Hatay///31

canım bende antekeliyim.sadece künefemi var.ya oruğumuz ekşi aşımız kaytaz böreğimiz,yoğurt aşımız,bumbarımız,daha sayımı ciğerim.....

Anali kizli,katikli ekmek,ayy aklima gelmiyor ya,bu arada ben iskenderunluyum ama antekeyi iyi bilirim,5 yil calistim antekede:roflol: :roflol: :roflol: :roflol: :roflol: :roflol: :roflol: :roflol:

slm.gulsehir maşşallah iyi öyrenmişsin antekemizin yemeklerini.kerebiç i biliyonmu peki.hani köpükle yenir.

selam kızlar bnmde eşim antakyalı gelininizim yani şutarafagitti antakyalılar çok canayakın çok samimi insanlar bir kez gittim sehride çok beğendim..yemekleri harika künefesi oruğu sarma içi neydi adı benim sevdiğim yanılmıyorsam öcce..hepinizi kucaklıyorum :1hug:

selam arkadaşlar. ben adanalıyım fakat eşimin işi nedeniyle, 97,den 2000,e kadar yani 3 sene antakyada oturdum. orası benim ikinci memleketim. büyük kızım 1,5 yaşındaydı, ben yeni gelindim oraya gittiğimizde. ikinci kızıma orada hamile kaldım , ordayken doğum yaptım. eğitim fakültesinin karşısında oturdum. bazan eşime beni memleketime götür derim. geliriz. HARBİYENİN IZGARA TAVUĞUNU VE ENFES MEZELERİNİ, UZUN ÇARŞININ O MİSTİK HAVASINI,NAR EKŞİSİNİ,HURMASINI, ATİLLANIN TOSTUNU, ACI KIRMIZI BİBERLE YOĞURULAN SARMA İÇİNİ naniknanikUNUTMAYALIM ARKADAŞLAR.adanaya döndükten sonra, benim yaptığım kısıra hayran kalıp tarifini isteyen çok arkadaşım oldu. antakyanın tek kötü yanı eşime ve bana 10 ,ar kilo aldırması olmuştu. tüm antakyalı arkadaşlara adanadan kucak dolusu selam.....:teytey:

ben de Hataylıyım.Bu şehre özellikle İskenderuna aşığım.Bir çok yer gezdim ama burası gibi yok.Hatayın havasını alan biri başka bir şehirde yaşayamıyo.Künefenin hası da Antakyada yenir,başka yerde yoktur.Ne lezzet be!!Canım çekti ya,yarın yiyeyim bari.Görmemiş olanların burayı gezmelerini,özellikle yemeklerini tatmasını tavsiye edrim.

bende iskenderunluyum.doğma büyüme.benilçemiz dışında pekçokyere gittim.en güzeli en şahanesi iskenderun.Attığım her adımda güven var,güzellik var.Bende başka yerde yaşayamam diye düşünüyorum.O en sıcak yaz günlerine,olumsuzluklarına rağmen iskenderunu çok seviyorum.Küçükbir şehir ama doğa güzellikleri çokgüzel.iskederün sahilini hiç bir yere değişmem.Hele sabah erken 6-7 gibi sahil bir harika mis gibi deniz kokusu ,dalga sesleri,ortamın tertemiz oluşu.........ağaçlar.....kuşlar.....balıklar........
bir harika...SAbahları yürüyüşe çıkmanızı tavsiye ederim.İnsanın içi huzur doluyor
BİR BAŞKADIR BENİM MEMLEKETİM ANLATMAKLA BİTMEZ.Hepinizi iskenderuna beklerim.

Bende antakya'lıyım valla oranın künefesini çooooooooooookkkkkkk özledim ya bide katıktan dürüm yiyeceksinnnnnnnnn.Şu anda Gaziantep'te oturuyorum ama işimiz nedeniyle sık sık gidemiyorum.Antakyada oturanlar benim yerime yarın ferahtan künefe yiyecek birileri var mı?

aybese selam iskenderunu görünce bende atladım bende iskenderunda oturuyorum bizde eşimin görevi dolayısıyla yedi senedir burdayız şimdi nerdesiniz merak ettim sevgiler

selam gülşehri bende iskenderunda oturuyorum işte geldim buedayım

selam kezban güneş siz nerdesiniz acaba sevgiler görüşmek dileğiyle:teytey:

selam bnde iskenderunda oturuyorum belki bir gün karsılasırız sevgiler

slm kezban ben iskenderunlu değilim ama buradayım 7 senedir ve bende burayı cok seviyorum LEYALIY eşim antakyalı bana bu rumuzu o buldu arapca bilirsin anlamışsındır

kızlar bende iskenderunda oturuyorum bende burdayıııııııııııııııım sesimi duyan varmı

Sayın iskenderunlu hanımlar,
Bir gün ayarlayalım.Sahilde buluşalım.Tüm KK üyeleri en kısa sürede sahilde görüşmeye davet ediyorum.Aramızda bir gün belirleyelim.Amaç güzel dostluklar kurmak,güzel saatler geçirmek.Cevaplarınızı bekliyorum......

birisi künefe mi diyooooooooooo
hani nerde
ahhh söyle peynirli künefe olacaktı şimdi
kız anam gülden canım cektı kız
geliyorum memleketıme inş. yiyecegim künefe.vs
künefe boşta cok özledim memleketi yaaa

arkadaşlar hataylı degilim ama 2 yıldır esımın gorevı dolayısıyla buradım reyhanlıda şimdi dortyola cıkabılır tayınımız bana yardımcı olun dortyoluda hıc bılmıyorum bu aqrada benı aranıza alın

kızlar bende doğma büyüme Antakyalıyım, 12 yıldır istanbuldayım ama heryıl mutlaka memleketime giderim ve giderkende mutlaka yanımda misafir götürürüm
Sadece künefe mi..? hataylı olduğum için kendimi çok şanslı sayıyorum çünkü herkes dostça, kardeşçe yaşıyor yüzyılllardır, kültürler iç içe girmiş, bağrında zenginlikleri taşıyan harika bir yer. her köşesi ayrı güzel memleketim... Çok özledim her köşesini, havasını, suyunu, yemeklerini ve insanlarını...

bu yaz hataya gidip hem sevdiklerimle özlem giderdim,hem de özlediğim o yöremize ait nefis lezzetleri tattım...
şimdi orda olmak vardı yaaa....

hihoyyytselam kızlar bende geldim bi kaşık künefede ben alayım yav neyse köprü başında kralda yemek vardı şöyle sıcak sıcak dumanı üstünde bol fıstıklı offf ama kısmet belki hep beraber yeriz nedersiniz gerçi şuan alanyadayım ama elbet bayramda antakyada olurum bi aksilk çıkmazsa alanyada oturan antakyalı varsa tanışalım derim öptüm kızlarkaydirigubbakcemile3

slm arkadaşlar.öykü bebek benim ailemde modern evlerde oturuyor.ben ssk hastanesine yakınım.Hemşerilerimin fazlaca olması mutlu etti beni.Hepinizi öpüyorum.Umarım görüşmek nasip olur bir gün.:1hug:

X