arkadaşlık ilişkilerim

şimdi bunların hepsini istemek de doğru değil ki arkadaşım :KK70:
mesela bunlardan bazıları olur bir ikisi olmaz

şaka bir yana sizde benim gibi fazla sıcaksınız sanırım
ben sevdiğim insanlara mesafe koyamam asla mesela o yüzden çantada keklik görünüyoruz
benim de bir yakın arkadaşım var başka da yok
sizinde inşallah karşınıza hayırlı iyi arkadaşlar çıkar biran önce

inşallahhh. sıcak kanlı olmak benim yapım. kimseye soğuk davranamıyorum

1- Eşim bugün evde?
2- Eşimle planımız var?
3... eşinizin evde olduğunu vurgulayan diğer cümlelerle..

hmm sanırım ben o sınırı çoğu kez geçtim. eşimin evde olması bahane değil. bundan sonraki ilişkilerimde bunu yapablrim ancak. "her zaman musaitim gel" dememem lazım.

aslında beklenti değil gibi bendeki. bilemiyorum aslında belki de biri beni dinlesin diye herkese fedakarlık yapıp kendimi ezdiriyorum
Öyleyse artık buna bir dur demelisin. Sorunun farkında olman iyi bir şey. Sadece anlatmak istiyordun, konuşmak. Ama karşındaki insan bunları senin düşündüğün gibi dinleyip anlayabilecek miydi acaba. Bunları anlamasıda önemli. Aynı olgunlukta olmalı

bir arkadaşım var nikah şahidi bile bendim. yaklaşık 1 sene önce benden borç aldı o gün bugündür denk gelemiyoruz. bazen eşim ara iste paranı diyor amannn diyorum koy g.te gitsin uğraşamam.. sorun sende değil çevrende...

fedakarlık hep fedakarlığı doğurur. sanırım biraz bencil olmak lazım, tabiki dostun olsun dost olmadan yaşayamam bende sırlarımı paylaştığım dostlarım var... sen yeni tanıdığın komşuna hemen güvenmekle hata etmişsin, diğer arkadaşlarına gelince iyi seçim yapmak lazım belki aralarında gerçekten seni çok sevende vardır belki bir şansı daha hak edebilir

bir arkadaşım var nikah şahidi bile bendim. yaklaşık 1 sene önce benden borç aldı o gün bugündür denk gelemiyoruz. bazen eşim ara iste paranı diyor amannn diyorum koy g.te gitsin uğraşamam.. sorun sende değil çevrende...

yedirdiğim paranın haddi hesabı yok. borcumu bile isteyemem ben geri. helal ederim.

hmm sanırım ben o sınırı çoğu kez geçtim. eşimin evde olması bahane değil. bundan sonraki ilişkilerimde bunu yapablrim ancak. "her zaman musaitim gel" dememem lazım.
benim arkadaşlık ve aile ilişkilerimde her zaman önceliğim eşimdir. ki özellikle arkadaşlar sizin de fazlasıyla deneyimlediğiniz üzere geçici olduğu için eşinizi asla ezdirmeyin kimseye. siz bu kadar kendinizden ödün vermezseniz kimse de tepenize çıkmaz..

yedirdiğim paranın haddi hesabı yok. borcumu bile isteyemem ben geri. helal ederim.
arkadaş deidiğin az olmalı öz olmalı.1 tane dostum var. cankankam derim kendine de. kabız olmuşum gel elimi sık desem ölmüş olsa mezarından kalkar gelir o derece. herşeyimede yetiyor. kendisi mali müşavir adayı. diyor ki hamile kalsan doğursanda işi bırakıp senin bebeye baksam :)

aynı şekilde ölmüş olsam mezarımdan kalkar gerekirse hayalet olur ona musallat olurum diyorum bende. sırf yalnız kalmasın diye :)

sizinde böyle 1 tane arkadaşınız varsa fazlasını aramayın. kalanlarından kurtulduğunuzada sevinin. ben kurtulduklarım için öyle yapıyorum...

Son zamanlarda aynı şeyleri yaşıyorum sanırım bunaldım ve artık düşünesim gelmiyor.ben de kendimi çok yalnız hissediyorum.nedenini de bilmiyorum ve kendi yaşadıklarım senin yaşadıkların ve hissettiklerin ile bire bir aynı.

olabilir mi ki? olabilir evet. sevilmeyi çok aşırı seviyorum . eşimi bile bezdiriyorum bu konuda. aynen haklısınız. nasıl aşarım ki bunu? çocukken de böyleydim ben. biri bana canım dese hemen gider kucağına oturur kendimi sevdirirdim

Anlıyorum.. "Hayır" demeyi öğrenmelisiniz bence, ara sıra bununla ilgili çalışmalar yapın. Birine yardımcı olmanın sebep ve sınırlarını iyi belirlemek lazım. Biri sizden birşey talep ettiğinde şöyle bir durun kendinizle konuşun. İstenen şeyi gerçekten ne amaçla yapmak istediğinizi bir sorgulayın. Sırf reddedemediğiniz için yapacağınızı hissediyorsanız ve hayati birşey değilse şöyle bir durun ve nazikçe reddedin. "Bunun için hiç uygun değilim" ya da "Biraz yoğunum bunu yapamayacağım" gibi cümleleriniz olsun. Korkmayın hiçbir şey olmaz. Eğer kendinizden ödün verecek kadar uyumlu olma çabalarına girmezseniz hafifleyeceksiniz diye düşünüyorum. Kendinize ve çevrenize karşı dürüst olun, ilişkiler karşılıklı etkileşimlerle yürür. Bu şekilde tek taraflı olduğunda kimse size karşı dürüst davranmaz ve hatta iyiliklerinizin altında ezilip rahatsız olabilirler, uzaklaşabilirler.. Daha açık bir iletişim tarzını benimseyin. "Şunu yapmazsam beni sevmezler" gibi kaygıları atın kafanızdan. Peki hiç kimse için birşey yapmayacak mıyız? Hayır tabiki yapacağız ama sınırlarımızı bileceğiz ve karşımızdaki insanların da yetişkin bir birey olduğunu unutmayacağız.

Benim sorunum arkadaşlık ilişkilerimde yaşadığım sorunların hep ama hep aynı sonla bitmesi... size yüzlerce örnek verebilirim ama baya uzun bir yazı olur...

yapı olarak çok olumlu briyim ve bütün zararım hep kendime olur.

1. yeni taşındığımız binada komşularımı tanımaya çalıştım ve içlerinden bir tanesi bana yakın geldi. tüp bebek tedavisine başladık eşimle ve yakın arkadaşlarımız dışında kimseye anlatmamaya karar verdik. yumurta toplatma işlemi çok ağır ve zor olduğu için ben 10 gün yattığım yerden kalkamadım. alt komşum bana geldiğinde ona durumumu anlattım ve bu konunun benim için çok özel olduğunu ve kimseye anlatmamasını rica ettim. tüp bebek negatif sonuçlandı ama sağolsun o arkadaş yememiş içmemiş herkese anlatmış. bana hayırlısı olsuna geldiler :KK43: hakkımı helal etmiyorum sana dedim arkadaşıma ve ilişkimi kopardım.

2. bi başka arkadaşım kpss sınavına hazırlanıyordu. bana yapamadığı soruları sormak için çok geldi ve ben ona o kadar çok vakit ayırdım ki. hiç beklentiye de girmedim. sınav bittikten sonra bir daha beni arayıp sormadı. ben de ilişkimi bitirdim.

3. bi başka arkadaşım yurtta kalıyordu. (evliyim ben). hafta sonları hep bana gelir bende kalırdı. sabah kahvaltısına kadar hazırlar sandviç yapar işe yollardım. banyosunu bile bende yapardı. bir gün moralim çok bozuktu konuşmak için onu aradım. çok üzgünüm dedim. musait değilim seni sonra ararım dedi. 4 ay sonra aradı açmadım , ilişkimi bitirdim.

4. bi başka arkadaşımın saçma sapan ilişkileri vardı. eski sevgilisini unutamamıştı. ama hayatına başka erkekler de alıyordu. onu sürekli dinledim destek olmaya çalıştım, moralim bozuk dediğinde işimi gücümü bıraktım yanına gittim. ama sonra beni eski sevgilisiyle ona nispet yapmakla suçladı. hiç alakası yoktu aslında. sadece selamlaştığım biriydi. ilişkimi bitirdim.

5. bir başka arkadaşımla da aramız gerçekten çok iyiydi. çok keyifli zaman geçiriyorduk. bir gün bana doçent olabilmek için profesörle kırıştırmak istediğini söyledi. yanlış yaparsın yapma dedim. bana dedi ki "senin gibi kocamın pis donlarını yıkayıp hizmetçilik yapmıyorum". ilişkimi bitirdim.

6. bi başka arkadaşım (ev arkadaşımdı) , ona haber vermeden başka birine kahve içmeye gittiğim için beni evden kovdu ve eşyalarımı gasp etti bana geri vermedi.... ilişkimi bitirdim

7. bi başka arkadaşım da küçük bi yanlış anlaşılma yüzünden yaşadığımız basit bi sorunda kocasını doldurup eşime beni şikayet edip eşimle sorun yaşatmaya çalıştı. ilişkimi bitirdim.

8. bi başka arkadaşım nişanlandı gittim, evlendi gittim, yeni gelin evine hediyelerimi aldım gittim. annesi uzaktan geldi kek yaptım ziyaretine gittim. hep ben gittim. sonra hamileliğim kötü geçince hastaneye yatırıldım ve 1 ay hastanede yatmama rağmen ziyaretime bile gelmedi. ilişkimi bitirdim.

bu ilişkilerimin ortak noktası, ben mesafe koyduktan sonra hepsi pişman olup beni geri kazanabilmek için kapımdan ayrılmamaları ama ben artık eskisi gibi olamıyorum. 7 yıldır hala arayıp beni özlediğini söyleyenler bile var.

bu anlattıklarım devede kulak daha çok arkadaşım oldu bitti ve ben artık kimseye güvenemiyorum. hayatımda eşimden başka derdimi anlatacağım kimse yok.

yapı olarak inanılmaz sıcak kanlı biriyim herkesi çok severek iletişime başlıyorum.. biri benden koltuk takımımı istese al götür güle güle kullan derim.

benim sorunum ne?
e demek ki artık tum bunları yaşadıktan snra baya tecrubeli sahibi olmuşsun. bir daha ki ark. secim ve yaklaşımlarında temkinli olursun.
ve bazen arkadaşlık veya iyiligin karşılıgını beklememek lazım. beklentiyi düşürünce daha iyi hissediyor insan.

Benim sorunum arkadaşlık ilişkilerimde yaşadığım sorunların hep ama hep aynı sonla bitmesi... size yüzlerce örnek verebilirim ama baya uzun bir yazı olur...

yapı olarak çok olumlu briyim ve bütün zararım hep kendime olur.

1. yeni taşındığımız binada komşularımı tanımaya çalıştım ve içlerinden bir tanesi bana yakın geldi. tüp bebek tedavisine başladık eşimle ve yakın arkadaşlarımız dışında kimseye anlatmamaya karar verdik. yumurta toplatma işlemi çok ağır ve zor olduğu için ben 10 gün yattığım yerden kalkamadım. alt komşum bana geldiğinde ona durumumu anlattım ve bu konunun benim için çok özel olduğunu ve kimseye anlatmamasını rica ettim. tüp bebek negatif sonuçlandı ama sağolsun o arkadaş yememiş içmemiş herkese anlatmış. bana hayırlısı olsuna geldiler :KK43: hakkımı helal etmiyorum sana dedim arkadaşıma ve ilişkimi kopardım.

2. bi başka arkadaşım kpss sınavına hazırlanıyordu. bana yapamadığı soruları sormak için çok geldi ve ben ona o kadar çok vakit ayırdım ki. hiç beklentiye de girmedim. sınav bittikten sonra bir daha beni arayıp sormadı. ben de ilişkimi bitirdim.

3. bi başka arkadaşım yurtta kalıyordu. (evliyim ben). hafta sonları hep bana gelir bende kalırdı. sabah kahvaltısına kadar hazırlar sandviç yapar işe yollardım. banyosunu bile bende yapardı. bir gün moralim çok bozuktu konuşmak için onu aradım. çok üzgünüm dedim. musait değilim seni sonra ararım dedi. 4 ay sonra aradı açmadım , ilişkimi bitirdim.

4. bi başka arkadaşımın saçma sapan ilişkileri vardı. eski sevgilisini unutamamıştı. ama hayatına başka erkekler de alıyordu. onu sürekli dinledim destek olmaya çalıştım, moralim bozuk dediğinde işimi gücümü bıraktım yanına gittim. ama sonra beni eski sevgilisiyle ona nispet yapmakla suçladı. hiç alakası yoktu aslında. sadece selamlaştığım biriydi. ilişkimi bitirdim.

5. bir başka arkadaşımla da aramız gerçekten çok iyiydi. çok keyifli zaman geçiriyorduk. bir gün bana doçent olabilmek için profesörle kırıştırmak istediğini söyledi. yanlış yaparsın yapma dedim. bana dedi ki "senin gibi kocamın pis donlarını yıkayıp hizmetçilik yapmıyorum". ilişkimi bitirdim.

6. bi başka arkadaşım (ev arkadaşımdı) , ona haber vermeden başka birine kahve içmeye gittiğim için beni evden kovdu ve eşyalarımı gasp etti bana geri vermedi.... ilişkimi bitirdim

7. bi başka arkadaşım da küçük bi yanlış anlaşılma yüzünden yaşadığımız basit bi sorunda kocasını doldurup eşime beni şikayet edip eşimle sorun yaşatmaya çalıştı. ilişkimi bitirdim.

8. bi başka arkadaşım nişanlandı gittim, evlendi gittim, yeni gelin evine hediyelerimi aldım gittim. annesi uzaktan geldi kek yaptım ziyaretine gittim. hep ben gittim. sonra hamileliğim kötü geçince hastaneye yatırıldım ve 1 ay hastanede yatmama rağmen ziyaretime bile gelmedi. ilişkimi bitirdim.

bu ilişkilerimin ortak noktası, ben mesafe koyduktan sonra hepsi pişman olup beni geri kazanabilmek için kapımdan ayrılmamaları ama ben artık eskisi gibi olamıyorum. 7 yıldır hala arayıp beni özlediğini söyleyenler bile var.

bu anlattıklarım devede kulak daha çok arkadaşım oldu bitti ve ben artık kimseye güvenemiyorum. hayatımda eşimden başka derdimi anlatacağım kimse yok.

yapı olarak inanılmaz sıcak kanlı biriyim herkesi çok severek iletişime başlıyorum.. biri benden koltuk takımımı istese al götür güle güle kullan derim.

benim sorunum ne?
Senin sorunun biri senden koltuk takımını istese al götür demen.

Fazla fedakarlik fazla vefasizlik getirir.
Bir kac arkadastan bende vefasizlik gordum simdi ne kadar az arkadas o kadar kafa rahatligi modundayim.

X