Acıbademden mi bahsediyorsunuz acaba? Aynı problemi kızım için ben de yaşamıştım. Hatta başka bir özel hastanede de kendim için bunu yaşamıştım. Doktorum bnden d vitaminine baktırmamı istedigini ama sigortanin bunu karşilamadigini soylemisti. Bu işletmeler sigortadan zaten paralarini aliyorlar, neden böyle bir yola gitsinler ki? Bilemedim açıkçası. Enerjiniz varsa kurcalayın tabi kiKızlar selam. Dün oğlum 1 yaşını doldurdu ve kutlamasını haftasonu yapicaz hazır da eşim evde diye 1 yaş kontrolüne doktora gittik. Doktorumuz özel bir hastanede. Doktor muayene sonrası rutin 1 yaş tahlili istedi. Yanından çıktık tahliller için kayıt açtırmaya gittik. Bu arada oğlumun bizim üzerimizden tamamlayıcı özel sağlık sigortası var. Kayıt açılırken görevli kadın daha sigorta şirketinden onay vs hiç bişey almadan direk "yalniz d vitaminini sigorta karşılamıyor onun için 1600 TL ödeme yapmanız gerekiyor" dedi. Eşimle konuştuk mantıklı gelmedi dışarda yaptiricaz diyerek çıktık ordan. Hemen doğum yaptığım hastanenin oraya yakın şubesine gittik. "Rutin 1 yaş tahlili yaptiricaz x firmadan tamamlayıcı özel sağlık sigortası var d vitamini tahlili ne kadar" dedik. Ordaki görevli sigortanız karşılar dedi direk. "Çok düşük ihtimal ama karşılamazsa bile 300-400 bişey en fazla" dedi. Nitekim orda da oğlum muayene oldu tahliller istendi ve gerçekten de sigortadan tüm tahlillere onay geldi. Açıkçası sinek küçük ama mide bulandırır hesabı ben doktorumuzun olduğu hastanenin yaptığından baya rahatsız oldum ve bu konuyla uğraşasım var. Sonuçta sigorta ya karşılar ya karşılamaz bunun hastaneye göre değişeceğini düşünmüyorum. Sonradan aklıma oğlum korona olduğunda istenen tahlillerde birinden daha sigorta karşılamıyor diye para istediklerini hatırladım ve acaba bunlar her tahlilden para mı koparmaya çalışıyor diye düşünmeye başladım. Sizce nasıl bir yol izleyeyim. Uğraşmaya değer mi?
Yok antalyada yaşıyorum ben. Hastane sürekli gideceğimiz bir hastane malum oğlanın doktoru orda o yüzden her seferinde böyle bir yola başvuracak olma ihtimalleri rahatsız edici. Bir de bildiğim kadariyla sigortadan anlaşma dolayısıyla normalin altında bir ödeme alabiliyorlar. Yani vatandaştan almak daha kârlı onlar için muhtemelen.Acıbademden mi bahsediyorsunuz acaba? Aynı problemi kızım için ben de yaşamıştım. Hatta başka bir özel hastanede de kendim için bunu yaşamıştım. Doktorum bnden d vitaminine baktırmamı istedigini ama sigortanin bunu karşilamadigini soylemisti. Bu işletmeler sigortadan zaten paralarini aliyorlar, neden böyle bir yola gitsinler ki? Bilemedim açıkçası. Enerjiniz varsa kurcalayın tabi ki
Benim anlamadığım bi hastane hiç denemeden onaya göndermeden karşılamıyor derken öbürü karşılar dedi ve karşıladı. Hastanelerde de mi anlasma farklı yoksa işin içinde bir iş mi var anlamadım açıkçasıD vitaminini karşılamıyor ama doğru. Ben de gittiğimde parayla baktırıyorum en azından benim tamamlayıcım karşılamıyor. Ya da sağlık ocağına gidip istiyorum d vit tahlili
Tahlili karşılamıyorCehaletimi mazur görün lütfen, bu d vitamini devit damla olan mı? Benim kızlar da bebekken kış başladığında vermişti doktor ama çok ucuz bir şeydi. Yazın yeterince güneş ışığı alıyorlar kışın takviye olsun demişti. Özel test tahlil vs yoktu, 2007 ve 2009 senesinden bahsediyorum. O zamanla bu zaman arası değişen ne anlamadım.
Banada öyle geliyor. Bebeğim ateşli gidince de bir sürü test sayıp ama şunu karşılamaz bilginize para verin dediler. E çocuk 38 derece ateşli el mahkum verdik yaptırdık. Bi onaya gönderelim bakalım demiyolar ordan kıllandım açıkçası.Bu durumu bir ikidir duyuyorum para ödemeyin hemen onay gemiyor o şu bu diye bi dünya para koparıyorlar insanlardan işi acil olan mecbur ödüyor
Tahlil mi istenmemisti onu mu soruyorsunuz. Bildiğim kadarıyla zamanı doktoruna göre değişmekle birlikte rutin tahlil isteniyor vitamin değerleri içinCehaletimi mazur görün lütfen, bu d vitamini devit damla olan mı? Benim kızlar da bebekken kış başladığında vermişti doktor ama çok ucuz bir şeydi. Yazın yeterince güneş ışığı alıyorlar kışın takviye olsun demişti. Özel test tahlil vs yoktu, 2007 ve 2009 senesinden bahsediyorum. O zamanla bu zaman arası değişen ne anlamadım.
İşte bende emin olamadım policeden policeye değişiyor onu biliyorum ama poliçeler hastanesine göre de mi değişiyor o ilginç geldi.Sigorta şirketinin kapsam şartlarını iyi bilmek lazım galiba hastaneyi yargılamadan önce. Her hastane her tetkiki kapsamıyor. İyice okuyun sonra hastaneyle uğraşın
Tahlil falan hiç yaptırmadık biz. Hatta yaptıran da hatırlamıyorum. 16- 17 sene önceden bahsediyorum O zamanlar rutin olarak kış başladığında veriliyordu. Malum ışık ve güneşli günler az diye. Ağızdan 2-3 damla veriyordum. Biz doktorun Etiler'de özel muayenehanesine gidiyorduk, sigortamız karşılıyordu. Ben cahil bir yeni anne olduğum için d vitamininden falan haberim yoktu ve sormuştum kadın da bana açıklamıştı. Hepimiz kış dönemi d vitamini eksikliği çekeriz. Her bebeğe ve çocuğa Kasım-Mart arası yazıyorum reçeteye demişti ve bana mantıklı gelmişti.Tahlili karşılamıyor
Kızlar selam. Dün oğlum 1 yaşını doldurdu ve kutlamasını haftasonu yapicaz hazır da eşim evde diye 1 yaş kontrolüne doktora gittik. Doktorumuz özel bir hastanede. Doktor muayene sonrası rutin 1 yaş tahlili istedi. Yanından çıktık tahliller için kayıt açtırmaya gittik. Bu arada oğlumun bizim üzerimizden tamamlayıcı özel sağlık sigortası var. Kayıt açılırken görevli kadın daha sigorta şirketinden onay vs hiç bişey almadan direk "yalniz d vitaminini sigorta karşılamıyor onun için 1600 TL ödeme yapmanız gerekiyor" dedi. Eşimle konuştuk mantıklı gelmedi dışarda yaptiricaz diyerek çıktık ordan. Hemen doğum yaptığım hastanenin oraya yakın şubesine gittik. "Rutin 1 yaş tahlili yaptiricaz x firmadan tamamlayıcı özel sağlık sigortası var d vitamini tahlili ne kadar" dedik. Ordaki görevli sigortanız karşılar dedi direk. "Çok düşük ihtimal ama karşılamazsa bile 300-400 bişey en fazla" dedi. Nitekim orda da oğlum muayene oldu tahliller istendi ve gerçekten de sigortadan tüm tahlillere onay geldi. Açıkçası sinek küçük ama mide bulandırır hesabı ben doktorumuzun olduğu hastanenin yaptığından baya rahatsız oldum ve bu konuyla uğraşasım var. Sonuçta sigorta ya karşılar ya karşılamaz bunun hastaneye göre değişeceğini düşünmüyorum. Sonradan aklıma oğlum korona olduğunda istenen tahlillerde birinden daha sigorta karşılamıyor diye para istediklerini hatırladım ve acaba bunlar her tahlilden para mı koparmaya çalışıyor diye düşünmeye başladım. Sizce nasıl bir yol izleyeyim. Uğraşmaya değer mi?
O zamanlar öyle olabilir ama şimdi her bebeğe rutin olarak başlıyorlar. D vitamini doğar doğmaz demir de genelde 4.ayda falan. Hatta sağlık bakanlığı ücretsiz olarak da veriyor ikisini de. Genelde 1 yaş tahlillerinde eksiklik yoksa kesiyorlarTahlil falan hiç yaptırmadık biz. Hatta yaptıran da hatırlamıyorum. 16- 17 sene önceden bahsediyorum O zamanlar rutin olarak kış başladığında veriliyordu. Malum ışık ve güneşli günler az diye. Ağızdan 2-3 damla veriyordum. Biz doktorun Etiler'de özel muayenehanesine gidiyorduk, sigortamız karşılıyordu. Ben cahil bir yeni anne olduğum için d vitamininden falan haberim yoktu ve sormuştum kadın da bana açıklamıştı. Hepimiz kış dönemi d vitamini eksikliği çekeriz. Her bebeğe ve çocuğa Kasım-Mart arası yazıyorum reçeteye demişti ve bana mantıklı gelmişti.
Hastaneye göre değil sigortaya göre değişiyor. Bizim sigortamız d vitamini tahlili, bazı aşıları vs kapsamıyordu mesela ek ödeme yapıyorduk. Sgk karşılamıyor d vit tahlilini.Kızlar selam. Dün oğlum 1 yaşını doldurdu ve kutlamasını haftasonu yapicaz hazır da eşim evde diye 1 yaş kontrolüne doktora gittik. Doktorumuz özel bir hastanede. Doktor muayene sonrası rutin 1 yaş tahlili istedi. Yanından çıktık tahliller için kayıt açtırmaya gittik. Bu arada oğlumun bizim üzerimizden tamamlayıcı özel sağlık sigortası var. Kayıt açılırken görevli kadın daha sigorta şirketinden onay vs hiç bişey almadan direk "yalniz d vitaminini sigorta karşılamıyor onun için 1600 TL ödeme yapmanız gerekiyor" dedi. Eşimle konuştuk mantıklı gelmedi dışarda yaptiricaz diyerek çıktık ordan. Hemen doğum yaptığım hastanenin oraya yakın şubesine gittik. "Rutin 1 yaş tahlili yaptiricaz x firmadan tamamlayıcı özel sağlık sigortası var d vitamini tahlili ne kadar" dedik. Ordaki görevli sigortanız karşılar dedi direk. "Çok düşük ihtimal ama karşılamazsa bile 300-400 bişey en fazla" dedi. Nitekim orda da oğlum muayene oldu tahliller istendi ve gerçekten de sigortadan tüm tahlillere onay geldi. Açıkçası sinek küçük ama mide bulandırır hesabı ben doktorumuzun olduğu hastanenin yaptığından baya rahatsız oldum ve bu konuyla uğraşasım var. Sonuçta sigorta ya karşılar ya karşılamaz bunun hastaneye göre değişeceğini düşünmüyorum. Sonradan aklıma oğlum korona olduğunda istenen tahlillerde birinden daha sigorta karşılamıyor diye para istediklerini hatırladım ve acaba bunlar her tahlilden para mı koparmaya çalışıyor diye düşünmeye başladım. Sizce nasıl bir yol izleyeyim. Uğraşmaya değer mi?
Hastaneden hastaneye değişiklik gösterebiliyor. Ve hastane çalışanları artık hangisi karşılanıyor hangisi karşılanmıyor ezbere biliyorlar. Bir kaç gün önce kbb ye gittim sekreter direk tss sigortası duyma testini karşılamıyor dedi oysa farklı bir özel hastanede ücretsiz yaptırabiliyorduk.Banada öyle geliyor. Bebeğim ateşli gidince de bir sürü test sayıp ama şunu karşılamaz bilginize para verin dediler. E çocuk 38 derece ateşli el mahkum verdik yaptırdık. Bi onaya gönderelim bakalım demiyolar ordan kıllandım açıkçası.
Tahlil mi istenmemisti onu mu soruyorsunuz. Bildiğim kadarıyla zamanı doktoruna göre değişmekle birlikte rutin tahlil isteniyor vitamin değerleri için
İşte bende emin olamadım policeden policeye değişiyor onu biliyorum ama poliçeler hastanesine göre de mi değişiyor o ilginç geldi.
Malesef hastaneye göre de değişiyor. Aynı sağlık sigortasının bir hastanede karşıladığı başka hastanede karşılamıyorHastaneye göre değil sigortaya göre değişiyor. Bizim sigortamız d vitamini tahlili, bazı aşıları vs kapsamıyordu mesela ek ödeme yapıyorduk. Sgk karşılamıyor d vit tahlilini.