• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hastalıklardan yorulduk lütfen bir bakın

Kizlar gerçekten bunun sebebini bilen yok mu bu aralar asla ama asla iyilesemiyoruz. Oglumun öksürüğü zaten hic gecmiyor azalinca iyilesti sayıyoruz artık biz. Ben de geçenlerde hastalandim nerdeyse 1 ay olacak hic mi iyileşmez insan? Normalde 1 haftada biseyim kalmazdı benim. Tam kendimi iyi hissediyorum ertesi gün yine bi boğaz agrisiyla uyaniyorum. Covid bile bu kadar kotu değildi biz covidi bile cok cabuk atlatmistik bugünlerdeki bu hastalık neyse gecmiyor

bağışıklık böyle durumlarda inanılmaz etkili, çocuğun bağışıklığını güçlendirmek adına takviyelere yönelebilirsiniz. tabii genetik neyse onu yaşıyoruz ama takviyeler biraz olsun durumu toparlayabilir.

Çok geçmiş olsun.
Eğer hastalık çok sık tekrarlıyor ve ağır seyrediyorsa bir kadın doğum ve çocuk hastanesinde yatarak tedavi alabilirsiniz. Yani doktor belki söylemiştir de siz istememişsinizdir diye söylüyorum. Bazen tedavinin üzerine pekiştirici bir tedavi şart oluyor.
Bu hastalıklardan biri muhtemelen covid yada varyantlarından biridir. Test yaptırdınız mı bilmiyorum ama. Çünkü kahrolası virüs vücuda bir kere girdi mi bambaşka etkiler bırakıyor.
Son bir yılım çok ağır sağlıkla imtihan olarak geçti. Allah kimseyi sağlıkla imtihan etmesin. İnşallah en kısa zamanda geçer huzura eresiniz siz de yavrunuz da.
Teşekkürler. Ilk ateslenmesi büyük ihtimal coviddi. Eşim pozitifti çünkü. Bize hiç yatış vermediler. Nolcak böyle bu sefer de cok öksürük var arkasindan ateş gelecek diye korkuyorum

Kizlar gerçekten bunun sebebini bilen yok mu bu aralar asla ama asla iyilesemiyoruz. Oglumun öksürüğü zaten hic gecmiyor azalinca iyilesti sayıyoruz artık biz. Ben de geçenlerde hastalandim nerdeyse 1 ay olacak hic mi iyileşmez insan? Normalde 1 haftada biseyim kalmazdı benim. Tam kendimi iyi hissediyorum ertesi gün yine bi boğaz agrisiyla uyaniyorum. Covid bile bu kadar kotu değildi biz covidi bile cok cabuk atlatmistik bugünlerdeki bu hastalık neyse gecmiyor
Size de geçmiş olsun. Oglunuzda ateş de oluyor mu peki

Çok geçmiş olsun, kreşe gidiyor diye okudum çok normal diyecektim ama gitmiyormuş. Bağışıklığını güçlendirin, doktorunuza sorarak çinko takviyesi deneyebilirsiniz.

Kuru öksürük şu havalarda olabilir. Ağzı çık uyuyorsa, odadaki nem azsa, havaların yine soğumasından dolayı boğazı tahriş olmuş olabilir. Petek veya soba üzerine su koyun. Gıcık varsa azaltacak gıdalar işe yarar. Naneli şeker ve pekmez kuru öksürüğü kesiyor. Öksürdükçe boğazı iyice tahriş olur. Tam bir kısır döngü. Covid çıkınca dikkat ettim hastalanmayayım diye. Boğaz ağrım ve buna bağlı olarak da öksürüğüm birkaç senedir azaldı. Şimdi sadece astım kaynaklı öksürüyorum.

Çok geçmiş olsun, kreşe gidiyor diye okudum çok normal diyecektim ama gitmiyormuş. Bağışıklığını güçlendirin, doktorunuza sorarak çinko takviyesi deneyebilirsiniz.
Sagolun. Evet krese gitmiyor. Doktorlar da bi sey demiyor. Acaba bi araştırma hastanesine mi gotursem diyorum

Kuru öksürük şu havalarda olabilir. Ağzı çık uyuyorsa, odadaki nem azsa, havaların yine soğumasından dolayı boğazı tahriş olmuş olabilir. Petek veya soba üzerine su koyun. Gıcık varsa azaltacak gıdalar işe yarar. Naneli şeker ve pekmez kuru öksürüğü kesiyor. Öksürdükçe boğazı iyice tahriş olur. Tam bir kısır döngü. Covid çıkınca dikkat ettim hastalanmayayım diye. Boğaz ağrım ve buna bağlı olarak da öksürüğüm birkaç senedir azaldı. Şimdi sadece astım kaynaklı öksürüyorum.
Bizde malesef her öksürük ateşe çeviriyor.benim de korkum bu

Merhaba bende mahvoldum bu yıl iyilesemiyorum
Benim oksuruk için en önemli tavsiyem evde çamaşır kurutmamak ve kesinlikle yumuşatıcı ve yüzey temizleyici kullanmamak..
Cok sicak olmayan odada uyumak beni daha da rahatlattı 19 20 derece ideal geldi
Sık sık temiz hava evin sık sık havalanmasi özellikle yatarken
Çok geçmiş olsun

Oglum krese basladigindan beri sık sık hasta oluyor.
En son bizde de 39a varan ates oldu. 1 gun surdu ates. Balgamdan bogulacakti resmen. Dr antibiyotik vermedi ve daha da kötülesti. Bu arada ben de hastaydim bana sinuzit teshisi kondu. Muhtemelen o da sinuzitti. Devam edince acile goturduk antibiyotik yazildi ve suan daha iyi.

Balgami yumusatmak icin sık sık ılık su icirin.
Eger bal alerjisi yoksa balla tatlandırılmis ihlamur verin bu oglumun öksürüğüne cok iyi geldi. Bal alerjisi varsa pekmezle de tatlandirabilirsiniz.
Bir de eger süt iciyorsa balgami gecene kadar vermeyin. Daha da arttırıyor.

Antibiyotik enfeksiyonu gecirecektir. Ama balgami atana kadar öksürük devam eder.

Merhaba bende mahvoldum bu yıl iyilesemiyorum
Benim oksuruk için en önemli tavsiyem evde çamaşır kurutmamak ve kesinlikle yumuşatıcı ve yüzey temizleyici kullanmamak..
Cok sicak olmayan odada uyumak beni daha da rahatlattı 19 20 derece ideal geldi
Sık sık temiz hava evin sık sık havalanmasi özellikle yatarken
Çok geçmiş olsun
Merhaba. Size de geçmiş olsun. Bizim en buyuk.sorunumuz ateş. 1 ayda 4 defa ateslenmesi beni korkutuyor. Doktorlar da bunun.altinda bir sebep.yattigini soyluyor ama bulamiyorlar.

Oglum krese basladigindan beri sık sık hasta oluyor.
En son bizde de 39a varan ates oldu. 1 gun surdu ates. Balgamdan bogulacakti resmen. Dr antibiyotik vermedi ve daha da kötülesti. Bu arada ben de hastaydim bana sinuzit teshisi kondu. Muhtemelen o da sinuzitti. Devam edince acile goturduk antibiyotik yazildi ve suan daha iyi.

Balgami yumusatmak icin sık sık ılık su icirin.
Eger bal alerjisi yoksa balla tatlandırılmis ihlamur verin bu oglumun öksürüğüne cok iyi geldi. Bal alerjisi varsa pekmezle de tatlandirabilirsiniz.
Bir de eger süt iciyorsa balgami gecene kadar vermeyin. Daha da arttırıyor.

Antibiyotik enfeksiyonu gecirecektir. Ama balgami atana kadar öksürük devam eder.
Teşekkürler. Biz 7 gun boyunca antibiyotik igne kullandik. Biteli 1 hafta oluyor oksuruk tamamen bitmisti. 2 gundur kuru oksuruk basladi

Hayir hep çocuk doktoruna gittik. Bi tanesinin yan dali romatolojiydi. O da romatolojik acidan bir sıkıntı görmedi

Bence farklı alanlara da gidin alerji / immünoloji enfeksiyon hastalıkları
Tabi ben hiç bir dayanağım olmadan yazdım doktor arkadaşlar daha iyi olabilir

Bence farklı alanlara da gidin alerji / immünoloji enfeksiyon hastalıkları
Tabi ben hiç bir dayanağım olmadan yazdım doktor arkadaşlar daha iyi olabilir
Aslinda ben de doktorların yonlendirmesini beklerdim. Ikisi de oyle bir sey demedi. Bi daha ateşlenirse zaten egitim arastirmaya gideceğim. Detayli bakilir en azindan

Aslinda ben de doktorların yonlendirmesini beklerdim. Ikisi de oyle bir sey demedi. Bi daha ateşlenirse zaten egitim arastirmaya gideceğim. Detayli bakilir en azindan

Yok siz yazınca sordum ateşi yazınca- ama panik yapmayın pespese denk gelmiş olabilir.
Ben 1 ay içinde önce influenza sonra covid geçirdim

Yok siz yazınca sordum ateşi yazınca- ama panik yapmayın pespese denk gelmiş olabilir.
Ben 1 ay içinde önce influenza sonra covid geçirdim
İnşallah sadece denk gelmedir. Simdiye kadar hic böyle hastalanmamıştı. Geçmiş olsun size de

Merhaba hanımlar. Son 1 aydir bir çıkmazdayız. Artik stresten mide ağrıları yaşıyorum. Konuya geçeyim. 3 yasinda kizim var krese gitmiyor. Son 1 ayda 4 defa ateslendi. Hepsinde de doktora goturdum. İlk ateşinde öksürük de vardi. Aradan 10 gün geçti yine ateşlendi ve bu sefer hafif ishal oldu. O da bitti derken aradan 1 hafta kadar gecti yine ateşlendi. Doktor kan bakti kaninda enfeksiyon çıktı crp 108 sedim 40 wbc 20bin bunlari yaziyorum belki anlayanlar olur. Doktor 3 gun antibiyotik igne verdi kullandık. Tam bitti diye sevinirken ignelerden 1 hafta sonra yinr ateş :KK43: bu sefer cok fazla öksürükle beraber. Yine doktora gittik rontgen cekildi cigerlerinde balgam çıktı. Bi 7 gun daha farkli bi antibiyotik igne verdi. Onlari da kullandik. Igneler biteli 1 hafta oldu ve bu sefer yine oksuruk basladi henüz ates yok ama olcak diye çok korkuyorum
Kizim cok yıprandı bu süreçte her seferinde 39bucuklara varan ateş doktor igne derken psikolojisi bozuldu. Benim de öyle
Kusura bakmayin biraz uzun oldu doktora neden bu kadar sık atesleniyo diye sordugumda net bi cevap veremedi. Iki farkli doktor gordu bu arada.
Fikirlerinize cok ihtiyacim var. Doktorlarin atladigi bi sey olabilir mi? Bu arada pfapa sendromundan suphelenildi ama cikmadi
Çocuğunuz muhtemelen delta geçirmiş enfeksiyon değerleri yüksek çıkmış bu değerlere üç gün antibiyotik yetersiz gelmiş olmalı bu varyantta öksürük uzun süre devam edebiliyor öksüğü artarak devam ederse tekrar doktora götürmenizi öneririm gece atleti terden ıslanırsa mutlaka değiştirin kesinlikle ıslak kalmasın çok terleyen bir çocuksa termal atlet kullanabilirsiniz keçiboynuzu pekmezi öksürüğe iyi geliyor faydası var zararı yok burnu hep açık olsun tıkanmasın çok geçmiş olsun acil şifalar diliyorum

Çocuğunuz muhtemelen delta geçirmiş enfeksiyon değerleri yüksek çıkmış bu değerlere üç gün antibiyotik yetersiz gelmiş olmalı bu varyantta öksürük uzun süre devam edebiliyor öksüğü artarak devam ederse tekrar doktora götürmenizi öneririm gece atleti terden ıslanırsa mutlaka değiştirin kesinlikle ıslak kalmasın çok terleyen bir çocuksa termal atlet kullanabilirsiniz keçiboynuzu pekmezi öksürüğe iyi geliyor faydası var zararı yok burnu hep açık olsun tıkanmasın çok geçmiş olsun acil şifalar diliyorum
Evet dediginiz gibi 3 gun ignenin yetersiz oldugunu söyledi doktor ve 7 gun baska bi antibiyotik igne verdi. 1 hafta oldu biteli ama bu sefer de öksürük başladı. Yeni bir enfeksiyon olmasindan şüpheleniyorum

Back