hayat benimlede oynadı ne yazıkki... ama kimseye söyleyemiyorum, siz hariççç

T

TeMMuz20

Ziyaretçi
  • Konu Sahibi TeMMuz20
ya kızla bunu hiç kimseyle neyazıkki paylaşamıyorum
benim çok samimi bir arkadaşım var, hep plan yapardık ikimiz beraber hamilelikle ilgili olarak. Hamile olunca şöyle şöyle yaparız, anne olunca şöyle.....diye. neyse ben hamile kalmıştım ve benden 3 gün sonrada onun hamile olduğunu öğrendik nasıl mutlu olmuştuk yani dedik bu kadar denk gelir hamileliğin her aşamasını beraber yaşayacaktık çok güzeldi. Ama ben 8 haftalıkken bebeğimin ölmüş olduğunu öğrendim, yıkıldım tabiii. Ama benim için en kötüsü arkadaşımla görüşmek oldu. Şu an 6. ayı bitmek üzere ve ben üzerinden okadar vakit geçmesine rağmen onunla buluşmak istemiyorum ama buluşmadanda olmuyor. Çok kötü oluyorum onun karnına bakınca hep bende böyle olacaktım benimde 3 ayım kalmış olacaktı diyip duruyorum. Yani bir zamanlar beni çok mutlu eden haber daha sonra beni çok acıtmaya başladı. Nasıl birşeyle karşılaşacağımızı hiç bilemiyoruz. Allah sağlıkla bebğini kucağına almayı nasip etsin arkadaşımın ama hele bebeği olduktan sonra ben nasıl gidicem yaaaaaaaaa. Bunu kimseye de söyleyemiyorum çünkü yaşamayan anlamıyor ve ben güçlü de gözükmek zorundayım (yalandan da olsa)Allah kimseyi benim durumuma koymasın ama benim yerimde olsaydınız ne yapardınız arkadaşlar....
lütfen sizin fikirlerinize ihtiyacım var

• Konu Sahibi TeMMuz20
inan çok üzüldüm arkadaşım ama tekrar bebek sahıbı olabılırsın neden bukadar üzülüyosun hiç olmıyacak dıye bişe yok ortada sanırım sıkma canını senınde olucak allah ızın verırse bi gün
her şerde bi hayır vardır derler

• Konu Sahibi TeMMuz20
Canim Seni Anliyorum Ama Bizler Hepimiz Senin Durumundayiz Arkdaşin Gebe Diye Onunla Görüşmemek Olurmu Sonuçta Seninde Olucak Elbet Değilmi ... Bence Mutlu Ol Kendi Bebeğin Gibi Sev Arkadaşinin Bebeğini... Burda Hepimiz Arkadaşiz Dostuz Birbirimizin Hamilelik Habeirini Aldiğimizda Nasil Seviniyoruz Anlatamam Sanki Kendimiz Hamile Kalmiş Gibi Yani... Hatt Ben Hamile Arkadaşlarimla Msnden Cam Bile Açiyoruz Sohpet Ediyoruz Bebğinden Bahsediyoruz Heps şişen Karinlarina Bakmak öyle Hoşuam Gidiyorki O Arkadaşimin Mutlu Olduğunu Görünce Ben Ondan Daha Da Mutlu Oluyorum ... Yani Elbet Bizim De Olucak Birgün Rabbim Nasip Eder Inşaallah Gönlünü Ferah Tut....

• Konu Sahibi TeMMuz20
arkadasım üzülme demesi kolay bılıyorum ama kendını topla ve eger sorun yoksa bır daha hamıle kalmaya calıs herseyde bır hayır vardır senı cok ıyı anlıyorum lütfen üzülme.......bır daha dene....... inşallah olur arkadasım benım......

• Konu Sahibi TeMMuz20
canım durumuna üzüldüm bir daha olur bak hamile kalabiliyorsun burada hamile kalmayı o çift çizgiyi görmek isteyen o kadar arkadaş var ki üzlme diyemem biz arkadaşımla beraber atanmayı hayal ederdik o atanmış ben atanamamşıtım onu görmek istemedim ve ona söyledim anlayışla karşıladı sen de bi süre görüşme bi daha olur sevgiler

• Konu Sahibi TeMMuz20
Bak canım..

Hayatta öyle olaylar vardır ki, biz bilemeyiz ilk zamanlar, neden neden diye üzülürüz, yıkılırız ama uzun vadede aslında bizim için bunun daha hayırlı olduğunu görürüz..

Bu sefer böyle olmuş..

Seni asıl yıkan arkadaşınla aynı zamanda birşeyleri birlikte yaşama hevesinin yarım kalması olmuş..

Ama dünyanın sonu değil ki? Kendine gel biraz. Toparlan..

Demek ki senin bebeğinin gelmesine daha zaman var..Böyle düşün..Zamana bırak bazı şeyleri..

Unutma herşeyde bir hayır vardır..

Olur ki hoşunuza gitmeyen bir şey, sizin için hayırlıdır ve olur ki,
sevdiğiniz şey de sizin için bir şerdir. Allah bilir de siz bilmezsiniz.
(Bakara Suresi, 216)

• Konu Sahibi TeMMuz20
durumuna bende çok üzüldüm canım.bende ilk bebeğimi 10 haftalıkken düşürdüm.gerçekten çok acı bişey bu.ama şunu düşünmelisin,yapılan bazı çalışmalara göre anne karnında ölen bebeklerin bir çoğunun fiziksel veya zihinsel özürlü oldukları ortaya çıkm ış yani böyle bir bebeği vücut kabul etmeyip dışarı atıyor.bence bu allahın çok büyük bi lütfu.olayı birde bu açıdan düşün hakkında bu hayırlıydı ve rabbim bunu nasip etti.tekrar hamile kalabilirsin kendini bırakma.maalesef hayatta hep güzel şeyler olmuyor.kendine gel ve toparlan arkadaşından da gıcık olmayı bırakmalısın.onun ne suçu var.ya tam tersi olsaydı ne olurdu?

• Konu Sahibi TeMMuz20
kızlar gerçekten hepinize çok teşekkür ederim. tabiiki bu durumda kimsenin suçu yok, kimseyi suçluyamam bu durumdan dolayı. Bizim bilmediklerimizi Allah bizden çok daha iyi biliyor, allaha inancım sonsuz şükürler olsunki zaten inanç olmasa kaldırılması zor bir yük. deniz_güneş arkadaşımın dediği gibi beni asıl yıkan onunla yapmış olduğumuz planların ortada kalması benim yarı yolda kalmam. O beni yansıtıyor ne yazıkki benim bebğim ölmeseydi yaşayacağım süreci gösteriyor bana buda içimi acıtıyor. Ve inanın şuan nerdeyse hergün birilerinin hamile haberini alıyorum ama hiçbiri canımı acıtmıyor. Böyle düşündüğüm içinde kendime çok kızıyorum ama nezaman arkadaşımla buluşsak onlar gidince bunalımlara giriyorum ...

• Konu Sahibi TeMMuz20
canım aynı şeyi bende yaşadım 25 yıllık arkadaşımla aynı ay hamile kaldık benim bebeklerim düştü ama o doğum yaptı bende senin düşündüğün gibi onun karnına baktıkça psikolojim bozulyordu danşmanım da görüşmek istemiyorsan sen daha mutlu olacaksan görüşmeye ara ver dedi bende beynimden silmeye çalışıyorum 25 yıllık arkadaşımı okadar bitirmişimki kafamda doğum günüm de aradı mesaj attı cevap bile yazmadım işte okadar kabalaştım ama kıgınlıklarım çok oldu yani seni anlayan olamaz cevrendeki insanlarr ne varki ALLAHc.c bir daha verir inşallah tabi de bu yalnızça çocuk meselesi değil bence tv de bir kadın anlatıyordu anne babası ölen insan rahmetli şöyle yapardı böyle söylerdi dermiş ama evladı ölen ise 1 yaşın olacaktı 7 yaşında okula gidecekti 20 yaşında asker olacaktı vs yani yılları takip edermiş ve benim evladımda bu yaşt şunu yapacaktı dermiş sana tavsiyem hiç kimseyle iletişimini koparma ben öyle yaptım şimdi görüşmek istemiyorum güzel değil bu durum benim yaptığımı yapma kısacası sen yinede güçlü ol arkadaşından vaz geçme

• Konu Sahibi TeMMuz20
Arkadasin icin de cok zor bi durum, seni gordugunde aklina bebeginin geldigini hissediyor ve uzuluyordur,sanki sana nispetr yapiyor gibi hissediyodur,gorusmeseniz, belki yanlis anlarsin, "hamile kaldi degisti"dersin diye yapamiyordur. En guzeli hislerini ona anlatman, eminim anlayisla karsilayacaktir. Bir sure gorusmemek ikiniz icin de daha iyi olacaktir..

• Konu Sahibi TeMMuz20
tabikii kimseyle arayı bozmek olmaz sana ktılıyorum yanlış bir hareket olur ama arayada bir soğukluk girmedi desem yalan olur. En azından herşeyi eskiden rahat rahat konuşurduk yanlış yaptığı şeyler olunca direk söylerdim ama şuan durum değişti. Şuan bebek çalışmalarına başladığımı bile bilmiyorki 4. ayın içindeyim paylaşmak istemiyorum. yada bebeğine aldığı şeyleri bana gösterince alma daha çok erken biraz vakit geçsin sonra benim gibi üzülme allah korusun diyemiyorum beni yanlış anlar diye çekemediğimi düşünür diye. Görüşmemek nezmana kadar çözüm olabilir ki ben hamile kalana kadar mı?????? e ya hamile kalamazsam bidaha?????? of of offffff

• Konu Sahibi TeMMuz20
Üzülme senin de bebeğin olur, o bebekle abla-kardeş olurlar..Anladığım kadarıyla hamile kalmanızla ilgili bir sorun yok ne güzel işte, yok yere arkadaşınızdan olmayın derim, yenin bu korkunuzu, inanın bebeğinizin olacağına...

• Konu Sahibi TeMMuz20
canım geçmiş olsun ama demek ki hakkınız da hayırlısı buymuş
tekrar bebek sahibi olduğunda bunlara gülüp geçeceksin
senin arkadaşına destek olman gerekli onun yanında olmalısın
arkadaş dost çabuk bulunuyor emini ki rabbim sana da bir
evlat nasip edecektir bunun için kimseyi suçlama kendini de

• Konu Sahibi TeMMuz20
Slm canim boyle dusunmen cok normaldir.Cunku bir hayalin ve yapacagiz dediginiz planlariniz vardi.

Bu durumdan kurtulmaya calis arada 3-4 ay gecince hamile kalmaya calis cogunluk arkadaslar hamile kalinca unuturlar. Kendini uzme Insallah yeni hamile kalirsin ve bebisini eline alirsin.Guzelseyler dusun. O arkadasina suan gitmek istemesen biraz gitme.Ama iyi bir arkadasin ise o da kolay bulunmas bunu da unutma. Kendine iyi bak

• Konu Sahibi TeMMuz20
selam canım öncelikle geçmiş olsun , benimde buna benzer bir olay başımdan geçti yakın aile dostumuz hamile kaldı bir ay sonrada ben benim ki düştü ,ama ben hiç kıskançlık etmedim çok üzüldüm ama geçti . Tüm alışverişlere beraber çıktık , ben ona elimden geldiğince yardım ettim , karnını sevdim süsü püs işlerine yardım ettim şimdide bebişi doğdu çok mutlu olduk hepimiz , ve bu 9 ay boyunca hiç kıskanmadım aksine hep dua ettim bebeğine ve ona bir şey olmasın diye ... Bence sende geçmişi düşünüp üzme kendine Allah sanada en kısa zaman da hayırlı evlat verir inşallah :))

• Konu Sahibi TeMMuz20

canım bende hemen hemen senınle aynı durumu yasadım... en yakın arkadasımla aynı zamanda tupbebek yaptırdık...benım işlemlerım ondan bırkac gun once oluyordu... hersey bıtıp tahlıl gunune geldıgınde ben sonucun negatıf oldugunu ogrendım... benden 3 gun sonra arkadasım tahlıl yaptırdı ve ıkızlere hamıleydı... o an cok garıp duygular ıcındeydım hem onun adına cok sevınmıstım hemde garıp duygular ıcındeydım halada o duyguların adını koyamadım kıskanclık gıbı bıseydı galıba benneyaptımki bır sure o garıp duygular bende devam ettı.. ama sonradan arkadasım mutlu oldugu ıcın bende mutlu oldum... arkadasım 4.5 aylık hamıleyken bebegının bırını kaybettı bende en az onun kadar uzuldum... sonra oglu sag salım dogdu cok sukur... suan oglunu kendı oglum gıbı cok sevıyorum arkadasımında benım gıbı bır uzuntu yasamamasına sevınıyorum :teselli:

• Konu Sahibi TeMMuz20
cnm öncelikle geçmiş olsun sen bu dakikadan sonra doğurganlık özelliğin yerinde tmm çok üzücü bi olay ama senin bi çocuğun değil bi kaç çocuğun olur sen bu sıkar üzme kendini haklısın inan ki bebeğin olduksan sonra kucağına aldığında iki bebeğininde kokusunu hissedeceksin herkes bir bebeğini severken sen iki bebeğini sevmiş olcaksın üzülme cnm hayırlısı neyse o olsun

• Konu Sahibi TeMMuz20

arkadaşım ben de aynı durumdayım hatta daha kötü halamla ikimizde aynı anda hamile kalmışız benimki 12 haftalıkken öldü ve alındı onunki yaşıyor ve 5 ayı bitti.halam karnındaki bebeğe dikkat etmiyordu korse takıyor yeme içmesine dikkat etmiyor sıgara içiyor çiğ köfte bile yiyordu bende 12.haftaya kadar dikkat et şunu ye şöyle yap falan diyordum kürtaj sonrası geçmiş olsuna geldi ve bana gülümseyerek (alaycı ve bıyıkaltı) dikkat edersen çok üstüne düşersen böyle olur :roflol: dedi ve ben mahfoldum Şüphesiz Rabbim herşeyin en hayırlısını bilir ve başıma gelen hayırlısıdır ama bu durum öyle dokundu kiiiiii sonra benim gittiğim bütün gezmelere bilmiyorum kıcıklığına mı ama geldi adeta beni takip etti gerçi son gördüğümde de karnına şal örttü belki bu hareketi de iyi niyetliydi ama onu her gördüğümde halamı görüyormuş gibi olmuyordum kaybetmişliğimi ve çaresizliğimi görüyordum artık etkilenmeyeceğim derken bir anda doğum için alacağı sabahlığı anlatırken kalbim gerçekten çıktı ve geri yerine kondu yaşamayan bilmez ben artık evine gitmiyorum zaten uzakta oturuyoruz arada o şehre gidiyoruz ve o zamanda uğramıyorum bence sende fazla görüşme bu durum geçiçi zaten o yüzden bu durumu farkettirmeyecek şekilde çok az onu gör ama onu görünce hissedeceklerin senin canını yakacağı için görüşmeleri fazla abartma sen mühimsin
üstelik okulda da aynı problemim var o kadında aynı haftalık hamileydi ve ben günde bir kaç kez o kaybetmişlik duygusunu yaşıyorum
kızlar banada moral verin içimdeki hırsı attım ANCAK benim de onları görünce içim acıyor :1no2:

Son düzenleme:
  • Konu Sahibi TeMMuz20
bunu yaşayan bilir kıskançlık çekememezlik değil anne olmak için bekliyorsun uçan kuşun rüzgarından beri sakınıyorsun ama elinden uçup gidiyor başkaları için sadece düşüktür senin için candır kandır ekmektir sudur yani yaşamına tat katacak mutluluğunu aşkını sevgini beraber yaşayacağın özlemindir
arkadaşımla görüşmeme sebebim benim onu kıskanmam değil onun bana anlayış göstermeyip hafife almasıdır yani duygusal olarak yıkılıyorsun
şükür rabbime inancım sayesinde ayaktayım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…