Hastalıklardan yorulduk lütfen bir bakın

Gecmis olsunnn.
Bronsit falan olunca öksürük 4 hafta sürer demisti biizim drmuz.
Bizimki krese gittiğinden ayın 15 günü hasta.
Bi yerden sonra bunla yasamayı ögreniyor insan üzülmeyin

Gecmis olsunnn.
Bronsit falan olunca öksürük 4 hafta sürer demisti biizim drmuz.
Bizimki krese gittiğinden ayın 15 günü hasta.
Bi yerden sonra bunla yasamayı ögreniyor insan üzülmeyin
Sagolun. Bronşit degil ama bronşiolit dedi doktor. Kesilmişti öksürük 5 6 gündür yoktu. Dün yeni başladı kuru öksürük seklinde. Aslinda kreşe gitse ben de çok takılmazdım ama evde kimden kapıyor anlamıyorum. Doktorlarin da ilk sorduğu soru krese mi gidiyor. Hayir deyince şaşırıyorlar haliyle

Evet dediginiz gibi 3 gun ignenin yetersiz oldugunu söyledi doktor ve 7 gun baska bi antibiyotik igne verdi. 1 hafta oldu biteli ama bu sefer de öksürük başladı. Yeni bir enfeksiyon olmasindan şüpheleniyorum
Öksürüğü bitip tekrar başladıysa doktora götürüp değerlerine baktırabilirsiniz içinizde şüphe kalmaz hem de bu varyantta maalesef enfeksiyon tekrarlayabiliyor

Bizim gecen hafta 4 gün evdeydi cocuk.
Persembe tatil oldu okullar gitmedi cuma öksürük basladı.Delirmemek isden değil,
Evdesin yani nerden kaptın
Bide kızım aynı ben üsüyük:)Onca kar yagdı adımını atmadı soguk diye:)Kendini battaniyelre sarıyor ama yine de üsütüyr biyerlerde anlamıyorum

bir ara eşiniz pozitifmiş ,muhtemelen çocuk da covid olmuştur. Bence dr değiştirin ve mis c hastalığı olabilir mi buna da baktırın (covid sonrası olan maalesef çok tehlikeli bir hastalık).

Teşekkürler. Ilk ateslenmesi büyük ihtimal coviddi. Eşim pozitifti çünkü. Bize hiç yatış vermediler. Nolcak böyle bu sefer de cok öksürük var arkasindan ateş gelecek diye korkuyorum

İnşallah tez zamanda kalıcı şifaya kavuşursunuz.
Covidden sonra toparlanması gerçekten çok zor oluyor. Artık pozitif değilsek bile kimin hangi noktası zayıfsa oradan hastalık başka şekillerde devam ediyor
Çocuğunuzun yaşına uygun şekilde bağışıklık destekleyici ürünler kullanabilirsiniz.

İnşallah sagolun. Ben cocuguma test yaptirmadim ama esim pozitifti ben kizimin da covid gecirdigini dusunuyorum 1 ay once

Bilgim yok geçmiş olsun demeye geldim. 3 gün antibiyotik iğne az değil mi ocakta kanda enfeksiyon çıktı serumla antibiyotik verildi, üç gün sonra oral yoldan 10 güne tamamladık. Benim oğlan beş yaşında ve her ay antibiyotik kullanıyor, 10 günden az olmuyor bu kullanımlar korkumdan okula gönderemiyorum ama evde olsa bile hasta geniz eti şişiyor nefes alamıyor çıldırıyorum artık. Antibiyotik bitti bir gün iyiydi gece yine şişti. Ateşte cabası... Allah yar ve yardımcımız olsun.

Bir ay sürdüyse kovid olabilir
Aynı bende geçirdim galiba 1 ay halsizlik sürmez 1 ay bir insan yatamaz
Koviddir o valla insan öleceğini düşünüyor artık

bana bu kadar antibiyotik kullanimi cok geldi, hem de sebebi bilinmezken.
Antibiyotik direk bakteriyel kaynakli hastaliklarda kullanilir, diger durumlarda kullanilmasi hem fayda vermez, hem de antibiyotige direnc gostermeye baslar vucut.

2 cocugumda da 3 gunden az ateste hic bir doktoru antibiyotik yazmadi, test de yapmadi, dogal olarak benim cocuklar yillarca hic antibiyotik kullanmadilar. Krese basladiklari sene dahil.

bu sene benimkiler de fazladan hasta oldular, muhtemelen kovid de kapmis olabilirler, okula gidiyorlar ve her hafta bir kovid vakamiz oluyor en az, kucugun 3-4 farkli zamanda atesi cikti, 1. gunden sonra devam etmedi. Buyukte de sanirim 2 kez ates oldu koca kis boyunca, yine 1 gunu gecmedi. Bence kucuk yaslarda biraz direnc gostermek lazim antibiyotik kullanimi icin. Yani elbette zor, ama sonrasi kolaylasiyor diye umut vermek icin yaziyorum bu deneyimlerimizi.

Aynen canım bende ne olur ne olmaz her zaman dr. Götürürüm hep üst solunum yolu enfeksiyonudur
Dr. Her seferinde antibiyotik yazar bende iki üç kere veririm bakarım ateş düşmüyor bırakırım bakteriyel olsa 1 - 2 kullanmaya ateşi geçer zaten
Antibiyotik yerine buhardı vitamindi burun temizliğiydi bunlara ağırlık veririm
O kadar çok antibiyotik hastalık zincirine yol açıyor
Birde bazıları gripte bile kutu bitene şişe bitene kadar veriyorlar

Size de çok geçmiş olsun. Ateş dışında bi sey oluyor mu? Kanda enfeksiyon degeri kac çıkmıştı crp yani

Çok teşekkür ederim. 52.94 çıktı düşük demişti doktor bu yüzden yatış yapılmadı üç gün Ateş 39'a kadar çıktı bu Ocak ayında ara tatilde oldu. Direk az yazmışım doktorların işine karışmak haddim değil en iyisini onlar bilir ama az geldi biz çok ilaç kullandığımız için sanırım o zaman 3 gün 12 saat arayla serum yapıldı sonra şurup şeklinde 7 gün daha devam ettik. Şubat başında ilaçlar bitti 1-2 hafta geçti geçmedi tekrar hırıltı, ateş ve ara ara öksürük başladı. Doktor kan tahlili istemedi bu sefer yalnız geniz etinden kaynaklı olabilir dedi. Mart başında ilaçlar bitti bir gün iyiydi tekrar hırıltı ve öksürük başladı ateş olmadı bu sefer. Sabah akşam şurup içiyor 5 gündür ama geçmiyor, doktor bugün mesaj attım antibiyotiğe başlayın dedi. Hepsinin ortak noktası hafif öksürük, geniz akıntısı ve burnundan nefes alamadığı için de geceleri horlama... Geniz eti hastalık yapabiliyormuş kendi kendine bu hafta KBB götürüp sık hastalığının nedeni bu mu yoksa bağışıklığı mı düşük araştırmaya başlayacağız.

Ben ilaç kullanmaktan nefret ederim, yaşayacağım bir hastalıksa beklerim geçsin diye bu yüzden geçen sene hasta olduğunda ilaç vermedim bile ama bu sene durum çok kötü, kaldı ki doktoru da bu seneye kadar gerekmedikçe antibiyotik vermedi ve de bize 3 günden fazla süren ateşte getirin dedi, bu yüzden oturup bekledik 4. gün gittiğimizde ateşi 39.5'tu. Serumla zor toparladık durumu, hırıltı başlayınca burnunu temizleyeyim diyorum biliyorum bunu ama burunda temizlenecek bir şey yok ki tertemiz burnu ama çocuk burnundan nefes alamıyor, bu yüzden geceleri uyuyamıyor. Ağzından nefes aldığı için dudakları yara oluyor, gözler baygın baygın.
Emin olun kimse memnun değil ilaç kullanmaktan.

Geçmiş olsun,acil şifalar dilerim.
Alerji yönünden değerlendirildi mi?
Belki alerjik bir sorun vardır altta yatan.
Çocuklar hafif hastalık belirtileri gösterince ben c vitamini,kara mürver ,çinko içerikli bir takviye kullanıyorum kızım ilkokulda haliyle o kapıyor okuldan,oğluma da belirtisi olmasada başlıyorum,ilerlemeden kesiyor ki kızımın sınıfı 2 defa karantinaya girdi,en son 3 vaka vardı kapandı ona rağmen sorun yaşamadık .
Kışın bu tip takviyeler kullanmak ilerlemesini engelliyor hastalığın,özellikle beslenme konusunda çok destekleyemiyorsanız ,seçiciyse herşeyi yemeyen bir çocuksa. Hasta degillerken yada belirti yokken kullanmıyorum takviyeleri bu arada ,sadece hastalanacaklarını anladığım zaman.
Ayak altına sarımsaklı yağ sürüp çorap giydirip yatırıyorum ,balgamlı öksürük olunca,kokusu ağır ama güzel balgam attırıyor.

Benzer şeyler yaşıyoruz bu yıl. Yeni okula başlamış oğlum var ve onun bir buçuk yaş küçüğü. Biri hastaysa diğeri mutlaka hasta oluyor.Okul başlayalıdan beri tam hafta okula gidebilmişliğimiz bile çok sayılı. Dört gün okula gidiyorsa bir gün ateşli öksürüklü bir şekilde geçiyor. Bezginlik geliyor ve korkuyor insan bir noktadan sonra. Daha geçende ateşlenmişti neden diye sorgulamaya başlıyor. Bu yıl hastalık profili de değişti belki onunla da alakalı olabilir. Geçmiş olsun.

Çok sagolun alerji yönünden doktorlar herhangi bir sey demedi. Normalde çok iştahlı bi çocukken simdi bi sey yediremiyorum. Meyve bile yemiyor. Haliyle vucut direnci de azaldi. Ama tavsiyelerinizi deneyeceğim

Biz okula gitmediğimiz halde bu durumdayiz
Gitsek nasil olur düşünemiyorum. Evet dediginiz gibi surekli diken ustundeyim yine atesi cikacak diye

arkadaşlara katılıyorum kovit sonrasi bağışıklık düşüyor galiba. biz de ailecek kovit olduk. Kasım ayında geçirdik. İki yaşı bitecek oğlum Şubat dahil hep hastaydı. çok şükür Mart da biraz daha iyi. (masallah diyeyim, söylemeye çekiniyorum artık. )

15 günde bir bazen haftada bir doktrodaydik. 15 tatilde ciğer filminde hafif bir bulanıklık gördü doktor. hafif bir antibiyotik kullandık. gecti tekrar nuksetti öksürük geniz akıntısı. şükür onu ilaçsız atlattı. şimdilik iyi. ama gerçekten çok zor gecti bu kış. ki covit bu geçirdiği hastalıkların hepsinden cok daha rahattı. sadece burun tıkanıklığıyla atlatmisti. ama sonraki etkileri daha fena vurdu.

Biraz olsun rahatlatti cevabiniz. Tek değiliz demek ki. Size de cok geçmiş olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…