- 26 Ağustos 2015
- 280
- 138
- 53
- Konu Sahibi scodelario
-
Çok tesekkur ederim :)Cok guzel bir hayaliniz var, insallah basarili olursunuz :)
Kosgepden destek alip eczane acan arkadaslarim oldu.
Iceride dayilari var miydi bilmiyorum ama okul yonetimi ilce acayip sıkı fıkı arkadaslardi. Biz unide son sene kosgep egitimi aldik bu arada.
Vardir insallah bir cikis yolu.
Bankalarin girisimcilik klupleri de oluyor sanki. Onlari da bir arastirin derim.
Bizim açmak istediğimiz küçük ama turistik bi yer ve bildiğimiz hiç doğru düzgün studyo yok, olan da vesikalık çeken amcalar yani cidden sanat diyebiliceğimiz bir studyo yok.Ve kadın fotoğrafcı da yok arastırdığımız kadarıyla.Bu da özellikle doğum fotoğrafcılıgında büyük bir açıklık oluyor.Ayrıca hala yapmış oldugumuz bir meslek ve bu alanda iş yeri açma belgem var.Bunlar bizim için avantaj diye düşündüm destek alabilmek için.Peki lise mezunu olmaz mı?Kosgeb yardimi almis tanidigim var ama ugrastiran bi surec. Cok orijinal bir fikirle gittiler, bayagi da ugrastilar raporlar, sunumlar hazirladilar. Gercekten ugrasirsaniz basarirsiniz. Universite ya da master ogrencisi bir eleman bulursunuz. Studyoyu farkli kilacak orijinal bir de fikir gelistirirseniz neden olmasin.
Evet çok istiyorum, içerden adam olması lazım muhabbeti beni biraz kuşkuya düşürmüştü sadeceHayal falan degil, projeni begenirlerse veriyorlar. Bize çikmisti biz vazgecmistik. Ayrica ilerisi icin diyorsun gercekten istiyorsaniz bi sekilde olur
Saydigin maddeler is imkani acisindan avantaj yaratir ama cok basvuran oldugu icin ve orijinal fikirler de oldugu icin rekabet yuksek. Bence biraz dusunur biraz da arastirma yaparsan yabanci sitelerde falan fikrini orijinal kilacak bir seyler daha bulursun. Diploma olayini bilmiyorum benim tanidigimin doktorasi var calisanlari da hep lisans mezunuydu.Bizim açmak istediğimiz küçük ama turistik bi yer ve bildiğimiz hiç doğru düzgün studyo yok, olan da vesikalık çeken amcalar yani cidden sanat diyebiliceğimiz bir studyo yok.Ve kadın fotoğrafcı da yok arastırdığımız kadarıyla.Bu da özellikle doğum fotoğrafcılıgında büyük bir açıklık oluyor.Ayrıca hala yapmış oldugumuz bir meslek ve bu alanda iş yeri açma belgem var.Bunlar bizim için avantaj diye düşündüm destek alabilmek için.Peki lise mezunu olmaz mı?
En büyük hayalim, kızkardeşim ile bir Fotoğraf Studyosu açmak.Şuan bunu gerçekletirmek için bir birikim yok henüz, ilerisi için düşünüyorum.Kosgeb i çok arastırıyordum özellikle kadın girişimcilerin desteklendiği filan yazıyor fakat kosgeb desteği için içerde adamın olması lazım kolay kolay olmaz gibi şeyler de duydum.Etrafınızda kosgeb desteği almış kendi işini kurmuş insanlar var mı? Yoksa hayal mi ?
Olursa kendi imkanlarımla tabii ki daha iyi, İmkanım olup ta kosgeb e bel bağlamam zaten.Bence kosgebe cok bel baglama yapabiliyorsan birikimini yap. Hayal degil kendi imkanlarinla da yapabilecegin bir is bu. Benim ablam kosgebten alamamisti para. Hic birikimi de yoktu. Actigi dukkani buyuk borcla geri kapatti. Tam ayrinti bilmiyorum ama alamadi iste.
Ama sen zaten ilersi icin dusunuyorsun bence kendi imkanlarinla da acabilirsin.
Girişimci belgesinin bir süresi varmı? Yani iş kurmaya yakın bi dönemde almayı düşünüyordum.Ben şu an kosgeb destekli iş kurma sürecindeyim.
Siz ya da kardeşiniz başvurunuzu yapın, sertifikanızı alın sonrasını düşünürsünüz. Ama o girişimci sertifikası olsun elinizde.
Kosgeb elinize para saymaz. Cebinizde işinizi kuracak kadar bir sermayeniz olması gerekir. Siz işinizi kurduktan sonra eğer projenizi desteklemeye değer bulursa masrafınızın %80 civarını geri öder size.
Kosgeb destekli iş kurmak sadece girişimci desteği için değil sonrasındaki bir çok destek ve kredi için de avantaj.
Baska çözümüm yok gibi şuan için ilerde nolur bilinmez tabii elime para geçer birikim olur o ayrı ama olmazsa da basvurmaktan başka çarem olmaz.Fotorafcılık studyo açmak filan konulabilicek bir proje değil aslında ya daha önce yapılmamıs birsey değil sonucta.Kosgep dayiniza bakmaz projenize bakar ama acikcasi tavsiye etmem.
Kosgep destegiyle bir isyeri actiginizda acilan isyeri sizin degil de kosgebinmis gibi olabiliyor. Yani size bazi sartlar koyuyorlar (su kadar sayida sgk li calisan olmali) filan gibi. Asil amac istihdam saglamak zaten. ve yenilikci bir fikirle gidip onlari tavlamaniz gerekiyor.
Ayrica birikiminiz yoksa zorlanirsiniz. Evet hibe veriyorlar ama oncelikle sizin elinizde bir miktar para olmasi gerekiyor ornegin dukkan tutacaksiniz siz tutuyor komisyon vs tum masraflari oduyor faturasini goturuyorsunuz fatura tutari kadar parayi veriyorlar size. Tum masraflar bu sartla karsilaniyor.
Hic bir cozumu cikisi olmayan ozellikle bayanlar icin cok iyi bir proje iyiki baslatildi. Ama tavsiyem yapabiliyorsaniz kendi kendinize yapmaniz olur cunku egitimleri sunumlari derken epey zaman gececektir. Siz bu sureci atlatana kadar bir baskasi hooop projenize konabilir.
Mesela projenizi burda anlatmamaniz gerekirdi, bu bile sizin icin su an risk
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?