Hastane Şikayet

Ablacigim yogun bakima almamakla dogru yapmislar. Iceriye disardan mikrop gelebiliyor. Prosedur boyle, ordakiler de proseduru uyguluyor. Bu konuda ne yazik ki yapabilecekleri bir sey yok. Hemsireler de olum goruyor, kaza bela kan revan her seyi goruyor o yuzden aglayan cocuk onlara acil durum olarak gelmiyor. Sizi oraya her cocuk agladiginda alirlarsa icerdeki herkes mikrop kapabilir. Yine de sikayetinizi yapin, hakli bulunursaniz tabi ki haklisiniz ama prosedurlere gore yasal olarak hakli degilsiniz su anda.
Oda benım aklıma geldı ,sikayet etsemde haksız cıkacagım cunku içeriye girmek yasaktı .ben onları zorladım

Midesi yıkanmış, kömür verilmiş. Kömür verildikten sonra bir kısmını kusmuştur zaten, kalan kısmı da dışkı yoluyla.
Midesi yıkanmadı DrDrlar öyle konusuyodu sadece kömür .Hatta bana sordular kömürü içirdiktn sonra kustumu dıye hayır dedım ıyı dediler. Sadece kaka yoluyla cıkarıldı

İnşallah öyledir.. yeğenim taş yutmuş, hemen acile kaldırmışlar, bir ilaç içirip kusturmuşlar, taş çıkmış.. aklıma o geldi :KK43: Allah'ım bütün bebişleri korusun..
Amin amin .Yere bırakmazdım bebeğimi süpürene kadar .sakınan göze çöp batarmıs DİE bosuna dememişler. Aslında eşim o an panıklemese buyuk ihtimal bebegım atıcaktı ağzından yemeği bıle atıyo buyuk parça oldugunda korktu ağladı oyuzdeb yuttu

Kızlar içime dert oldu bana bilgi verirseniz cok sevinirim . ertesı gun ben mutfakta kahvaltı hazırlarken eşimde gece içerde sigara içmiş ,küllüğünüde yerde bırakmış bebegım emekleyıp küllükteki izmariti agzına atmış o sıra eşim görmüs ,panikle " oglum cıkar dıe " bagıtırısını duydum, odaya kostum o sıra bebegım korkup agladı ve izmariti yuttu .Hastaneye götürdük direk yogun bakıma aldılar zehırlemıstı cunku. Doktora hemşireye yalvar yakar benı içeri almalarını istedim cocugum mama yemez sadece sütümü içer bensiz durmaz dedım ,basta kabul etmediler ama cocugum durmayınca etmek zorunda kaldılar, içeri giriyorum sut verip uyuttuktan sonra benı çikarıyolardı her çıktığımda özellikle söyledim uyandığında beni çağırın dıye. Baslarda cagırıyolardı gece oldu yogun bakım kapısında bekliyodum benı çagırmıyolardı gece bebegım süt için uyanır oysaki bı kaç kez. Kaç kez aradım her defasında uyuyo dediler. 4 gıbı benı içeri aldılar cocugum ağlıyordu yıne sadece benim çocuğum degıl ben içerdeykende gördüm baska çoçuklar aglıyodu hemşireler hiçbişi yapmıyodu sohbet edıyolardı,sabah saat 8 bucuk olmus hala çağıran yok arıyorum uyuyo diolar, iki kapı vardı yogun bakımın bıtı içeri girince bnde girdim koridorda bebeğimin çığlıklarla ağlamasını duydum zile bastım açan olmadı baska hemşire içeri girince kapı açildi bı baska hemsırhemsıre bana kapıda bekle senı çagıricam dedı ama ben duramadım içeri girdim cocugum cok kötü aglıyodaglıyodu daha 10 aylık ,içeri girdigindecocugum salya sümük kıpkırmızı olmus ağlamaktan ,aldım kucağıma cocugum hıckırıga bogulmustu ,sakınlestırdım onu diyer hemsırerde sohbet ediyorlardı ,13. 15 yaslarda bı cocuk vardı nezaman dan beri ağlıyo dedım "abla 1 bucuk 1 saat oluyo dedı" hemşireye " neden benı cagırmadınız nezaman dan beri aglıuo cocuk perişan olmuş dedım .10dk oldu ağlıyo burası yogun bakım senı içeri alamam sureklı yasak dedı. dun bebeğim taburcu oldu suan sesi kısık ve odadan bı saniye ayrıldıgımda ağlıyogece uyanıp park yatağının da oturmus aglıyodu ,bigün içinde çocuğumun psikolojisi bozulmuş resmen cok korkmus ıkı gundur sureklı bebegımde bnde ağlıyoruz .Ben bubunlari nereye şikayet edebılırım.
Çok ama çok geçmis olsun canm benim nasıl zehirlemişti ya valla soktayim rabbim beterinden korusun bidaha yasatmasn insallah eşinize ders olsun bu çocuk olunca ortalığa bırakılır mı hiç

Pes doğrusu.
Bahane bulmuş... aferin size.
Sizin sorumsuzluğunuz, sizin kural dinlememeniz yüzünden yoğun bakımdaki diğer hastalar tehlikeye atılmış.

Bence de hastane kesinlikle şikayet edilmeli. Yoğun bakıma 2 saatte bir, 4 saatte bir giren çıkan bir kadın var...
emzirmek de bahanesiymiş üstelik.
Herkes gibi yapacaktınız.
İnsanlar Doğum yapar yapmaz bebeklerini yoğun bakıma bırakmak zorunda kalıyor. Sütlerini sağıp veriyorlar, günde 1 kere kısıtlı görebiliyorlar...
Eğer bebeğiniz o kadar sizsiz durmuyorsa, gözünüzün önünden de ayırmamalıydınız. Ne hakkınız var diğer hastaları tehlikeye atmaya?
Dediğim gıbı, o ruh halindeyken kendı bebegımden baska kimseyi düşünemedim

Yok kuzum kusturmadılar kömür dediler sankı simsiyah bı sıvı ıcirdiler .Ben hastaneye giderken aklımdan lavman yaparlar çıkarırlar dıe düşünüyodum .Ama yogun bakım diyince dusun halımhalımi
geçmiş olsun öncelikle. kömür suyu dedikleri sıvı mideyi yıkamak için içiriliyor. içtikten sonra kusuluyor o da ses kısıklığı yapmış olabilir. bebek yoğun bakım diğer yoğun bakımlardan daha hassas oluyor. belli saatlerde 1 kişi alınıyor anne sütünü de çoğunlukla sağıp veriyorlar. bu yüzden şikayetinizde size bununla gelebilirler "çocuğunuz enfeksiyon mu kapsaydı?"ama içerideki hemşireler öğle yemeği sigara molası gezip geliyorlar bir eldiven değişiyor. üzerlerine giydikleri önlüğün onlara kattığı ekstra bir güç olduğunu düşünüyor olabilirler. onlardan mikrop bakteri gelmez, gelemez.

şikayetle ilgili de hastanelerin hasta hakları birimleri oluyor öncelikle orayla görüşebilirsiniz. sonrada il müdürlüğüne dilekçe ile şikayetini iletebilirsiniz. beyaz masalar bu konuda işlem yapıyorlar mı bilmiyorum. şikayetinizden birşey çıkacağını sanmıyorum ama yine de hakkınızı savunun.

Midesi yıkanmadı DrDrlar öyle konusuyodu sadece kömür .Hatta bana sordular kömürü içirdiktn sonra kustumu dıye hayır dedım ıyı dediler. Sadece kaka yoluyla cıkarıldı
Aktif kömür verilmiş yine midesi yıkanmış ama sadece yıkama öncesi boşaltım olmamış. Neyse ki geçmiş olsun. Biraz halsizlik ve susuzluk olur ama birkaç günde toparlar.

Dediğim gıbı, o ruh halindeyken kendı bebegımden baska kimseyi düşünemedim

O ruh haliniz bitmiş, eve gelmişsiniz, şikayet etme peşindesiniz?
Ki bence detaylı şekilde girdiğiniz saatleri yazarak bir şikayet oluşturun ki o hastanenin yoğun bakımı uyarı falan alsın böyle yol geçen hanı gibi giren çıkana izin verdiğinden...
Orada yatan diğer hastalarda birilerinin yakınları öyle değil mi? Kuralı sağlaması gereken hastane personeli zaten.

O ruh haliniz bitmiş, eve gelmişsiniz, şikayet etme peşindesiniz?
Ki bence detaylı şekilde girdiğiniz saatleri yazarak bir şikayet oluşturun ki o hastanenin yoğun bakımı uyarı falan alsın böyle yol geçen hanı gibi giren çıkana izin verdiğinden...
Orada yatan diğer hastalarda birilerinin yakınları öyle değil mi? Kuralı sağlaması gereken hastane personeli zaten.
Pekı tamm

Çoğumuz günlük hayatımızda sigara kullanabiliyoruz,bu gayet doğal birşey.
Burada "neden bebekli evde sigara içtiiii?!?!?!?" diye söylenmenin yersiz olduğunu düşünüyorum.
Sonuçta dumanı çocuğun yüzüne yüzüne üflememiş,odada içmiş ki eminim havalandırıyor koku gidince antibakteriyel oda spreyi falan sıkıyorsunuzdur. Ama keşke odada içmeseydi.
O yüzden ben eşine söylenmeyeceğim ama içtiği sigarayı ortada bırakması da çok yanlış. Tek hatası bu. Daha dikkatli olmalıydı.
Konunuza gelince;
Yoğun bakıma insan almıyorlar,çünkü orası ateril bir ortam dışarıdan içeriye enfeksiyon taşınabilir,oradaki hassas bebekleri daha da hasta olabilir.
Bu yüzden alınmaması daha mantıklı.
Ama keşke hemşireler daha "insancıl" davransaydı da bebeğiniz bu kadar ağlamak zorunda kalmasaydı.
İki pış pış yapmak zor olmamalı onlar için,yine de çok geçmiş olsun size.
Umarım bir an önce atlatırsınız bu kötü deneyiminizi.

Son düzenleme:
Çoğumuz günlük hayatımızda sigara kullanabiliyoruz,bu gayet doğal birşey.
Burada "neden bebekli evde sigara içtiiii?!?!?!?" diye söylenmenin yersiz olduğunu düşünüyorum.
Sonuçta dumanı çocuğun yüzüne yüzüne üflememiş,odada içmiş ki eminim havalandırıyor koku gidince antibakteriyel oda spreyi falan sıkıyorsunuzdur.
O yüzden ben eşine söylenmeyeceğim ama içtiği sigarayı ortada bırakması da çok yanlış. Tek hatası bu. Daha dikkatli olmalıydı.
Konunuza gelince;
Yoğun bakıma insan almıyorlar,çünkü orası ateril bir ortam dışarıdan içeriye enfeksiyon taşınabilir,oradaki hassas bebekleri daha da hasta olabilir.
Bu yüzden alınmaması daha mantıklı.
Ama keşke hemşireler daha "insancıl" davransaydı da bebeğiniz bu kadar ağlamak zorunda kalmasaydı.
İki pış pış yapmak zor olmamalı onlar için,yine de çok geçmiş olsun size.
Umarım bir an önce atlatırsınız bu kötü deneyiminizi.

Ablacım ev içinde sigara olmaz
Kokusu duvarlara siniyor havalandırsanız bile
Sigara balkonda olur
O cümleniz de yanlış benim tanıdığım kimse evde, kapalı alanda sigara içmiyor. Önerdiğiniz şey evde bebek olsun olmasın cahillik ve bencillik.

Ablacım ev içinde sigara olmaz
Kokusu duvarlara siniypr havalandırsanız bile
Sigara balkonda olur
O cümleniz de yanlış benim tanıdığım kimse evde, kapalı alanda sigara içmiyor. Önerdiğiniz şey evde bebek olsun olmasın cahillik ve bencillik.
Yazı demiyorum kışı kastediyorum ben.
Benim eşimde yazın balkonda kışın evde sigara içiyor.
Şimdiden midem kaldırmadığı için içtiği gibi de havalandırıp antibakteriyel oda spreyi sıkıyor,kokusu falan kalmıyor.
Böyle de yapabilir eğer çok içmek istiyorsa.
Eşi suçsuz demedim zaten ben,sadece çok üstüne gidilmiş onu söyledim.
Bu eşinin ihmal ettiğini,düşüncesizlik yapıp sadece kendini düşündüğünü değiştirmez zaten.

canım hemşirelerde içeri almama konusunda haklı olabilirler. sende kendince haklısın. madur çocuk olmuş. baba da dikkat eder umarım artık

Back