- 11 Kasım 2015
- 4.305
- 4.962
- 83
- Konu Sahibi Karpuzlu araba
Çok üzüldüm bebeğimize.allah bir daha yaşatmasın çok kötü bir durum.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Yok ole birsey. Pasif icicilik diye birsey var, sandigimizdan daha cok zarar veriyo. Heleki bebeklere. Eskiden bilincsizdi insanlar ama artik her bi seyi biliyolar bunu neden bilmiyolar?Çoğumuz günlük hayatımızda sigara kullanabiliyoruz,bu gayet doğal birşey.
Burada "neden bebekli evde sigara içtiiii?!?!?!?" diye söylenmenin yersiz olduğunu düşünüyorum.
Sonuçta dumanı çocuğun yüzüne yüzüne üflememiş,odada içmiş ki eminim havalandırıyor koku gidince antibakteriyel oda spreyi falan sıkıyorsunuzdur. Ama keşke odada içmeseydi.
O yüzden ben eşine söylenmeyeceğim ama içtiği sigarayı ortada bırakması da çok yanlış. Tek hatası bu. Daha dikkatli olmalıydı.
Konunuza gelince;
Yoğun bakıma insan almıyorlar,çünkü orası ateril bir ortam dışarıdan içeriye enfeksiyon taşınabilir,oradaki hassas bebekleri daha da hasta olabilir.
Bu yüzden alınmaması daha mantıklı.
Ama keşke hemşireler daha "insancıl" davransaydı da bebeğiniz bu kadar ağlamak zorunda kalmasaydı.
İki pış pış yapmak zor olmamalı onlar için,yine de çok geçmiş olsun size.
Umarım bir an önce atlatırsınız bu kötü deneyiminizi.
Siz de hamilesiniz dikkat etmelisiniz diye yazıyorum. Bebeğin bulunduğu evde sigara içilmesine izin vermemeniz lazım. O antibakteriyel spreyler de bebekler için zararlı zaten. Evde illa ki sigara içecek birisi varsa hava durumu ne olursa olsun, isterse üstüne çığ düşsün, yine de açık balkonda içmeli. Bakın kapalı balkon bile değil. Elini yüzünü yıkamadan, üzerini değiştirmeden de bebeğe yaklaşmamalı.Çoğumuz günlük hayatımızda sigara kullanabiliyoruz,bu gayet doğal birşey.
Burada "neden bebekli evde sigara içtiiii?!?!?!?" diye söylenmenin yersiz olduğunu düşünüyorum.
Sonuçta dumanı çocuğun yüzüne yüzüne üflememiş,odada içmiş ki eminim havalandırıyor koku gidince antibakteriyel oda spreyi falan sıkıyorsunuzdur. Ama keşke odada içmeseydi.
O yüzden ben eşine söylenmeyeceğim ama içtiği sigarayı ortada bırakması da çok yanlış. Tek hatası bu. Daha dikkatli olmalıydı.
Konunuza gelince;
Yoğun bakıma insan almıyorlar,çünkü orası ateril bir ortam dışarıdan içeriye enfeksiyon taşınabilir,oradaki hassas bebekleri daha da hasta olabilir.
Ama keşke hemşireler daha "insancıl" davransaydı da bebeğiniz bu kadar ağlamak zorunda kalmasaydı.
Çoğumuz günlük hayatımızda sigara kullanabiliyoruz,bu gayet doğal birşey.
Konunuza gelince;
Yazı demiyorum kışı kastediyorum ben.
Benim eşimde yazın balkonda kışın evde sigara içiyor.
Şimdiden midem kaldırmadığı için içtiği gibi de havalandırıp antibakteriyel oda spreyi sıkıyor,kokusu falan kalmıyor.
Böyle de yapabilir eğer çok içmek istiyorsa.
Eşi suçsuz demedim zaten ben,sadece çok üstüne gidilmiş onu söyledim.
Bu eşinin ihmal ettiğini,düşüncesizlik yapıp sadece kendini düşündüğünü değiştirmez zaten.
Yahu tamam yeter.Yok ole birsey. Pasif icicilik diye birsey var, sandigimizdan daha cok zarar veriyo. Heleki bebeklere. Eskiden bilincsizdi insanlar ama artik her bi seyi biliyolar bunu neden bilmiyolar?
tamam peki.Mesele sadece koku degil.
Sigara içilen ortamda havada asılı kalan partiküller kalır. Havalandırma veya oda spreyi ile Yok edemezsiniz.
Siz hamile olarak ve doğacak bebeğiniz yenidoğan olarak sigara içilen ortamda bulunmamalı.
Kullandığınız antibakteriyel oda spreyinin zararlarını söylemiyorum bile...
Ayrıca anti-bakteriyel adı üzerinde bakteriye karşı önlem demektir. Nikotin, zift gibi maddeler ise zehirdir. Siz sadece kendinizi kandırmış olursunuz...
Lutfen acilen cocuk gelisim kitaplari alip okumaya basla , internette doktorlarin forum sitelerini oku , cok kucuksun ve anne olacaksin , o kimyasallarin zararlarini ogrenmen lazim , bunu bir abla tavsiyesi olarak gor , gerci onceki tavsiyemi dikkate almadin ama bir bebek gelecek dunyaya ve lutfen donanimli ve bilgili bir anne olZararı ne çok bilemiyorum açıkçası araştırmadım da,eczane gibi bir yerden aldık biz onu,aldığımız kişi gayet iyi,koku falan bırakmıyor dediği için aldım hatta. Güvenerek aldım yani. Bir araştırayım,öyleyse kullanmayayım. Bilgilendirme için teşekkür ederim.
Ben senin icin demedimki:) normal birsey gibi aklamaya cslisiyosunuz. Sprey o cikan zehiri temizliyo mu saniyorsun? :) sadece ustunu ortuyordur. Neyse herkesin kendi cocugu bananeYahu tamam yeter.
Ben önlemimi alıyorum dedim sonuçta,sprey sıkıyorum dedim.
Pasif içici değilim yani,yanımda içmez odada içer sonra sprey sıkar.
Uyarırım bundan sonra.
Bebek korunurken oldu,benim istediğim birşey değildi yani. Ellayla hamile kalan sayılı insanlardanım.Lutfen acilen cocuk gelisim kitaplari alip okumaya basla , internette doktorlarin forum sitelerini oku , cok kucuksun ve anne olacaksin , o kimyasallarin zararlarini ogrenmen lazim , bunu bir abla tavsiyesi olarak gor , gerci onceki tavsiyemi dikkate almadin ama bir bebek gelecek dunyaya ve lutfen donanimli ve bilgili bir anne ol
Bir yere şikayet edemezsiniz, orası yoğun bakım bebekler tabiki ağlıycak her ağlayan bebeği kucaklarına alıp pışpışlayamazlar, ihtiyaçtan ağlıyorsa giderirler, başka bir ağlama ise susmasını beklerler. Ayrıca size içeri almak isteseler bile sizin girmemeniz lazım. Bebekler için enfeksiyon kaynağısınız. Bebeklerin başında elbette hemşire olur. Olmaması söz konusu bile değil. Umarım eşiniz ders almıştır. Not: hem sağlık personeliyim hemde bebeği yoğum bakımda yatmış bir anne.Kızlar içime dert oldu bana bilgi verirseniz cok sevinirim . ertesı gun ben mutfakta kahvaltı hazırlarken eşimde gece içerde sigara içmiş ,küllüğünüde yerde bırakmış bebegım emekleyıp küllükteki izmariti agzına atmış o sıra eşim görmüs ,panikle " oglum cıkar dıe " bagıtırısını duydum, odaya kostum o sıra bebegım korkup agladı ve izmariti yuttu .Hastaneye götürdük direk yogun bakıma aldılar zehırlemıstı cunku. Doktora hemşireye yalvar yakar benı içeri almalarını istedim cocugum mama yemez sadece sütümü içer bensiz durmaz dedım ,basta kabul etmediler ama cocugum durmayınca etmek zorunda kaldılar, içeri giriyorum sut verip uyuttuktan sonra benı çikarıyolardı her çıktığımda özellikle söyledim uyandığında beni çağırın dıye. Baslarda cagırıyolardı gece oldu yogun bakım kapısında bekliyodum benı çagırmıyolardı gece bebegım süt için uyanır oysaki bı kaç kez. Kaç kez aradım her defasında uyuyo dediler. 4 gıbı benı içeri aldılar cocugum ağlıyordu yıne sadece benim çocuğum degıl ben içerdeykende gördüm baska çoçuklar aglıyodu hemşireler hiçbişi yapmıyodu sohbet edıyolardı,sabah saat 8 bucuk olmus hala çağıran yok arıyorum uyuyo diolar, iki kapı vardı yogun bakımın bıtı içeri girince bnde girdim koridorda bebeğimin çığlıklarla ağlamasını duydum zile bastım açan olmadı baska hemşire içeri girince kapı açildi bı baska hemsırhemsıre bana kapıda bekle senı çagıricam dedı ama ben duramadım içeri girdim cocugum cok kötü aglıyodaglıyodu daha 10 aylık ,içeri girdigindecocugum salya sümük kıpkırmızı olmus ağlamaktan ,aldım kucağıma cocugum hıckırıga bogulmustu ,sakınlestırdım onu diyer hemsırerde sohbet ediyorlardı ,13. 15 yaslarda bı cocuk vardı nezaman dan beri ağlıyo dedım "abla 1 bucuk 1 saat oluyo dedı" hemşireye " neden benı cagırmadınız nezaman dan beri aglıuo cocuk perişan olmuş dedım .10dk oldu ağlıyo burası yogun bakım senı içeri alamam sureklı yasak dedı. dun bebeğim taburcu oldu suan sesi kısık ve odadan bı saniye ayrıldıgımda ağlıyogece uyanıp park yatağının da oturmus aglıyodu ,bigün içinde çocuğumun psikolojisi bozulmuş resmen cok korkmus ıkı gundur sureklı bebegımde bnde ağlıyoruz .Ben bubunlari nereye şikayet edebılırım.
Yeni doğduğunda kızımda 7 gün kaldı çok yalvardım ama almıyorlar Allah tekrar yaşatmasın canımPes annelıme kadar laf edilmiş. Eşim ztn asla benim yanımda cesaret edip sigara içemezdı zaten içmedide, gece 3gıbı uyandım sigara içiyodu TV izliyodu
Sesi kısık sureklı uyuyo kuzum . Doktora hemşireye cok dil döktüm .onlarda bana sütünü sag dedi amaa ben onada bahane buldum bugüne kadar hıc ayrı kalmadık bebegımle yapamazdım .bnden baska kımse yoktu kapıda güvenlikte aşağıda beklememi söyledi ama onlarıda dinlemedim dil döktüm. ıyıkı kaldım orda. Olmasaydım bebegım ne halde olacaktı acaba .
5 günlük bebeğim yoğun bakıma alınmıştı, emzirmek için odaya girdim. 7-8 bebek vardı. Bir hayli zaman da kaldım. Dediğin gibi katıla katıla ağlıyor bebekler kimse de dönüp bakmıyordu malesefAnlamadığım şu;
Yoğun bakım, steril ortam, kimse içeri alınmaz.
Ancak bebek yoğun bakımında bebeklerle neden ilgilenmiyor hemşireler?
Açsa mama, ağlarsa emzik versin.
Bebeğin katıla katıla ağlamasını umursamamak da mı prosedür?
Ilk zamanlar sizi en cok ugrastiracak sey emzirme. 'Le leche league turkiye' internet sitesindeki tum yazilari okuyun ya da biryere not alin bu siteyi emzirme doneminde tum sorunlarin cevabi var. Ayni sekilde 'tomrisin emzirme notlari' yazin internete ordaki tum makaleleri okuyun. Bunun yanisira 'mahallenin en mutlu bebegi' kitabini okuyabilirsiniz.Bebek korunurken oldu,benim istediğim birşey değildi yani. Ellayla hamile kalan sayılı insanlardanım.
abla tavsiyesi olarak alıyorum zaten,önemsiyorum fikirlerinizi.
Kişisel gelişim+çocuk gelişimi hakkında makaleler okuyorum sürekli,bakımı ek gıdası yemesi içmesi banyosu beslenmesi hakkında şimdiden fikir sahibi olmaya başladım bile.
Umarım sorunsuz atlatırım kendi başıma. Hatta güzel kitap önerilerine de açığım,hangi yazar daha iyidir hangi kitapları okumalıyım çok bilemiyorum.
Doktora hemşireye cok dil döktüm .onlarda bana sütünü sag dedi amaa ben onada bahane buldum bugüne kadar hıc ayrı kalmadık bebegımle yapamazdım
Dokunmadımkı hiç cocuklara sadece kendı bebegımle ilgilendim .
Hiçbi fikrim yok dediğin gıbı sadece kendı bebegım aklımdaydı o an baska cocukları düşünemedim
Teşekkür ederim cevap için. :)Ilk zamanlar sizi en cok ugrastiracak sey emzirme. 'Le leche league turkiye' internet sitesindeki tum yazilari okuyun ya da biryere not alin bu siteyi emzirme doneminde tum sorunlarin cevabi var. Ayni sekilde 'tomrisin emzirme notlari' yazin internete ordaki tum makaleleri okuyun. Bunun yanisira 'mahallenin en mutlu bebegi' kitabini okuyabilirsiniz.