Doğuma Hazırlık hastane valizi

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
ya ben lüzumsuz hiçbişey götürmek istemiorum
bazıları bi liste verio üfffffff sanki 1 aylığına tatile gidiomuş gibi

makyaj malzemesiyle tarağı unutmayın kızlar ve eğer sezeryan olucaksanız annelerden birine söyleyin fotrafınızı çekerken veya kameraya alırken ya size bakım yapsınlar yada ayılmanızı beklesinler benim resimlerim berbat çıkmış akıllara zarar,o zaman çokta önemli gözükmüyor ama sonradan kalıcı hatıra olacak bu durumun önemli bir detay olduğunu anlıyor insan

emzik zor anlarda çok yardımı oluyor bebişler ağlamayı beceremiyor ve emzik susturuyor,havlu peçete,orkit iç çamaşırı,gecelik 2tane,bebek bezi 20tane alın derim çok kaka yapıyorlar,şapka mutlaka olmalı,havlu,göğüs ucu için krem,bebiş için yumuşak mendiller,hastane çıkışı 2 tane yeter,çorap,doğumdan sonra genelde insan üşüyor ben donmuştum martın sonuydu ona göre hırka veya sabahlık,emzirme sütyenine bence gerek yok bebeğinizi sık sık emzirmeniz gerekecek zten pek rahat olmuyor ben hiç kullanmadımatlet mutlaka alın2 tane.aklıma daha önemli ihtiyaçlar gelirse yazarım,sağlıklı doğumlar diliyorum

canım ıslak mendil yazdım ama nıvea parfümsüz havlu gibi olanlarından aldım. hasta bezini nerden alacağım nasıl bişey ki acaba
evet onlar daha sağlıklı oluyormuş cnm
biz hasta bezini eczaneden alacağız ama birçok markette de bulunuyor nasıl kolayına gelirse öyle al:)

evet onu biliyorum ama ablamın bebeği annesinin sütünü sadece emiyor asla kaşıkla da biberonla da almıyor ve ablam çalışmaya başladı bence az da olsa alıştırmak lazım bebeği küçükken yoksa çalışan anneye tam bir eziyet oluyor biberonlar içinde de anne memesi benzeri olanlar var ben onlardan almıştım çalışan bir anne olacağım o nedenle bebeğin küçükken az da olsa alışması gerekiyor ama tabii ki emzireceğim yine de zor durumlara karşı hazırlıklı olmak lazım diye düşünüyorum tabii herkesin kendi tercihi emzik için de 5-6.ayda bıraktırılırsa bebeğin emme refleksini karşıladığı için iyi diye duymuştum o nedenle ben kullanacağım bebek annenin memesini sadece doymak için değil bazen emme refleksini karşılamak için de emermiş göğüsler zaten tahriş olacak ve çalışırken uzun süre ayıramayacağım o nedenle emziği küçükken bıraktırmak kaydıyla arada kullanmayı düşünüyorum tabii bebeğim alırsa...

emzik ver bence de canım.ben zararları var diye vermedim şimdi pişmanım durmadan parmak emiyor

Merhaba
Ben Temmuz sonunda doğum yaptım.
Hasta bezi almıştım ama 1 tane bile kullanmadım.
Hastanede bakıcılar sürekli birşeyler koydular altıma ilk gün.Sonra da uzun gece pedi kullandım.

bende dogumumu 10 gun once yaptım hasta bezı hıc kullanmadık buyuk boy orkıd yeterlı oluyor.kızlar bende bıberon goturmemıstım ama bebegım gecenın yarısında aglamaya baslayınca bıberonverdıler o an bısey dıyemedım panıkten.bıde emzırme yastıgı aldıysanız mutlaka goturun almadıysanızda alın derım en cok kullandıgım sey bu oldu.ve keske sut pompamıda goturseymısım yanımda ılk gunler sut pek gelmıyo sagınca masallah cok artıyo.terlık alın yanınıza mutlaka.bırde emzırme sutyenı acayıp ıse yarıyo aksı taktırde atletı kaldırmaktan usuyosunuz.emzırme atletıde ise yarar.

ben dogum yapalı 18 ün oluyo (sezaryanla) kesinlikle fazladan bişey götürmeyin ben öyle bir gittimki sanki 1 ay kalıcakmışım gibi abarttım yani.
1 penye battaniye ( hastane odası çok sıcak oluyo polara falan gerek yok)
3 tane tam takım hastane çıkışı yani bady si altı üstü falan ( ilk giysisini hastane iydirmişdi o gün onunla durdu 2. gün yıkadılar benim takımlardan giydirdik,diger 2 takımda bulunsun çünkü tahmin edemiyecegiz kadar çok kaka yapıyolar neolur ne olmaz)
2 gün kaldım hastanede 1 günde tam 7 tane bez gidiyo yani 14- 15 bezden aşagıya almayın(ben aldım ama hiç kullanmadım onunda hastane verdi)
pişik kremini ilk gün kullanmıyosunuz 2. gün başlıyosunuz onuda mutlaka koyun
yeni doğan ıslak mendil ve kendiniz için ıslak mendil
boll boll külot (hatta münkünse kullan at yapın ilk ayaga kalkınca fosss diye içim boşaldı benim)
ben gecelik almışdım çok rahat ettim pijama ilk wc ye falan gitmek zor olabilir bide size yardım eden kişiye kolaylık oluyo ilk gün pedinizi falan kendiniz koyamıyosunuz.
el havlusu ( aldım ama kullanmadım onuda hast verdi)
hasta bezine hiiiiiiçç gerek yok bulabiliyosanız hasta pedi diye bişey var hastane onu kullanıyo ben rica ettim istedim evde de 2 gün onu kullandım sonra azalıyo zaten normal pede geçebiliyosunuz.
bebek için şampuan falanda almışdı ama kullanmadık hastane kendi yıkıyo çünkü
bu yazdıklarımdan gerisi heeepsi gereksiz. boşuna koca valiz taşımayın

birde şunu diyebilirim sezeryanla doğum yapacaklar pijama takımını geniş alın mutlaka
ilk doğumumda ben tam bedenime göre almıştım ama ilkinde giyemedim
çünkü dar gelmişti göbeğim doğum yapmamış gibiydi
dikişlerin üzerine gelince lastiği acıyodu
görümcemin eskimiş pijamasında rahatlığı yaşamıştım

birde şunu diyebilirim sezeryanla doğum yapacaklar pijama takımını geniş alın mutlaka
ilk doğumumda ben tam bedenime göre almıştım ama ilkinde giyemedim
çünkü dar gelmişti göbeğim doğum yapmamış gibiydi
dikişlerin üzerine gelince lastiği acıyodu
görümcemin eskimiş pijamasında rahatlığı yaşamıştım

ben çantama koyduklarımı yazıyım

10 tane bebek bezi
2 takım hastane çıkış seti
1 tane örgü battaniye
1er tane yelek patik çorap
emzik biberon

bi tane pijama takımı
bi tane gecelik sabahlık
terlik
4 adet kilot
2 tane likralı atlet
göğüs pedi
orkid
çorap
havlu kağıt
sabun
diş fırçası ve diş macunu
deodorant
ıslak havlu
havlu

evlilik cüzdanı
tahlillerim

Son düzenleme:
bende 31 haftalık hamileyim.daha erken diyordum.bebişimin kıyafetlerini bile yıkamadım.kısmetse yarından itibaren başlıyım hazırlıklara.ne olur ne olmaz.sürprizle karşılaşırsak herşey hazır olsun.

bende 31 haftalık hamileyim.
herşeyimi hazırladım.
ufak tefek şeyler kaldı.
artık bu dönemlerde hazırlıkların bitmesinde yarar var.
gerçekten yıka ütüle minik minik çok yoruyor insanı, kaldı ki bi süpriz yapıp erkende gelebilir.
hazırlıksız yakalanmayalım

ya bende karyolasını yeni aldım 24. hafta bende başlıim artık..

arkadaslar, ben burda yabanciyim.simdilik devlet hastenesinda dogum yapmayi dusunuyoruz. burda sizda hastanede yemek veriyolarmi yoksa evden mi getiriyolar? bide yannimda bardak,tabak filan almam lazim mi? hastane cikis kiyafetlarimi cikceyim gun getirseler bana iletiyorlar mi

hastane çantama koyduklarım

bebek için
2 takım hastane çıkışı
2 patik 2 çorap 1 yelek
2battaniye biri kalın biri ince
15 tane bebek bezi
unibaby ıslak mendil (yenidoğan)
pişik kremi pudra
biberon emzik

anne için
1 gecelik 2 pijama takımı
polar sabahlık
2 atlet 2 yarım atlet 1 sütyen
4 kilot 3 çift çorap
terlik
pijamaya uygun kırmızı pembe beyaz taç
10 tane gece orkid
göğüs pedi
ıslak mendil havlu kağıt
diş fırçası macunu sabun deodorant parfüm
makyaj çantası ayna
cep telefon şarjı

canım devlet hastanesinde prosedür özel hastanelerdeki gibi olmuyo sanırım
sen yanında bardak çatal tabak götür istersen belki hijyenik bulmazsın

Evlilik cüzdanı ne işe yarıyor acaba?

hastane kayıtları için falanmı acaba doğum belgesi için sanırım gerekli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…