- 6 Mart 2012
- 17.734
- 27.909
- 49
Taburculuk raporu:
Hastanede bebeğin ilk gününden itibaren başına gelenlerin özeti hazırlanacak ve sizlere taburcu olurken verilecektir.
Yeni doğan metabolik tarama testleri:
Beslenme başladıktan sonra alınan ve gerekirse tekrarlanan kalıtsal (nadir) hastalıkları inceleyen, az kanla yapılan testlerdir.
Tiroid testleri:
Tiroid bezinin çalışmasını inceleyen testlerdir. Bazen ileri derecede erken doğan bebeklerde tekrarlar gerekir. Tiroid testlerinin normal olması normal zekâ gelişimi için son derece önemlidir.
Retina (Göz damarları) kontrolleri:
32. haftadan önce do¬ğan tüm bebeklerin retina muayeneleri yapılmalıdır. İlk muayene bebek 6 haftalıkken ya da 32 haftaya geldiğinde mutlaka yapılmalıdır. Kontrolü uzman bir göz doktoru yapar. Retina damarları tamamen gelişene kadar muayeneler devam eder (38-40 Hafta). Takiplerini bebek çıktıktan sonrada yaptırmanız gerekebilir.
İşitme testi:
Yoğun bakımda kalan bebeklerin işitme testi mutlaka yapılmalıdır. Bebek geçse bile bazı koşullarda (1000 gram altı, enfeksiyon geçirmiş ise…) 6.ayında tekrarı önerilmektedir.
Özel takipler:
Bebeğinizin özel durumuna göre yapılması gereken ek testler, eğitimler veya filmler gerekebilir, örneğin beyin kanaması geçirmiş bir bebeğe belirli aralıklarla ultrason ve MR çekmek gerekir.
Kan testleri:
Taburcu olmadan kan sayımı ve kemik gelişimi testleri tekrarlanmaktadır. Bu testler özellikle 1500 gramın altında doğan bebeklere yapılmaktadır.