Hayat Beni Kıskaç Bir İnsan Olmaya Zorluyor Sanki

Donusunboylemiolacakti

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2016
4.513
4.201
Merhaba hanimlar bu sefer amacim akil almaktan ziyade dertlesmek sanirim

Evet konu basliktan anlayacaginiz uzere kiskaçlik ama asil sorun daha onceleri neredeyse kıskançligın "k"sıni bilmeyen biriyken ben nasil bu hale gelebildim

Vakti zamaninda okuyamadim hatta okutulamadim dersem daha doğru olur ama hep cirpındim bi yerlere gelebilmek icin iyi bir tahsilim olsun diye iyi bir isim olsun diye(buralara ayrica detayli gormeyeyim cunku her satirindan ayri destansı bir konu olur basinizi ve gozlerinizi fazla agirymak istemiyorum)

Ama elinde ne var dersiniz derseniz bir onlisans diplomasonin disinda hicbirsey ki yasadigim yer capinda hicbir fatdasi olmayacak gelecektede faydasini goremeyecegim bisey

Çevrem tarafindan saygi duyulan sevilen bir insan olmak istedim cevremdekilere karsi hep tartip bicip konustum insanlari kirip saygisizlik etmekten kacındim ince eledim sık dokudum sevdigim sevmedigim insanlarin zor zamanlatinda elimden geleni ardima koymadim oda bir yana elimde olmayanlar icin bile baska kapilar caldim baskalarinin isi gorulsun diye yine elde birsey yok
"Lutfen yanlis anlasilma olmadin menfaat beklentisiyle yapmadim hicbir zaman"

Eee evleneyim istedim her genc kiz gibi mutlu bir aile sahibi olmak istedim herzaman uzaktan uzaktan platonik (ki bunlar hep imkansizlar oldu) sevmekle yetindim arada arada(belkidr ben oyle gormek istesigim icin oyle gordum) hoslandigini belli edenler olurdu ama hersey orda kalirdi bir adim ilerleyen olmadi hiç

Güzelmiyim dersem aman aman bi güzelligim yoksada cirkin oldugumuda dusunmuyorum (ki cevrdekilerin bazilari guzel oldugumuda soylerler)

Yani vel hasıl-i kelam benim hayatim boyle ilerlerken

Çevremde sirf torpilleri oldugu icin alakasiz bolumlerden mezun hatta ve hatta yarim yamalak tahsillerle benim olmam gereken yerlerde o insanları gorunce yavas yavas kiskanmaya basladim sonradan iyi yerler kazanan iyi yerlere gelen insanlari gordukce icim bi ciz etti bi burnumun diregi sızladi

Sonradan ben insanlara onca deger verirken insanlarin kisilikleriyle degerleriyle alay eden insanlarin,şimarik kendini dunyanin ekseni gibi hissedip egosunu ozguven olarak adlandiran insanlarin,baskasina selam verirken bile karsisindakinin kılik kiyafetiyle degerlendiren kibirli insanlarin el ustunde tutuldugunu onlarin oldugu ortamlarda bas taci edildigini gorunce git gide daha uzuldum gozlerim dolfu git gide degersiz bir varlik gibi hissettim kendimi

Ve evlilik konusuna gelince yine ikinci kategoride saydigim baskalarini ezip kucuk goren insanlar yada ne bileyim evlilikten beklentisi mal mulk olan esinin ailesine birakin deger vermeyi saygisizlik yapan bir bilezik icin yada ne bileyim bir bilezigin gramaji icin olaylar cikaran insanlar evlenip mutlu olabiliyorken (Allah dahada mutlu etsin) artik evliligin hayalini dahi kuramiyor olusuma icerleniyorum hatta artik kiskandigimi dusunmeye basliyorum dersem yeridir

Gecenlerde bi tanidigimi gordum kendimi bildim bileli herseyi yolunsa dort dortluk yasantisi olan biri (muhakkak ki herkesin bir derdi var ama bazilarimizin derdi artik formaliteden dahi gulumseyemeyecek kadar yoruyor) Iyi bir bolum bitirdi hayalimseki meslege sahip iyi bir yerde calismaya basladi ise baslar baslamaz karakter olarak cok iyi ve cok yakisikli biriyle cikmaya baslafi akabinde evlendiler madfi olarakta masallahlari var evlenir evlenmez ev ve araba sahibi oldular Allah bagıslasin simdide cok guzel bi bebekleri var

Tani hayatlari disardan mukemmel görünüyor

Ve artik biyle insanlari gordukce( cok sacma biliyorum ama) acaba bunların isledikleri cok buyuk sevaplar benimde isledigim cok buyuk gunahlar mi varda hic bir isim yolunda gitmiyor diye dusunuyorum sanki boyle insanlar Allahin secili kullari gibi geliyor gozume

Hasa isyan ettigimden degil ama benim hayatim icindende disindanda virane gibi duruyor git gide karamsar biri oluyorum ve herkes artik bunu soyluyor

Oyle yoruldum ki artik hayattan hicbir beklentim yok oturdugum yerde oylece omru akip gidiyor sanki onceden ibadetlerimden zevk alir mutlu olurdum birakin simdi zevk almayi farz ibadetlerimi bile yerine getiremiyirum yarim yamalak anca surdureniliyorum

Not: bu soz ettigim insanlari kiskaniyorum ama kesinlikle Allah onlardan Alsin bana versin dusuncem yok

Sadece cok doluydum paylasmak istedim sabir gösterip okuyan herkese teşekkür ederim

Mal mülk duayla ibadetle olan şeyler değil zaten...
Allah istediğine veriyo istemediğine de vermiyo bu kadar basit.
Sen yine önlisans diplomasıyla bunları düşünüyosun.
Bi tanıdığım endüstri müh ve elektronik mühendisi aynı zamanda da işletme yüksek lisansı var ve işten atıldı.Neden?yerine torpilli birini almak için attılar kızı.
Burası türkiye canım, muhafazakar görünümlü ahlaksızların torpille insanların haklarını ve hayatlarını çaldığı ülke.

Çalıştığm yerde dönen torpilin yolsuzluğun haddi hesabı yok.Her gün adalet ve hak kavramlarını sorguluyorum ve sonunda hiçbişeye inancım kalmadı.

Ama şunu çok iyi anladım ki iyi ve ahlaklı insanlar sadece masallarda kazanıyor.

Neden surekli baskalariyla kiyasliyosunuz kendinizi?

Bu huyunuzdan vazgectiginiz an dunyaniz degismeye baslayacak.

Okumak istiyosaniz yeniden istediginiz bi bolum icin sinavlara girebilirsiniz.
Onceden kendimi baskalariyla kiyaslamiyordum ama git gide boyle olmaya basladim

Zatwn okulu guc bela okudum dersem yeridir bir daha ne sinava girecek takatim var ne okumaya imkanim diyeyim

Mal mülk duayla ibadetle olan şeyler değil zaten...
Allah istediğine veriyo istemediğine de vermiyo bu kadar basit.
Sen yine önlisans diplomasıyla bunları düşünüyosun.
Bi tanıdığım endüstri müh ve elektronik mühendisi aynı zamanda da işletme yüksek lisansı var ve işten atıldı.Neden?yerine torpilli birini almak için attılar kızı.
Burası türkiye canım, muhafazakar görünümlü ahlaksızların torpille insanların haklarını ve hayatlarını çaldığı ülke.

Çalıştığm yerde dönen torpilin yolsuzluğun haddi hesabı yok.Her gün adalet ve hak kavramlarını sorguluyorum ve sonunda hiçbişeye inancım kalmadı.

Ama şunu çok iyi anladım ki iyi ve ahlaklı insanlar sadece masallarda kazanıyor.

Ya farkindayim ki Allah kullugumuzla yaptogimiz ibadetlerin karsiligini malla milkle vermiyor ama ne bileyim hayatimin her donemi fiyasko gibi o kadar caliaip cabalamamin sonucu karsinda hicbirsey goriyorum bazen o yuzden isyer istemez hata oldugunu bilsemde boyle dusuncelere kapilabiliyorym

Zaten kurumlardaki torpil olayini gordukcede git gide bu toplumda is guc sahibi olacagima dair inancimi yitiriyorum

Evet biliyorum hersey nasip kismet ama torpil olayi donen dolaplar vs de var ve bu onlarin ve bizim imtihanimiz

Kaç yaşındasın?
Evlenenlerin başı göğe ermiyor merak etme.
28 yasindayim bende burdali konulari okudukca evlenenlerin basinin goge ermedigini goruyorum ama hic bir acidan iso gucu yolunda giden biri degili. Aile hayatimda huzur yok resmem karamsar biri oldum bu yüzden ve böyle yaslaniyorum

En zor olanida bu yasa kadar gelip bir baltayacsap olamamak ne aile hayatim var ne is hayatim maddi ve manevi cok daraldim artik hicbirsey icin ne hevesim var nede umudum

Daha onceki konularinizdan dolayi bu dusuncenizin nedenini biliyorum Allah yardimciniz oldun onsallah sizede gercek mutlulugu bulmak nasip olur

Başkalarının hayatını boş ver. Kendi hayatına odaklan.. Kimsenin hayatı 4 4 lük değil, mükemmel değil.. Kendini başkaları ile kıyaslama. Bazı insanlar doğuştan şanslı olurlar, bazıları ise şanssız. Eğer şanssız olduğunu düşünüyorsan, kendi şansını kendin yakalamalısın. hayat mücadelelerden ibaret. Kendini nerede görmek istiyorsan, orası için savaşacaksın.

bence bir yerlerden başlamalısın
başka bir okul okuyabilirsin
başka bir işe girebilirsin
kendini bir alanda geliştirebilirsin ve bu alan bir hobi olabilir

tutkuyla yapacağın bir şey olduğunda başarılı ve mutlu olmaman için hiçbir sebep yok

bazı insanlar çok fazla şanslılar ama napalım :KK66:

Başkalarının hayatını boş ver. Kendi hayatına odaklan.. Kimsenin hayatı 4 4 lük değil, mükemmel değil.. Kendini başkaları ile kıyaslama. Bazı insanlar doğuştan şanslı olurlar, bazıları ise şanssız. Eğer şanssız olduğunu düşünüyorsan, kendi şansını kendin yakalamalısın. hayat mücadelelerden ibaret. Kendini nerede görmek istiyorsan, orası için savaşacaksın.

Soyle soyleyeyim benimki mucadele sayilir mi sayilmaz mi bilmiyirum ama neredeyse 11 yildir okul su bu diye ugrasip didiniyorum ve gercekten artik bi yorulmus bir bezmislik var

Hatta birakin isi gucu suan canımdan bezmis durumdayim hatta ve hatta hayatta artik ne istesigimi dahi bilmiyorum

bence bir yerlerden başlamalısın
başka bir okul okuyabilirsin
başka bir işe girebilirsin
kendini bir alanda geliştirebilirsin ve bu alan bir hobi olabilir

tutkuyla yapacağın bir şey olduğunda başarılı ve mutlu olmaman için hiçbir sebep yok

bazı insanlar çok fazla şanslılar ama napalım :KK66:

Zaten zar zor guc bela okudum diye bilirim yasitlarim universite sinavina hazirlanirken ben ortaokul sinavlarindan basladim ve neredeyse 10 11 yildir sinavlara girip cikiyorum ve inanin anlatamayacagim kadar yoruldum

Aslinda bolumumude seviyorum ve is alanim beni gercekten mutlu edecek severek yapabilecegim bir is ama dedugim gibi toplumdaki tirpil olatlarindan dolayi calisamiyorum kamu kueuluslarini gectim ozel sektir dahi artik referansla torpille isliyir

Ve kucuk bir yerde yasamamda benim durumuma olumsuz etken

her insanın sınavı farklıdır. belki senin imrendiğin insan da sana imreniyordur. belki hastalığı vardır düzelmiyordur. bilemezsin
Bende cogu zaman oyle dusunuyorum Allah kimseyi sagligiyla imtihan etmesin cok sukur ki saglikli bir insanim ve bazen sagligimla imtihan olucam kaygisi yasiyorum

28 yasindayim bende burdali konulari okudukca evlenenlerin basinin goge ermedigini goruyorum ama hic bir acidan iso gucu yolunda giden biri degili. Aile hayatimda huzur yok resmem karamsar biri oldum bu yüzden ve böyle yaslaniyorum

En zor olanida bu yasa kadar gelip bir baltayacsap olamamak ne aile hayatim var ne is hayatim maddi ve manevi cok daraldim artik hicbirsey icin ne hevesim var nede umudum

Daha onceki konularinizdan dolayi bu dusuncenizin nedenini biliyorum Allah yardimciniz oldun onsallah sizede gercek mutlulugu bulmak nasip olur
İş için kafanı yorman,kovalamaca çok normal. Bence buna odaklan. En önemli şey ayaklarının üzerinde durabilMen.
Gerisi hayırlısı olsun da geç olsun.
Olup da biteceğine olmasın daha iyi.
Keşke evlenmeseydim diyorum mesela.
Ben de 27 olucam. Ne kattı bana? Olgunluk. Ne götürdü? İnanç, güven gibi çok önemli birçok şey.
Bak aynı yaşta sayılırız.
Bu sekilde düşünürsen hataya eğilimli olursun. Yani olmayacak insanlara olur gözüyle bakabilirsin. O yüzden hiç geç değil böyle düşün.
Allah işin de eşin de hayırlısını versin.
Teşekkür ederim bu arada amin :)

İş için kafanı yorman,kovalamaca çok normal. Bence buna odaklan. En önemli şey ayaklarının üzerinde durabilMen.
Gerisi hayırlısı olsun da geç olsun.
Olup da biteceğine olmasın daha iyi.
Keşke evlenmeseydim diyorum mesela.
Ben de 27 olucam. Ne kattı bana? Olgunluk. Ne götürdü? İnanç, güven gibi çok önemli birçok şey.
Bak aynı yaşta sayılırız.
Bu sekilde düşünürsen hataya eğilimli olursun. Yani olmayacak insanlara olur gözüyle bakabilirsin. O yüzden hiç geç değil böyle düşün.
Allah işin de eşin de hayırlısını versin.
Teşekkür ederim bu arada amin :)
Iyi dileklerin icin bende tesekkur ederim

Okul mevzusu falan cok yordu beni birde gec baslamanin verdigi bi etkiden kaynakli bunalmislik var

Acikcasi neye elimi atsam bi sekilde bi okumsuzlukla kaesilasinca olmayinca Allah affersin ama umutlarimi yitirip yildim sanirim

Evvel ahir, o özendiğin kadının mesleğini söyle, ben de sana karşılaştığı zorlukları söyleyeyim.

Hayat herkese zor, bilyonere bile..

Evvel ahir, o özendiğin kadının mesleğini söyle, ben de sana karşılaştığı zorlukları söyleyeyim.

Hayat herkese zor, bilyonere bile..
Kimsenin dumduz dortdortluk hahat yasamadiginin farkindayim ama zorda olsa hayatlarinda bir dikis tutturmus insanlar ben bu yasinda kendimi bir baltaya sap olamamis ise yaramaz bjr varlik gibi hissediyorum

Burdaki bir cok konuyu okuyuncs burdakilerin yaninda ne yasamisim diyorum ama yinede ister istemez bombos gecip giden hayatina uzuluyor insan

Evvel Allah yardımcın olsun canım. Hissettiğin girdabı anlayabiliyorum. Kabul olunacağından emin olarak et dualarını. Sana verebileceğim en iyi tavsiye bu..

Evvel Allah yardımcın olsun canım. Hissettiğin girdabı anlayabiliyorum. Kabul olunacağından emin olarak et dualarını. Sana verebileceğim en iyi tavsiye bu..
Allah razi olsun
Zaten onceden en buyuk tesellim dualarim ve inancimdi ama git gide manevi cokus icine giriyorum ibadetlerim yarim yamalak bir hal aldi bazen artik eskisi gibi en azindan farz ibadetlerimi yapabileyimde is guc kusur kaldin diyorum

Tafsiyeniz ixin tesekkurler insallah basarabilirim Allah razi olsun

Kıskan kız ben de çok kiskaniyorum gözüme gözüme sokuyorlar bu bnm olduğu kadar onların da imtihanı insan azcık usturuplu mutlu olur allahım inşallah bana da verir edebimle olmayanı da düşünerek yaşarım ya acaba biz böyle düzgün oldugumuzdan mi basimiza iyi bişey gelmiyor

X