- 10 Nisan 2014
- 42.149
- 113.352
-
- Konu Sahibi izmirimizmir
160 170 geliyor su pandemide herkes evde çünkü kullanılıyor.vergisi şusu busu 160 oluyor.lüks bir apartmanda oturmuyorum aidat burda bile 250 tl.300 elektrik internet online dersler için ve eşimin işi için yetmiyor .evde otur otur olmadığından netflix i ve başka kanalları da mecbur alıyoruz.çocuk hiç çocukla oynamadı 1 yıldır okula gitmedi.nasıl oyalayayım onu.arabayla dolaştırıp kandırıyorum .benzin ibresi düştükçe de psikolojimiz bozuluyor.evde bir alet bozuluyor ya da yeni bir masraf çıkıyor çocuğun kıyafetleri küçülüyor.ardından hopp kasko vergi öde diyor devlet.virüse yakalanmayalım bağışıklık güçlü olsun diye vitaminlere dünyanın parasını veriyoruz maske de öyle ikişer takınca 3 kişi dışarı çıksak 6 maske ediyor günde.hesapla hesapla hesapla anca.1 2 gram altın alabilirsek seviniyoruz.yaşam kalitemiz düşüyor.değil ki maddi yardım yapmak bu dönemde manevi yardım bile zoruma gidiyor.bir çocuğa ücresiz ingilizce dersi veriyordum psikolojim iyi değil diye geçen hafta bıraktım.iyi değiliz ki diğer insanları iyi edelimaynen arkadasım ..zaten 35 lıra lık su kullanmısım 70 lıra su faturası oduyorum..gercekten bı arkadasda bahsetmıs..elımıze gecen uc kurusun yarısı vergıye gıdıyo kalan anca bızı goturucek kadar..bu kalkındırma ısı bızım le olacak ıs değil..daha ust kademedekılerın halledebılecegı seyler devlet vb...
Aslında estetik için bi yerde fırsat dönem . Büyük estetikleri bilmiyorum da dolgu falan gibi uygulamalar çoğu klinikte düşmüş fiyat olarak. Geçen sene dudak dolgusuna 2000 fln diyorlardı şimdi nişantaşında bi klinikte en iyi dolgumarkasıyla yapılan dolguya 1000 lira diyorlar.Su donemde tatil de estetik de bekleyebilir...ihtiyac mi ihtiyac.sizi yargilamiyorum siz duyarlisiniz ki bundan rahatsiz olmussunuz eminim elinizden geldigince yardim da ediyorsunuzdur ha etmeyedebilirsiniz.bence ben hakliyim ama uslubum cok israrci oldu sanirim.tatile gitmeyin gidin tablet alin demisim gibi oldu hayir ben sadece bu temennimi soyledim.tatil bakin ihtiyac.calisan insanin dinlenmesi ihtiyac.ama zaruriyet varsa su donemde bence ikinci plana alinabilir.estetik de ayni sekilde.
Maalesef pozıtıf yuklu degılım bende..benım oglumda cıft cıft kulkanıyor maskelerı koronadan korkuyor..160 170 geliyor su pandemide herkes evde çünkü kullanılıyor.vergisi şusu busu 160 oluyor.lüks bir apartmanda oturmuyorum aidat burda bile 250 tl.300 elektrik internet online dersler için ve eşimin işi için yetmiyor .evde otur otur olmadığından netflix i ve başka kanalları da mecbur alıyoruz.çocuk hiç çocukla oynamadı 1 yıldır okula gitmedi.nasıl oyalayayım onu.arabayla dolaştırıp kandırıyorum .benzin ibresi düştükçe de psikolojimiz bozuluyor.evde bir alet bozuluyor ya da yeni bir masraf çıkıyor çocuğun kıyafetleri küçülüyor.ardından hopp kasko vergi öde diyor devlet.virüse yakalanmayalım bağışıklık güçlü olsun diye vitaminlere dünyanın parasını veriyoruz maske de öyle ikişer takınca 3 kişi dışarı çıksak 6 maske ediyor günde.hesapla hesapla hesapla anca.1 2 gram altın alabilirsek seviniyoruz.yaşam kalitemiz düşüyor.değil ki maddi yardım yapmak bu dönemde manevi yardım bile zoruma gidiyor.bir çocuğa ücresiz ingilizce dersi veriyordum psikolojim iyi değil diye geçen hafta bıraktım.iyi değiliz ki diğer insanları iyi edelim
Artık ınsanlar baslarını onune alıp dusunsun ..coluk cocuk sahıbı olurken..Allah akıl fıkır vermıs...160 170 geliyor su pandemide herkes evde çünkü kullanılıyor.vergisi şusu busu 160 oluyor.lüks bir apartmanda oturmuyorum aidat burda bile 250 tl.300 elektrik internet online dersler için ve eşimin işi için yetmiyor .evde otur otur olmadığından netflix i ve başka kanalları da mecbur alıyoruz.çocuk hiç çocukla oynamadı 1 yıldır okula gitmedi.nasıl oyalayayım onu.arabayla dolaştırıp kandırıyorum .benzin ibresi düştükçe de psikolojimiz bozuluyor.evde bir alet bozuluyor ya da yeni bir masraf çıkıyor çocuğun kıyafetleri küçülüyor.ardından hopp kasko vergi öde diyor devlet.virüse yakalanmayalım bağışıklık güçlü olsun diye vitaminlere dünyanın parasını veriyoruz maske de öyle ikişer takınca 3 kişi dışarı çıksak 6 maske ediyor günde.hesapla hesapla hesapla anca.1 2 gram altın alabilirsek seviniyoruz.yaşam kalitemiz düşüyor.değil ki maddi yardım yapmak bu dönemde manevi yardım bile zoruma gidiyor.bir çocuğa ücresiz ingilizce dersi veriyordum psikolojim iyi değil diye geçen hafta bıraktım.iyi değiliz ki diğer insanları iyi edelim
İdari izin şeysi çıktığından beri bizim iş yerinde hamile olmayan 2 kadın kaldık, biri benimOkudukca baya icin karardi.
Bana kizacaklar biliyorum. Ama bu derece sikintidayken, borc icindeyken, meyve cerez bile luks geliyorken herkesin en az 2 cocugu var.
Bu pandemide ortalik hastalikta
kavrulurken herkes hamile, bu nasil oluyor anlamiyorum.
Cocuk yapmak dogal bir hak ama bu şartlarda nebileyim.
İdari izin şeysi çıktığından beri bizim iş yerinde hamile olmayan 2 kadın kaldık, biri benimişe gelmeyiz tatil olur işe yarar diye düşünmeyenler bile hamile kaldı. Atama yapılıp yenilesin gelmesini bekliyoruz 4 gözle
benimde Ocak ve Aralık arası 700 civarı fark oluyor.bende buna takılıyorum, maaşımın büyük kısmı vergiye gidiyor. ocak ve aralık maaşları arasında 1000 tlye yakın fark oluyor.
benden kesilen bu vergi bugünler için değil mi ?
nerede şu an?
bunun üzerine hala benden yardım bekleniyorsa da kimse kusura bakmasın ben daha kendimden neyi keseyim ?
Ya biz hemsireyiz, ben risk olarak görüyorum bu dönemde gebeliği çünkü belli aya kadar calısmak zorundalar hastane ortamı. Allah korusun. İdari izin calısmayız kosuuuuun mentalitesi hakimdi bir ara. Tam o ara bütün kadınlar hamile kaldı hepsi evde denediyse demek sjdfjfkdj ve aynı dönemde hoop hepsi idari izne. 2 calısıcaksak 6 calısıyoruz. Doğurmayın su sıralar allah askına diye Fatma girik çöküşü yapmama az kaldı.Benim de etrafimda calisan calismayan herkes pandemiyi beklemişler gibi hastalik ciktigindan beri sıra sıra hamile kaliyorlar. Kimisi 2. Cocuk kimi 1. Cocuk gidiyor.Kendi cevremde boyle bir hamile yogunlugu ilk kez gordum.
Yok hastalik kisirlik yapiyormus, yok asi kisirlik yapiyormuş seklinde sacma sapan seyler yayildi ya bizim milletin de en korktugu seydir bu kisirlik, ödleri koptu herhalde cocuk yapamicaz diyd.
hakikaten sağlık çok pahalı.evet sağlık harcamaları korkunç pahalı özel sigortam olmasa evi damı satardıkk.3000 5000 bir günde gidiyor özel tadavilerde
1.5 yıl önce 78 bin verdim ameliyatıma ve 5 gün hastanede kalmaya artı 7 bin küsürde malzeme parası aldılar. 3 yılda en az 500 000 gitti. Sigortam çoğunu karşıladı allahtan.daha önce yazdığım gibi bir kutu ilacım 420 dolar . Onlara göre 420 tl abd den geldiği için ama bana göre korkunç paralardı. Sağlıkta paraa çocukta eğitimde.hakikaten sağlık çok pahalı.
Özel bir hastanede ameliyat oldum.ssk lı fiyatı 18000 tl.
Özel sgk karşıladı sadece 2000 doçent farkı verdim.
şu Özel hastanelere de katılım payını 100 de 200 e çıkardılar ya sağolsun devletimiz, insanların cebinde ne varsa özel hastaneye gidiyor mecbur.
Bende fabrikada işçiyim,mavi yaka dedikleri varya o.(şartlarım oldukça iyi o ayrı )İhtiyaç sahiplerine yardım edelim amenna bununla birlikte ihtiyaç sahiplerinin bir kısmı da aklını kullanmalı.
Mesela kuzenim.
En küçüğü ilkokulda, en büyüğü lisede 4 çocuğu var kendisi fabrikada işçi.
Karısını çalıştırmıyor, geçinemedikleri için çeşitli ek işler yapıyor.
Geçenlerde duydum ki karısı tekrar hamileymiş.
Biz karı-koca çalışıyoruz, eşim emekli ayrıca, evimiz kira değil, eşimin ailesi bize destek.
Bizim çocuk sayımız 1.
Eskiden ara ara yardımda bulunuyordum.
Bundan sonra yardım eder miyim?
Hayır.
Bundan vicdanen rahatsız olmalı mıyım?
İçimdeki bir ses ‘olma’ diyor.
Allah şifanızı versin olmayan ne yapacak ya ,vallahi düşününce daralıyor um.1.5 yıl önce 78 bin verdim ameliyatıma ve 5 gün hastanede kalmaya artı 7 bin küsürde malzeme parası aldılar. 3 yılda en az 500 000 gitti. Sigortam çoğunu karşıladı allahtan.daha önce yazdığım gibi bir kutu ilacım 420 dolar . Onlara göre 420 tl abd den geldiği için ama bana göre korkunç paralardı. Sağlıkta paraa çocukta eğitimde.
Kulak arkası kaldı malesef sadece.Kiminle aynı gemidesiniz milyonlarca lira vergi borcu silinenkerle mi , esnaf dükkanını alamazken Antalya da parti yapanlarla mi?
aldigim maaş kadar vergi veriyorum , aldigim her üründen yüzde elliden fazla vergi veriyorum . Verecek biseyimiz kalmadı sizin varsa verin
çok çöp torbası almışsın çık çık çık
çileği ve fasulye yi ucuZa almışsın
İhtiyaç sahiplerine yardım edelim amenna bununla birlikte ihtiyaç sahiplerinin bir kısmı da aklını kullanmalı.
Mesela kuzenim.
En küçüğü ilkokulda, en büyüğü lisede 4 çocuğu var kendisi fabrikada işçi.
Karısını çalıştırmıyor, geçinemedikleri için çeşitli ek işler yapıyor.
Geçenlerde duydum ki karısı tekrar hamileymiş.
Biz karı-koca çalışıyoruz, eşim emekli ayrıca, evimiz kira değil, eşimin ailesi bize destek.
Bizim çocuk sayımız 1.
Eskiden ara ara yardımda bulunuyordum.
Bundan sonra yardım eder miyim?
Hayır.
Bundan vicdanen rahatsız olmalı mıyım?
İçimdeki bir ses ‘olma’ diyor.
benimde Ocak ve Aralık arası 700 civarı fark oluyor.
yani normal vergi+yüzde 20 yi geçince veriliyor.Söyleyeceklerim bu kadar.
Benim çocuğum 1 tane.Ve Devlet okuluna gidiyor.
Oraya yazılmak için de adres aldık vs vs.
yetmedi okula bağış yaptık.
Sırf iyi bir okulda okusun,geleceği güzel olsun diye.
Pandemi olmasaydı,servisi,yemekhanesi, kitabı derken aylık 1000 1200 civarı masrafı var.Tek cocuk.
Giyim,kırtasiye, tiyatro veya sinema, dışarıda yemek yemek,oyuncaklar, hayvanat bahçesi,bir İstanbul turu,okul gezileri için ödenen ücretler buna dahil değil.
1 cocuktan bahsediyor um .
Yani durumu olmayıp cocuk yapanlar, hakikaten delirmiş olmalı...
Soyle anlatayim size, markete girdim, kadincagizin cebinde ekmek alacak parasi yok, ama 2 ekmegi almis posete koymus, cuzdanda aranip duruyor 3 lirasi yok yani belli, teyze yani basortulu, pardesulu falan, duzgun ustu basi, dilenci degil, dedim ki siz alin ekmekleri ben odiycem, sonradan cok pisman oldum, keşke baska seyler de alip verseydim diye, ama dumur oldum, basiretim baglandi, boyle 2 ekmege muhtac hale getirilmis, her gunu boyle yasayan yuzbiler belki milyonlar var su anda, ben kisisel olarak o anini kurtardim, sistemli bi iyilestirme olmadigu icin andan oteye gidemedim, baskalarinin umarsizca yaptigi ve bakamadigi 3 er 5 er cocuga tablet almak benim zaten gorevim olamaz, devlet onun vergisini döne döne almis benden,bu 50 kere toplanan deprem vergisini gene donup bizden istemelerine benzer, ben vatandasim, sosyal yardimlasma butcem elverdigince belki yapabilirim, ama siz sosyal devletin sorumluluklarini vatandas ustlensin diyorsunuz, neden? Yeterince vergi toplanmiyo mu her kalemden?
İdari izin şeysi çıktığından beri bizim iş yerinde hamile olmayan 2 kadın kaldık, biri benimişe gelmeyiz tatil olur işe yarar diye düşünmeyenler bile hamile kaldı. Atama yapılıp yenilesin gelmesini bekliyoruz 4 gözle
Yaa gerçekten çevremde o kadar çok hamile veya eşi hamile olan insan var kiBenim de etrafimda calisan calismayan herkes pandemiyi beklemişler gibi hastalik ciktigindan beri sıra sıra hamile kaliyorlar. Kimisi 2. Cocuk kimi 1. Cocuk gidiyor.Kendi cevremde boyle bir hamile yogunlugu ilk kez gordum.
Yok hastalik kisirlik yapiyormus, yok asi kisirlik yapiyormuş seklinde sacma sapan seyler yayildi ya bizim milletin de en korktugu seydir bu kisirlik, ödleri koptu herhalde cocuk yapamicaz diyd.