Hatırayı sildirmek

rosarosy

Üye
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2020
119
215
Hayatımızda yaşadığımız bir olayı, sildirme gibi bir yöntem varmıdır (tıbbi gibi) ? Hipnoz duydum, denemiş olan varmı aranızda.. veya başka birşey.. (küçük bi hatıra)..

Hayatımızda yaşadığımız bir olayı, sildirme gibi bir yöntem varmıdır (tıbbi gibi) ? Hipnoz duydum, denemiş olan varmı aranızda.. veya başka birşey.. (küçük bi hatıra)..
Bende duymuştum böyle bir şey ama hayatda yaşadıklarımızla öğreniyoruz ve bir ders çıkarıp tekrar yaşamamak için küçükken sobada elimizin yanması gibi yanınca öğreniyoruz sıcak olduğunu birdaha yaklaşmıyoruz mesala ne yaşadınız bilmiyorum sildirmeyi düşünecek kadar ama hayata dolu tarafından bakmak lazım kötü şeyler de yaşıyoruz iyi ve güzel şeylerde biz hep güzel olanlara ve olacaklara odaklanırsak belki hayatda bize çeker olumlu şeyleri

Hiç öyle bi şey duymadım olsa bile nasıl güvenebilir insan bi anı yüzünden tüm contayı yakmak var 😂

Eklentiler

• 20210128_004357.jpg
    20210128_004357.jpg
    244,5 KB · Görüntüleme: 80
Merve Boluğur da sildirmişti. Yöntemini bulursanız bize de söyleyin.

cok ama cok isterdim. gecmiste yasadigim ve etkisini yillarca hayatimda yasadigim olayi sildirmeyi cok isterdim. ama bunun yan etkisi olabilir belki eger varsa

Ne yaşadığınızı bilmediğimden pek yorum yapamıyorum. Ama yaşanmış bazı olaylardan ders aldığımız için bir daha olmayacağı ne malum. Ama olayın ne olduğuda önemli tabii. Sizin psikolojinizi etkiliyorsa profesyonel bir yardım almanızı öneririm

Malesef sildirme gibi bir durum söz konusu değil ama uygulanan yöntemlerle etkisi azaltmak, düşündüğünüzde hissizleşmek mümkün.emdr ve hipnoz ikisini de denemiş biri olarak söyleyebilirim, bunlardan çok fayda görürsünüz.tabi ki işinin ehli bi psikoterapist tarafından yapılırsa.

EDMR tekniği diye geciyor.
EDMR sadece beyini uyarıyor. Cok faydalı bir sey oldugunu düşünmüyorum.
Fakat Pskiyatri de hafıza sildirme diye bir sey net olarak yok.

EDMR tekniği diye geciyor.
EDMR sadece beyini uyarıyor. Cok faydalı bir sey oldugunu düşünmüyorum.
Fakat Pskiyatri de hafıza sildirme diye bir sey net olarak yok.
Emdr sadece beyni uyarmıyor aslında.beyin uyarılırken unutmak istenen anı düşünülüp, çalışılıp yerine güzel hislerin konulması sağlanıyor.bence çok faydalı, bu konu artık beni hiç etkilemiyor diye düşünüyor insan

Tam olarak silmese de beynimiz zaten bizi korumak adına olayların travmatize yanlarını törpülüyor.
Geriye de bizi biz yapacak olan kısımlar kalıyor, tecrübe diyoruz adına..

Emdr sadece beyni uyarmıyor aslında.beyin uyarılırken unutmak istenen anı düşünülüp, çalışılıp yerine güzel hislerin konulması sağlanıyor.bence çok faydalı, bu konu artık beni hiç etkilemiyor diye düşünüyor insan
Tabii ki, faydası dokunuyorsa size, neden olmasın.
Benim şahsi fikrim ise faydası yok.

X