Hayat Pahaliligi

benim baktigim acidan bakinca insanlar arasi sosyal hareketliligi azaltacak her turlu onlem alinmali, bazilari alinmadi/eksik alindi diye digerleri alininca da neden denmemeli. keske yapabilseydik ulkemizde de mesela benim suan yasadigim yerdeki gibi bir kapanma ama maalesef olmadi. insanlara is icin izinler cikarilinca kotu niyetli kullanildi, denetim eksikti misafirliklere gidildi vs. bunlari biliyorum ve farkindayim. ama bu getirilen market kisitlamasi keyfiye cocuga cikolata alayim, kola bitmis dur onu alayim, cocuk agladi oyuncak alayim diye markete gidecek insanlarin oraninda bir azalma gosterecekse ki bence gosterir, mantikli geldi bana.

Bunu suriyeli bir arkadaş söylemişti. Suriyede doğum kontrolü günah demişti. Ki alakası yok. Mülteci olarak geldiğin ülkeye bir de 5 6 çocuk yük etmenin vebalini düşünen yok.
Irkçılık gibi düşünülmesi n ama Ben Bulgaristan göçmeni yim.
Bizimkiler ne 30 sene önce nede şimdi amam çol cocuk yapalım devlet bakar kafasında olmadı.
Genelimizin 2 şer çocuğu var,yeni nesilde 1 2...
Ben geç gelenlerdenim, Devletin bana 1 kuruş yardımı olmadığı gibi yaklaşık 8 sene ben oturum izni parası ödedim...
Hastaneler falan hep özeldi bize, devlet de parasız bakmıyordu.Alın size çifte standart.
Ama olsun sonunda vatandaş oldum da biraz rahat ettim bazı konularda.

Bulgaristan göçmenleri başımızın üstünde yerleri olan insanlar. Ülkemizi seviyorlar bir çok faydaları oldu medeniler modernler. Rahmetli naim süleymanoğlu onlar için çok çabalamıştır nurlarda yatsın. Suriyelilerle kıyaslanması bile hata.

çok özür dilerim 8 değil 12 sene bu devletw oturum izni harcı ödedim.
evlendim,3 sene sonra oğlum doğdu, anında kimliği çıktı, oğlum 1 yaşında ikende benim çıktı...

Gerçekten seviyor um vatanımı...
Vatansever genç yetiştirme ye gayret ediyoruz.
İstiklal marşını duyduğum an, tüylerim diken diken...
Allah yavrularımızın geleceğini pırıl pırıl yapsın...
Hak yemeyen,halden anlayan insanlar çıkarsın karşılarına...

Ben de Naim’in filminde çok ağlamıştım. Aldığı ödülünü Bulgar göçmenlerine adamasına, kapılar açıldığında gelen vatandaşlarımızın yanlarında kap kacak, legen getirmelerine. Tekrarını izledim, onda bile ağladım. Türk olmak illa Türkiye’de yaşamak değildir. Türk olmak kendini Türk hissetmektir.

Biz de 7 sene sonra vatandaslik alabilmişiz. :))))
Ah annem anlatir...
Kimseye zararimiz olmamiştir calistilar çabaladilar yaptilar ne yaptilarsa bedava yapmadilar ve bizim sulalede de genelde 2 cocuk olur en çookk, ben tek cocugum ve benim gibi tek cocukta cok bizde.

Buna ragmen slav, bulgar, gavur diyenler oluyordu dislaman icin. Ben %100 turk oldugumu iddia etmiyorum ama zaten bizim aile karisik o dediklerinin hepsinden var ama olsa ne olmuş?

ahahha bir kan çekmesi durumu olmuştu bende sana karşı
Ahh canım toprağım gel sarılalım
Aman Bulgaristan da pis Türkler dik Burda Bulgar,Bulgar Türkü,zerre umrumda değiller , tarihten bir haber cahil insanlar...

Artik eskisi kadar dillendiren olmuyor ya. Uzun zamandir duymadim, duymasam da sallamam. Ben daha kucukken soyleniyordu oyle seyler ya da bizim bulundugumuz cevre oyleydi.
Ne olursa olsun ayni zaman da Turkuz de.

Valla eşim anlatma uğraşma boşuna dedi bende pes ettim anlamıyorlar. sadece böyle davrananlardan kendimi ve çocuğumu koruyarak rahatlıyorum

pandemi ile beraber insan detoksuna başladım zaten. o kadar tuhaf insanlar varmış ki çevremde, pandemideki tutumlarında iyice anladım

pandemi ile beraber insan detoksuna başladım zaten. o kadar tuhaf insanlar varmış ki çevremde, pandemideki tutumlarında iyice anladım

Aynen inanki bazılarına resmen gıcık oldum ve bundan sonraki hayatımda görüsmek dahi istemiyorum. Beni kendimi korumakla sucluyorlar ve birsey desen . Sen hastaneye gitmiyormusun diyorlar. Ayda 1 zaruri kontrolümle, 20 kadın 1 evde laklak yapmayı bir tutuyorlar. Ya da amannnnn sanki biz hic hamile kalmadık mı ,bizimde küçük çocugumuz oldu çamurda büyüttük öldülermi diyorlar. Utanmasalar beni kurallara uyduğum icin sikayet edecekler

biz de yunanistan göçmeniyiz, yunan gavuru diyenler oldu çok
Bizde Balkan göçmeniyiz ( karışık) Bende benim çevremdekiler garipmis diye düşünüyordum aslında . Hatta küçükken siz çok rahatsizsinizdir babanla rakı içiyor musunuz diye sormuşlardi.Yasim da 13 falandı Üzülmüştüm evde annem ,babam 'alkol sağlığa zararlıdır ' mottosuyla geziyorlardi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…