Hata nerede ?

vicdan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Kasım 2006
1.098
26
Hepimiz ne hayallerle,ümitlerle evlendik :1rolleyes:

Çok sevdik , sevildik , hayatımızı birleştirdik , evlendik,

Düğün öncesi hazırlık döneminde eşya,adet,gelenek,görenek derken bir kargaşadır oldu bitti,

Sonra birden EL KIZI sıfatıyla yüz yüze geldik

Hep bir beklenti,zorunluluk durumları çıkıverdi ortaya,

İğnelemeler , eleştiriler , tripler , kırıcı sözler , kıyaslamalar aldı başını gitti

Anlamıyorum , anlam veremiyorum bu duruma fisfisfis

Bizlerde birilerinin biricik kıymetli kızları,kız kardesleriyiz

Evlendik diye , birilerinin eşi , birilerinin gelini olduk diye ; susmak , doğru bildiklerimizi hiçe saymak , ısrarla incinmemek , ısrarla verici olmak zorundamıyız?

Bizimde bir karekterimiz , hayatta duruşumuz , prensiplerimiz , tecrübelerimiz var.Beni ben yapan bu özellikleri silip atarsam sevgili eşim , özlemeyecekmisin o aşık olduğun , flört döneminde gözünün içine bakıp daldığın sevgili kadını ?
Neden kişiliğimize saygı duymuyorsunuz , bizimde duyguları olan incinebilen bir varlık olduğumuzu ısrarla unutmak istiyorsunuz?
Neden iyi evlat olma yolunda,eşinizi haklı olduğu noktalarda ezdirip hırpalatırken,onunda birinin evladı,anası,babası olduğunu unutmak istiyorsunuz ?
Neden eşlik sorumluluğunu taşıyacak olgunluğa ulaşmadığınız halde evlendiniz?
Neden biz bunları düşünüp,sorgularken,siz keyifli uykularda,rüyalardasınız?
Neden o üçüncü şahıslar mutlu,mesut yaşamlarına devam ederken,ben bu sorulara cevap arıyorum ?
Neden,neden,neden ?
Öyle cok soru var ki!

Son zamanlarda gerek yaşadıklarım,gerek yakın cevremde gördüklerim,gereksede formda okuduklarım yazdırdı bunları bana !

Aynı anda hem susan , hem alttan alan , hem ezilen , hem hizmette kusur etmeyen , hem hiçbir sey olmamış gibi zorunlu tebessümle hayatına devam eden ,hem üzülen , hem sağlığını yitiren , hem psikolojisi çökertilen .... olma modumu bize biçilen :uhm:

süper yazmışsın ya şiir gibi olmuş:teytey:çokta doğrusun malesef:bbo:

canım ne güzel özetlemişsin...
ataerkil bir toplumuz,erkek çocuklarını büyüten de kadın,ona bu değerleri empoze eden de kadın...

kendi yaşadığı,çektiği acıları başkası da yaşasın diye çabalayan da...
tüm bu yaşadıklarımız,biz kadınlar olarak çektiklerimiz yine bizden kaynaklanıyor...yani kadının düşmanı yine kadın.anlattığın nedenleri,dışlanmamızı,kişiliğimizin yok sayılmasını yine kadın sağlıyor...anneler erkek çocuklarına kadınlara değer vermeyi öğretebilse,bir şeylerin değişebileceğine inanıyorum...
bende zamanından beri o kadar çok tatsız şeyler yaşadım ki...
eşime,kayınvaldeme,tüm çevreye karşı tek başıma mucadele ettim...ne ailemden destek gördüm ne de eşimden...inandığım değerleri ne pahasına olursa savunmaya çalıştım...bugun bir yerlere geldim...ama bedel içok ağır oldu.gencecik yaşımda sağlığımdan oldum...
geriye dönüp baktığımda değermiydi diye düşünürüm...değermiydi...
bunu cevabını inanın bilmiyorum...yok yok biliyorum...
DEĞMEZDİ....

canım vallahi hemen hemen bütün gelinlerin sonradan aldığı sıfat bu.Nedendir bilinmez malesef bu durum genelimizin başına geliyor.yazdıklarının hepsi benim içinde geçerli.Dediğingibi düğün hazırlıkları falan filan evlendik.Ne hayaller ne ümitler ama sonunda anlattığın yerlere geldik.
Ben kendimi çok eleştiririm bu konularda ama yaşadığım olaylar karşısında hiçde anormal tavırlar sergilememişim eşimin ailesine.Ama adı gelin ve kayınvalide olunca işler farklılaşıyormuş.Dediğn gibi el kızı oluyorsun o nişanlılık döneminde kızları olmuşken.Anlamsız tavırlar ve iğneli laflarda her zaman hazır olda bekliyor ağızlarında.Eğer eşde anlayışsızsa o zaman vay haline.annem annen tartışması uzadıkça uzuyor sanki bir sonuca ulaşılacakmış gibi.
Acaba bende mi sorun diye düşündüğüm anda karşılaştım yazınla.Ne kadar güzel anlatmışsın sorunlarımızı ellerine sağlık.

Beni ben yapan bu özellikleri silip atarsam sevgili eşim , özlemeyecekmisin o aşık olduğun , flört döneminde gözünün içine bakıp daldığın sevgili kadını ?

canim cok dogru soylemissin..bu sitede banada cok sey ogrenti bazilarina bu kadarida olamaz diyorum..ama cok guzel anlatmissin

Aaah aah canim zaten dertliyim. Kaynanama kayin babama birkere kötüsünüz demedim okadar haksizliklara boyun eydim sezimi cikarmadimda noldu? meger bunlar sevilmek icin yetmez mis. meger en yakinin gece koynuna aldigin kocan bile biranda yilana dönüsebiliyor mus. Meger sen nekadar fedakarlik yaparsan nankörlük her insanin kaninda varmis. megerse bes vakit namaz kilan insanlari biz müslüman bilirken en fesat en gaddar insan olabiliyor larmis.... Megerse bildigim hersey yalan mis.

çok doğru söylüyorsun yeri geliyor eşin bile el oluyor vallahi.Anneye yada elisinden birine bir eleştri yapmaya gör hemen şahlanıyorlar sanki konuşmak yorum yapmak birtek kendi ailelerine mahsus

Dünden beri senin yazılarını okuyorum çok güzel ve doğru şeyler yazıyorsun vicdancım ya kalemine sağlık

Bir yol var uzun ve yorucu bir yol, yolun adı hayat o yolu,Aşilicak çok engel var o yolda!Ben seninle o yola bambaşka bir adım attım,iyi günde,kötü günde,hastalıkta ve saglıkta diye söz verdim ama beraber olmak,aynı evi ve yatağı paylaşıyor olmak yeterli degil , bir yürek,bir niyet olmamız lazım zorlukları aşabilmemiz için , eksilmememiz için.a.s

Tek kanatla uçulmuyor mavi göklere. Dalları bulutlara değen hayal ağacının kökleri çoktan kurudu. Şimdi dokunsalar hüngür hüngür ağlayacağım. Çocuk gönlümü hatıralarla dağlayacağım. Yaslı yüreğimde her harf, her kelime ateşten bir ok gibi batıyor zerrelerime. Sevgi ırmaklarından kan akıyor hoşgörü okyanuslarına. Kuş masallarını dinlemiyor aç kurtlar. Kelebeğin ömründen daha uzun değil solgun dudakları süsleyen ve besleyen tebessümler…

Bir insan duygularını ancak bu kadar güzel ve naif anlatabilir. bu yazıyı kuyan hiçbir eş hiçbir kayınvalide hiçbir görümce etkilenmeden ve hak vermeden geçemez....

teşekkürler vicdan bütün kadınların duygularına tercuman olmuşsun yüreğine sağlık birde bence sende şair ruhu var duygularını çok güzel yazabiliyorsun yazında özellikle şuraya çok katılıyorum

Neden eşlik sorumluluğunu taşıyacak olgunluğa ulaşmadığınız halde evlendiniz?
Neden biz bunları düşünüp,sorgularken,siz keyifli uykularda,rüyalardasınız?

Fedakarlıkların bilincinde bir evlilik mutluluk getirir. Fakat bunun dengesi olması gereklidir ve her iki kişide çaba sarfediyorsa güzeldira.s

evlilikte sadece birayler değil ailelelrde evleniyor.aile olarakta genişliyor ve büyüyoruz neticede sorunlarda büyüyor.yazın çok güzel canım karşılıklı saygı sevgi olursa halledilemeyecek sorun olmayacağını düşünüyorum...

valla söylenenlerin hepsi çok dogru bende bugun yaşadm bunlarıı evlenenlerin aklı yokmuş demeyim diyorm ama dedrtiyolarrr senağlamasenağlamasenağlama

çok güzel bir anlatım va gerçekten çok doğru ben kendi adıma bu kadar beni anlatan bir yazıyla karşılaşmamıştım eşimden dolayı asla değil ama onun ailesi ve çevre kendi kişiliğimi kaybettim ele karışmak bu olsa gerek

benim coook doğru bildiğim bi söz var arkadaslar..

''ağlarsa anam ağlar gerisi yalan ağlar''

herkez için her sey için doğrudur........

Sevgili vicdan,
Öyle güzel ifade etmişsin ki benim ve birçok kadının yaşadığı ifade etmekte güçlük duyduğu cümleler belkide....
Bütün yazdığın cümlelere içten katılıyorum.
Evet,bizlerde birilerinin kıymetli kızlarıydık ama şimdi maalesef birer el kızıyız...
Çok teşekkürler.....

çok dogru yazmışsın arkadaşım.niye hep bizler fedakarlıklar yapıyoruz.artık isyan edecegim ya....senağlama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…