• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hastalıklardan yorulduk lütfen bir bakın

Hiç fmf den şüphelendiler mi acaba? Bizim hayatımız tekrarlayan ateşlerle devam etmişti.4 yaşındayken fmf teşhisi kondu ve o günden sonra her gün ilaç almaya başladı. Ateş atakları neredeyse bitti . Çok şükür. Bize de yıllarca mikrop,virüs,bakteri sebebiyle ateşi çıktığı söylenmişti ama meğersem fmf hastalığı varmış. Tesadüf eseri teşhis konmuştu. Eğer ateş atakları devam ederse fmf i de araştırın mutlaka. Geçmiş olsun

Maalesef bu sene benimkilerde sürekli hastalanıyorlar bıkmış ve bitkin durumdayım yazın gelmesini iple çekiyorum

Sinüzit antibiyotiği kullandınız mı? Geçmeyen öksürük sinüzitten olabiliyor ve sıradan antibiyotikler bu öksürüğü geçirmiyor.

Hiç fmf den şüphelendiler mi acaba? Bizim hayatımız tekrarlayan ateşlerle devam etmişti.4 yaşındayken fmf teşhisi kondu ve o günden sonra her gün ilaç almaya başladı. Ateş atakları neredeyse bitti . Çok şükür. Bize de yıllarca mikrop,virüs,bakteri sebebiyle ateşi çıktığı söylenmişti ama meğersem fmf hastalığı varmış. Tesadüf eseri teşhis konmuştu. Eğer ateş atakları devam ederse fmf i de araştırın mutlaka. Geçmiş olsun
Teşekkürler. Fmf de bildigim kadariyla karin agrisi da oluyor?

romotoloji doktoru görmüş
romotologlar böyle ateş yapacak kalıtımsal hastalıkları da düşünür genelde

öksürükle tıkanmayla vs. giden ateş pek olmaz fmf'de

Merhaba hanımlar. Son 1 aydir bir çıkmazdayız. Artik stresten mide ağrıları yaşıyorum. Konuya geçeyim. 3 yasinda kizim var krese gitmiyor. Son 1 ayda 4 defa ateslendi. Hepsinde de doktora goturdum. İlk ateşinde öksürük de vardi. Aradan 10 gün geçti yine ateşlendi ve bu sefer hafif ishal oldu. O da bitti derken aradan 1 hafta kadar gecti yine ateşlendi. Doktor kan bakti kaninda enfeksiyon çıktı crp 108 sedim 40 wbc 20bin bunlari yaziyorum belki anlayanlar olur. Doktor 3 gun antibiyotik igne verdi kullandık. Tam bitti diye sevinirken ignelerden 1 hafta sonra yinr ateş :KK43: bu sefer cok fazla öksürükle beraber. Yine doktora gittik rontgen cekildi cigerlerinde balgam çıktı. Bi 7 gun daha farkli bi antibiyotik igne verdi. Onlari da kullandik. Igneler biteli 1 hafta oldu ve bu sefer yine oksuruk basladi henüz ates yok ama olcak diye çok korkuyorum
Kizim cok yıprandı bu süreçte her seferinde 39bucuklara varan ateş doktor igne derken psikolojisi bozuldu. Benim de öyle
Kusura bakmayin biraz uzun oldu doktora neden bu kadar sık atesleniyo diye sordugumda net bi cevap veremedi. Iki farkli doktor gordu bu arada.
Fikirlerinize cok ihtiyacim var. Doktorlarin atladigi bi sey olabilir mi? Bu arada pfapa sendromundan suphelenildi ama cikmadi
çok çok geçmiş olsun :( benim oğlumda kreşe gibiyor sizin gibi bzde yaşadık :( bazen doktorlar bazı şeyleri göremiyor gerçekten çocuk göğüs hastalıklarına mutlka gösterin , geniz eti için kbb gösterin belki onlardan kaynaklıda çok sık hastalanıyor olabilir ? alerjık sebepler öksürüğünü tetikliyor olabilir , benim oğlum alerjık egzaması vardı şimdi vucudunda yaralar yerine gribal olarak vcut tepki veriliyor denildi... bağışıklık güçlendirmek için çörek otuyağı ve karamürver vermemizi önerdi doktoru şu ara şükür daha iyi

Alerjik rinit olabilir mi, benim oğlumda da nezle grip ile başlayıp ateş ve hastanede iki gün yatışla sonlaniyordu, cigerinde balgam kan değerinde crp yüksek olurdu hep, antibiyotikler iğneler iyileşti derken tekrar bizimle olurdu. En sonunda doktor baktı olmuyor, bir çocuk sürekli böyle hasta olamaz deyip fmf için tahlil istedi onda da sonuç fmf çıkmadı. bu sefer alerjik bir durumu olabilir deyip alerji ilacı verdi o gün bugündür hasta olmuyor çok şükür oğlum, şimdi alerji testi için randevu bulmaya çalışıyorum ne tetikliyor hiçbir fikrim yok. Sizde de böyle bir durum olabilir mi acaba?

çok çok geçmiş olsun :KK43: benim oğlumda kreşe gibiyor sizin gibi bzde yaşadık :KK43: bazen doktorlar bazı şeyleri göremiyor gerçekten çocuk göğüs hastalıklarına mutlka gösterin , geniz eti için kbb gösterin belki onlardan kaynaklıda çok sık hastalanıyor olabilir ? alerjık sebepler öksürüğünü tetikliyor olabilir , benim oğlum alerjık egzaması vardı şimdi vucudunda yaralar yerine gribal olarak vcut tepki veriliyor denildi... bağışıklık güçlendirmek için çörek otuyağı ve karamürver vermemizi önerdi doktoru şu ara şükür daha iyi
Cok sagolun. Bi daha ateslenirse detayli araştırılması için araştırma hastanesine götüreceğim zaten. Benim kizim krese gitmiyor. Ona ragmen böyle

Alerjik rinit olabilir mi, benim oğlumda da nezle grip ile başlayıp ateş ve hastanede iki gün yatışla sonlaniyordu, cigerinde balgam kan değerinde crp yüksek olurdu hep, antibiyotikler iğneler iyileşti derken tekrar bizimle olurdu. En sonunda doktor baktı olmuyor, bir çocuk sürekli böyle hasta olamaz deyip fmf için tahlil istedi onda da sonuç fmf çıkmadı. bu sefer alerjik bir durumu olabilir deyip alerji ilacı verdi o gün bugündür hasta olmuyor çok şükür oğlum, şimdi alerji testi için randevu bulmaya çalışıyorum ne tetikliyor hiçbir fikrim yok. Sizde de böyle bir durum olabilir mi acaba?
Alerjık olabilirmi bilemiyorum. Doktorlara da güvenim kalmadi. Peki alerji sonradan ortaya cikar mi? Sizde ortaya ciktiginda kac yasindaydi? Baska bir belirtisi var miydi yoksa sadece sık hastalanmasi mi

Ben ilaç kullanmaktan nefret ederim, yaşayacağım bir hastalıksa beklerim geçsin diye bu yüzden geçen sene hasta olduğunda ilaç vermedim bile ama bu sene durum çok kötü, kaldı ki doktoru da bu seneye kadar gerekmedikçe antibiyotik vermedi ve de bize 3 günden fazla süren ateşte getirin dedi, bu yüzden oturup bekledik 4. gün gittiğimizde ateşi 39.5'tu. Serumla zor toparladık durumu, hırıltı başlayınca burnunu temizleyeyim diyorum biliyorum bunu ama burunda temizlenecek bir şey yok ki tertemiz burnu ama çocuk burnundan nefes alamıyor, bu yüzden geceleri uyuyamıyor. Ağzından nefes aldığı için dudakları yara oluyor, gözler baygın baygın.
Emin olun kimse memnun değil ilaç kullanmaktan.
Buhar makinesi varsa sık sık buhar verin 2 3 saate bir odanın havası kuruysa mahveder çocuğu
Ben buhardan önce şırınga ile burnunu aspire edip öyle veriyordum
Eğer uykusunda hiç nefes alamıyorsa camı açın soğuk gerçekten nefesini açıyor
Bu sene benim kızda böyle oldu hatta ilk olduğunda nefes aldıkça boğazı ötüyordu
Sık sık buhar verirseniz dudaklarıda nemlenmeye başlar yaraları azalır

Buhar makinesi varsa sık sık buhar verin 2 3 saate bir odanın havası kuruysa mahveder çocuğu
Ben buhardan önce şırınga ile burnunu aspire edip öyle veriyordum
Eğer uykusunda hiç nefes alamıyorsa camı açın soğuk gerçekten nefesini açıyor
Bu sene benim kızda böyle oldu hatta ilk olduğunda nefes aldıkça boğazı ötüyordu
Sık sık buhar verirseniz dudaklarıda nemlenmeye başlar yaraları azalır
Çok hızlı nefes alıp veriyor. Öksürük uyutmuyor. Buhar da veriyorum. Baska ne yapabilirim bilmiyorum

Çok hızlı nefes alıp veriyor. Öksürük uyutmuyor. Buhar da veriyorum. Baska ne yapabilirim bilmiyorum
Öksürük krizi gelince üstünü kalın giydirip sıkıca örtüp camı açın buz gibi havayı içine çeksin
Öyle kısa süreliğine değil 1 saat kadar açık kalsın
Tekrar kriz gelirse tekrar açın
Eğer aynı rahatsızlıksa rahatlayacaktır zaten
Ne kadar rahatlatırsanız o kadar çabuk atlatır
Dr. Bize öksürük şurubuda vermişti ama çok az etki ediyordu 2 3 saat iyiyse geri kalan zamanda kötüydü
10 gün süründük 1 ay kadarda öksürük devam etmişti
Eğer ev kaloriferliyse oda çok beter etkiler zamanınızın çoğunu dışarıda geçirmeye çalışın
Soğuk hava gerçekten iyi geliyor

Havaya bakmaz camı açarım, ev nemlensin diye yapmadığım şaklabanlık da kalmadı hatta alerjik dediler dip köşe girdim eve şu an hala ağzından nefes alıyor ama dudakları eskiye göre daha iyi. Çocuğun ağzına oturan buhar makinesinden diyorsanız onu doktoru yazmadı halası da doktor o da tavsiye etmedi cuma KBB gideceğiz bir sorayım tek çare geniz eti alınacak diyorlar hayırlısıyla geçecek bu günler de.

M mercan147 Arkadaşın dediğine katılıyorum benim yeğenim de sık sık hasta olur öksürürdü astıma çevirme tehlikesi vardı, beton evin nefes almasını engelliyor bu yüzden sık sık havalandırın demişti doktoru şükür şimdi 12 yaşında bir şeyi kalmadı. Bir de ablam önüne arkasına ütülenmiş havlu koyardı. Geçecek inşallah bu günlerde biliyorum çok zor Rabbim evladına şifa versin en kısa zamanda geçer inşallah.

Öksürük krizi gelince üstünü kalın giydirip sıkıca örtüp camı açın buz gibi havayı içine çeksin
Öyle kısa süreliğine değil 1 saat kadar açık kalsın
Tekrar kriz gelirse tekrar açın
Eğer aynı rahatsızlıksa rahatlayacaktır zaten
Ne kadar rahatlatırsanız o kadar çabuk atlatır
Dr. Bize öksürük şurubuda vermişti ama çok az etki ediyordu 2 3 saat iyiyse geri kalan zamanda kötüydü
10 gün süründük 1 ay kadarda öksürük devam etmişti
Eğer ev kaloriferliyse oda çok beter etkiler zamanınızın çoğunu dışarıda geçirmeye çalışın
Soğuk hava gerçekten iyi geliyor
Peki ateş oluyor muydu sizde? Su anda 37 derece ateşi var

Havaya bakmaz camı açarım, ev nemlensin diye yapmadığım şaklabanlık da kalmadı hatta alerjik dediler dip köşe girdim eve şu an hala ağzından nefes alıyor ama dudakları eskiye göre daha iyi. Çocuğun ağzına oturan buhar makinesinden diyorsanız onu doktoru yazmadı halası da doktor o da tavsiye etmedi cuma KBB gideceğiz bir sorayım tek çare geniz eti alınacak diyorlar hayırlısıyla geçecek bu günler de.

M mercan147 Arkadaşın dediğine katılıyorum benim yeğenim de sık sık hasta olur öksürürdü astıma çevirme tehlikesi vardı, beton evin nefes almasını engelliyor bu yüzden sık sık havalandırın demişti doktoru şükür şimdi 12 yaşında bir şeyi kalmadı. Bir de ablam önüne arkasına ütülenmiş havlu koyardı. Geçecek inşallah bu günlerde biliyorum çok zor Rabbim evladına şifa versin en kısa zamanda geçer inşallah.
Amin inşallah teşekkürler. Bizdeki en büyük sorun ateş. Ve malesef yine ateşi yukseliyor

Back