Hayat Pahaliligi

29'undan itibaren tam kapanma olacak açıklaması yapıldığı akşam genelgeyi bekledim okudum neyse, dedim marketler açık, kıtlık çıkacak gibi alışverişin manası yok, ki pandemi başından beri stokçuluk yapmadım, 28'inde yakınımdaki markete gittim 4 bacaklı kızıma yemek bakmak için, marketin halinden korktum🤣
Kulak temizleme çubukları bile bitmişti😱 Market çalışanlarını tanıyorum laf attım, ablacım markette şeker, un, maya, yağ kalmamış hepsini anladım ama kulak çubuğuna bir mana veremedim dedim kız bastı kahkahayı, abla gelen arabalar dolusu alışveriş yapıp gidiyor dedi.
İnsan boş rafları görünce ihtiyaç olsun olmasın alışveriş yapmamak hata mıydı diye düşünüyor🤣

Bu arada henüz bir rapor olmadığına göre topik sakin gidiyor sanırım ama gelmişken alışkanlık gereği tekrar yazayım, siyaset 🚫❌

ban yenmeyen tek geçinemiyoruz topiği olabilir, maşallah dilimizi ısıralım totoları kaşıyalım :)

Bir önceki hafta sonu yasağından sonra pazartesi akşami markete uğradım. Sadece petibör alacaktim ki büskivi kuruyemiş içecek rafları bomboştu. Yahu petibör kalmamıs şaka gibi. Kasaya gidince sordum. Abla cuma akşamı bütün reyonlar talan edildi kavfa bile çıktı dedi. Yanlız makarna vs yerli yerinde ama atıstırmalık reyonunda sadece sakız bırakmıslar. Arkadaş bu millet evde bir kektemi çırpamıyor ne gerek var o kalabalığa girmeye. Sorsan bizde virüs yok diyorlar. Birde herkes doktor oldu . Kayinpederime soruyorun baba kahvehaneye niye gidiyorsun. Cevap ben kan sulandırıci ve fısfıs kullanıyorum bana bulaşmaz. Kaynanama soruyorum. Ben çok sarımsak sebze yiyorum ve bahçede çalisıyorum. Cok haraket edene bulaşmiyormuş. :kızgın: Doktorlar yıllarca boşa okuyor.

ay güldüm yorumunuza çünkü trajikomik vallahi..
toplumca bayılırız doktor olmaya ama azımızın totosu yer onca yıl okumayı :)

kapananlar için değişen bir şey yok zaten. maksat kapanamayanları kapatmak diye düşünmüştüm ama asla amacına ulaşamayacak bence.

Esiminde benimde izin belgelerimiz var ama market dahil çıkmaya korkuyoruz çünkü vaka sayıları çok fazla. Gerci biz zaten çikmıyorduk. ama millet geziyor. Ben anlamadım bu işten. Yasak geldi ama zapdedilemeyen bir kesim var

eskiyen koltuğumuzu değiştirmeyip teli de çıksa oturup alıyoruz o legoları.çünkü çocuğun psikolojisi eğitimi en öncelikli pandemi de .dünyanın en uysal söz dinleyen çocuğuna sahiptim son 2 ayda tahammülü bitmiş bize bağırıyor durup durup ağlıyor çocuk.yetişkin bir şekilde idare ediyor ama çocukluklarını yaşayamayan çocuklara çok üzülüyorumm.
Sakin olmayan çocuğumun geldiği hali hiç anlatmayayım.
Geçen ayki oyuncak masrafımız mutfak masrafıyla yarışıyor.
Bir şeyden feragat edilecek.
Ya paradan, ya da aradaki ilişkiden feragat edilecek, ya da ekrana bağlanacak çocuklar.

ay güldüm yorumunuza çünkü trajikomik vallahi..
toplumca bayılırız doktor olmaya ama azımızın totosu yer onca yıl okumayı :)

Valla eşim anlatma uğraşma boşuna dedi bende pes ettim anlamıyorlar. sadece böyle davrananlardan kendimi ve çocuğumu koruyarak rahatlıyorum

geçen gün bir komşu domates ve salatalığa 32 tl vermiş. şaka gibi.
ki ona koymaz, işi gücü pandemide bile takır takır gitti ama durup diyor ki hadi benim gücüm var alıyorum, alamayan ne yapacak.
domates yahu..

insan bu dünyada sadece işe git gel için yaşamıyor ki, bedenimize iyi bakmak zorundayız. bunun yolu da iyi beslenmeden geçiyor. et, peynir, süt bunlar en temel şeyler. herkes alabilmeli bunları.
tamam biri bir kere de 3-4 kilo alır diğeri 1 kilo alır, lafım yok. herkesin ekonomik gücü aynı olamaz zaten. ama hiç almamayı onaylamak yada alanları tabi geçinemezsin diye yermek çok saçma.

Nokta atisi, evet kürtaj gunah, tam anlamiyla yetmemek ama gene de habire dogurmak gunah degil. Dogsun baksin basinin caresine, en kotu gider mendil satar
Bunu suriyeli bir arkadaş söylemişti. Suriyede doğum kontrolü günah demişti. Ki alakası yok. Mülteci olarak geldiğin ülkeye bir de 5 6 çocuk yük etmenin vebalini düşünen yok.

eskiyen koltuğumuzu değiştirmeyip teli de çıksa oturup alıyoruz o legoları.çünkü çocuğun psikolojisi eğitimi en öncelikli pandemi de .dünyanın en uysal söz dinleyen çocuğuna sahiptim son 2 ayda tahammülü bitmiş bize bağırıyor durup durup ağlıyor çocuk.yetişkin bir şekilde idare ediyor ama çocukluklarını yaşayamayan çocuklara çok üzülüyorumm.

yapılan bir araştırmada çocukların memnuniyet düzeyi pandemi ile beraber %95’ten %53’e düşmüş. Nasıl düşmesin okula gidemiyorlar, yüzlerinde sürekli maske, gezemiyorlar, oynayamıyorlar. Enerjilerini atamıyorlar. Gerçekten çok kötü bir dönemde çocukluklarını yaşayamıyorlar. 😕

Esiminde benimde izin belgelerimiz var ama market dahil çıkmaya korkuyoruz çünkü vaka sayıları çok fazla. Gerci biz zaten çikmıyorduk. ama millet geziyor. Ben anlamadım bu işten. Yasak geldi ama zapdedilemeyen bir kesim var

ben izin belgeme rağmen haftada 2 gün geliyorum ofise. neden evdekileri ve dışarıda potansiyel yanyana geleceklerimi daha çok riske atayım ki..
bu hep vicdan işte.

Bunu suriyeli bir arkadaş söylemişti. Suriyede doğum kontrolü günah demişti. Ki alakası yok. Mülteci olarak geldiğin ülkeye bir de 5 6 çocuk yük etmenin vebalini düşünen yok.

e ben de çalışmadan para alsam yada iş açmak istersem vergisiz zartsuz zurtsuz kolayca açsam ben de ürerdim rahat rahat :KK43:

Eskiden hirvatistan da cok cazipti ama kur, vize derken artik o tuzlu gelebilir.

2019da batuma gittik 4 gece kaldik, hem sehir hem publar vs cok guzel, hem avrupaya benziyor, hem de plaj sehre sıfır. Bizim karadenizde malesef sosyal tesis yok. Batum canimdir 🤍

Ama arnavutluk, adriyatikte yüzmek, hem de vizesiz o da tertemiz valla ❤

Pandemi bitsin insallah degerlendirirsiniz.
bana da nasıl güzel fikir oldu Arnavutluk 😂
ama dil yok belki bu sorun olabilir 😂

X