Hastalıklar

cocuklar olduktan sonra ılac ısımlerıde ogrenmeye basladık :))
eylul ıcın
ventolın nefes acıcı
zınnat antıbıyotık
tyloh pişik kremı
zınco gaz damlası
ferro sanol kan damlası
dvıt d vıtamını
calpol surup
petıdus surup
agzındakı pamukcuk ıcın bıse kullanmıstık adı aklıma gelmıyor
serum fızyojık baby fız

aklıma gelmeyen daha vardır :))) memlekete gıdıyoruz bı cantaılac alıyoruz yanımıza:))))

ayyy lavınya kac gundur dusunuyorum aklıma gelmıyordu su burna sıkılanın adı allah senden razı olsunn
acayıp bı unutkanlık basladı bendee serum fızyolojık

eylulde pazar gunu gece hıc dogru duzgun uyuyamadııı sımdıde bakıcımla konustum eylulun kulagı akmıs epey bı nesı vardıkı yawrumunn acabbaa???

canım geçmiş olsun nasıl olmuş güzel kızın

ıcırcım siz de tam revir gibi olmuşsunuz..

pişik kremi yazmışsın tyloh diye , işe yarıyor mu? doktor mu verdi sana?

antibiyotikler batuyu ishal yaptı , ishal de pişik yaptı , doğumdan beri ilk defa pişik oluyo batu , normalde desitin kullanıyorum ben ama o bile iyileştirmedi.. napsam ki? gerçi cuma doktora sorucam ama aklım karıştı yaaa

soguk algınlıgı ya da grıbal enfeksıyon dıye dusundugumuz hastalıklar aslında aynı semptomlarla baslayan dıger hastalıklarından habercısı olabılıyor
ılk kez duydugum ve soguk algınlıgından ayırt edılebılen onemlı bır hastalık daha var

Krup sendromu olarak bilinen bu hastalık grubunun %95’inden parainfluenza adı verilen virüsler sorumludur ve viral krup adı verilir. Genellikle iki yaş civarında gözlenir. Hastalık ateş ve burun akıntısı ile başlar. Daha sonra nefes almakta zorlanma, havlar tarzda tipik öksürüğü ve ses kısıklığı ile basit nezleden ayırt edilir. Spazmodik krup denen tabloda ise ateş olmaz ve genellikle gece aniden ortaya çıkan nefes almakta zorlanma ve havlar tarzda öksürük ile kendisini gösterir. Temelde var olan alerjik yapı hastalıktan sorumlu tutulmaktadır. Tekrarlayabilme özelliğine sahiptir. Krup sendromuna neden olan bir diğer hastalık Akut epiglotitis. Bu hastalığa Hemofilus influenza denen bir bakteri neden olur.

Genellikle 1–6 yaş arası çocuklarda görülür. Gırtlak üzerinde yer alan epiglot denen kapağa benzeyen yapının kızarıp şişmesi sonucunda yüksek ateş, halsizlik ağır solunum yetmezliği, nefes almakta zorlanma ve yutma güçlüğü ile hastalık kendisini gösterir. Öksürük viral kruptakinin aksine yoktur veya belli belirsizdir. Hasta nefes almak için kendisine uygun bir pozisyon seçer ve bu pozisyonda sabit kalır, hareket etmek istemez. Ateş çok yüksek, genel durum bozuktur. Hasta tükürüğünü yutamaz ve ağzından salya akıtır. Yaşamı tehdit eden ağır solunum yetmezliği acil tedavi gerektirir. Solunum yolunun tamamen kapatılmasına yol açabileceğinden ağız boğaz muayenesinden bile kaçınmalıdır.

Bakterilerin neden olduğu trakeit (gırtlağın alt kısmının iltihabı) diğer bir krup sendromu nedenidir. Hastalık ağır viral krup gibi belirti gösterir. Ateş viral krupta gözlenenden çok daha yüksektir ve kanda bakteri enfeksiyonunu gösteren bulgular vardır. Ağır solunum yetmezliğine neden olabilir. Difteri, halk arasındaki adıyla kuş palazı ise aşılanmamış çocuklarda gözlenebilen bakteri kaynaklı bir krup sendromu nedenidir. Bademciklerin olduğu bölgeyi tamamen kaplayan, alt ve üst solunum yollarına doğru yayılabilen üzeri kül rengi bir kabukla kaplı, kaldırılınca kanayan bir yara yapar. Ateş çok yüksektir.

Halsizlik, iştahsızlık, yutkunmada güçlük vardır. Difteri mikrobunun toksini kana karıştığında çeşitli organlarda da hasar meydana gelir. Özellikle kalp kasının tutulması ile ritim bozuklukları ve kalp yetmezliği sonucunda ölümle sonuçlanabilir.

antibiyotikler batuyu ishal yaptı , ishal de pişik yaptı , doğumdan beri ilk defa pişik oluyo batu , normalde desitin kullanıyorum ben ama o bile iyileştirmedi.. napsam ki? gerçi cuma doktora sorucam ama aklım karıştı yaaa

bızım evımızde kucuk bır eczane kadar oldu neredeyse
artık buyuk bır ecza dolabı almamızında zamanı geldı ayrıca

bızde de hıc pısık olması ama benım ılk dogum zamanımda bende pısık oldu
bunun ıcın doktorum bana HAMETAN ısımlı bır krem verdı
cocukta da pısık olursa baska krem degıl bunu kullan ıkıncı bezı acmana kalmadan ıyılestırır dedı
gecen abımın oglu pısık oldu ve surduk gercekten ıkıncı kez bezını actıgımızda pısık yokolmustu
tavsıye ederım canım denemekte fayda var

canım geçmiş olsun nasıl olmuş güzel kızın

canım aradım bakıcımızı keyfı gayet yerınde dedı aksam evdede ıyıydıı azı sıslerıde ıyıce bellı oldu herhlade ondan oldu dıye dusunuyorummm

öncelikle gecmıs olsun canımmm
hayatım bu ılacların cogunu artık kullanmıyoruz
tyloh aslında ıse yarıyor ama ben uzun zamandır kullanıyorum eylul cunkı pısık olmuyor

arkadasımın oglusu için doktor VAZELIN PURE dıye bır krem onermıstı suruldugunde cılde kakayı temas ettırmıyormus ondan da kullanabılırsın canımmm

slm kıslar bende eylül 2008 annesiyim benim oğlumda pazartesi günü aşı oldu dün kusmaları başladı
acaba aşıdan mı dedik ama değil sanırım ne yese kusuyor birde ishal başladı 1 kez daha olmuştu böyle
bu akşam dr.a gideceğiz bakalım yine reflor verip göndermez inş.çünkü dünden beri veriyorum ben

yüksek ateş, halsizlik ağır solunum yetmezliği, nefes almakta zorlanma ve yutma güçlüğü ile hastalık kendisini gösterir. Öksürük viral kruptakinin aksine yoktur veya belli belirsizdir. Hasta nefes almak için kendisine uygun bir pozisyon seçer ve bu pozisyonda sabit kalır, hareket etmek istemez. Ateş çok yüksek, genel durum bozuktur. Hasta tükürüğünü yutamaz ve ağzından salya akıtır. Yaşamı tehdit eden ağır solunum yetmezliği acil tedavi gerektirir. Solunum yolunun tamamen kapatılmasına yol açabileceğinden ağız boğaz muayenesinden bile kaçınmalıdır.

miniğim bizde bu belirtiler yok ki ateşi bile çıkmadı sadece grip bizim ki
ama yarında geçmezse cuma tekrar götürücemm

kızlar dün batunun ağzı kokuyordu çok kötü :KK43:
babama sordum midesini üşütmüş dedi , çocuk midesini nasıl üşütür ki , böyle bişey yaşayan var mı?

kızlar dün batunun ağzı kokuyordu çok kötü :KK43:
babama sordum midesini üşütmüş dedi , çocuk midesini nasıl üşütür ki , böyle bişey yaşayan var mı?

valla canım hiç bişeye olmaz demicen oluyo suyu falan soğuk içmiştir belki üşümüştür midesi.bende bebeklerde reflümü olurmuş diyodum ama oğlumda çıktı

andina bence batunun boğazında yada ağızında enfesiyon var.doktora götür derim:KK43: Bir çocukta eğer bademcikleri şişmişse çok fena ağız kokusu yapar mesela bunu biliyorum.Ağız kokusu mide ile alakalı da olur ama o büyük insanlarda mide rahatsızlıklarından dolayı olur.Mide üşütmesi ise direkt popodan gaz çıkarttırır bu da fena kokar çok doğru:)ama ağız kokusu yapmaz.Yani bildiğim bu ama doktora gitmen en doğrusu tabi canım.

Son düzenleme:
Andinacım Vahap beye telefon açıp sor gitmeden önce belki çok önemli değildir.Ama sonucunu mutlaka bildir olurmu? Çok geçmiş olsun

Andinacım Vahap beye telefon açıp sor gitmeden önce belki çok önemli değildir.Ama sonucunu mutlaka bildir olurmu? Çok geçmiş olsun

Bizim de burnumuz tıkanmış çok fena gece uyumadı hiç Bengişim nefes alamadı. ınşallah gribe nezleye çevirmez... Şimdi eve gidrken okyanus suyu alıcam rahat bir nefes alsın kuşum diye.

andişim geçmiş olsun cnm kötü bişey yoktur muhakkak ama ara sor sen yinede doktoruna babanın dediği gibi midesini üşütmüştür belki
elmalıcım bengişe de çok geçmiş olsun ilerlemez inşallah

ağzı kokusu geçti kızlar , keyfi de gayet iyi sanırım babişimin dediği gibi midesini üşütmüştü sadece , teşekkür ederim i,lginize a.s.

allah allah bebeklerin ağzı kokarmıymış yahu ilk defa duydum geçmiş olsun andişim dicem zatn geçmiş şükür bir daha gelmesin inşallah

ya kızlar ben bişey soracağım bu bir hastalık mı bilmiyorum Eymen geceleri gayet güzel uyuyan bir çocuktu ama şu bir-iki haftadır bozuldu niyeyse hadi geçtiğimiz haftlarda kulak enfeksiyonu oldu o yüzden huy değiştirdi tamam ama şimdi çok şükür iyi ama sürekli gece mız mız bir hali var gözler kapalı uyuyor uyanıyor su içiyor falan ağlıyor emziği düşüyor ağlıyor şimdi tabi bunlar normal diyeceksiniz ama Eymen emziği düşünce kendi bulur alırdı yatağında tekrar yatardı hatta gece su biberonu başucunda durur kalkar suyunu içer yine yatardı bize ihtiyacı olmazdı acıkması dışında ama şimdi kalkıp suyunu içiyor içtikten sonra ağlıyor ben yanına gidiyorum emziğini verip yatırıyorum uyuyor beni yanına getirmekmi amaç anlamadım :uhm:
normalde gece bir kere kalkan çocuk saat başı bir kere mızmızlanıyor gidip bakıyorum uyuyor tekrar :çok üzgünüm:

bu arada bişey daha soracağım ne çok şey biriktirmişim bunu ne zamandır soracağım unutuyorum

bebeğinin gözleri dalıp giden var mı kızlar :uhm:

Eymen zaman zaman gözleri uzaklara dalıııp gidiyor bizde de oluyor ya aynen öyle bu bebeklerde normal bir durummu bilemedim doktora da sormaya da utandım önce size bir sorayım dedim

X