Hastane Şikayet

Yok ole birsey. Pasif icicilik diye birsey var, sandigimizdan daha cok zarar veriyo. Heleki bebeklere. Eskiden bilincsizdi insanlar ama artik her bi seyi biliyolar bunu neden bilmiyolar?

Kis mevsimindede giysin ceketini icsin disarda zikkim icsin. Bu konuda cok kati kurallarim var benim. Sogugu yemiyosa icmesin madem colugu cocugu zehirlemenin alemi yok

Son düzenleme:
Siz de hamilesiniz dikkat etmelisiniz diye yazıyorum. Bebeğin bulunduğu evde sigara içilmesine izin vermemeniz lazım. O antibakteriyel spreyler de bebekler için zararlı zaten. Evde illa ki sigara içecek birisi varsa hava durumu ne olursa olsun, isterse üstüne çığ düşsün, yine de açık balkonda içmeli. Bakın kapalı balkon bile değil. Elini yüzünü yıkamadan, üzerini değiştirmeden de bebeğe yaklaşmamalı.

Mesele sadece koku degil.
Sigara içilen ortamda havada asılı kalan partiküller kalır. Havalandırma veya oda spreyi ile Yok edemezsiniz.
Siz hamile olarak ve doğacak bebeğiniz yenidoğan olarak sigara içilen ortamda bulunmamalı.
Kullandığınız antibakteriyel oda spreyinin zararlarını söylemiyorum bile...
Ayrıca anti-bakteriyel adı üzerinde bakteriye karşı önlem demektir. Nikotin, zift gibi maddeler ise zehirdir. Siz sadece kendinizi kandırmış olursunuz...

Yok ole birsey. Pasif icicilik diye birsey var, sandigimizdan daha cok zarar veriyo. Heleki bebeklere. Eskiden bilincsizdi insanlar ama artik her bi seyi biliyolar bunu neden bilmiyolar?
Yahu tamam yeter.
Ben önlemimi alıyorum dedim sonuçta,sprey sıkıyorum dedim.
Pasif içici değilim yani,yanımda içmez odada içer sonra sprey sıkar.
Uyarırım bundan sonra.

Hemsire haklı sizi sürekli almamakta. Prda bağışıklığı çok düşük çocuklar da var, siz ne kadar temiz olduğunuzu düşünseniz de dünyanın mikrobunu taşırsınız farkımda olmadan. Neyseki bebeğiniz uzun süre kalmamış. Çok geçmiş olsun size de bebeğinize de. Zamanla atlatır, yoğun bakımda yetişkin olarak kalmak bile çok zor anlıyorum hislerinizi... Ama emin olun hemşirenin suçu, ihmali değil bu durum.

tamam peki.
Bundan sonra sigara içmeyecek zaten.

Lutfen acilen cocuk gelisim kitaplari alip okumaya basla , internette doktorlarin forum sitelerini oku , cok kucuksun ve anne olacaksin , o kimyasallarin zararlarini ogrenmen lazim , bunu bir abla tavsiyesi olarak gor , gerci onceki tavsiyemi dikkate almadin ama bir bebek gelecek dunyaya ve lutfen donanimli ve bilgili bir anne ol

Yahu tamam yeter.
Ben önlemimi alıyorum dedim sonuçta,sprey sıkıyorum dedim.
Pasif içici değilim yani,yanımda içmez odada içer sonra sprey sıkar.
Uyarırım bundan sonra.
Ben senin icin demedimki:) normal birsey gibi aklamaya cslisiyosunuz. Sprey o cikan zehiri temizliyo mu saniyorsun? :) sadece ustunu ortuyordur. Neyse herkesin kendi cocugu banane

Gecmis olsun. Cok uzucu bir durum. Aslina bakarsaniz siz sucluyorsunuz ama aslinda tesekkur etmeniz gerekir. Inisiyatif alip sizi iceri almislar. Sikayet edebilirsiniz bunun icin bircok merci var, sonucunda tabiki suclu bulunmazlar, ceza almazlar sadece ne ise yarar biliyor musunuz sizi iceri alan hemsireler yaptiklari iyiligin hicbir degeri olmadigini anlayip birdaha asla yogunbakima hastayakini almazlar. Cocugunuzun su andaki durumu sadece yb'da agladigi icin degil tum yasadiklarindan kaynaklaniyor muhtemelen. Bilmedigi bir ortam,
yapilan mudahale ve girisimler... vs. Cocugunuzla birlikte aglamayin lutfen. Sarip sarmalayin. Kisa zamanda atlatirsiniz umarim

Bebek korunurken oldu,benim istediğim birşey değildi yani. Ellayla hamile kalan sayılı insanlardanım.
abla tavsiyesi olarak alıyorum zaten,önemsiyorum fikirlerinizi.
Kişisel gelişim+çocuk gelişimi hakkında makaleler okuyorum sürekli,bakımı ek gıdası yemesi içmesi banyosu beslenmesi hakkında şimdiden fikir sahibi olmaya başladım bile.
Umarım sorunsuz atlatırım kendi başıma. Hatta güzel kitap önerilerine de açığım,hangi yazar daha iyidir hangi kitapları okumalıyım çok bilemiyorum.

Bir yere şikayet edemezsiniz, orası yoğun bakım bebekler tabiki ağlıycak her ağlayan bebeği kucaklarına alıp pışpışlayamazlar, ihtiyaçtan ağlıyorsa giderirler, başka bir ağlama ise susmasını beklerler. Ayrıca size içeri almak isteseler bile sizin girmemeniz lazım. Bebekler için enfeksiyon kaynağısınız. Bebeklerin başında elbette hemşire olur. Olmaması söz konusu bile değil. Umarım eşiniz ders almıştır. Not: hem sağlık personeliyim hemde bebeği yoğum bakımda yatmış bir anne.

Yeni doğduğunda kızımda 7 gün kaldı çok yalvardım ama almıyorlar Allah tekrar yaşatmasın canım

Anlamadığım şu;
Yoğun bakım, steril ortam, kimse içeri alınmaz.
Ancak bebek yoğun bakımında bebeklerle neden ilgilenmiyor hemşireler?
Açsa mama, ağlarsa emzik versin.
Bebeğin katıla katıla ağlamasını umursamamak da mı prosedür?

5 günlük bebeğim yoğun bakıma alınmıştı, emzirmek için odaya girdim. 7-8 bebek vardı. Bir hayli zaman da kaldım. Dediğin gibi katıla katıla ağlıyor bebekler kimse de dönüp bakmıyordu malesef

Ilk zamanlar sizi en cok ugrastiracak sey emzirme. 'Le leche league turkiye' internet sitesindeki tum yazilari okuyun ya da biryere not alin bu siteyi emzirme doneminde tum sorunlarin cevabi var. Ayni sekilde 'tomrisin emzirme notlari' yazin internete ordaki tum makaleleri okuyun. Bunun yanisira 'mahallenin en mutlu bebegi' kitabini okuyabilirsiniz.

Doktora hemşireye cok dil döktüm .onlarda bana sütünü sag dedi amaa ben onada bahane buldum bugüne kadar hıc ayrı kalmadık bebegımle yapamazdım

Bahane değil kurnazlık denir ona. Ve kurnazlığınız başınıza patlamış. Tüm kurnazlara ders olur umarım.

Dokunmadımkı hiç cocuklara sadece kendı bebegımle ilgilendim .

Enfeksiyon nefesle de geçer. Bunu bilmemeniz bilinçsizlik mi, cahillik mi, işine gelmemek mi karar veremedim. İşine gelmemek daha mantıklı gibi.

Hiçbi fikrim yok dediğin gıbı sadece kendı bebegım aklımdaydı o an baska cocukları düşünemedim

Buna artık birşey diyemiyorum. Bari burada yazmayın ayıp be...

Hastaneyi nasıl şikayet edeceksiniz ki? Kurnazlık yapıp içeri girdim falan mı diyeceksiniz? Millete saracağınıza enerjinizi eşinizden atın bence. Bebekli evde sigara içip izmariti yerde bırakmak nedir ya. Dışarıda "benim çocuğum çok önemli" sendromu yaşıyorsunuz ama evde kocanıza işlemiyor o sendrom anlaşılan.

Son düzenleme:
Teşekkür ederim cevap için. :)
Yarın alayım o kitabı,bri de emzirme grubuna katılacağım bebeğim doğunca,umarım fayda sağlar. Güvenli bağlanma gerçekleştirmek istiyorum.

Yanliz ilac icen çocuklar vs icin aileye dava açılıyor bundada olabilir. Orası yoğun bakim dışardan goturdugunuz her türlü mikrop diğer çocuklar icin tehlikeli bunuda unutmayin

Okurken dehsete dustum ozellikle o izmariti yuttu cumlesi nerdeyse fenalik gecirecektim Allah sabir versin cok uzucu gercekten . Esin de korkmustur ders almistir bu durumdan ama yazik yavrum benim yogun bakim falan. Bende olsam cildirirdim .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…