Hepimiz ne hayallerle,ümitlerle evlendik :1rolleyes:
Çok sevdik , sevildik , hayatımızı birleştirdik , evlendik,
Düğün öncesi hazırlık döneminde eşya,adet,gelenek,görenek derken bir kargaşadır oldu bitti,
Sonra birden EL KIZI sıfatıyla yüz yüze geldik
Hep bir beklenti,zorunluluk durumları çıkıverdi ortaya,
İğnelemeler , eleştiriler , tripler , kırıcı sözler , kıyaslamalar aldı başını gitti
Anlamıyorum , anlam veremiyorum bu duruma fisfisfis
Bizlerde birilerinin biricik kıymetli kızları,kız kardesleriyiz
Evlendik diye , birilerinin eşi , birilerinin gelini olduk diye ; susmak , doğru bildiklerimizi hiçe saymak , ısrarla incinmemek , ısrarla verici olmak zorundamıyız?
Bizimde bir karekterimiz , hayatta duruşumuz , prensiplerimiz , tecrübelerimiz var.Beni ben yapan bu özellikleri silip atarsam sevgili eşim , özlemeyecekmisin o aşık olduğun , flört döneminde gözünün içine bakıp daldığın sevgili kadını ?
Neden kişiliğimize saygı duymuyorsunuz , bizimde duyguları olan incinebilen bir varlık olduğumuzu ısrarla unutmak istiyorsunuz?
Neden iyi evlat olma yolunda,eşinizi haklı olduğu noktalarda ezdirip hırpalatırken,onunda birinin evladı,anası,babası olduğunu unutmak istiyorsunuz ?
Neden eşlik sorumluluğunu taşıyacak olgunluğa ulaşmadığınız halde evlendiniz?
Neden biz bunları düşünüp,sorgularken,siz keyifli uykularda,rüyalardasınız?
Neden o üçüncü şahıslar mutlu,mesut yaşamlarına devam ederken,ben bu sorulara cevap arıyorum ?
Neden,neden,neden ?
Öyle cok soru var ki!
Son zamanlarda gerek yaşadıklarım,gerek yakın cevremde gördüklerim,gereksede formda okuduklarım yazdırdı bunları bana !
Aynı anda hem susan , hem alttan alan , hem ezilen , hem hizmette kusur etmeyen , hem hiçbir sey olmamış gibi zorunlu tebessümle hayatına devam eden ,hem üzülen , hem sağlığını yitiren , hem psikolojisi çökertilen .... olma modumu bize biçilen :uhm: