Hayallerime ulaştım ancak mutsuz ve kaygılıyım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Arkadaşım zamanında Tr'deki en yüksek puanlı fen lisesinden mezun oldu. Aynı yıl ÖSS'ye girdik (o zaman adı öyleydi) o sayısalda 5. oldu. 3 yıl okudu (özel bi ünide onur burslu) bölümü değil direk sayısal alan istemediğini söyledi EA hazırlandı gene derece yapıp başka bölüm okudu, mezun oldu. O alanda çalışıyor.

Ben bilgisayar mühendisliği mezunuyum. İşimi o kadar çok sevmiyorum ki o kadar yani. Hep tıp istemiştim, ikinci yılımda da tutmayınca babama al ne yazcaksan yaz dedim o da bunu yazmış, okuduk. Demem o ki istemediğiniz bir işte ömür geçmez, daha 20 yaşındasınız, yolun başı. Zaten potansiyeliniz de var farz edin ki 2 yıl mezuna kaldınız ne olacak.

İstediğiniz işe ömrünüzü vereceksiniz, geç olmadan vazgeçmek istiyorsanız kendinizi ona göre hazırlayın.

bence de dişini sık. okul bittikten sonra iş hayatı da çok kolay oluyor demiyorum ama maaşın ,sana kalan zaman vs bunları düşününce atanmış bir öğretmen olarak öğrencilik yıllarım ile kıyasladığımda daha rahat ettiğimi söyleyebilirim. inan ben de üniversitedeyken dersler ağır gelir , acaba yanlış mı yaptım derdim. şimdi o günlerin karşılığını alıyorum. sen de alacaksın eminim.
derslerin ağırlığından böyle düşündüğün için bu tavsiyeyi veriyorum. eğer kesinlikle ben doktorluk yapamam istemiyorum diyorsan biraz daha kendine zaman ver. ona göre bi yol çizersin. ama yukarıdaki tavsiyem sanki senin için daha uygun çünkü dersler bunaltmış seni :)

Demek ki bu bölümün bana getirdikleri kadar benden götürdükleri de olacak. Umarım zorluklarıyla sevebilirim. Diş hekimliği de aşırı zor gerçekten sizin her şeye rağmen değer demeniz çok hoşuma gitti Mesajınız için teşekkür ederim.

Evet katılıyorum size. Yüreklendirdiniz beni teşekkür ederim. Çalışma tempomu arttıracağım kesinlikle tekrarlara da iyice yoğunlaşacağım. Hocanız da çok tatlıymış , sınavdan önceki gecelerde ben hep sabahladım bir faydasını görmedim. Bana düşen derslerimi düzenli çalışmak sınavdan önceki gün de ufak tekrarlar yapmak ve kendimi rahatlatmak olmalı sanırım. Zamanınızı ayırıp uzun uzun yazmışsınız sağ olun

Lise kebaptı. Üniversiteyle asla kıyaslamayın. Yalnız sizin mesajınızı okuyunca bir gaza gelmedim değil Seneye olmazsa da öbür sene ben de mi denesem? Kazansam da çekincem şu: Bazen insan görmek istemiyorum

Hekimlikte de motivasyonunuz sadece para ve yaşam koşulları ise size uymayabilir. İnsanlara hizmet ve fedakarlık gerektirir. Kendinizin uygun olup olmadığını görmek için kliniklerde takılabilirsiniz. Olmadı, mezun olunca farklı sektöre girebilirsiniz. MD olup temel bilimde, mühendislikte, kozmetik sektöründe vs çalışan kişiler var.

Sana özelden yazdım canımcım, gel konuşalım fakülteyi ve sonrasını

Mesajınız için çok teşekkür ederim, önerileriniz benim için çok kıymetli. Benim çevremde sağlıkçı ve eğitimci var hep mühendislik ortamlarından bihaberdim sizin mesajınıza kadar. Çeşitli alanlara yönelme imkanı beni ayakta tutacak emin oldum buna. Mesleğin iyi yönlerine odaklanmaya çalışacağım. Size ve eşinize kolaylıklar, emeklerinizin karşılığını fazlasıyla alın inşallah. <3
İngilizcem de iyidir hatta ingilizce tıptayım dersler hep ingilizce işleniyor. Erasmus ve work & travel istiyordum ama illa olur bir gün diye hiçbir adım atmamıştım şimdiye kadar. Kesinlikle şansımı deneyeceğim.

Sınıftakilerle de kendinizi kıyaslamayın. Onlar doğuştan inekleyen tipler. Bazıları da hırslı. Yetse bile aynı şeyi çalışıp duruyor. Hiç benlik değil.

Sınav haftasına sıkıştırmamak için ders sonrasında tekrar yapsanız sizi rahatlatır.

Bir arkadaşım da aynı hatayı yapıp duruyordu. Babasını gururlandırmak için mezun olmak istiyordu. Kendisi mutlu muydu düşünmüyordu. Tıbba devam edecekseniz de kendiniz için okuduğunuzun bilincinde olun. Aileniz asıl siz mutluyken mutlu olacaklardır, narsist vs değillerse.

Mezun olduğunuzda işinizi layıkıyla yapan biri olursunuz inşallah

Size belki üzebilir ama başka okullarda her kuruldan sonra final ve telafi de var. Alttan kurul da alma var. Belki sizi zorluyorsa geçiş yapmayı deneyebilirsiniz.

Arkadaşınız çok fenaymış ateş gibiymiş "Yanlış şık 1 yıl, yanlış üniversite 4 yıl, yanlış meslek 40 yıl kaybettirir." diye bir söz var sizi de üzmek istemem tabi ama doğruluğuna inanıyorum. İstemediğimden emin olduğumda bırakacağım , söz verdim kendime. Ama 4. sınıfta staj ortamına girmek istiyorum bu meslek gerçekten ne yapar algılayabilmek için en azından.
Bu arada fakültenin birinde bir abimiz sanırım tıpı 6. sınıfta bırakmış fotokopici olmuş Çok da mutluymuş. Anne babama kalp krizi ikram etmek istersem böyle böyle örnekler sunabilirim kendilerine. Mesajınız için teşekkür ederim

Teşekkür ederim sofia. Derslerden aşırı bunalmadığım bir zamanda duygu ve düşüncelerimi tekrar gözden geçireceğim. Gününüz güzel geçsin <3

Benim bir arkadaşım ailevi durumlar nedeniyle Çapa'yı bırakıp müşteri temsilcisi olmak zorunda kalmıştı. Sonrasında çok bilindik bir şirkete kullanıcı danışmanı, ürün destek falan filan derken şu anda çok iyi bir şirkette ürün yöneticisi konumunda. Büyük ihtimalle de uzman doktor maaşına göre çok daha iyi bir para alıyordur ve çok da mutlu. Hayat bazen istemediğimiz tercihleri de yapmak zorunda bırakabiliyor.

Hakkınızda hayırlısı olsun sizin de, inşallah mutlu olursunuz mesleğiniz ne olursa.

Yurt dışına gidersem çok mutsuz olacağım ailemden ayrı kalmak zor geliyor bana özlüyorum onları. Yöneleceğim bölümün beni hayattan soğutmamasına özen göstereceğim özellikle klinik branşlara temkinli yaklaşacağım. İnsan görmek istememek çok gerçek bir duygu. Lise hayatımı da özlemiyor değilim hazır yaz gelmişken arkadaşlarımla bir buluşma ayarlasam çok güzel olur
Mesajınız için teşekkür ederim. Üniversite sınavına hazırlanma konusunda da anlık gelen gazlar sizi yanıltmasın , gerçekten istiyorsanız 1 sene veya 2 sene kapanıp ders çalışabileceğiniz imkanınız varsa denemenizi öneririm. Sınıf arkadaşlarım arasında 2. üniversitesi tıp olan birçok kişi var. Diyetisyenlik , ingilizce öğretmenliği , mimarlık gibi çeşit çeşit bölümlerden mezunlar. 2. hatta 3. mezun senesinde tıp kazananlar da var. Sadece söylüyorum

O kadar kapanmama gerek yok. Yaştan kaynaklı sanırım, bana basit geliyor lise konuları artık. Birkaç sene sonra siz de dönüp bakın, ay bu nee dersiniz

Hiç bilmediğim veya zorlandığım konu varsa onu bulayım. Bakayım ne kadar sürede öğrenebilirim. Şak diye oluyorsa seneye denerim. İl içi tutarsa ne ala. Önceliğim değil tıp.

Lise konusuna gelince de ben üniversiteye zor alışmıştım. Lisedeki ortamım çok güzeldi. Özlüyordum o zamanları. Belki sizde de böyle bir özlem vardır.

Üstüne ne kadar okudum ama lise gibisi olmadı. Buluşun, irtibatı koparmayın. Bir süre sonra millet evlenince çoluk çocuktan buluşulmuyor

Evet integral falan da kalkmış oldu yeniden üniversite denemek isteyenlere motivasyon verir inşallah bu durum. Lisedeki arkadaşlarıma da yapışırım bırakmam Benden kaçamazlar

hiç tıp okuyan tanıdığım olmadi yalana gerek yok şimdi.ama bence çok klas çok aranan zeki olan çoğu çocuğun hayali olan bir bölümdesiniz. kazanmak çok çok zor. kendinle gurur duymalısın. annen ve baban da seninle gurur duyuyorlardir eminim. anneanne, babaanne ve dedelerde. ben teyzeyim yeğenim dün sınava girdi ve tıp istiyor. kazanırsa o kadar gururlanacagim ki... sizler bizim gelecegimizsiniz. dirsek curutup kazanmissin ve daha fazlasını çalışıp okuyup bitireceksin insallah. kaygılı olman çok normal sürekli çalışma halindesin çünkü. bilemiyorum yazın vs bir yurt dışı tatili mi yapsan. babandan vs belki yeşil pasaportta vardır ucuz ucuz bir gez topla kafanı. yerinde olmak isteyen o kadar çok kişi var ki... ve seninle gururlanan. ben bile gurur duyuyorum senin adına. böylesi zeki gençlerimiz olduğu için. hiç bırakma eminim çok iyi bir Dr olacaksın. sizlere ihtiyacımız var iyi ki varsınız...emeklerin boşa gitmesin. sevgiler

Öğrenci evinde 4 kişiden sadece ben tıp okumuyordum ve hepside aynı sizin yaşadığınızı yaşıyorlardı. Sabahlara kadar ders çalışıp zar zor geçiyorlardı. Şimdi hepside çok başarılı doktorlar oldular. Bence biraz daha dişinizi sıkın, sonuçta bu mesleğe uzak değilmişsiniz ki kafanızda bir ütopya kurasınız.

Benim geleceğe umutlarımı yeşertiyorsunuz sağ olun var olun. Yeğeniniz inşallah kazanır ve sıkıntısız bir şekilde okur okulunu. Yurt dışı belki bu sene olmaz ama ufak da olsa tatile gideceğim kesinlikle. Kendinize iyi bakın siz de , tekrardan teşekkürler.

Ailem de ilk şoku atlattıktan sonra benimle konuştular sakinleştirmeye çalıştılar. Herkes bu dönemlerden geçiyordur dediler babamın meslekte 25. yılı olacak neredeyse o zamanlardan da örnekler verdi daha iyiyim şimdi yalnız hissetmiyorum artık. Her şeyi mahvettim gömleği en başından yanlış iliklemişim meğer tarzı düşüncelerimden sıyrılıyorum yavaş yavaş. Güçlü olacağım dişimi sıkacağım , söz Mesajınız için çok teşekkür ederim <3

Hepinize çok teşekkür ederim kıymetli vaktinizi bana ayırdınız. Ailemle konuştum gelecek kaygısı ve stres yönetimi konusunda psikolojik destek alacağım en kısa zamanda. Önerileriniz ve bakış açılarınız ayrı ayrı çok değerli benim için, kendinize iyi bakın

Hala önümde çalışmam gereken bir büt var. Konuyu şimdi kapatsam iyi olacak. Mune Hanım sanırım sizi etiketlemem gerekiyor. Konumu kapatabilir misiniz rica etsem ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…