Benim sorunum arkadaşlık ilişkilerimde yaşadığım sorunların hep ama hep aynı sonla bitmesi... size yüzlerce örnek verebilirim ama baya uzun bir yazı olur...
yapı olarak çok olumlu briyim ve bütün zararım hep kendime olur.
1. yeni taşındığımız binada komşularımı tanımaya çalıştım ve içlerinden bir tanesi bana yakın geldi.
tüp bebek tedavisine başladık eşimle ve yakın arkadaşlarımız dışında kimseye anlatmamaya karar verdik. yumurta toplatma işlemi çok ağır ve zor olduğu için ben 10 gün yattığım yerden kalkamadım. alt komşum bana geldiğinde ona durumumu anlattım ve bu konunun benim için çok özel olduğunu ve kimseye anlatmamasını rica ettim. tüp bebek negatif sonuçlandı ama sağolsun o arkadaş yememiş içmemiş herkese anlatmış. bana hayırlısı olsuna geldiler
hakkımı helal etmiyorum sana dedim arkadaşıma ve ilişkimi kopardım.
2. bi başka arkadaşım kpss sınavına hazırlanıyordu. bana yapamadığı soruları sormak için çok geldi ve ben ona o kadar çok vakit ayırdım ki. hiç beklentiye de girmedim. sınav bittikten sonra bir daha beni arayıp sormadı. ben de ilişkimi bitirdim.
3. bi başka arkadaşım yurtta kalıyordu. (evliyim ben). hafta sonları hep bana gelir bende kalırdı. sabah kahvaltısına kadar hazırlar sandviç yapar işe yollardım. banyosunu bile bende yapardı. bir gün moralim çok bozuktu konuşmak için onu aradım. çok üzgünüm dedim. musait değilim seni sonra ararım dedi. 4 ay sonra aradı açmadım , ilişkimi bitirdim.
4. bi başka arkadaşımın saçma sapan ilişkileri vardı. eski sevgilisini unutamamıştı. ama hayatına başka erkekler de alıyordu. onu sürekli dinledim destek olmaya çalıştım, moralim bozuk dediğinde işimi gücümü bıraktım yanına gittim. ama sonra beni eski sevgilisiyle ona nispet yapmakla suçladı. hiç alakası yoktu aslında. sadece selamlaştığım biriydi. ilişkimi bitirdim.
5. bir başka arkadaşımla da aramız gerçekten çok iyiydi. çok keyifli zaman geçiriyorduk. bir gün bana doçent olabilmek için profesörle kırıştırmak istediğini söyledi. yanlış yaparsın yapma dedim. bana dedi ki "senin gibi kocamın pis donlarını yıkayıp hizmetçilik yapmıyorum". ilişkimi bitirdim.
6. bi başka arkadaşım (ev arkadaşımdı) , ona haber vermeden başka birine kahve içmeye gittiğim için beni evden kovdu ve eşyalarımı gasp etti bana geri vermedi.... ilişkimi bitirdim
7. bi başka arkadaşım da küçük bi yanlış anlaşılma yüzünden yaşadığımız basit bi sorunda kocasını doldurup eşime beni şikayet edip eşimle sorun yaşatmaya çalıştı. ilişkimi bitirdim.
8. bi başka arkadaşım nişanlandı gittim, evlendi gittim, yeni gelin evine hediyelerimi aldım gittim. annesi uzaktan geldi kek yaptım ziyaretine gittim. hep ben gittim. sonra hamileliğim kötü geçince hastaneye yatırıldım ve 1 ay hastanede yatmama rağmen ziyaretime bile gelmedi. ilişkimi bitirdim.
bu ilişkilerimin ortak noktası, ben mesafe koyduktan sonra hepsi pişman olup beni geri kazanabilmek için kapımdan ayrılmamaları ama ben artık eskisi gibi olamıyorum. 7 yıldır hala arayıp beni özlediğini söyleyenler bile var.
bu anlattıklarım devede kulak daha çok arkadaşım oldu bitti ve ben artık kimseye güvenemiyorum. hayatımda eşimden başka derdimi anlatacağım kimse yok.
yapı olarak inanılmaz sıcak kanlı biriyim herkesi çok severek iletişime başlıyorum.. biri benden koltuk takımımı istese al götür güle güle kullan derim.
benim sorunum ne?