- 28 Ağustos 2020
- 8.217
- 35.788
Sgk anlaşması yoktur hastanenin. Tamamlayıcı sigortalarda sgk şart. Ya da o sigorta şirketiyle sınırlı anlaşması vardır. Sigorta yaptırırken bütün şartlarını incelemek gerek.Malesef hastaneye göre de değişiyor. Aynı sağlık sigortasının bir hastanede karşıladığı başka hastanede karşılamıyor
Şimdi bu işitme testiyle de alakalı bir durum var. Cihazdan cihaza değişiyor bu daHastaneden hastaneye değişiklik gösterebiliyor. Ve hastane çalışanları artık hangisi karşılanıyor hangisi karşılanmıyor ezbere biliyorlar. Bir kaç gün önce kbb ye gittim sekreter direk tss sigortası duyma testini karşılamıyor dedi oysa farklı bir özel hastanede ücretsiz yaptırabiliyorduk.
Ben uzun süredir sağlık sistemimizin dışındayım. Neredeyse alınan nefese para ödeniyor artık. İki kızımda da sadece kışın devit kullandım. İlkbahara denk gelen dönemde doktor kesiyordu deviti.O zamanlar öyle olabilir ama şimdi her bebeğe rutin olarak başlıyorlar. D vitamini doğar doğmaz demir de genelde 4.ayda falan. Hatta sağlık bakanlığı ücretsiz olarak da veriyor ikisini de. Genelde 1 yaş tahlillerinde eksiklik yoksa kesiyorlar
Benimde özel sağlık sigortam var, hastaneye kadın doğuma gittiğimde bazı dr.Özel sağlık sigortası geçerli olmuyor ama diğer dr.’lar geçerli oluyor.Kızlar selam. Dün oğlum 1 yaşını doldurdu ve kutlamasını haftasonu yapicaz hazır da eşim evde diye 1 yaş kontrolüne doktora gittik. Doktorumuz özel bir hastanede. Doktor muayene sonrası rutin 1 yaş tahlili istedi. Yanından çıktık tahliller için kayıt açtırmaya gittik. Bu arada oğlumun bizim üzerimizden tamamlayıcı özel sağlık sigortası var. Kayıt açılırken görevli kadın daha sigorta şirketinden onay vs hiç bişey almadan direk "yalniz d vitaminini sigorta karşılamıyor onun için 1600 TL ödeme yapmanız gerekiyor" dedi. Eşimle konuştuk mantıklı gelmedi dışarda yaptiricaz diyerek çıktık ordan. Hemen doğum yaptığım hastanenin oraya yakın şubesine gittik. "Rutin 1 yaş tahlili yaptiricaz x firmadan tamamlayıcı özel sağlık sigortası var d vitamini tahlili ne kadar" dedik. Ordaki görevli sigortanız karşılar dedi direk. "Çok düşük ihtimal ama karşılamazsa bile 300-400 bişey en fazla" dedi. Nitekim orda da oğlum muayene oldu tahliller istendi ve gerçekten de sigortadan tüm tahlillere onay geldi. Açıkçası sinek küçük ama mide bulandırır hesabı ben doktorumuzun olduğu hastanenin yaptığından baya rahatsız oldum ve bu konuyla uğraşasım var. Sonuçta sigorta ya karşılar ya karşılamaz bunun hastaneye göre değişeceğini düşünmüyorum. Sonradan aklıma oğlum korona olduğunda istenen tahlillerde birinden daha sigorta karşılamıyor diye para istediklerini hatırladım ve acaba bunlar her tahlilden para mı koparmaya çalışıyor diye düşünmeye başladım. Sizce nasıl bir yol izleyeyim. Uğraşmaya değer mi?
Kızlar selam. Dün oğlum 1 yaşını doldurdu ve kutlamasını haftasonu yapicaz hazır da eşim evde diye 1 yaş kontrolüne doktora gittik. Doktorumuz özel bir hastanede. Doktor muayene sonrası rutin 1 yaş tahlili istedi. Yanından çıktık tahliller için kayıt açtırmaya gittik. Bu arada oğlumun bizim üzerimizden tamamlayıcı özel sağlık sigortası var. Kayıt açılırken görevli kadın daha sigorta şirketinden onay vs hiç bişey almadan direk "yalniz d vitaminini sigorta karşılamıyor onun için 1600 TL ödeme yapmanız gerekiyor" dedi. Eşimle konuştuk mantıklı gelmedi dışarda yaptiricaz diyerek çıktık ordan. Hemen doğum yaptığım hastanenin oraya yakın şubesine gittik. "Rutin 1 yaş tahlili yaptiricaz x firmadan tamamlayıcı özel sağlık sigortası var d vitamini tahlili ne kadar" dedik. Ordaki görevli sigortanız karşılar dedi direk. "Çok düşük ihtimal ama karşılamazsa bile 300-400 bişey en fazla" dedi. Nitekim orda da oğlum muayene oldu tahliller istendi ve gerçekten de sigortadan tüm tahlillere onay geldi. Açıkçası sinek küçük ama mide bulandırır hesabı ben doktorumuzun olduğu hastanenin yaptığından baya rahatsız oldum ve bu konuyla uğraşasım var. Sonuçta sigorta ya karşılar ya karşılamaz bunun hastaneye göre değişeceğini düşünmüyorum. Sonradan aklıma oğlum korona olduğunda istenen tahlillerde birinden daha sigorta karşılamıyor diye para istediklerini hatırladım ve acaba bunlar her tahlilden para mı koparmaya çalışıyor diye düşünmeye başladım. Sizce nasıl bir yol izleyeyim. Uğraşmaya değer mi?
Tamamlayıcı firmamız tarafından karşılanıyor o yüzden detaylara çok bakmıyorum dediğiniz doğrudur.Sgk anlaşması yoktur hastanenin. Tamamlayıcı sigortalarda sgk şart. Ya da o sigorta şirketiyle sınırlı anlaşması vardır. Sigorta yaptırırken bütün şartlarını incelemek gerek.
Şartlar koşullar çok diyorsunuzŞimdi bu işitme testiyle de alakalı bir durum var. Cihazdan cihaza değişiyor bu dabazı cihazları karşılıyor bazı cihazlar da sigorta geçmiyor ödeme isteniyor. Çünkü zaten devlet karşılıyor işitme testini aslında. Bizim hastanemizde farklı bir cihaz kullanıldığını ve kapsama girmediği söylendiği için biz de para vermiştik.
Sigortaya göre değişiyor olamaz çünkü aynı sigortayla farklı hastanede ücretsiz yaptırdık. Dediğim gibi ya bi çakallık var yada hastane anlaşmasıyla alakalı.Hastaneye göre değil sigortaya göre değişiyor. Bizim sigortamız d vitamini tahlili, bazı aşıları vs kapsamıyordu mesela ek ödeme yapıyorduk. Sgk karşılamıyor d vit tahlilini.
Hastane ve ozel sigorta arasindaki anlasmaya gore tahliller ucretli ya da ucretsiz olabilir, bu cok normal bi durum.Kızlar selam. Dün oğlum 1 yaşını doldurdu ve kutlamasını haftasonu yapicaz hazır da eşim evde diye 1 yaş kontrolüne doktora gittik. Doktorumuz özel bir hastanede. Doktor muayene sonrası rutin 1 yaş tahlili istedi. Yanından çıktık tahliller için kayıt açtırmaya gittik. Bu arada oğlumun bizim üzerimizden tamamlayıcı özel sağlık sigortası var. Kayıt açılırken görevli kadın daha sigorta şirketinden onay vs hiç bişey almadan direk "yalniz d vitaminini sigorta karşılamıyor onun için 1600 TL ödeme yapmanız gerekiyor" dedi. Eşimle konuştuk mantıklı gelmedi dışarda yaptiricaz diyerek çıktık ordan. Hemen doğum yaptığım hastanenin oraya yakın şubesine gittik. "Rutin 1 yaş tahlili yaptiricaz x firmadan tamamlayıcı özel sağlık sigortası var d vitamini tahlili ne kadar" dedik. Ordaki görevli sigortanız karşılar dedi direk. "Çok düşük ihtimal ama karşılamazsa bile 300-400 bişey en fazla" dedi. Nitekim orda da oğlum muayene oldu tahliller istendi ve gerçekten de sigortadan tüm tahlillere onay geldi. Açıkçası sinek küçük ama mide bulandırır hesabı ben doktorumuzun olduğu hastanenin yaptığından baya rahatsız oldum ve bu konuyla uğraşasım var. Sonuçta sigorta ya karşılar ya karşılamaz bunun hastaneye göre değişeceğini düşünmüyorum. Sonradan aklıma oğlum korona olduğunda istenen tahlillerde birinden daha sigorta karşılamıyor diye para istediklerini hatırladım ve acaba bunlar her tahlilden para mı koparmaya çalışıyor diye düşünmeye başladım. Sizce nasıl bir yol izleyeyim. Uğraşmaya değer mi?
Bize ne zaman öyle söylense ilk cümlemiz ' siz bi deneyin olur da onaylamazsa ödeme yapacağız merak etmeyin' oluyor. Her seferinde de onay geldi. Tabi bizde çocuk yok ancak hastanelerin onaylamaz yaaa diyerek para istediği hiçbir şeye ödeme yapmadık bu şekilde.Banada öyle geliyor. Bebeğim ateşli gidince de bir sürü test sayıp ama şunu karşılamaz bilginize para verin dediler. E çocuk 38 derece ateşli el mahkum verdik yaptırdık. Bi onaya gönderelim bakalım demiyolar ordan kıllandım açıkçası.
Tahlil mi istenmemisti onu mu soruyorsunuz. Bildiğim kadarıyla zamanı doktoruna göre değişmekle birlikte rutin tahlil isteniyor vitamin değerleri için
İşte bende emin olamadım policeden policeye değişiyor onu biliyorum ama poliçeler hastanesine göre de mi değişiyor o ilginç geldi.
Bazi sigortalar d vit karşılamiyor onceden bilgi vermis ki kan aldiktan sonra karsilamazsa sorun olmasin diye. Siz bu durumda sunu diyebilirsiniz siz sigortanin onayina sunun provizyon vermez ise karar veririz dersiniz. Zaten gorevli provizyona gonderdiginde onay da gelirdi. O tahlilin parasini her sekilde alicaklar bence iletisimsizlik olmusKızlar selam. Dün oğlum 1 yaşını doldurdu ve kutlamasını haftasonu yapicaz hazır da eşim evde diye 1 yaş kontrolüne doktora gittik. Doktorumuz özel bir hastanede. Doktor muayene sonrası rutin 1 yaş tahlili istedi. Yanından çıktık tahliller için kayıt açtırmaya gittik. Bu arada oğlumun bizim üzerimizden tamamlayıcı özel sağlık sigortası var. Kayıt açılırken görevli kadın daha sigorta şirketinden onay vs hiç bişey almadan direk "yalniz d vitaminini sigorta karşılamıyor onun için 1600 TL ödeme yapmanız gerekiyor" dedi. Eşimle konuştuk mantıklı gelmedi dışarda yaptiricaz diyerek çıktık ordan. Hemen doğum yaptığım hastanenin oraya yakın şubesine gittik. "Rutin 1 yaş tahlili yaptiricaz x firmadan tamamlayıcı özel sağlık sigortası var d vitamini tahlili ne kadar" dedik. Ordaki görevli sigortanız karşılar dedi direk. "Çok düşük ihtimal ama karşılamazsa bile 300-400 bişey en fazla" dedi. Nitekim orda da oğlum muayene oldu tahliller istendi ve gerçekten de sigortadan tüm tahlillere onay geldi. Açıkçası sinek küçük ama mide bulandırır hesabı ben doktorumuzun olduğu hastanenin yaptığından baya rahatsız oldum ve bu konuyla uğraşasım var. Sonuçta sigorta ya karşılar ya karşılamaz bunun hastaneye göre değişeceğini düşünmüyorum. Sonradan aklıma oğlum korona olduğunda istenen tahlillerde birinden daha sigorta karşılamıyor diye para istediklerini hatırladım ve acaba bunlar her tahlilden para mı koparmaya çalışıyor diye düşünmeye başladım. Sizce nasıl bir yol izleyeyim. Uğraşmaya değer mi?
Önceden karşılamazsa diye bilgi vermedi direk para istedi sorun orda. Onaya sunmayı teklif bile etmedi. O kadar net bir şekilde karşılamıyor dedi ki diğer hastaneye karşılıyor mu diye sorma gereği bile duymadık direk fiyat sorduk. Onlar karşılar diyince şaşırdıkBazi sigortalar d vit karşılamiyor onceden bilgi vermis ki kan aldiktan sonra karsilamazsa sorun olmasin diye. Siz bu durumda sunu diyebilirsiniz siz sigortanin onayina sunun provizyon vermez ise karar veririz dersiniz. Zaten gorevli provizyona gonderdiginde onay da gelirdi. O tahlilin parasini her sekilde alicaklar bence iletisimsizlik olmus
Bizimde sigorta şirket üzerinden ve direk onlar anlaşmalı hastane listesi atıyor zaten bizde ona göre gittik. İki hastanenin anlaşma farkı görünürde yok detay varsa onu bilemiyorumozel sağlık sigortası her yerde aynı oranda indirim vermez ki mesela son isimdeki sigortamla florance nightingale'e gitsem yuzde 30 gibi bir seyi ben karşılayacaktım. siradan baska bir hastaneye gittim tamamını sigorta karsiladi.
her yerin anlasmali oldugu hastaneler var. cocugun sigortasinin kapsamli halini - gecen hastaneleri vs istesenize mailinize. oradan anlarsiniz bence.
iste onu sigortaciniz bilir en iyi. benimki dedigim gibiydi hazi hastanelerde pay ödüyorum bazılarında tamamen ucretsizdi. boyle bir sey de olabilir. policeden policeye - anlasmali oldugu yerlerin anlasmasina gore degisiyirBizimde sigorta şirket üzerinden ve direk onlar anlaşmalı hastane listesi atıyor zaten bizde ona göre gittik. İki hastanenin anlaşma farkı görünürde yok detay varsa onu bilemiyorum
aaa aynı şeyi banada yaptilar d vitaminini karsilamiyor dediler bende d vitaminine bakilmasin o zaman ona disarda baktiririm diyip diğer testleri yaptirdim.Kızlar selam. Dün oğlum 1 yaşını doldurdu ve kutlamasını haftasonu yapicaz hazır da eşim evde diye 1 yaş kontrolüne doktora gittik. Doktorumuz özel bir hastanede. Doktor muayene sonrası rutin 1 yaş tahlili istedi. Yanından çıktık tahliller için kayıt açtırmaya gittik. Bu arada oğlumun bizim üzerimizden tamamlayıcı özel sağlık sigortası var. Kayıt açılırken görevli kadın daha sigorta şirketinden onay vs hiç bişey almadan direk "yalniz d vitaminini sigorta karşılamıyor onun için 1600 TL ödeme yapmanız gerekiyor" dedi. Eşimle konuştuk mantıklı gelmedi dışarda yaptiricaz diyerek çıktık ordan. Hemen doğum yaptığım hastanenin oraya yakın şubesine gittik. "Rutin 1 yaş tahlili yaptiricaz x firmadan tamamlayıcı özel sağlık sigortası var d vitamini tahlili ne kadar" dedik. Ordaki görevli sigortanız karşılar dedi direk. "Çok düşük ihtimal ama karşılamazsa bile 300-400 bişey en fazla" dedi. Nitekim orda da oğlum muayene oldu tahliller istendi ve gerçekten de sigortadan tüm tahlillere onay geldi. Açıkçası sinek küçük ama mide bulandırır hesabı ben doktorumuzun olduğu hastanenin yaptığından baya rahatsız oldum ve bu konuyla uğraşasım var. Sonuçta sigorta ya karşılar ya karşılamaz bunun hastaneye göre değişeceğini düşünmüyorum. Sonradan aklıma oğlum korona olduğunda istenen tahlillerde birinden daha sigorta karşılamıyor diye para istediklerini hatırladım ve acaba bunlar her tahlilden para mı koparmaya çalışıyor diye düşünmeye başladım. Sizce nasıl bir yol izleyeyim. Uğraşmaya değer mi?