Hatalı mıyım?

yeniuye01

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2014
732
362
Merhaba, geçmiş konularımda olduğu için yazmayacağım o konuları. Eşimle sorunlarım var. Son bir kaç aydır göğsümde ağrı var diyor. Tam göğsünün ortasında değil , ağrı olunca kalbin iki tarafını sağını ve solunu gösteriyor. Tansiyonu var ve ilaç kullanıyor. Bugüne kadar yani 6 yılı geçti evliliğimiz ve eşimle 1 kere ilişki oldu o kadar. Vajinusmus nedeniyle ilk zamanlar yapamadım ama doktora gittim ve egzersiz verdi. Tek başıma olanları yaptım. Sıra eşime geldiğinde önce başım ağrıyor dedi.doktora gitti ve net bişey söylenmedi. Beyinde önemsiz bir kılcal damar tıkanıklığı olduğu,tehlikeli olmadığı söylendi. Uzun süredir baş ağrısı için bie ilaç verdi. O doktora güvenmediğimi, başka doktora gitmesini isredim drfalarca. Şimdi o ilacı bırakacak sözde( hemen bırakılamıyot o ilaç) . Sonra basur şikayeti çıktı , onda da ameliyata gerek olmadan ilaçla çözüleceği söylendi. Şimdi de bu çıktı. Daha önce, yani bir kaç yıl önce bir doktor, kalp doktoruna çıkması gerektiğini , kalp yetmezliği olabileceğini söylemiş. Aylardır madem öyle, randevu al git diyorum. Gitmek istediği doktora hemen randevu bulmak zor olabiliyor. Ama randevu almıyor. Çocuk istediğimi söylediğimde bir doktora gideyim bakalım kapakçık mı değişecek stent mı sonra diyor. Çabuk yoruluyor, 2 haftada bir banyo zor yapıyor ve banyoda çok yorulduğunu söylüyor. Dinlene dinlene banyo yapıyor ve en az 2 saat sürüyor.
Sizce haksızlık mı ediyorum? Kalp şikayeti olanlarda bunlar normal mı? Dün gece tepki gösterdim. Artık kardeş kardeş oturmak istemiyorum aynı evde ve banyonu düzelt dedim.. inanmıyorsun bana diye sitem etti. Konuşmuyor fazla dün akşamdan beri.
Arkadaşım var, erkek, kalp pili takılı ve bebeği var. Erkek olduğu için elbette soramam ama onun olmuş işte. O kadar kalp hastası var, onlar nasıl yapıyor ? Madem hasta bir an önce randevu alsın, hemen sıra gelmiyor ki . Basur için bile kaç ay bekledi. Banyoya gelince bir kaç gün bende banyo yapmasam uzun sürer, bende yoruluyorum normal diyorum dinlemiyor.
Ama benim yaşım beklemiyor. Haksız olan kim ?

Düzenleme (Bu akşam konuştuk)
Nihayet randevu aldı ama yılbaşından sonraya. Öncelikle birlikte olmak değil ilkderdim. Düzenli banyo. İşine devam eden, yeri gelince dışarıda gezen adam banyosunu da yapar herhalde. Ama yok. On gün oldu galiba en son yapalı. Sabah güzellikle söyledim. Kendimi iyi hissedersem dedi. Az önce yine dedim, hatta buradaki kızların tavsiyesi ile gel bende yardım edeyim dedim. Yorgunum, karnım şiş falan dedi. Karni şişken banyo yaparsa kalbe zararlıymış. Öyle diyor. Yarın iş var, biliyorum haftasonuna kadar asla yapmaz. Kavga ettik. Sen bana inanmıyorsun diyor. Şimdiye kadar neden randevu almadın dedim. Bu kadar geç tarihe randevu vereceklerini nerden bileyim dedi. Sen bana inanmıyorsun diyor. Sende bana inanmıyorsun dedim. Annem kalp ameliyatı oldu. Doktor, tamam banyo yapabilirsin der demez, kadın evde kimse yokken girmiş yapmış banyosunu. Kızdım hatta bize gel diye. Çok rahatsız oldum kendimden kızım dedi. Bu örneği verdim ama yok. Bu iş biterse bundan bitecek, dedim. Eşimde bana bu benim sağlık problemim , bu sebepten bitecekse bitsin dedi.
Ev işi yapmaz, ayda iki belki üç kez tabakları falan sofraya taşır. Aradada yemekten sonra mutfağa götürür. İkimizde çalışıyoruz ve aynı saatte çıkıyoruz. Yemek, ütü, bulaşık, çamaşır, aklınıza ne gelirse hiç birine karışmaz. Çöpü atar, şu alır sadece. Birde haftasonlari markete gider. Haftaiçi ise buluşur birlikte alırız alınacakları. Eşyaları taşır falan. Banyo yapacağı gün hiç iş istemem, dışarı çıkmaz. Yorulmasın, başı ağrıması , bahanesi olmasın diye istemem hiç bir şey . Yine de 2-3 haftada bir yapar banyoyu. Pazar günleri bir bahane bulur hep. Hep söz verir banyodan sonra normal olacak evliliğimiz diye. Ama 6 yıl geçti.
Bu evliliği yürütmek ne kadar mantıklı ? Etrafınızda var mı kalp hastası, yaptığı normal mı eşimin? Bugün hiç dışarı çıkmadı mesela.
Çok sevdim çok sabrettim, en ufak şeyde kaçan olmak istemedim. Ama yyürütemiyorum.suçluluk duyuyorum

Son düzenleme:
Yakın zamanda bir tanıdığım arkadaş kalp yetmezliği durumu yaşadı. Gerçekten felaket durumdaydı. Banyoda yoruluyorsa siz yıkamayı teklif edin ama diğer konuda bir şey demek zor gerçekten eğer kalbi ile ilgili sorunu varsa istediğiniz şey için adam ölebilir..

Sağlık sorunlarını ertelemesi ve önemsememesi ne kadar mantıksız ya. Duşu uzun sürede alması değil ama duş almaması günlerce büyük sıkıntı. Çalışıyormu eşiniz? Aranızda hiç birliktelik dahi olmamış evliliğiniz için çok kötü bu. Çözüm arayışında da değil kendisi. Yerinizre olsam randevuları kendim alır zorla götürürüm doktora ona bırakmam

Allah şifa versin eşinize. Lakin basurla, sevişmek arasındaki bağlantıyı çözemedim. Eşiniz bahane üretiyor gibi. Doktor damar tıkanıklığına önemsiz diyorsa, önemsizdir, bu nasıl bir bahane olabilir peki? Kalple ilgili durum birkaç yıl öncenin meselesi ve hala doktora gitmemiş. Bunları sevişemeyecek kadar önemsiyor, ama doktora gidecek kadar önemsemiyor, anlayamadım o yüzden. Bence eşinizin başka problemleri var, belki psikolojik, belki ürolojiye gitmesini gerektirecek bir durum, bilemem. Sevişmemek için her yolu öne sürermiş gibi bir izlenim bıraktı bence şu anlattıklarınız.

doktora gittiğinde yanında oluyor musunuz muayenehanede ? hastalık bu yani insanın aklına başka birşey gelmemesi lazım ama acaba bambaşka bir nedenden dolayı ilişki istemiyor ve bahane ediyor olabilir mi ?

Bu kadar sağlık sorununun içinde çocuk isteği nasıl oluyor?
Yanlış anlamayın büyük geçmiş olsun ama insan bu durumda eşinin sağlığına odaklanmaz mı? Belli ki adam doktora gitmeyi sevmiyor,erteliyor,üşeniyor. Siz alın randevusunu,beraber gidin.
Yani benim hastalıklarım olacak,eşim çocuk diyecek ben çok kırılırdım.

Kendiniz aalın kocanin randevusunu ve beraber gidin. Adamcağız hemen yoruluyor diyorsun demek ki hi sorun var. Vitamin eksiklihi de olabilir onlar da ağrı halsizlik isteksizlik yapıyor.
Adamin elinde olmayan seyler icin onu suçlamayın. Acilen doktora gidin.

Adam bence yalan söylüyor. O haplar gerçek bile olmayabilir. Yani insan 2 saatte banyo aliyorsa, bundan kendisi rahatsiz olmali. Ki bu kalp rahatsizligi, anladigim kadari ile daha yeni gündeme geldi. Ancak adam 6 yildir bu sekilde banyo yapiyor?

Bana adam paravan evlilik yapti gibi geliyor. Ya aseksuel, ya homoseksüel.

Eşiniz kötü bir şey çıkmasından korkuyor ve doktora gitmeyi erteliyor olabilir aynı vajinismus vakalarında olduğu gibi . Eşi olarak siz onu tamamlamalısınız elinden tutmalısınız..Eşiniz bu durumdayken sizin yatak mevzuunu düşünmenizde bi garip geldi bana doğrusu Koyun Kasap misali..Bencilsiniz

Çabuk yoruluyor, 2 haftada bir banyo zor yapıyor ve banyoda çok yorulduğunu söylüyor. Dinlene dinlene banyo yapıyor ve en az 2 saat sürüyor.

Diğer konular değil ama çevreyi bırak insan 2 hafta banyo yapmadan nasıl durur, kendine nasıl tahammül eder?
Adam pis bacım.
Yorulması bahane olamaz.
2 hafta banyo yapmayan insanın temizlenmesinin 2 saat sürmesi normal hatta az bile. Günlük duş alsa hem o kadar sürmez hemde yorulmaz

Esinizin tansiyon hastalığı cinsel isteksizlik yapiyor olabilir mi hani pek bir bilgim yok ama şeker hastalığı boyle yaparmis diye duymustum mesela .
Kendini nasıl bu kadar ihmal ediyor ki bende tansiyondan şüpheleniyorum boynum rahatsiz ve garip bir bicimde tansiyona sebep olabiliyormuş eşim ölçüm aleti almıyor aldırmıyor bilmemkac yasindaki dedesinde bile yokmus aletten diye. Bence.esinizi doktora siz götürün kalp bu şakası olmaz ..bu arada yaşınız kaç

Teşekkürler.
Eşim aşırı kilolu değil. 170 küsürlerde boyu var 80 kilo. Ama sigara içiyor.
Bencil denilmiş benim için ama o zaman doktora gitsin. 6 yıl oldu. Doktorun kalp yetmezliği olabilir demesi 1 yılı geçti. Yani öyle demiş. Ben yoktum yanında. Grip olunca koşa kola doktora gidip muayene oluyor. İnsan kalp hastası olduğundan şüphelenip gitmez mi doktora ? İnatçıdır, ben randevu alsam gitmeyebilir. Banyoya girince bende girip yıkıyorum onu yardım ediyprum. Ev işi yapmaz, yorgunum der. Hastada olsam yapmaya çalışırım . Eşiminde hakkını yemeyeyim zorlamaz beni şunu yap bunu yap diye.
Bir yere gidilecekse, biri gelecekse, doktor randevusu varsa veya 2 haftayı geçip artık kokudan dolayı konuşmayıp odayı terk ettiysem ve kavga ettiysem öyle banyoya girer. Ya da canı isterse. Ama en sık banyo yapışı 1 hafta o da nadiren. Daha sık banyo yaptığı, 6 yılda 2 veya 3 tür.
Anlamıyorum inanın. Ar4ık birazda randevu alsın doktora gitsin diye dün akşam sitem ettim. Defalarca söyledim daha önce randevu al, hemen sıra vermiyorlar diye.
Tamam ben yatak dersindeyim ama bu adam neyin derdinde ? Hastaysa gitsin doktora

Bu kadar sağlık sorununun içinde çocuk isteği nasıl oluyor?
Yanlış anlamayın büyük geçmiş olsun ama insan bu durumda eşinin sağlığına odaklanmaz mı? Belli ki adam doktora gitmeyi sevmiyor,erteliyor,üşeniyor. Siz alın randevusunu,beraber gidin.
Yani benim hastalıklarım olacak,eşim çocuk diyecek ben çok kırılırdım.
Eşimin sağlığına odaklanmadığımı nereden biliyorsunuz ? Hasta olsa her dediğini yapmaya çalışırım. Ben defalarca grip oldum, boğazım taş gibi kurudu, önüme sıcak bir şey koyan olmadı. Ancak istersem süt ısıtır. Çay yapmaz , bilmiyorum diyor. Yiyecek bişey deseniz tavuk suyu çorba bile yapmayı bilmiyor ki ben öyle meyanelifalan istemiyorum. Düdüklüye koysun tavuğu, olunca suyunu tabağa koyup versin. Tuzunu limonunu ben katarım sorun değil. Ama 6 yıldır o bile yok. Belkş 1 kere denedi o kadar. Bir daha olmadı. Grip olunca vryq başka bir haatalığım olunca dışardan sipariş veriyoruz. Sizce kim kimi umuraamıyor ?

Teşekkürler.
Eşim aşırı kilolu değil. 170 küsürlerde boyu var 80 kilo. Ama sigara içiyor.
Bencil denilmiş benim için ama o zaman doktora gitsin. 6 yıl oldu. Doktorun kalp yetmezliği olabilir demesi 1 yılı geçti. Yani öyle demiş. Ben yoktum yanında. Grip olunca koşa kola doktora gidip muayene oluyor. İnsan kalp hastası olduğundan şüphelenip gitmez mi doktora ? İnatçıdır, ben randevu alsam gitmeyebilir. Banyoya girince bende girip yıkıyorum onu yardım ediyprum. Ev işi yapmaz, yorgunum der. Hastada olsam yapmaya çalışırım . Eşiminde hakkını yemeyeyim zorlamaz beni şunu yap bunu yap diye.
Bir yere gidilecekse, biri gelecekse, doktor randevusu varsa veya 2 haftayı geçip artık kokudan dolayı konuşmayıp odayı terk ettiysem ve kavga ettiysem öyle banyoya girer. Ya da canı isterse. Ama en sık banyo yapışı 1 hafta o da nadiren. Daha sık banyo yaptığı, 6 yılda 2 veya 3 tür.
Anlamıyorum inanın. Ar4ık birazda randevu alsın doktora gitsin diye dün akşam sitem ettim. Defalarca söyledim daha önce randevu al, hemen sıra vermiyorlar diye.
Tamam ben yatak dersindeyim ama bu adam neyin derdinde ? Hastaysa gitsin doktora
Yatak derdinde olmanız kadar dogal ne var? Evde iki haftada bir dus alan pis bir adamla yasıyorsunuz. Bırak seksı adam bir de pis.
Grıpken doktora kosan adamın kalp ıcın kosmaması sıze herseyı göstermiyor mu, ne bekliyorsunuz. Genclıgınızın bitmesini mı?

X