• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hastalıklardan yorulduk lütfen bir bakın

Merhaba bende mahvoldum bu yıl iyilesemiyorum
Benim oksuruk için en önemli tavsiyem evde çamaşır kurutmamak ve kesinlikle yumuşatıcı ve yüzey temizleyici kullanmamak..
Cok sicak olmayan odada uyumak beni daha da rahatlattı 19 20 derece ideal geldi
Sık sık temiz hava evin sık sık havalanmasi özellikle yatarken
Çok geçmiş olsun
bu konuda bende dıkkat edıyorum artık bronsıt kokenlı oldugundan mıdır yoksa alerjık mıdır bılmıyorum cunku testte bısey cıkmamıstı.. bıgun perde yıkayıp gece asmıstım sabah uyandıgımızda oglumun burnu dolmustu bırdaha son oldu o yatacagı odaya kokulu makınadan yenı cıkmıs bısey serıp kurutmuyorum

bu konuda bende dıkkat edıyorum artık bronsıt kokenlı oldugundan mıdır yoksa alerjık mıdır bılmıyorum cunku testte bısey cıkmamıstı.. bıgun perde yıkayıp gece asmıstım sabah uyandıgımızda oglumun burnu dolmustu bırdaha son oldu o yatacagı odaya kokulu makınadan yenı cıkmıs bısey serıp kurutmuyorum

Evet hiç dikkat edilmez ama çok önemli
Evde hiç bir yerde sigara içilmesi
Yerlerin yüzey temizleyici ile silinmesi
Ve soğukta olsa buzda olsa temiz hava özellikle hava kararmadan önce yatacağım odayi havalandiroyorum cünkü gece daha ağır olabiliyor

İş arkadaşım kışın hiç cam açmamış ne kendi hastalığı ne çocukların ki bitiyor benim bildiğim 4. Antibiyotikleri ve tek suçlu okulda cam açan öğretmen ile evde bahçeye çıkaran babaanne.
Çamaşırlarını da evde kurutuyor.

benimde 3 yasında oglum var daha kıs gelmeden süreklı hasta olup öksürüyor bronsıt oluyordu (23 gunlukken bronst olup atlatmıstık yanı bronsıt kokenlı bır cocuk ) hasta oluyor doktora gıdıyoruz antıbıyotık kullanıyor buhar kullanıyor ılaç kullnaıyo gecıyı 10 gun sonra bır daha oluyordu... bronsıtten çok korktugum için hafıf öhoo demeye baslayınca hemen ven....ne ve flı....ıte buhara baslıyorum doktora goturuyorum tabı ertesı gun hemen doktor iyi yapmıssın dıyor balgamın cıgere ınmesını engellemıs oluyorum doktorunda onerdıgı dozla buhara devam edıyoruz.. en son aralık ayıydı yıne boyle hastalandık doktorumuz dedı cok sık hastalanıyo takvıye kullanıyormusun dedım evet kullanıyorum balık yagı verıyorum ınstagramda hekımannenın onerısı uzerıne res.... var onu kullnaıyorum dedım yok dedı onlardan degıl bu baska takvıye dedı ze..ra adında bı toz ( alerjik kokenlı olabılır dıye ama oncesınde test yapılmıs bısey cıkmamıstı )6 ay boyunca bunu her gece yatmadan once kullanın dedı eger hala boyle sık hastalanmaya devam ederse 3 ay boyuncada sabah aksam fl...da..t adlı buharı vermeye baslıcaz bu kezde takı toparlanana kadar dedı. ve basladık 4.ay oldu hergece o tozu kullanıyoruz arada hastalanır gıbı olmuyo mu oldu ama hafıf bı sekılde burun akıntısıyla cocugu perısan etmeden gecırıyor.. bunların yanı sıra çam kozalagı pekmezı aldım cıgere ıyı gelıyormus her sabah kahvaltısına 1 tatlı kasıgı katıyoruz. balık yagını ve res.... de kullanmaya devam edıyorum yanı sıra ... bırde buhar makınası aldım gece yatarken calıstırıyorum evler kalorıferlı ve cook kuru oluyor buhar makınasıda genzının kurumasını engellıyor
Cigerlere iniyor muydu? Ateş oluyor muydu? Bizim sorunumuz balgamli oksurukle ve ateş. En önemlisi de nefes alışverişi çok hızlanıyor

Cigerlere iniyor muydu? Ateş oluyor muydu? Bizim sorunumuz balgamli oksurukle ve ateş. En önemlisi de nefes alışverişi çok hızlanıyor
Büyük kızım da bu şekilde olurdu.Yanında birisi hapşırsa o hapşıran çocuk daha ateşlenmeden benim kızım ateşlenir arkasından öksürüğe çevirirdi.En son 4 yaşında zatürre geçirdiği söylenince çocuk hastahanesine başvurduk.Hiçbir zaman zatürre geçirmemiş ..alerji atağıymış (kendi çocuk doktorumuz söylüyordu ama sürekli hastalık olunca artık onun dediğine itimat etmemeye başlamıştım) boşu boşuna aynı anda 3 çeşit antibiyotik kullanmış oldu.Sonrasında astım dendi ama büyüdükçe attı ..bence bağışıklığın düşüklüğü ile ilgili.Bağışıklığı düşük olduğu için de alerjiye açık belli dönemler yine öksürük atağı tutuyor.

Büyük kızım da bu şekilde olurdu.Yanında birisi hapşırsa o hapşıran çocuk daha ateşlenmeden benim kızım ateşlenir arkasından öksürüğe çevirirdi.En son 4 yaşında zatürre geçirdiği söylenince çocuk hastahanesine başvurduk.Hiçbir zaman zatürre geçirmemiş ..alerji atağıymış (kendi çocuk doktorumuz söylüyordu ama sürekli hastalık olunca artık onun dediğine itimat etmemeye başlamıştım) boşu boşuna aynı anda 3 çeşit antibiyotik kullanmış oldu.Sonrasında astım dendi ama büyüdükçe attı ..bence bağışıklığın düşüklüğü ile ilgili.Bağışıklığı düşük olduğu için de alerjiye açık belli dönemler yine öksürük atağı tutuyor.
Bizim bağışıklık degerlerimize bakildi normal çıktı. Ama alerji bakilmadi. Zaturre röntgende belli oluyor diye biliyorum. Neye gore zaturre demisler acaba

Merhaba hanımlar. Son 1 aydir bir çıkmazdayız. Artik stresten mide ağrıları yaşıyorum. Konuya geçeyim. 3 yasinda kizim var krese gitmiyor. Son 1 ayda 4 defa ateslendi. Hepsinde de doktora goturdum. İlk ateşinde öksürük de vardi. Aradan 10 gün geçti yine ateşlendi ve bu sefer hafif ishal oldu. O da bitti derken aradan 1 hafta kadar gecti yine ateşlendi. Doktor kan bakti kaninda enfeksiyon çıktı crp 108 sedim 40 wbc 20bin bunlari yaziyorum belki anlayanlar olur. Doktor 3 gun antibiyotik igne verdi kullandık. Tam bitti diye sevinirken ignelerden 1 hafta sonra yinr ateş :KK43: bu sefer cok fazla öksürükle beraber. Yine doktora gittik rontgen cekildi cigerlerinde balgam çıktı. Bi 7 gun daha farkli bi antibiyotik igne verdi. Onlari da kullandik. Igneler biteli 1 hafta oldu ve bu sefer yine oksuruk basladi henüz ates yok ama olcak diye çok korkuyorum
Kizim cok yıprandı bu süreçte her seferinde 39bucuklara varan ateş doktor igne derken psikolojisi bozuldu. Benim de öyle
Kusura bakmayin biraz uzun oldu doktora neden bu kadar sık atesleniyo diye sordugumda net bi cevap veremedi. Iki farkli doktor gordu bu arada.
Fikirlerinize cok ihtiyacim var. Doktorlarin atladigi bi sey olabilir mi? Bu arada pfapa sendromundan suphelenildi ama cikmadi
Ya bizim bir arkadaşımız çocuğuna bağışıklık testi yaptırdı, bildiğim kadarıyla kan aldılar, Ankara’ya yolladılar. Devlet hastanesinde yaptırdılar, ek ücret alındı mı bilmiyorum. Sık sık hasta oluyordu çocuğu, 3-4 yaşlarında diye biliyorum. Çok düşük çıktığı için de bir ilaç kullanmaya başladılar. Siz de yaptırmayı düşünebilirsiniz.

Ya bizim bir arkadaşımız çocuğuna bağışıklık testi yaptırdı, bildiğim kadarıyla kan aldılar, Ankara’ya yolladılar. Devlet hastanesinde yaptırdılar, ek ücret alındı mı bilmiyorum. Sık sık hasta oluyordu çocuğu, 3-4 yaşlarında diye biliyorum. Çok düşük çıktığı için de bir ilaç kullanmaya başladılar. Siz de yaptırmayı düşünebilirsiniz.
Biz gecen hafta sehir hastanesinde yatarak tedavi aldik. O sure icinde bir sürü tahlil alındı. Bağışıklık degerlerine de bakildi. Bir sorun gorulmedi

Bizim bağışıklık degerlerimize bakildi normal çıktı. Ama alerji bakilmadi. Zaturre röntgende belli oluyor diye biliyorum. Neye gore zaturre demisler acaba
Röntgende zatürre çıktı ..iki ayrı hastahane onayladı(birisi askeri hastaneydi) götürdüğüm özel hastahane mutlaka yatırmamız gerektiğini, çocuk göğüs hastalıkları uzmanı çok iyi bir doktor bulmamızı söyledi..hatta sizin görüşünüz nedir soruma çok olumsuz konuştu..ama kendi çocuk doktorumuz söylemişti..bu çocuk benim elime doğmasaydı bu tabloyla ben de böyle diyebilirdim ama bu çocuk alerji atağı geçiriyor demişti. Sonra çocuk araştırma hastahanesinde tüm testler yapıldı .Ciğer filmleri sonradan tekrar yenilendi ve kötü durumdayken çekilenlerle karşılaştırıldı. Orada da dediler alerji atağı çünkü ciğer filmleri normale dönmüş ..zatürre olsaydı filmde geçmişte geçirdiğinin izi gözükürdü ..boşu boşuna onca antibiyotik kullanılmış yazık dediler

Ilk ateslendiginde oksuruk de vardi. Bikac gun sonra esime test yapildi ve pozitif çıktı. Kizima test yapilmadi. Ilki coviddi büyük ihtimal yani
Muhtemelen kizinizda covid olmus.
Daha sonrakilerde uzamis covid olabilir.
Oglum boyle oldu cunku.
Covid pozitifte cok ateslendi sonra gecti okula gondermedim bir sure o sure zarfinda evde durup dururken oksuruk yuksek ates oldu bronsit denildi.
Ama dedim okula gitmiyor doktorumuz uzamis covid bu dedi.
Bazen 3 ay kadar covidden sonra bunlar yasanabiliyor dedi.
Hastanede yattik ciktik 1 hafta sonra karnim agriyor benim basim agriyor diye yatti hic kalkmadi yine goturdum bir sey cikmadi o bitti 1 hafta sonra tekrar ateslendi..bu defa goturmedim evde ates dusurucu verdim buhar verdim oksuruk verdi kendiliginden gecti.
Ama bizim kan tahlillerimizde crp hic yukselmedi sadece bronsot oldugunda wbc 25bindi.
Bebegimde covid oldu o donemde onda da covidden sonra 3 hafta suren ishal olan.
Yani bunlar hep covidin uzantisi denildi bize.
3 ay oldu daha yeni iyilestiler diyebilirim hatta oglumu okula tekrar baslattim bu hafta.
Size de cok gecmis olsun doktorlarin bize soyledigi bizim covidden sonra en cok korktugumuz sey MISC o yuzden surekli tahlil yapildi ikisine de.
Bence tekrar tahlil yaptirin esinizin Covid gecirdigini soyleyin muhakkak bunu aktarinki tahlil tekrar yapilsin.
MISC açısından tahlilleri yapilsin ihmal etmeyin
Cok gecmis olsun.

Muhtemelen kizinizda covid olmus.
Daha sonrakilerde uzamis covid olabilir.
Oglum boyle oldu cunku.
Covid pozitifte cok ateslendi sonra gecti okula gondermedim bir sure o sure zarfinda evde durup dururken oksuruk yuksek ates oldu bronsit denildi.
Ama dedim okula gitmiyor doktorumuz uzamis covid bu dedi.
Bazen 3 ay kadar covidden sonra bunlar yasanabiliyor dedi.
Hastanede yattik ciktik 1 hafta sonra karnim agriyor benim basim agriyor diye yatti hic kalkmadi yine goturdum bir sey cikmadi o bitti 1 hafta sonra tekrar ateslendi..bu defa goturmedim evde ates dusurucu verdim buhar verdim oksuruk verdi kendiliginden gecti.
Ama bizim kan tahlillerimizde crp hic yukselmedi sadece bronsot oldugunda wbc 25bindi.
Bebegimde covid oldu o donemde onda da covidden sonra 3 hafta suren ishal olan.
Yani bunlar hep covidin uzantisi denildi bize.
3 ay oldu daha yeni iyilestiler diyebilirim hatta oglumu okula tekrar baslattim bu hafta.
Size de cok gecmis olsun doktorlarin bize soyledigi bizim covidden sonra en cok korktugumuz sey MISC o yuzden surekli tahlil yapildi ikisine de.
Bence tekrar tahlil yaptirin esinizin Covid gecirdigini soyleyin muhakkak bunu aktarinki tahlil tekrar yapilsin.
MISC açısından tahlilleri yapilsin ihmal etmeyin
Cok gecmis olsun.
Sagolun. Detayli bilgi verdik doktorlara. İmmunoloji enfeksiyon ve romatoloji bolumleri muayene etti. Misc de bakildi. Sonuçlar temiz. Bizim 1 ay önce crp 108 cikti gecen hafta 66 çıktı. 3 gun once crp sifirlandıgi için taburcu ettiler. Hala antibiyotik kullanıyoruz. Kimse çözemedi durumumuzu

benimde 3 yasında oglum var daha kıs gelmeden süreklı hasta olup öksürüyor bronsıt oluyordu (23 gunlukken bronst olup atlatmıstık yanı bronsıt kokenlı bır cocuk ) hasta oluyor doktora gıdıyoruz antıbıyotık kullanıyor buhar kullanıyor ılaç kullnaıyo gecıyı 10 gun sonra bır daha oluyordu... bronsıtten çok korktugum için hafıf öhoo demeye baslayınca hemen ven....ne ve flı....ıte buhara baslıyorum doktora goturuyorum tabı ertesı gun hemen doktor iyi yapmıssın dıyor balgamın cıgere ınmesını engellemıs oluyorum doktorunda onerdıgı dozla buhara devam edıyoruz.. en son aralık ayıydı yıne boyle hastalandık doktorumuz dedı cok sık hastalanıyo takvıye kullanıyormusun dedım evet kullanıyorum balık yagı verıyorum ınstagramda hekımannenın onerısı uzerıne res.... var onu kullnaıyorum dedım yok dedı onlardan degıl bu baska takvıye dedı ze..ra adında bı toz ( alerjik kokenlı olabılır dıye ama oncesınde test yapılmıs bısey cıkmamıstı )6 ay boyunca bunu her gece yatmadan once kullanın dedı eger hala boyle sık hastalanmaya devam ederse 3 ay boyuncada sabah aksam fl...da..t adlı buharı vermeye baslıcaz bu kezde takı toparlanana kadar dedı. ve basladık 4.ay oldu hergece o tozu kullanıyoruz arada hastalanır gıbı olmuyo mu oldu ama hafıf bı sekılde burun akıntısıyla cocugu perısan etmeden gecırıyor.. bunların yanı sıra çam kozalagı pekmezı aldım cıgere ıyı gelıyormus her sabah kahvaltısına 1 tatlı kasıgı katıyoruz. balık yagını ve res.... de kullanmaya devam edıyorum yanı sıra ... bırde buhar makınası aldım gece yatarken calıstırıyorum evler kalorıferlı ve cook kuru oluyor buhar makınasıda genzının kurumasını engellıyor
Aynı şekilde oğlumda da yaşanan durumlardı bunlar. Biz de her akşam ze...ra vermeye devam ediyoruz şimdi hastalık yok çok şükür alerji atakları geçirmiş hep belli ki..konu sahibinde de benzer durumlar yaşanınca benim de aklıma alerji kaynaklı olabilicegi geldi

Aynı şekilde oğlumda da yaşanan durumlardı bunlar. Biz de her akşam ze...ra vermeye devam ediyoruz şimdi hastalık yok çok şükür alerji atakları geçirmiş hep belli ki..konu sahibinde de benzer durumlar yaşanınca benim de aklıma alerji kaynaklı olabilicegi geldi
Ateş oluyor muydu sizde de? Hizli solunum vs? Alerji testi yapildi mi hic

Sagolun. Detayli bilgi verdik doktorlara. İmmunoloji enfeksiyon ve romatoloji bolumleri muayene etti. Misc de bakildi. Sonuçlar temiz. Bizim 1 ay önce crp 108 cikti gecen hafta 66 çıktı. 3 gun once crp sifirlandıgi için taburcu ettiler. Hala antibiyotik kullanıyoruz. Kimse çözemedi durumumuzu
Cok sukur iyilesmissiniz.
Zor gercekten cocuk hastaliklari.
Bende mesela.MISC den cok korktum hatta doktorlarda dedi en korktugumuz suan bu.
Allaha cok sukur boyle gelmis gecmis olsun.
Bizde cok doktor gezdik ortak soyledikleri covidden sonra boyle 3 ay kadar.cocuklarda nedenini bilmedigimiz enfeksiyonlar oluyor nedenini bizde bilmiyoruz ilerde tip dunyasi bunu aciklayacaklardir dediler.

Cok sukur iyilesmissiniz.
Zor gercekten cocuk hastaliklari.
Bende mesela.MISC den cok korktum hatta doktorlarda dedi en korktugumuz suan bu.
Allaha cok sukur boyle gelmis gecmis olsun.
Bizde cok doktor gezdik ortak soyledikleri covidden sonra boyle 3 ay kadar.cocuklarda nedenini bilmedigimiz enfeksiyonlar oluyor nedenini bizde bilmiyoruz ilerde tip dunyasi bunu aciklayacaklardir dediler.
Iyilestik mi tam emin degilim. Doktor onemli olan tekrarlamamasi dedi. Biz su anda antibiyotik tedavisine devam ediyoruz. Tekrarı olursa göğüs hastalıklarına yonlendirecekler. tekrarlamazsa sorun yok inşallah

Iyilestik mi tam emin degilim. Doktor onemli olan tekrarlamamasi dedi. Biz su anda antibiyotik tedavisine devam ediyoruz. Tekrarı olursa göğüs hastalıklarına yonlendirecekler. tekrarlamazsa sorun yok inşallah
Insallah olmaz ya gecer onlar hasta olmasin.
Inan oglum.tekrar oksurecek ateslenecek diye cok korkuyorum.

Evet ciğere ınmıstı ateşde vardı 5 gün hastanede yattık ılk kışa gırmeden once sonrasında ise hafıf oksurmeye baslayınca doktora gıtmeden buhara basladım her seferınde sonra hemen doktora gıttık doktorda buharına devam ettırdı cıgerler dolmadan atlattık sonrakılerı de

aynen o ilacı kullanmaya basladıgımızdan benı RABBIME sukurler olsun ki hastalansa bıle hafıf atlatıyor bende dıyorum demekkı testlerde cıkmayan alerjımız varmıs .. Doktorumuz 6 yasına kadar çekersın annesi sonrası rahatlarsınız dedi .. İnşallah hepsi saglıkla sıhhatle kossun oynasınlar hiç hastalanmasınlar ıstıyoruz ama aslında bagısıklıkları ıcın oda gereklı.... yavrularımızı zora sokmadan ciğerlerine inmeden ateslenmeden hafıf hafıf gecırsınler hasta olduklarındada ınsallah yavrularımız

Back