 2 çıktım derken bisüre sonra evden çıkmamaya başladım
Evden çıkmamaya o kadar çok alıştım ki
Evde de hiç bişey yapmıyorum ve artık dışarıda da hiçbişey yapamıyorum
Bazen insanlarla konuşamayacak gibi oluyorum
Biri bişey anlattığında bazen istesem de tepki veremiyorum
Alışverişe çıkmıyorum, ya internetten sipariş ediyorum ya da eşim getiriyor
1 Hazirandan itibaren Şimdi haftada 2 3 gün işe gitmeye başladım
Dışarı çıkacağım gece stresten uyayamıyorum
Virüs korkusu değil, insanlardan çok soğuduğumu ve kimseyi görmek istediğimi düşünüyorum
Karantina süreci benim psikolojime tuz biber oldu
Zaten kendi halinde sessiz bir insandım
Şimdi tamamen hayattan kopmuşum, dünya başka ben başka bir yörüngede uçuyor gibi hissediyorum.
Benim gibi olan var mı? Ne yapmalıyım bilmiyorum.
Merhaba, bahsettiğiniz belirtiler depresyon belirtilerine benziyor. Bir psikologa gitmeyi düşünür müsünüz?

Merhaba herkese, yorumları tek tek okudum yalnız değilmişim bunu farkettim hepinize teşekkür ederim. Bu arada duruma alıştım, biraz rahatladım. Ancak şimdi de şöyle bir sorun var. 3 gün oldu eşim covid19 pozitif çıktı, evde tedavi görüyor onun stresini yaşıyorum, koşturuyorum evin içinde ona yararlı birşeyler yapıp yedirmeye çalışıyorum. Tabi uzak durarak. Ama hayata tutunma isteğim arttı eskisi gibi değilim, çabalıyorum, eşime de moral olmaya çalışıyorum.

Back