Hayat Pahaliligi

160 170 geliyor su pandemide herkes evde çünkü kullanılıyor.vergisi şusu busu 160 oluyor.lüks bir apartmanda oturmuyorum aidat burda bile 250 tl.300 elektrik internet online dersler için ve eşimin işi için yetmiyor .evde otur otur olmadığından netflix i ve başka kanalları da mecbur alıyoruz.çocuk hiç çocukla oynamadı 1 yıldır okula gitmedi.nasıl oyalayayım onu.arabayla dolaştırıp kandırıyorum .benzin ibresi düştükçe de psikolojimiz bozuluyor.evde bir alet bozuluyor ya da yeni bir masraf çıkıyor çocuğun kıyafetleri küçülüyor.ardından hopp kasko vergi öde diyor devlet.virüse yakalanmayalım bağışıklık güçlü olsun diye vitaminlere dünyanın parasını veriyoruz maske de öyle ikişer takınca 3 kişi dışarı çıksak 6 maske ediyor günde.hesapla hesapla hesapla anca.1 2 gram altın alabilirsek seviniyoruz.yaşam kalitemiz düşüyor.değil ki maddi yardım yapmak bu dönemde manevi yardım bile zoruma gidiyor.bir çocuğa ücresiz ingilizce dersi veriyordum psikolojim iyi değil diye geçen hafta bıraktım.iyi değiliz ki diğer insanları iyi edelim

Aslında estetik için bi yerde fırsat dönem . Büyük estetikleri bilmiyorum da dolgu falan gibi uygulamalar çoğu klinikte düşmüş fiyat olarak. Geçen sene dudak dolgusuna 2000 fln diyorlardı şimdi nişantaşında bi klinikte en iyi dolgumarkasıyla yapılan dolguya 1000 lira diyorlar.

Maalesef pozıtıf yuklu degılım bende..benım oglumda cıft cıft kulkanıyor maskelerı koronadan korkuyor..
Zaten en az 3 cocuk yapın dendı
Halkda bı bıldıklerı vardır herhalde dıye doguruyor herhalde
Iyı bır gıdısatta degılız gıbı arkadasımAllah sonumuzu ıyı etsın ınsallah
Artık ınsanlar baslarını onune alıp dusunsun ..coluk cocuk sahıbı olurken..Allah akıl fıkır vermıs...

İdari izin şeysi çıktığından beri bizim iş yerinde hamile olmayan 2 kadın kaldık, biri benim işe gelmeyiz tatil olur işe yarar diye düşünmeyenler bile hamile kaldı. Atama yapılıp yenilesin gelmesini bekliyoruz 4 gözle

Benim de etrafimda calisan calismayan herkes pandemiyi beklemişler gibi hastalik ciktigindan beri sıra sıra hamile kaliyorlar. Kimisi 2. Cocuk kimi 1. Cocuk gidiyor. Kendi cevremde boyle bir hamile yogunlugu ilk kez gordum.

Yok hastalik kisirlik yapiyormus, yok asi kisirlik yapiyormuş seklinde sacma sapan seyler yayildi ya bizim milletin de en korktugu seydir bu kisirlik, ödleri koptu herhalde cocuk yapamicaz diyd.

benimde Ocak ve Aralık arası 700 civarı fark oluyor.
yani normal vergi+yüzde 20 yi geçince veriliyor.Söyleyeceklerim bu kadar.

Benim çocuğum 1 tane.Ve Devlet okuluna gidiyor.
Oraya yazılmak için de adres aldık vs vs.
yetmedi okula bağış yaptık.
Sırf iyi bir okulda okusun,geleceği güzel olsun diye.
Pandemi olmasaydı,servisi,yemekhanesi, kitabı derken aylık 1000 1200 civarı masrafı var.Tek cocuk.
Giyim,kırtasiye, tiyatro veya sinema, dışarıda yemek yemek,oyuncaklar, hayvanat bahçesi,bir İstanbul turu,okul gezileri için ödenen ücretler buna dahil değil.
1 cocuktan bahsediyor um .
Yani durumu olmayıp cocuk yapanlar, hakikaten delirmiş olmalı...

Ya biz hemsireyiz, ben risk olarak görüyorum bu dönemde gebeliği çünkü belli aya kadar calısmak zorundalar hastane ortamı. Allah korusun. İdari izin calısmayız kosuuuuun mentalitesi hakimdi bir ara. Tam o ara bütün kadınlar hamile kaldı hepsi evde denediyse demek sjdfjfkdj ve aynı dönemde hoop hepsi idari izne. 2 calısıcaksak 6 calısıyoruz. Doğurmayın su sıralar allah askına diye Fatma girik çöküşü yapmama az kaldı.

Covid gecirip ilacı kullanmayan hastalarımız mevcut, 50 yasındaki teyzeye neden kullanmadın teyze bak yatıcaksın diyorum, malum cevap geliyor bir dur artık deyzem ya.

evet sağlık harcamaları korkunç pahalı özel sigortam olmasa evi damı satardıkk.3000 5000 bir günde gidiyor özel tadavilerde
hakikaten sağlık çok pahalı.
Özel bir hastanede ameliyat oldum.ssk lı fiyatı 18000 tl.
Özel sgk karşıladı sadece 2000 doçent farkı verdim.
şu Özel hastanelere de katılım payını 100 de 200 e çıkardılar ya sağolsun devletimiz, insanların cebinde ne varsa özel hastaneye gidiyor mecbur.

1.5 yıl önce 78 bin verdim ameliyatıma ve 5 gün hastanede kalmaya artı 7 bin küsürde malzeme parası aldılar. 3 yılda en az 500 000 gitti. Sigortam çoğunu karşıladı allahtan.daha önce yazdığım gibi bir kutu ilacım 420 dolar . Onlara göre 420 tl abd den geldiği için ama bana göre korkunç paralardı. Sağlıkta paraa çocukta eğitimde.

Bende fabrikada işçiyim,mavi yaka dedikleri varya o.(şartlarım oldukça iyi o ayrı )
Eşim de aynı...
Ama 14 Senelik evliyiz,1 çocuğumuz var.
Bizde isterdik başka bebeğimiz olsun,
herşey daha güzel olsun ama yok,bizde mi sıkıntı var acaba.
Üstelik ben AB vatandaşıyım doğuştan,
yavrumu da yaptıracağım sırf ilerde eğitim için lazım olur diye.
Yurt dışına gitmeye kalksam eşim istemez, istese bile yabancı dilim yok,
vs vs işte...Yeni düzen kurmak artık zor olur gibi gibi.

Allah şifanızı versin olmayan ne yapacak ya ,vallahi düşününce daralıyor um.

Kulak arkası kaldı malesef sadece.

çok çöp torbası almışsın çık çık çık
çileği ve fasulye yi ucuZa almışsın

Fasulyeye 25 lira diye nasil feryat ettiysem 7 liraya dusmus hahaha

Cilegi uygun almadim sen pahali almissin "yalniz cınım 25 liraya cilek almazsan ölmezsinnnn"
Haha bunu biri söylemezse bu topigin hakkini teslim etmis olmazdik :))

Çöp torbasini hep koroplastin cilek desenlisinden alirdim 26 tl olmus. Almadim

Bi de 5 muza 25 tl verdim

Kendime de sey gelsin "soya sütü olmasa da yasanir, babanin evinde de soya sütü mü iciyordun"

Ah bunun için şahane bir söz var ama epeyce argo.
Kesinlikle vicdanen rahatsız olmamalısınız.

o kadar çok çocuk yapanların binde 1i sinemasını, tiyatrosunu, ders dışı kitabını düşünüyordur ancak.
doğdu kendi kendine büyür kafasındalar.

evet malesef hiçbirimizin yapacakları günü kurtarmaktan öteye geçemiyor. ramazanda fitresi, zekatı diyelim gene de en fazla 1 ayını kurtarabiliriz insanlar.
zamlar hepimizin belini büktü, kimseye her ay düzenli yardımcı olma imkanımız yok.
pandeminin başlarında esnaf kazanmaya devam edebilsin diye haftada en az 1 kere dışarıdan yemek söylemeye çalıştım, çevremde de çok oldu bunu yapan. ama artık dışarıdan yemek söylemek bile zorlayıcı olabiliyor. hele de 3-4 kişilik aileler için.

Yaa gerçekten çevremde o kadar çok hamile veya eşi hamile olan insan var ki nüfus patlaması yaşayacağız bu gidişle

Millet maalesef çocuk rızkıyla gelir düşüncesinden dolayı maddi durumu kötü olsa da doğuruyor üçüncüyü beşinciyi. Doğum kontrol yöntemleri onlar için günah sanırım ama çocukları zor şartlarda büyütmek günah değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…